Nikola1985

Putovanje kroz Madjarsku: vinjete, pumpe, propisi...

196 poruka u ovoj temi

Potvrdjujem ovo. Sa Horgosa  sam skrenuo do OMV pumpe i video sam policijsku patrolu da stoji kod iskljucenja sa auto-puta na stari put za Segedin. Nije ipak za zezanje. Horgos  se predje brzo i nema potrebe za vinjetama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Policija nema veze sa naplatom vinjeta, oni vam nisu problem,vec duze vreme su kontrolori vinjete na izlazu sa omv pumpe, ka granici, i svaku registraciju kontrolisu, pazite.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ljudi, ja stvarno opet moram da se ukljucim u ovu beskonacnu debatu oko vinjeta do Segedina. Posle granicnog prelaza ima < 1km autoputa do iskljucenja sa Segedin.

Ponovo moram da pitam da li neko zna nekog ko je skoro imao "problem" na tom 1km puta? Kakvi crni Horgosi 2,3 itd.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cim pitas, znaci da ne citas postove. VINJETA JE POTREBNA, ne sMo za taj 1km vec i za prvih 400m gde je iskljucenje za OMV pumpu i stari put za Segedin. Imas u blizini 4 granicna prelaza za koje ti ne treba vinjeta i matrica ali to vec sam izguglaj na ovom forumu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da citam, ali pre svega imam licno iskustvo da smo od pocetka 2015. godine pa do sad isli oko 15 puta u Segedin i nijednom nije bilo nikog na tih 400m do pumpe. Zato sam i pitao precizno da li je neko cuo u zadnje vreme (iz prve ili druge ruke) da je neko bio "uhvacen" i platio neku kaznu.

A sto se tice ovih 170e za AFU, bilo nekad blize toj cifri, posto ne znam kad se poslednji put moglo dobiti 323.5 forinte za evro. Dakle, 55.001 (do 2016. god. je bilo 54.001) forintu je potrebno potrositi, sto mu dodje, kako god se racuna, preko 170e. Danas je kurs oko 311 (po NBS-u) i to je skoro 177e, pa jos dok maznu proviziju u menjacnici.

I jos jedan savet: mi odavno ne menjamo nikakve pare u menjacnicamo, nego sve kupujemo karticama, daleko je bolji kurs tako (bude otprilike srednji ili malo bolji) i obavezno izabrati na aparatu za kartice (gde ponudi mogucnost)  da hocete da platite u HUF, a ne u DIN.

I jos jedan: kad kupujete vinjetu, potrudite se da imate 3000 forinti kod sebe jer ako placate u evrima, ima da vas oderu 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 4/28/2016 at 20:54, diver je rekao/la:

Policija nema veze sa naplatom vinjeta, oni vam nisu problem,vec duze vreme su kontrolori vinjete na izlazu sa omv pumpe, ka granici, i svaku registraciju kontrolisu, pazite.

Pozdrav Diver, 

da li ovo praktično znaci da ako dodjem iz Segedina starim putem i ukljucim se kod OMV pumpe prema granici bez vinjete mogu za tih par stotina metara da platim kaznu ako nemam vinjetu. Molim za potvrdu od vas i ostalih clanova foruma. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne da ces da platis kaznu nego ces i da pevas. Madjari su poznati kao takvi da nista neprastaju, skoro ko Svajcarci. 

Ali mislim da treba da stanemo sa tim. Zakljuceno je da i za 1m autoputa ti je potrebna vinjeta ili godisnja matrica.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Drugim rečima ako ostanete u Segedinu iza 19h to će vas koštati 10e. Ili na Kelebiju.
Evo ovde info: http://www.wellness-centar.com/faq-page#n320   od 1-jan-15 se naplaćuje do tada je moglo do isključenja za Segedin.

Očigledno da nas ne žele a mi im hrlimo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije da nas ne zele vec hoce da rasterete granicu u periodima velikih naleta Turaka iz EU koji idu na odmor kuci. Zato u blizini imas 3 granicna prelaza koji rade od 7-19h i Kelebiju koja radi 24h.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako idem samo do Segedina onda mi je 19h rano da se vratim. Tačnije 18h da bi sigurno stigao. Drugim rečima, neupotrebljivo.
Ne radi se samo o tome već i bespotrebnom, višesatnom zadržavanju autobusa na granici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

interesuje me da li se na Tompi moze overiti afa? Pretpostavljam da na Djali ili Backim Vinogradima ne moze.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozes, Tompa je Madjarski deo granice, dok je Srpski deo Kelebija. Rade 24h. Tu imas i ona dva velika marketa Tompaker i Hatar.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li moze AFA da se overi od strane madjarskih carinika u povratku na njihovom Tiszasiget prelazu prema Djali?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 5/2/2016 at 21:57, madafakaniga je rekao/la:

Ljudi, ja stvarno opet moram da se ukljucim u ovu beskonacnu debatu oko vinjeta do Segedina. Posle granicnog prelaza ima < 1km autoputa do iskljucenja sa Segedin.

Ponovo moram da pitam da li neko zna nekog ko je skoro imao "problem" na tom 1km puta? Kakvi crni Horgosi 2,3 itd.

kazna bez vinjete se placa i za 1m puta a kamoli 1km. Ja  se ne bi kockao. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 6.5.2016. at 14:20, dudule je rekao/la:

da li moze AFA da se overi od strane madjarskih carinika u povratku na njihovom Tiszasiget prelazu prema Djali?

da

Da napisem

U POVRATKU IZ MADJARSKE, SVAKODNEVNO IMATE MATRICA KONTROL NA IZLAZU IZ OMV PUMPE KA GRANICI, DAKLE NEMA ZEZANJA, NEKADA SE SKLONE ALI NEMA PRAVILA.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904680
    Ukupno poruka