Nikola1985

Putovanje kroz Madjarsku: vinjete, pumpe, propisi...

197 poruka u ovoj temi

Mozes na sedam dana da kupis na Mol pumpama, kod njih na svakoj a kod nas ima blizu Horgosa , a cak i u Beogradu na nekim moze.To je elektronski sistem imaju svoj sajt , popuni se podacima iz saobracajne dozvole.Kad si platio koriscenje autoputa , normalno koristis i sve druge puteve.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da koldar neke stvari nije dobro razumeo. Vinjeta za automobil kosta 2975 forinti za sedam dana. Ako recimo idete u Austriju nekim regionalnim putevima placali biste regionalnu vinjetu za odredjenu zupaniju , zavisno od potreba. Ali do Budimpeste ni u kom slucaju ne idu tri regionalne vinjete, vec samo za autoput. Koliko sam ja videla, sve ovo su madjari uveli jer su sredili regionalne puteve i sad ih naplacuju. Promet na tim putevima se znatno povecao, pa je logicno. Svakako ako gresim , ispravite me.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Narcisa Mladenovic

Ajdemo redom:

Vinjeta od 2975 ft nije za 7, već za 10 dana.

Mađari sredili regionalne puteve. SVAŠTA!!!

U Mađarskoj se NE plaća nikakva putarina za regionalne puteve, već samo za autoputeve ili poluautoputeve.(neke kraće deonice ovih puteva su još uvek oslobođene putarina)

Pod pojmom regionalna iliti županijska vinjeta ne znači da je potrebno plaćati putarinu za regionalne puteve tog regiona, već ona pokriva upotrebu autoputeva tog regiona (ili županije).

Pročitajte šta se i gde plaća na ovom sajtu:

http://www.toll-char...u/Road-network/

Sve je lepo objašnjeno.

Uvođenje regionalne vinjete u nekim slučajevima i nije tako loša stvar. Na primer: ako neko putuje autoputem u Peštu 6-7 ili više puta godišnje (u razmacima većim od 10 dana), isplativije je da uzme 3 regionalne vinjete (15000ft i važe godinu dana), nego da svaki put uzima desetodnevnu vinjetu, koja je inače minimum što se mora platiti.

Izmenjeno (koldar)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jel skoro neko uzimao vinjetu na molovoj pumpi i koliko je?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo uzeli u petak i platili 2100,00 dinara, vazi do 31.01.2016. godine.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo malo da pojasnimo celu stvar. U ovom slučaju vinjeta ne važi punih godinu dana iliti 12 meseci, nego do 31.1.2016., a to je nekih 9,5 meseci u gore navedenom slučaju. Zašto je to ovako, a ne punih 12 meseci od dana kupovine? To je zato što regionalna vinjeta ima isti rok važnosti kao i godišnja vinjeta koja važi za sve autoputeve, a ona glasi:

важи од првог дана релевантне године до поноћи 31. јануара следеће године

(укупно 13 месеци ако се куповина догодила 1. јануара предметне године). Годишња вињета

осигурава дозволу за коришћење пута од момента куповине и не важи ретроактивно.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je matrica za zupaniju, mene interesuje vinjeta za 10 dana koliko je na molu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na današnji dan 1297,00 din.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo malo da pojasnimo celu stvar. U ovom slučaju vinjeta ne važi punih godinu dana iliti 12 meseci, nego do 31.1.2016., a to je nekih 9,5 meseci u gore navedenom slučaju. Zašto je to ovako, a ne punih 12 meseci od dana kupovine? To je zato što regionalna vinjeta ima isti rok važnosti kao i godišnja vinjeta koja važi za sve autoputeve, a ona glasi:

важи од првог дана релевантне године до поноћи 31. јануара следеће године

(укупно 13 месеци ако се куповина догодила 1. јануара предметне године). Годишња вињета

осигурава дозволу за коришћење пута од момента куповине и не важи ретроактивно.

Da li ovo znaci ako se kupi zupanijska npr u novembru ili decembru 2015, da ce vaziti samo do 31.01.2016?
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo tako.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sinoc sam se vratio iz Madjarske. Vinjeta uzeta na Molovoj pumpi malo skuplja nego on line, ispala me je oko 2100 din za mesec dana.

Usput da napomenem da sam primetio dosta policije na autoputu sa radarima i to do austrije.i!.

I zaboravite bahatu voznju abledovanje i lepljenje u sesticu drugog vozila, mozete biti prijavljeni putem mobilnih telefona! i zaustavice Vas a i platicete lepu kaznu. Ja nisam imao tih problema ali prijatelj je zbog abledovanja platio kaznu.

Izmenjeno (tripko)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uskoro idemo u Austriju kolima kroz Madjarsku. Posedujemo zupanijsku vinjetu za okrug Segedin. Koju jos vinjetu moramo da kupimo da bi prosli kroz celu Madjarsku? Mi smo ranije uzimali onu za 10 dana za 10 EUR, ali posto sada imamo ovu zupanijsku, samo da proverim....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

otisao bih do segedina jednom u narednih mesec dana,  dakle godisnja zupanjska vinjeta mi deluje kao bacanje para.  da li mogu sa normalnom vinjetom za autoput da idem do segedina?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27006
    Ukupno tema
    905763
    Ukupno poruka