boxi

Skoplje

105 poruka u ovoj temi

Ondak proveri na booking bianko ima super cena i odlicna lokacija...a kad bukiras i kada pisacu ti sto se mora videti u sk :-)

P.s. Sledeca nedelja otvara se jedan od najvecih mall-ova u regionu SKOPJE CITY MALL 180+ prodavnica. eto jos jedan razlog za posetu i shoping :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bojane,hvala puno. Javljam se,pa onda nove informacije... Jedva cekam . :thankyou:

Izmenjeno (milosija)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U welcome evo sad ja ulazim u auto da putujem pozz :-)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Eto danas se otvorio i jedan od najvecih molova na Balkanu Skopje City Mall :) Ima 180+ prodavnica, 3D kino, raznih restorana medju koji je i Burger King i Domino's Pizza :) itd. Pa izvolte da provedete lep vikend u moj grad i potrosite malo novca u ovaj prelepi novi trzni centar :)

643912_499168046759874_1684215640_n.jpg

Vise info na ovaj link dole ;)

http://www.kurir.mk/...-otvori-vratite

Izmenjeno (BojanMKD)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

planiram za novu godinu da odem do skoplj.Ostao bi 6 dana odnosno 5 nocena,idem prvi put i idem sam,pa bi mi trebala pomoc oko hotela ili makar da mi kazete kakav je hotel anja?(ulica tog hotela Kej 13 Noemvri Bb)da li je blizu centra?i gde ima u skoplju da se kvalitetno jede a da nije preterano skupo?

Izmenjeno (milos18+)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da nije neophodno traziti hostele u Skoplju, jer i sami hoteli nisu mnogo skupi, odnosno kao hostel u Beogradu. Ko zeli solidan smestaj, da nije lux a ni raspad, a opet jeftino i u centru preporucio bi Mladinski hotel, kod Makedonske radio televizije. U svakom hotelu sobe imaju tv sa kablovskom, osnovne stvari (papuce, peskiri, sapuni, samponi, itd.), okrecene su i uredne. Ovo sve pominjem jer sam kod nas u Beogradu nailazio na hotele gde je soba i 70 evra/dan bez ovih osnovnih stvari.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sto se tice sta treba videti, obavezno bi preporucio tvrdjavu Kale (nesto kao nas Kalemegdan samo manje), Vodno (divna panorama, gde golim okom mozete razlikovati sve, za razliku od npr. Avalskog tornja gde imate generalni uvid u grad ali ne vidite sve najbolje), Bitpazar i turska carsija (tu je i spomenik Skenderbegu koji se moze izbeci jer su okupljaju lokalni albanci u velikom broju, pa bude nekad i veliki politicki skup), gradski park i stadion Vardara koji je, po meni, manji ali lepsi od Marakane i JNA sada kada je renoviran. Trg Makedonija i kameni most cete svakako videti.

Kanjon Matka nije los, ali to je jedna brana i po meni nista posebno za turiste spolja (vise je fino za lokalce kao izletiste), kao da kod nas posetite Ovcarsko-Kablarsku klisuru zbog brane i kanjona a to se ne reklamira toliko kao ovo.

Na kafu, kao sto je vec pomenuto kafici na Vardarskom keju, ali i Debar Maalo koje je kao npr. Strahinica bana kod nas.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedno pitanje od mene. Imam let sa skopskog aerodroma pa planiram da ostavim auto par dana u Skoplju. E sad imam prijatelje kod kojih mogu da ga ostavim pa da idem do aerodroma taksijem koji ce mi uzet, koliko sam vidio oko 30 eura do tamo i nazad ili mi se vise isplati da idem direktno na aerodrom i ostavim auto tamo i platim parking?

Imam li i neku trecu, bolju, varijantu???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imas raspored sa autobusom koji je obicno uradjen svako vreme kad ima letova od aerodroma, stajalista su ispred svaki veliki hotel u Skoplju, pocetna je ispred parkinga Aleksandar Palace hotel, Imas na Holyday Inn u sam centar grada, Hotel Continental itd. cena u jedan pravac je 150den. oko 2.5e...

evo info http://skp.airports....aspx?ItemID=490

Drugo taxi naravno da uzima 30e ako vidi neko ko je stranac, obicno kad se ide na aerodrom udji u taxi i kazi gde ides i pitaj koliko posto je duza relacija i dogovorite se za cenu (da ne koristi taxi metar :)) ona se krece od 800-1000 den. dakle od 13.5 do 17e. ;)

Parking na sam aerodrom ti je 1e sat pa sad ti racunaj kako ti se isplati :) Mislim da ima i dnevni tiket ali ne znam koliko kosta mada ne verujem da je ispod 1000den./24h

Izmenjeno (BojanMKD)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel ima u novom trznom centru radnja H&M?I jel jambo u Skoplju ima iste cene kao onaj u Solunu?U Skoplju sam bila u njemu i ok mi je mada sam cula da je u Solunu mnogo veci a i jeftiniji pa ako znate da li je tako recite.Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste ima, a sto se tice Jumbo je manji nego onaj sto je u Solunu ali cene su potpotno iste...bio sam u 3 jumbo u GR, u onaj u Bugarskoj-Sofiji i naravno kod nas u Skoplju i cene su svugde iste :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Par pitanja za Skopljance ili za poynavaoce ovog grada.

Kako stići nekim javnim prevozom (gradskim, prigradskim) do sledećih manastira

1) sv. Pantelejmon Nerezi

2) sv. Andreja (Matka u kanjonu Treske)

3) Markov Manastir Sušica.

Izmenjeno (baki70)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

do manastira sv. Andreja možeš njihovim gradskim autobusom br.60. Početna stanica autobusa je kod Transportnog centra, odmah iza železničke stanice. Tu na početku se nalazi kiosk gde možeš da kupiš karte. Tu je istaknut i red vožnje gde možeš da se informišeš o polascima. Mislim da za Matku polaze na svakih sat, sat i po. Put do zadnje stanice traje oko 50 min. i odatle do manstira imaš oko 10 minuta pešice. Kupi odmah i povratnu kartu, jer ne znam da li ćeš tamo moći kupiti za nazad. Kartu poništavaš u vozilu na automatu. Ono što ti ja preporučujem, tu kod manastira nađi još par ljudi i iznajmite čamac koji će vas provozati po kanjonu. Evo otprilike putanje autobusa kroz Skoplje do Matke. Naravno možeš u taj autobus ući i na drugim stanicama, u centru mislim da staje pored kapije Porta Makedonija.

skopje-tourist-map.jpg

Izmenjeno (marco polo)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Marko Polo na ovom iscrpnom odgovoru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Marko Polo imam još jedno pitanje. Nameravam da obiđem tri manastira u kanjonu Matke. Bogorodice, sv. Andreje i sv. Nikole Šiševskog. Za ova prva dva nema problema, ali me interesuje da li znaš kolko je problematičan (naporan) uspon do sv. Nikole.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904661
    Ukupno poruka