dejsa

TORONI

2471 poruka u ovoj temi

Dobro jutro! 

Sitna kisa pada celu noc. Evo dok mi ne naraste testo za krofne da napisem par reci. Mozda ce nekad, nekom biti korisne.. 

Kada se ide na tvrdjavu u Toroniju malo pre skretanja ima obelezena pesacka staza na kojoj pise Canoni, Akropoli. Staza vodi na vidikovac do nemackih topova. Kako Sam procitala kad je vedro vide se Sporadi. Na putokazu pise 2km. Ako stane kisa, danas cu osvoji ti taj vrh.. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I osvojih vrh Canoni. Skrece se malo pre tvrdjave. Ima putokazu. . Staza je odlicno obelezena. Sto se mene tice lepo iskoriscen dan u kom je padala sitna kisica I oblacno je.. 

IMG_20240918_124832.jpg

IMG_20240918_123803.jpg

IMG_20240918_123620.jpg

Usput sam videla nekoliko uvala. Lepe su, za osvezite se na putu do vidikovca.Spustila sam se I do plaze Antiportokoufo. Praznik za oci. Podloga je krupniji sljunak I ima dosta stena. Deluje kao zaliv u Porto  Coufu. 

IMG_20240918_125151.jpg

Izmenjeno (sandraivlada)
4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posle podne se razvedrilo. Sunce je zaslo spektakularno..

Pecarosi, na samom kraju plaze kod tvrdjave danas su ribe isle kao lude. Pune one zelene korpe tj. mreze. Slikala sam da pokazem bratu. On je pecaros. Ja slucajno pitala jednog naseg coveka da mi proda. Odokativno, naravno da nema vagu proda mi tri brancina za 10 eura. Prepoznao nas kao ziri sa Grcke veceri11.. Estrada je cudo.. 

IMG_20240918_191540.jpg

IMG_20240918_191507.jpg

IMG_20240918_191240.jpg

IMG_20240918_191417.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo me. Danas sam Isla na Akropoli. Nije prezahtevno, sve je obelezeno, ali ipak nije bas skroz lako. Predeli I pogled su prelepi. Sa jedne strane se vidi Toroni, sa druge Porto Koufo. Ici iskljucivo rano ujutro, recimo ili kad je oblacno. Patike I voda obavezni, ostalo po zelji. Ko ne moze da pesaci puno vredi otici bar donekle. Ne mora do kraja. 

IMG_20240919_114630.jpg

IMG_20240919_114202.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas smo isli na Trsteniku putem kojim se redje ide. Isli smo prema plazi Destenika putem. Usli na samom pocetku kroz dvoriste. Na kraju Destenike, pored kampa popeli se u sumu, tamo gde se visoko vidi Grcka zastava. Kroz sumu pa preko maslinjaka sisli smo na Trsteniku. Plaza je ogromna. Na njoj su sve kamperi I na samom kraju prelep sareni kafic. Mnogo je lepo.. Te boje, prizore I mirise pamticu dugo.. 

IMG_20240919_185826.jpg

IMG_20240919_183253.jpg

IMG_20240919_180625.jpg

IMG_20240919_170007.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Danas nam je devet dan. Kako vreme od ice ovo mesto mi se sve vise uvlaci pod kozu. 

Vreme je suncano, more toplo, mirno, prelepo. Pravi morski dan. Plivala sam do Destenike, jer je pogled sa mora na  obalu prelep. Vratila sam se peske. Pratila su me jata ribica. A ja zaboravila masku.

Razgledala sam smestaje u ponudi nasih agencija.  Svidja mi se Olga I kuca I bungalovi. Lep je I Aleksandar koji je u nasem dvoristu. Slusaj uci druge preporuka je izbegavati Floru.

IMG_20240920_135148.jpg

IMG_20240920_135104.jpg

IMG_20240920_095837.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nebo je rozikasto.. Rano je jutro.. Ptice pevaj, Sunce je poslao nekoliko zraka tamo iz Sartija.... Bice lep dan.. Bas se radujem! 

Obzirom da na more idem bez auta uglavnom obidjem okolini na sopstveni pogon I lokalnim busom. Naravno I iznajmljeni autom ili biciklom. U Toroniju nema Renta car agencija bas kao ni apoteka sto je veliki minus... 

Peske moze do Trstenike I Porto Coufo. Lokalnim autobusom moze dosta toga. Ja sam izabrala Kalamitsi, prelepu plazu. Moze u Neos Marmaras, ali ja nisam Isla, jer sam tamo letovala. Moze u Sarti. Nisam Isla, ali mislim da cu ako sve bude OK ici sledeceg juna na 10 dana... 

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dan je suncan. Sunce u septembru ne przi, vec miluje. Voda je divna, topla. Kupanjac ceo dan.. 

Svidja mi se ovo mesto. Svidja mi se cak I mesar u maloj mesnici u malom sokaku kod crkve. Kakva prijatna kupovinu. Sita sam vise I Lidla I Amana I dr.. I onog automatskog Dobar dan svakom kupcu, I Predjite na kasu broj 5 itd..Popricali sa ljubaznim mesarom, pred nama sece uvek sveze meso, saznali da mu je snaja Ruskinja itd. Stvarno sam nostalgicna kad su mali ducani u pitanju.. 

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pakujemo se. Iza nas je jos jedan lep odmor. Autobus prolazi sutra u 18h.Odlicno.Uz dobru organizaciju Bice to jedan lep  gratis dan.. Nocenjem u autobusu! 

Pozdrav! 

IMG_20240921_091921.jpg

IMG_20240921_091703.jpg

IMG_20240921_082424.jpg

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav, vidim da ima mnoogggooo negativnih komentara na Basil blue sea , a mi smo vec uplatili. da li je neko u poslednje dve tri godine bio i kakvi su komentari. ovo na forumu je sve od pre 6,7 godina. Brat mi je bio 2022 i kaze da je klasican Grcki smestaj , bio je u app 203 na 1 spratu.I on je citao komentare i zeleo da menja smestaj ali mu agencija nije dozvolila, kaze otisao i bio mu super. sve je funkcionisalo i nije bilo ni poplave ni mrava. Ja ipak citam komentare pa me zanima da li je neko bio u poslednje dve tri godine, i sta je najveci problem? mi smo dobili app 204 na 1 spratu

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27025
    Ukupno tema
    906041
    Ukupno poruka