marara

LIMENAS

1106 poruka u ovoj temi

Nije valjda Vournelis toliko los :) ? Vidim da ima kilometar do Tarsanasa, ako se malo prepreci, to je jos uvek prihvatljivo. Bice samo problem kada se budemo vracali umorni. Do gradske 1.5-1.7km, :(. Jel zna neko koliko se voze bicikle, odnosno jel ih ima da se iznajme u Limenasu, ne znam da li je bilo reci negde na forumu oko toga ?

Hvala na informacijama :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jel bio neko u vili aleksandra?idemo drugom polovinom septembra..recite mi najbolji giros u gradu?gde kupovati?kod koga iznajmljivati skuter?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Vournelisu se niko nije kupao par puta kad smo mi prolazili pored. Iznajmljivanje bicikala postoji, ali ne znam cene, ni tačno gde (iza nekog kafića na početku centralnog šetališta - početak kontra od gradske - kad se ide ka gradskoj sa desne strane). Raspitajte se na licu mesta, neko će sigurno znati tačno mesto.

Preporučio bih odlazak na Nisteri, koji je (za mene) na granici da se ide peške, ima fino da se šeta iza Tarzanasa (preporučio bih i patike za tu varijantu ;) ).

Za giros ne znam, rad sam za predloge. Košta 2.5Eur - to znam :). Kupujte u bivšem Arventidisu (ako vam je blizu), sada se taj ceo lanac zove drugačije...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, evo svežih informacija. Limenas je predivan  i nema šanse da vam bude dosadno. Odsela sam u vili Versa, koja je za svaku pohvalu.Sve je novo i čisto, ima peškire, čiste na 2 dana, posteljinu su nam promenili 6 dan, jako je mirno, ima wi-fi i sve od posuđa. Ako neko hoće da pogleda slike smeštaja neka piše na pp. Predstavnik i vodič Banbus travela su jako korektni i uvek na raspolaganju.

Iznajmili smo skuter, 10e po danu, i svuda smo mogli da stignemo njime. Zvanične cene skutera su 15e, a ako uzimate više od 3 dana 12e, ali probajte da se cenjkate.  Automobili su koliko sam čula 30e, a za ostala prevozna sredstva ne znam.  Čuli smo da je gradski prevoz nepouzdan sve do 1. avgusta kada njima počinje sezona, ali to nismo proverili. Obišli smo Makriamos, Paradise, Saliaru, Pachis, Nisteri, Golden beach, Tarsanas i Panagiju i ko ima mogućnosti sva ova mesta preporučujem. Putevi su dobri. Pela sam se do amfiteatra iznad Limenasa, put je ok, išla sam u papučama, ne iskaču zmije i aždaje :) ali se amfiteatar restaurira i biće završen u decembru 2015. Pešaka možete do Tarsanas plaže, Karnagio, Makriamos i gradske, do nekih daljih se ne bih usudila. Ako vas još nešto interesuje, a nisam spomenula pitajte. 

Izmenjeno (Ivana0507)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, cao Ivana.

Ja sam sa devojkom uplatio u Limenasu od 25.08-04.09 u vili Aleksandra. Ne znam da li si je mozda zapazila ali svi kazu da su sve vile ok i trebala bi da je tu u centru, da nije daleko.

Posto dolazimo autobusom , ne sopstvenim prevozom, interesuje me najvise gradski prevoz i iznajmljivanje skutera. Ako mozes malo konkretnije sta znaci da je gradski prevoz "nepouzdan" ? Valjda ili ga ima ili nema ? I ako znas otp kolike su cene ?

Sto se tice skutera, vidim da moze da se spusti cenkanjem pogotovo sto cemo mi ici krajem avgusta pa vrv ce cene da budu i nize, interesuje me koliko ima pumpi na ostrvu, u kakvom su stanju skuteri, ne treba da mu dolivam ulje i to ... da li treba medjunarodna dozvola, kolike kubikaze je bio vas skuter.. gde ste ga "drzali" nocu ili dok se kupate .. itd ? Da li vas je vreme dobro sluzilo tj, da li je bilo kisnih dana i da li su stvarno veliki i cesti talasi na istocnoj obali ?

Ne znam ako mozes da predlozis neki restorancic, kafic, dobre girose itd bilo u Limenasu ili nekom drugom mestu.. i ako moze po Vasem ukusu koja je plaza ostavila najlepsi utisak? Hvala na info

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

McGrady, videla sam samo jednu vilu Alksandra, na putu za Tarsanas, to verovatno nije vaša vila. 

I mi smo mislili da koristimo gradski prevoz (šaljem ti red vožnje na pp), ali se više isplati iznajmljivanje skutera. Nije skup gradski prevoz, ali kada uzmeš u obzir da plaćaš povratne karte za dvoje i da moraš da ideš i da se vratiš u tačno određeno vreme, a za 2e više možeš da obiđeš više plaža i da ostaneš gde koliko hoćeš bez ikakvog cimanja, skuter je ipak bolji izbor. Rekli su nam da autobus može jednostavno da se ne pojavi, da se dešavalo da ljudi dođu na plažu i posle nemaju kako da se vrate. Ipak, to nije provereno, i da nismo uzimali skuter, išli bismo busom sigurno. Ovde sam čitala da su jako tačni, pa ne znam kome da verujem.

Imaš sasvim dovoljno pumpi na ostrvu, oko toga ne brini. Ima svakakvih skutera, pa ti odaberi i pre uzimanja isprobaj i sve pitaj. Naš je bio od 50 i vukao je svuda kao lud, stvarno smo bili prezadovoljni. Sipao nam je ulje pre nego što smo ga uzeli, probali smo ga, dobili pun rezervoar i takav i vratili. Parkirali ga ispred vile, i sve je bilo ok, a na plažama isto gde i svi i nisam čula da je neko imao neka neprijatna iskustva s tim. Uzeli smo ga na našu dozvolu, i to ne čak novu plastičnu nego staru, roze :) Vreme nas je odlično služilo, nismo imali ni jedan oblačan dan, a ni talase, voda je bila svuda kao staklo. Na Mermernoj je malo duvao vetar i to je to od talasa.

Najlepše mi je bilo na Pachis i Paradise plaži, ali je to stvar ukusa. Tamo je dug plićak, plaže velike, na Pachisu prirodan hlad, sitan pesak...ali su mi i sve ostale bile super. Mermerna je recimo po mom mišljenju izvikana. Lepa je boja mora, lepo je da se vidi, ali se na nju ne bih vraćala. U 11 sati je bila nenormalna gužva, i svi se slikaju, a troje ljudi u vodi, posle dva koraka kreće dubina, bućnuli se dva puta i krenuli dalje. Svratili smo i na Porto Vathi, isto po mom mišljenu ništa posebno, pa se nismo zadržavali.

Giros smo jeli u Nice 2meet you i bio je super. Nismo ručali u restoranima, ali Simi restoran je uvek bio pun i hvaljen, on je kod stare luke, na putu za gradsku plažu. Uzimali smo ležaljke na različitim mestima, i svi su ok. Na Paradise plaži nemaš ležaljku uz piće, komplet se plaća 7e.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

McGrady, videla sam samo jednu vilu Alksandra, na putu za Tarsanas, to verovatno nije vaša vila. 

Ipak je to "njihova" vila.  :D

Dozvoljavam mogućnost da grešim, ali još nisam čuo da se još neka vila u Limenasu zove Aleksandra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

juhuu i mi idemo u vilu alexandra ali od 14 septembra,daj boze da nas vreme posluzi,isto planiramo da iznajmimo skuter..

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ipak je to "njihova" vila.  :D

Dozvoljavam mogućnost da grešim, ali još nisam čuo da se još neka vila u Limenasu zove Aleksandra.

I ja mislim da si u pravu. Mislim da su mi u agenciji spomenuli da je blizu Tarsanas plaza ali nisam sto posto siguran. Ali kao sto si rekao nema valjda 5 vila koje se zovu Alexandra :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, onda ti je gradska plaža malo dalje i šetalište i onaj vašar :) Ali ni to nije strašno, svuda stižeš za 15 min, a Tarsanas je i onako lepša od gradske plaže. Mi smo na njoj provodili najviše vremena. Znam da u agencijama za neku vilu pišu "Aleksandra1" pa sam pomislila da postoji i neka druga Aleksandra.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da u agencijama za neku vilu pišu "Aleksandra1" pa sam pomislila da postoji i neka druga Aleksandra.

Pišu u agencijama svašta. Kao imaju drugačiju ponudu. Kad pogledaš slike shvatiš da je ista kuća u pitanju.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kod aegean jeli dva puta prvoklasan giros i na svaka dva porucena palacinka gratis i to ne neka "kao" palacinka nego isto prvoklasna

Gde se može pojesti dobar giros na potezu golden beach - limenas.

Smešteni smo u goldenu ali ćemo često ići i do limenasa.

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U S. Potamiji je dobar na nizbrdici sa leve strane u centru kada se spuštaš prema plaži, pored palačinki.

A malo niže sa iste strane je odličan suvlaki. Prepoznaćeš radnju po panjevima za sedenje ispred.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li na Tasos vredi ici autobusom? Napominjem da idem sa drugaricem i ni jedna od nas dve ne vozi. :ranjenik:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo ove godine bili u vili Panos, koja se nalazi pored arheološkog muzeja (terase gledaju na parkić sa dečijim igralištem, na početku glavnog šetališta, iznad restorana Simi).

Naš trokrevetni apartman se sastoji od spavaće sobe sa 2 kreveta i "dnevne" sobe sa pomoćnim ležajem, stolom sa 4 stolice i kuhinjicom; i "velikim" kupatilom - recimo da je duplo veće od onog u Amy. Vila ima ukupno 3 apartmana, vlasnik je mladi punački Grk, vrlo ljubazan i predusretljiv. U cenu su uračunate 2 klime (spavaća i dnevna), internet (wifi i lan), tv sa satelitskim kanalima (znam da ima neke naše i hrt - to nam je pokazao kad smo stigli), i bojler u kupatilu.Sve terase gledaju ka moru (tj, parkiću i marini). Posteljina i peškiri se menjaju na 5 dana. Sve u svemu, mi smo bili prezadovoljni.

Naravno, i cena je dosta viša od Argusovih ponuda (koje smo koristili prethodne 2 godine). Konkretno, za 3 osobe sa agencijskim prevozom, trajektom i osiguranjem, 10 noći nas je, sa popustom za ranu uplatu tamo negde u martu, koštalo ~720Eur... isti smeštaj za 2 osobe bi, sa popustom, koštao ~540Eur. E da, komšije u apartmanu pored nas, njih 4oro - 2 odraslih + 2 dece, su imali isti prostor kao i nas troje (spavaća sa 2 kreveta + denvna sa 1 pomoćni ležaj - tj. kauč sa klil-klak naslonom).

Eto, toliko od mene u temi o smeštaju za ovu godinu :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906127
    Ukupno poruka