Nikola1985

Putovanje kroz Madjarsku: vinjete, pumpe, propisi...

197 poruka u ovoj temi

Zapravo ja jesam naletao. Pre nekih 7 dana stotinak metara ispred mene je eksplodirala guma na nekom kamionu pa se momentalno stvori neobelezena Skoda Oktavia tamno sive boje sa sve pandurima i blinkerima. Tako da ih ima sigurno.

Mislim da na 140-150kmh neces imati problema. 10-20 prekoracenje van naseljenog mesta verovatno nije neka drasticna kazna (nigde nije). Ionako je autoput od Roszkea do Nikelsdorfa bas opterecen kamionskim saobracajem pa ionako svi voze levom trakom vecinom puta.

Za razliku od nasih koji se kriju, Madjari su na autoputu uredno obelezeni cunjevima oko vozila pa ih nije tesko spaziti.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za takvu vožnju i brzinu ne bih ni tražio informaciju i savet :D

Otkad sam nekoć davno bio mlad levičar u nasleđe mi ostala samo leva traka koja je moja i bobova, srednju ne priznajem ni pred prekim sudom. 

Zajebani su Mađari, masovno izleću u levu traku bez žmigavca a ako voze 120-130 misle da niko nije brži, gori od njih su samo švajcarski gastarbajteri ispranih mozgova, ovi prvi makar malo dodaju gas dok pretiču, ljomberaj nepismeni samo pređe u levu i obilazi kamion 2 minuta :angry:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tacno. Iskacu na keca bez zmigavca. Italijani i Grci su meni gori, Grci pogotovo.

Za brzine preko 150kmh autoput jeste dobar, ali ima previse fiksih kamera. Garmin mi cesto pisti kroz HU za kamere za brzinu, te ja uglavnom i vozim do gorepomenutih brzina.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Garmina nisam odavno apdejtovao, moraću to da uradim što pre jer krajem meseca ponovo idem tamo. Ova verzija mapa koju sada imam me uopšte nije upozoravala na kamere što znači da su iste postavljene nakon poslednjeg apdejta. 

A i za njih me nije toliko briga koliko za presretače...ako takvi uopšte postoje, negde pročitah da ih nema i ne jure ludake za volanom... otkad su pokrili puteve mrežom kamera. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tvoje pare tvoja stvar. Nemoj da se iznenadis ako ti cestitka stigne na kucnu adresu.

Ako i uspes da vozis preko 150, to ce biti kratko jer je saobracaj u HU uvek kad sam isao bio bas opterecen.

Za Garmin kamere postoje oduvek (bar kod mene), a i imas sajtove gde mozes skidati POI u .gpx formatu pa ubaciti u nav.

Sve u svemu, manje misli o keshu, kamerama i presretacima, a vise od bezbednosti ako vec planiras da vozis preko 150. Ni u Nemackoj vecina ne vozi preko tih 140-150 iz opravdanih razloga.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Upravo dodjoh iz Madjarske,izgleda da imaju neku akciju,puno je radara,narocito u naseljenim mestima,stoje ispred auta i snimaju.Inace procedura za kaznu je da se placa samo preko racuna,urucuje se nalog za placanje od 30 dana,posle toga ide u sistem  i to u celoj eu.Naravno,ako se ne plati do 30 dana,troskovi se uvecavaju...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko ima informaciju da li okruzna vinjeta vazi nakon promene tablica. Uzeo sam godisnju okruznu vinjetu ali sam nakon toga promenio tablice na kolima. Jedini dokaz koji imam su dve polise osiguranja sa razlicitim tablicama

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kome i za šta trebaju regionalne vinjete?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa za voznju po regionalnim putevima...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Za putničko vozilo NE TREBA vinjeta na regionalnim putevima u Mađarskoj.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aha, znaci to je ono kao sto ovi nasi hoce da uvedu da kamioni placaju putarinu na Ibarskoj? E to sam trazio jer nigde nisam nasao.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko ima informaciju da li okruzna vinjeta vazi nakon promene tablica. Uzeo sam godisnju okruznu vinjetu ali sam nakon toga promenio tablice na kolima. Jedini dokaz koji imam su dve polise osiguranja sa razlicitim tablicama

Moj savet je kupi novu. Ako te zaustave kako ces im objasniti da su promenje tablice ?

Verujem da Madjarski policajci nisu upozanti sa nasim promenama tablica, a moje licno misljenje je da ih savrseno ni ne interesuje.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Morao bi uraditi zamenu vinjete. Može se to uraditi u Segedinu na adresi: Szeged, Budapesti út 2. (pored Tisza Hotel Corner-a). To je stari put koji vodi za Peštu tj. put za Metro i Aušan. Put br,5. Objakat je sa leve strane puta kada se ide iz grada, nešto malo prije skretanja za Metro, kod Šelove pumpe. Objekat se vidi na googlovoj mapi. Zamena se plaća 1470 ft. Firma se zove:  Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt .

Ovde je to na googlovoj mapi:

https://www.google.rs/maps/dir//46.269553,20.1026327/@46.2696072,20.1034978,17z/data=!4m2!4m1!3e0?hl=en

Ponesi obe polise kao dokaz da je to isto vozilo samo su se menjale tablice.

Rade pon - pet. od 8 - 16h. Subotom i nedeljom ne rade.

Izmenjeno (koldar)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

apropo segedina, vinjeta nije potrebna ako posle granice (horgos) posle kucica za vinjete i prve pumpe skrenete na put 5.. zapravo ako se dobro secam ocitavanja na navigaciji put je cak i kraci a potpuno neopterecen... 

lepo je obelezeno na putokazima za sta ide vinjeta a za sta ne, tako je dovoljno i samo to pratiti.. 

u kucicama za vinjete ne primaju kartice, 10 dana cena je 3500huf.. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka