Makili

Kolima do Barselone

69 poruka u ovoj temi

Koliko je pametno planirati turu Kolima do Barselone preko Nice I Monte Karla.Imali neko ideje kako bi to izgledalo?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ne samo da ima ideju vec sam zajedno sa deckom (sadasnjim muzem leta 2007 putovala ne do Barse vec do Valensije...ali to ti otprilike dodje na isto).

Ruta puta je izgledala otprilike ovako:

Posli smo iz BGD-a preko Hrvatske i Slovenije do Venecije, tamo smo stiglil za oko 6-7 h, nasli prenociste u mestu MESTRE-u nakomak Venecije (po preporuci prijatelja) i nakon smestaja otisli da posetimo Veneciju.

Sutra ujutru (drugi dan puta) smo se zaputili put Azurne obale, sitlgi do Nice (oko 6-7 h puta) smestili se u predhodno rezervisan hotel i taj dan obilazili potez Nica-Monte Kralo...

Sutra dan putanja je bila Nica-Valensija...taj deo puta je bio najduzi i najtezi ali je do Barse ipak malo lakse doci jer je bliza nego li Valensija nekih 400 km.

U Valenciji smo bili kod prijatelja 10 dana obilazili sve sto se mogli, a tura u popvratku je bila:

Valensija (u tvom slucaju Barsa)-Kan...prenociste u Kanu i oblazak svega sto je preostalo od predhodnog puta...sutradan relacija Kan-Mestre (blizu Venecije), sa obilascima Verone, Trsta, i zadnjeg dana puta povratak Mestre-BGD...

E sad, ima tu jako puno tehnickih i svih onih drugih detalja i preporuka o kojima mozemo da pricamo ako se odlucis za ovu varijantu, u svakom slucaju bilo je APSOLUTNO FENOMENALNO.... Ukoliko put shvatis kao deo odmora i napravis plan tako da dnevno prelazis po 500-700 km to uopste nije naporno, sta vise. Jako puno stvari moze da se vidi, da se isplanira i sl i ne samo da je pametno organizovati ovako nesto vec se stvarno treba potruditi ukoliko imas mogucnosti za ovako nesto.

Sto se tice para, sam put (putarine, gorivo i 4 prenocista za dve osobe) je bilo oko 1.000 Eura (racunaj da do Barse ima oko 400 km manje nego do Valensije u jednom pravcu)

Kao što rekoh, napisala sam ti okvirno o ovom putovanju, ne znam koliko si zagrejan, i da li si uopšte na ovako nešto misllio kada si postavio pitanje.

Ukoliko ti je potrebno jos informacija, javi se, cim nadjem vremena pisem detaljno.

Poz,

Mirjana i Zoran!

kao što rekoh

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo ovako,

Supruga i ja smo isli do Barselone kolima u julu mesecu i usput posetili, prespavali u Veneciji i Nici, sve u sklopu medenog meseca. Isli smo kolima, vozili na smenu i super se proveli. Imam astru klasik dizel i potrosili smo za gorivo i sve putarine, racunajuci i slovenacku vinjetu, oko 400 e, sto ti je cena avionske povratne karte za barselonu, ali za jednu osobu. Prespavali smo u Veneciji i u Nici po jednu noc i svaki dan prelazili oko 600 km, tacnije do Venecije 770, a posle do Nice i do Ljoreta po 600. Ako vas ide vise u jednim , malo jacim kolima, definitivno se isplati. Samo , ne isplati ti se ici samim kolima u Barselonu, mislim na sam grad, jer smo mi bili smesteni u Ljoretu i barsa je samo 70 km od ljoreta, imas bus, autobus, i varijantu bus+autobus.Naime , Barselona nema zonirani parking kao bg, lutas satima da bi nasao mesto blize centru, tako da ti savetujem da se smestite u ljoretu, i jos se okupate za iste pare:)

pitaj jos sta te interesuje

pozz

O.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav dobri ljudi. Jos jedan avanturista se javlja plezko.jpg Neki okvirni plan (jedan od mnogih) je da negde samim krajem avgusta i pocetkom septembra odemo kolima nas cetvoro na letovanje negde oko Barselone. 400 eur stvarno nije nista za toliki put (i mi bi isli astrom dizel). Ako ima jos neko sa jos svezijim informacijama ili mozda nekom drugom marsutom sa predlozima za usputne obilaske, bili bi zahvalni da podeli sa nama. Najbolje bi bilo ako bi otisli jednim, a vratili se (makar jednim delom) drugim putem. Takodje, za kakve cene mogu da se nadju usputna nocenja? Kakva su bila vasa iskustva? Da li treba obavezno rezervisati usputna nocenja pre polaska ili moze da se nadje usput na licu mesta? Bitnija nam je cena nego konfor. Super ako moze obojebiggrin.jpg Racunamo da spavamo dve noci i u odlasku i u povratku.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Potrebna mi je pomoć prijatelja.Planiramo putovanje kolima do Madrida sa pauzama u Kanu 2 dana i Barseloni 2 dana.Hotele sam obezbedio i to  etap hotel u Kanu i rey don jaime u Barseloni.Hotel u kanu ima sopstveni parking a onaj u Barseloni naravno nema.

Problem je gde parkirati u Barseloni dva dana,a da ne bude preskupo,ako neko ima iskustva ili predlog za parking u Barseloni bio bi zahvalan za pomoć

Hvala unapred!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Parking aerodrom

Parking Barsa

@misa67

pre tri dana sam bila Barseloni u hotelu sa podzemnim parkingom... imas dosta takvih hotela, a ako nije kasno savetovala bih ti da svakako rezervises neki, jer u Spaniji, a narocito u Barseloni ima dosta obijanja automobila, kradja, itd. Ako ti kola nisu u garazi, nista u njima ne ostavljaj, nama su savetovali da eventualno kupimo neke dnevne novine i ostavimo ih na sedistu da bude manje uocljivo da smo stranci, ali zarad sigurnosti ipak smo se opredelili za hotel sa garazom.

Pojedinacna cena parkinga po satu krece se od oko 1,70 eur do 2,50 eur, postoje i zone, vodi racuna: plavom i zelenom bojom obelezenim parking mestima.. kazne za prekoracenje ili nepropisno parkiranje su drasticne i mogu se kretati do nekoliko stotina eur -a u zavisnosti gde se prekrsaj desio i koji je auto u pitanju.

Tesko je pronaci slobodan parking na ulici, ali ima dosta javnih garaza. Ako ne zelis da menjas hotel,pogledaj ove linkove koji ti mogu pomoci....

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala Ljerka,već smo rezervisali hotel u ulici Jaime 1 blizu katedrale,pa se nadam da u blizini ima neka javna garaža.To izgleda kao najsigurnije rešenje.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Javnih garaza ima dosta ali onda racunaj minimum 35-40 Evra/dan. U Figueresu prilikom obilaska Dalijevog muzeja smo placali parking na minut 0,041 Evra/min. Ali smo zato u Granadi u toku obilaska grada parkirali i na ulici van paring mesta bez problema.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Btw, kakav je muzej vredi li putovati do Figuerasa? Ili je jos jedno mesto prilagodjeno za "glupe gringose"

Verujem u vas ukus :)

I kad sam vec tu ajde jos malo da gnjavim..

Sta je jos bilo vredno zaustavljanja na potezu Kosta Brave, i recimo blizeg dela Francuske obale ? (U mom slucaju bi to bio rentiran auto iz "baze" Tossa de mar)

Znam da su vam jos nesredjeni utisci... Ali eto kad jedan "natural born" Grkofil ove godine resio da uposli novi pasos i predje jos neku EU granicu, a nema pojma :)

Pozdrav i nadam se da vas vreme bolje sluzi

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Muzej je odlican. Vredi svaku paru. Otkacen je kao sto je i Dali. Ako ga posecujes, kupi ulaznicu koja obuhvata i deo u kome se nalazi nakit koji je dizajnirao Dali. Mi smo tamo prenocili na putu do Barse ali nije daleko ni za jedan izlet iz Barse

Sto se tice Francuske obale pa tu ti ne mogu bas pomoci. Mi smo detaljno obisli Marsej i Azurnu obalu, narocito Nicu a tebi je to ipak malo dalje.

Napustili smo primorski deo pre neki dan. Trenutno smo u Sevilji. Vreme je i dalje promenljivo. Pretezno je oblacno, pojavi se malo sunca ili pljusne kisa na kratko i tako u krug.

Predvidjaju sneg u Andori ljutko.jpg. Inace u Granadi ga ima jos na vrhovima Sjera Nevade.

Izmenjeno (DraganV)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sta je jos bilo vredno zaustavljanja na potezu Kosta Brave, i recimo blizeg dela Francuske obale ? (U mom slucaju bi to bio rentiran auto iz "baze" Tossa de mar)

O ovome isto i ja razmišljam,ali ne mogu nigde da nađem neki konkretan odgovor! :-P

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Supruga i ja bili komlima do Lisabona, preko Barselone, gde smo se zadrzali tri noci, pa evo naseg iskustva.

Gde god smo prenocili, pod obavezno je bio hotel sa parkingom, uglavnom garazom, i metro stanicom u vecim gradovima).

U Francuskoj je benzin, kao i sve ostalo po supermarketu, bilo dosta skuplje nego u Spaniji (98 oktana je u Spaniji bilo 1.21 eur, a u Francuskoj 1.45, na primer).

Do Barselone imali smo dva prenocista.

Prvo u Mestre-u (Hotel Altieri, booking.com, najjeftiniji je), gde smo ostavili auto na privatnom zasticenom parkingu, zatim uzeli gradski autobus do Venecije, gde smo proveli popodne i vece.

Nakon toga, vozili smo do Monaka-Monte Karla (auto je parkiran u garazi u centru), i prenocili u Kanu (ETAP hotel u centru, sa javnom garazom i parkingom 5 EUR/dan).

U Barseloni smo rezervisali IBIS hotel (inace, ETAP, IBIS, NOVOTEL su u istom lancu hotela) koji samo sto je zavrsen, nalazi se blizu Sagrada Familije, odmah do one krastavac-jaje zgrade i metro stanice. Poseduje garazu, koja kosta, mislim 10 EUR/dan.

U Barseloni, ukoliko si blizu metroa, kupis dnevnu kartu i vozis se do mile volje, pri cemu ti ne treba vise od 15 min od - do bilo koje tacke u gradu.

Po povratku, odseli smo dve noci u Nimes-u koji je blizu obale u Provansi, Francuska, i nalazi se blizu Avignon-a, bivseg papskog grada, kao i Pont Du Gard-a, najocuvanijeg rimskog vodovoda, gde smo kupili neko domace vino od seljaka i uzivali :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo da dodam da cena goriva varira u zavisnosti gde ga kupujete. U gradovima je jeftinije nego na autoputevima.

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

za sve sto nije jasno pitaj te ,letos sam bio kolima do Barselone

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

ako bi mogao da opises kojom relacijom si putovao i da napises cene putarina/vinjeta za svaku od drzava koje si prosao, bio bih ti zahvalan a verujem da bi mnogima koristilo koji razmisljaju o Spaniji u sopstvenoj reziji.

Izmenjeno (DraganV)
Ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka