marara

LIMENAS

1107 poruka u ovoj temi

a mozes meni da pronadjes vila alexandra u limenasu,putujem za dve nedeljee :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I ja mislim da je Versa u ulici DImitrade... google mape rade toliko loše da nemam živaca da potražim, niti da mi se učita link koji je Ianic ostavila - a koji mi deluije tačnije od onog sa sajta agencije. Naravno, sem ako ne postoje 2 - što ne bi bilo iznenađenje :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da li neko moze da mi kaze koliko je zahtevno iz limenasa peske na mermernu plazu i vathi plazu...pesacenje mi ne predstavlja veliki problem ako su lepi predeli...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od smeštaja, koji si izabrao, do hotela Makrijamos uglavnom je asfalt i beton kao podloga, a udaljenost proceni sam.

Od Makrijamosa do Mermerne plaže podloga je prašnjavi put u dužini oko četiri km. Predeli su lepi, ali pešačenje do Meerne plaže ne preporučujem zbog vozila koja prolaze, tako da ćeš uglavnom hodati u oblaku prašine, koja će ti se uvući u sve pore tela.

Od Mermerne plaže do nove Marble plaže je ista situacija.

Od Marble plaže do Vati plaže je takođe prašnjav put. Na ovoj deonici ćeš se manje nagutati prašine, zato što je Vati plaža manje posećena, pa na putu ima manje vozila.

Ako nisi motorizovan, do Mermerne i Vati plaže možeš stići i brodićima, koji kreću iz Limenasa.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno...e sad kao i svako ko prvi put ide u neko mesto ja imam jos potpitanja...sta kazete za bicikl i ako nesto vise znate o tom brodicu...kad ide, ..

zadnji povratak...cena itd...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Što se tiče šetnje do Makrijamosa - to možete, put je OK. (znam da ovo nije pitanje :) )

Što se tiče mermerne i svega iza nje - to ne preporučujem nikako peške...
Što se tiče brodića, to je najlepši i najnepouzdaniji način da odete do mermerne :). U pitanju je taxi boat, koji kreće u 10:30 iz luke. Problem je što kapetan lepo kaže: nema vas dovoljno, ne isplati mi se da idem do tamo, gorivo me kođta 100eur, a vaše karte su 40e... inače, bila je 8e povratna do mermerne, a 5e do makrijamosa. I brodić je doživljaj... :)

Ono što bih predložio, to je krstarenje brodom. Mi smo išli 2 godine za redom :) Cena nije mala, 30E po osobi; ali ako odete kod devojke koja prodaje karte ispod platana (posle restorana Simi ka plaži), i progovorite naš jezik, ona će vam dati za 27eur ;); plus možete da je pitate kada nije gužva na brodu - razlika bude i duplo putnika od dana do dana... Elem, taj brod staje i Vahti (~1h), i na mermernoj (15ak min); a i još na 2-3 mesta.

Moram da idem sad, ali Tasos je sjajan, supruga i ja razmišljamo da opet idemo, to bi bila četvrta godina za redom :)

4

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno...e sad kao i svako ko prvi put ide u neko mesto ja imam jos potpitanja...sta kazete za bicikl i ako nesto vise znate o tom brodicu...kad ide, ..

zadnji povratak...cena itd...

Prvo da se izvinim što sam ti odgovarao kao da si bata. :D

Godinama idem na Tasos i redovno posećujem Mermernu i Vati plažu. Uvek je moglo da se prođe vozilom i naravno još lakše biciklom. Kod vožnje biciklom se javlja problem udisanja prašine. Pokušaću sutra da nađem fotografiju bicikliste i istu postavim.

Prašnjavi put u toku zime kiše "pokvare", a pred sezonu Grci poprave put nasipanjem rupa i neravnina. Prošle godine je put bio najravniji unazad desetak godina.

Što se tiče brodića, Darko je sve lepo objasnio.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a da ja to preplivam...do mikriamosa recimo...da li je to izvodljivo...ja sam plivala od agios nikitasa do milosa za kruzerom...celu sivotu sam obisla plivajuci...na krfu sam plivala sa turistickim brodicima koji voze u obilazak oko paleokastrice i la grote...kako to izgleda ovde i ima li stena za plivacke pauze...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj snimak puta do Mermerne, pa odluči sama da li je okolina lepa i može li peške.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja nikako ne preporucujem peske do mermerne, kao prvo ma koliko rano ujutru krenuli neko ce jos ranije krenuti kolima i ostaviti vas u prasini, kao drugo put nije bas kratak ima skoro 5 km, ne kazem da je to nesto puno ali 5 km u prasini je mnogo.

Sama mermerna plaza je lepa, podseca na agiofili na lefkadi. Mana joj je sto ove godine nije bilo lezaljki pa morate peskir da stavite na onaj sitan mermer koji je stalno hladan ma koliko sunce przilo, mnogo pcela i osa, velika guzva.

Mi smo ove godine krenuli u 7 sati ujutru iz Potosa, recimo u pola 8 smo dosli do puta koji vodi za mermernu i recimo u 7:45 smo bili na plazi, parking je tada vec bio skoro pun. Doduse bio je pocetak avgusta.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bila na Tasosu krajem jula ove godine, i bila nekoliko puta do Portho Vathi plaze. Za to vreme smo videli samo jednom neki par koji je isao pesaka. Puni prasine naravno :(( Hteli smo da ih pokupimo kolima, ali je bas u tom delu put bio nesto uzi, ili su isla kola iza nas, ne secam se, uglavnom nije bas bilo bezbedno stati. E sad, mi smo uvek isli i vracali se u periodu najvece guzve, ali svejedno ne bih preporucila nikako odlazak pesaka. Sto zbog daljine, sto zbog guzve. Cak ima i ona deonica od onog velikog supermarketa do makrijamosa gde je put asfaltiran ali jako uzan. Cak i pesaka bi tu trebalo da se pazi. S obzirom da idete juna, ne znam da li bi bila dobra ideja bicikla ako je nesto ranije ujutru. Mi smo isli u sred sezone oko 11h, pola 12, i uvek na Portho Vathi, i tamo je uvek bilo mesta na lezaljkama. Uvek nekako uhvatimo zadnjih 6,7 :) Ovo kazem jer pretpostavljam da je ujutru oko 8 sigurno mnogo manja guzva. A mozda i gresim. Do Makrijamosa mozete otici pesaka, ali cak i za mene neplivaca je ona plaza bila dosadnjikava jer je jako plitka voda:) mada je kompleks je zaista lep. 

Ne znam koliko ste vesti sa nekim drugim motornim vozilima, mozda neko moze da kaze da li su oni motori cetvrotockasi (kako se vec zovu) pametna opcija? Sa kacigom naravno

Izmenjeno (dilajla)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Morskim putem, Taxi boat vozi ~45min od luke u Limenasu do Mermerne (tj malo iza mermerne, tu je pristanište - to je sada bliže novoformiranoj Porto Vahti plaži). Ne znam koliko sporije plivate od brodića :).

Najlakše je da proveriš na Google mapama. Recimo da kreneš sa stena kod Carnagio kafića (kako bi izbegli plivanje oko tog Carnagio rta); do mermerne ima, najkraćim putem, barem 5km. More ume da bude prilično nemirno sa te strane. Ja se ne bih usudio... ako idete bliže obali, to je sigurno 6-7km umesto 5km.

Sličica je u prilogu...

Ako ste vični vožnji skuterom, rentiranje nije preskupo (~10e dnevno), i ljudi i njima idu do tamo, polako kroz prašnjavi put, ali idu... svakako bolje nego peške, ali verovatno podjednako prašnjavo. Zbog ove nepristupačnosti, mi smo bili samo jednom na mermernoj za 3 godine (nemamo kola).

Edit:
Ako ste za plivanje, možda peške do Makriamosa, pa onda ima značajno manje plivanja... ne znam, to bolje vi procenite da li je za plivanje ili ne.

Plivanje.JPG

Izmenjeno (Darkorudar)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

hvala puno darko...sad je naravno jasno da je to mnogo. za plivanje..

.idem autobusom...a za skuter nikako nisam...mozda je glupo ali nekako se bojim...a nisam bas ni mala tj sitna zena...

hvala puno..polako sklapam svoje slike o ovom mestu...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma, ja vozim bicikl ceo život, pa mi je opet bilo frka da iznajmimo skuter - tako da u potpunosti razumem :).

Tasos je prepun mogućnosti za uživanje u svakom slučaju, ako ove godine ne uspemo da "dobacimo" (finansijski) do nekog daljeg ostrva avionom, eto nas opet na leto tu :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mozda je glupo ali nekako se bojim..

Ti si samo iskrena ... evo da znaš primera radi i taksi 1 km = 1 evro i to da imaš na umu, e sada ne znam da li bio iko vozio do Mermerne, ali da znaš za druge lokacije. 

Nemaš cenu polaska nego samo to 1km je 1 evro ... 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka