marara

LIMENAS

1107 poruka u ovoj temi

Do sada sam uvek letovala preko agencija. Sada nalazim lepse smestaje putem interneta pa me zanima da mi neko objasni princip rezervacije, tj. uplate kako bi sve bilo sigurno i bezbedno. Ne radi se o hotelima vec o privatnim kucama.

Ma, bre, te kuce su sasvim OK. Ne brini o parkingu u Limenasu. Mirka je u pravu, ali vi će te biti tamo smešteni, pa dajte malo nogama na volju (znate ono držanje za ruku i poljubac u su-mrak, sa sve dodorivanjem supužnika... i eto, ljubav se rodi :zvizduk:

Ma šta da ti pričamo, evo gledajte (sve nastavke)

Izmenjeno (jelenabata)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zanima me da li vila Versa u Limenasu ima bazen, posto u opisu pise da ima, a nigde na slikama ga ne vidim?!

Izmenjeno (mirarbi)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Već sam par postavio pitanja u temi "Limenas - izbor smeštaja" i dobio neke odgovore, ali evo da i ovde na temi o Limenasu pitam još par stvari koje me interesuju:

Brodići (water/sea taxi) voze do Makriamosa i Zlatne plaže, ali sam negde pročitao da brodići svraćaju i na Saliaru i Vathi plaže - da li su water-taxi ili brodići s' ekskurzija (boat trip)?

Ako već idu do Zlatne što ne bi organizovali prevoz i do ovih lepih ali teško dostupnih plaža koje su uz to i bliže?

Ekskurzije brodom - odakle kreću, gde uplatiti (lokalna agencija, luka ili naša agencija), preporuka za konkretnu ekskurziju i cene? Na netu sam iz Limenasa našao brodić Eros II [video] mini krastarenja sa roštiljanjem. Da li je neko išao na ekskurzije ovim brodićem?

Izgleda da ima i ekskurzija autobusom, koliko je to dobro i isplativo? Kakve su lokalne agencije po pitanju organizacije izleta i ekskurzija, preporuke?

Vredi li žrtvovati jedan dan odmora na ostrvu za odlazak u Kavalu (lepa luka sa starim gradom, veliki grad-mnogo sadržaja) ili Keramoti (odlična plaža, veliki beach bar, dobra veza sa Limenasom) pogotovo što nam (supruga, petogodišnja kćer i ja) je ovo prvo letovanje na Tasosu?

Npr. ovog leta se ograničiti samo na istok i sever ostrva (Makriamos, Golden Beach-Skala Potamia, Paradiso, Aliki odn. Nisteri, Glyfoneri, Pachis, Skala Rachoniou i sl.) uz posetu Keramotiju ili Kavali.

Imate li neke aktuelne (iz 2011. godine) preporuke za pekare, girose, nacionalne restorane, markete u Limenasu? (u onoj temi sam već dobio neke odgovore) Gde ima dobrog voća?

Kvalitetan WiFi internet u Limenasu - kako i gde?

I za kraj, najvažnije, kakava su dečja igrališta u Limenasu? :) Ima li nekih drugih interesantnih sadržaja za decu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko znam, do Vathi plaže (ređe i do Saliare) svraćaju samo izletnički brodići. Možda će jednom te plaže postati stalna odredišta taxi čamaca, obzirom na njihovu popularizaciju, posebno među Srbima, u zadnjih par godina i izgradnju kafića na Saliari. Za tu popularizaciju smo verovatno krivi mi sa ovog foruma. Lično ne volim što je na Saliari (Mermernoj, Docinoj...) nikao kafić, a ne bih volela ni da dođe do masovne najezde turista koje bi dovozili ti taxi čamci.

Kavala i Filipi su vredni posećivanja, a Keramoti, po mom mišljenju, nema šta interesantno da ponudi.

Ostalo što sam znala sam ti već napisala na drugoj temi :).

Pozzz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mermerna je, po mom misljenju, pretrpana...a ko je kriv...hanghead.gif...prosle godine sam videla brodice na Vathi plazi, na Saliari ne....a gosti su bili stranci, Nordijci...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma, bili i Česi, Poljaci i Slovaci (možda i Rusi) i mislim da su (mislim Rumuni) napravili varijantu sa taxi-kombi prevozom (to smo videli i na Gioli). Ništa bez tabanjanja... a brodice su (koliko se sećam 4€ po osobi iz Limenasa), a znam da postoje i ture po plažama iz Limenarie, ali je po principu - ako bude, bude (zavisno od vremena, bure, tajfuna, orkana...) inače mermernu su sahranili sa onim belim - sitnim mermerom. Vathi još opstaje, a do kad' će ne znamo! Pouzdano znamo da naslednici (ili kupci) mermernog rudnika iznad Saliare pripremaju oživljavanje Vathi (nedorađenog) hotela - e, pa ljudi nismo mi krivi!!! I Saliara je napravljena na divlje! Zabranjeno je pravljenje novih plaža svugde u Grčkoj! Većina požara po Grčkoj (npr. Halkidiki, Thassos...) je urađena od strane građevinske mafije - zabranjeno je krčenje maslinjaka, al' kad izgori... jbg-a - šta je - tu je...

Saliaru je pokojni gazda namerno zalivao mermerom godinama i krčio sebi put prema Vathi-u... tako da ljudi - DON'T WORRY - nisu Srbi za sve krivi !!!

Izmenjeno (jelenabata)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vredi li žrtvovati jedan dan odmora na ostrvu za odlazak u Kavalu (lepa luka sa starim gradom, veliki grad-mnogo sadržaja) ili Keramoti (odlična plaža, veliki beach bar, dobra veza sa Limenasom) pogotovo što nam (supruga, petogodišnja kćer i ja) je ovo prvo letovanje na Tasosu?

Npr. ovog leta se ograničiti samo na istok i sever ostrva (Makriamos, Golden Beach-Skala Potamia, Paradiso, Aliki odn. Nisteri, Glyfoneri, Pachis, Skala Rachoniou i sl.) uz posetu Keramotiju ili Kavali.

Mi smo do sad išli preko agencije, pa (valjda) nije bilo mogućnosti. Ove godine idemo na 20 dana i to nam je u planu. Prijatelj sa Youtuba će nas (valjda) prihvatiti i onda bi mi onim Flyng Dolphinsom do Kavale, ako ne onda sigurno kolima u dolasku ili povratku + Drama + Phillipi + pećina kod Drame i Seresa...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zanima me koliko je Mermerna plaza udaljena od Limenasa i kako se njen naziv pise na grckom (zbog prevoza busom)?

Da li je neko bio u studiu Cristos,ima ponuda preko Argusa?Unapred hvala na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mermerna plaža, kako je mi zovemo, ili Saliara, kako je Grci zovu, je na nekih 4km od ulazne rampe u kompleks Makriamos. Do nje busevi ne saobraćaju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Imam jednu molbu za Vas koji ste bili na Tasosu.Da li moze neko na karti Tasosa da postavi tacke gde je koja plaza tacno,jer sam citajuci ove postove pokusala na google karti da ih pronadjem(mermerna,golden beach,tarzanas...)ali ima po nekoliko malih uvala u blizini pa nisam sigurna na sta se tacno misli.

Makriamos i mermerna nisu bas blizu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mape severnog dela ostrva sa ucrtanim plažama koje te zanimaju (može da se poveća klikom na nju). Mermerna je od Makriamosa 4km i kolima (lagano) se stiže (prašnjavim) putem za 20-ak minuta, a Vathi je još dalje, ali ISKLJUČIVO visokim kolima (džipići) ili pešice za 35 minuta laganog hoda.

Celu mapu ostrva (velika rezolucija) pogledaj ovde: http://mappery.com/Thassos-Hertz-Map Tu su žutom bojom obeležene skoro sve plaže. Nedostaju Salonikios, Notos, Atspas... pa ako treba i to, ajde da docrtamo.

Pogledaj i naše video radove na You Tube (ima link dole). Pošto idete u Limenas pogledajte Limenas (5 dela - grad , plaže, šta obići) i Tarsanas beach (snimljeno pešačenje do ove plaže).

Nadam se da smo bili od pomoći... ako treba još informacija - samo napred. Pozdrav.

thassossever.jpg

Izmenjeno (jelenabata)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li se moze skuterom doci do mermerne plaze i koliko je ona tacno udaljena od limenasa ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo isli skoro svaki dan skuterom na Mermernu i mnogo je lakse i brze nego kolima. Isli smo i kolima pa zato kazem da je lakse skuterom. Od Limenasa do plaze ima oko 6,7 km, skuterom se stize za petnaestak, dvadeset minuta.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

znaci lakse je skuterom,prilaz je bolji ima strmine ili ne,? spustite se bas do plaze ili... ,i koliko je obicno na dan skuter..? hvala na odgovoru , i ako moze neki predlog vila kod argusa ... par vila koje ulaze u obzir,nisam zahtevan,samo da je ok destinacija da moze da se spakuje negde skuter ili auto eventualno i da je tisina ....?

Izmenjeno (Blue boy)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bas me zanima ovo za skuter,jer sam shvatila da je put do te plaze zemljani pa sam mislila da cemo skuterom da se podavimo od prasine.

Preporuka za vilu Aleksandra u Limenasu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka