marara

LIMENAS

1106 poruka u ovoj temi

Hvala, hvala :thankyou: Mi se dvoumimo izmedju Limenasa i Sivote, sve mi se cini da cu da pomesam plaze i jos svasta :D

1. Ako mozes odgovori mi ovde,ti ili ako neko drugi zna, u kakvom je stanju vila Viktorija, ona je pored hotela Mironi...?

2. Koliko kosta bus do plaza koje si navela i koliko cesto ide? A ti brodici, koliko su? 3. Gde se nalazi autob.stanica...?

4. Kakvo je prosle godine bilo stanje sa meduzama, pcelama i komarcima... :D ?

5. Ima li jos nekoh organizovanih izleta, sem do Kavale?

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znam samo kakva je vila "Victoria" na 3 km od Limenasa u pravcu Prinosa, iznad Papalimani plaže. Al' to nije ta za koju se raspituješ.

Busevi ne idu previše često, ali idu. Uzmi red vožnje od vozača ili na nekoj trafici. Svi koji voze ka Skali Rahoni, Skali Prinos... prolaze pored plaža koje sam pobrojala. Početna stanica je u centru, na samoj obali, blizu spomenika sa delfinima. Videćeš već. Ne verujem da je karta više od 1-2 evra do tih plaža na par kilometara od Limenasa (možda i manje od 1 evra).

O brodićima smo pisali, naročito Jelena i Bata, pa malo pročešljaj temu i nađi, da ja sad ne kopam, jer žurim.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prošle godine je "Taxi boat" koštao 5eur do Makriamosa, a 8eur do Mermene plaže (povratna, po osobi). Polazak u 10:30 iz Limenasa, povratak oko 17h iz Mermerne. Vožnja traje 30min do Makriamosa, odnosno 45min do Mermerne. Ako je more nemirno, taj dan nema prevoza... (mi smo se vozili po "mirnom" moru - malo je nedostajalo da umrem od straha :D)

Bus do Golden beach je 2eur, tj 4eur povratna karta, vožnja traje 45min, prvi bus je oko 9h, a poslednji za povratak oko 19h. To je sve info od prošle godine, iz prve ruke.

Mirka, da li vredi ići na Karnagio? Prošle godine smo šetali do onog "brodogradilišta", nismo išli dalje; a iz taxi čamca mi ta Karnagio plaža nije izgledala privlačno... tj, sem gomile stena, nisam ni provalio šta je plaža :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mene zanima Karnagio plaza ?

Cime se moze stici do Kohila plaze i Paradiso pl.? Koliko su tamo lezaljke? A koliko su na Nisteri plazi i na Golden b.?

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Golden Beach-u su prošle godine bile 2 ležaljke + suncobran 5eur, bez pića ili bilo čega drugog. To je na najservernijem delu plaže (gde izađemo iz lokalnog autobusa); naravno da postoji i mnogo varijanti sa kafićima; a ima i dovoljno mesta da postaviš svoje ležaljke/peškire...

@Mirka

Hvala, sve mi se čini da ćemo da je propustimo i ove godine - supruga ne voli stene, a ja mogu da skačem samo kad ona ne gleda ;) :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko išao u Limenas svojim kolima, bez prethodne rezervacije i "na licu mesta" tražio smeštaj? Gledajući po forumu, vidim da većina ide preko agencija. Možete mi odgovoriti i u PP.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Golden Beach-u su prošle godine bile 2 ležaljke + suncobran 5eur, bez pića ili bilo čega drugog. To je na najservernijem delu plaže (gde izađemo iz lokalnog autobusa); naravno da postoji i mnogo varijanti sa kafićima; a ima i dovoljno mesta da postaviš svoje ležaljke/peškire...

Sada su 6 evra. Tog dana kada smo mi bili, bilo je puuuno trave i bas je bila ruzna plaza! Stavicu sliku.

Limenas je pun pogodak, ne samo sto je lepsi od Potosa i Limenarije i ima luke i ima sta da se vidi, vec nije prepun Srba, kao Potos, ipak je lepo cuti i upoznati i druge narode... :D:happy:

Zalazak sunca u Limenasu...

104529891020311602539614.jpg

Evo slike Golden B., slikano prosle srede...

p6251909.jpg

p6251911.jpg

p6251912.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Našla sam. :) Hvala, samo me zanima da li apartmani u prizemlju imaju balkon/terasu?

Šteta za Golden, mi smo se tamo tako ludo provodili 2 dana - oboje obožavamo talase i baš smo uživali...

Btw, skok cena 20% - zvuči mnogo ozbiljnije nego poskupljenje od 1Eur ;)

Evo i jedna fotka mora na Golden-u od prošle godine..

14367079000_ef882e4879_q.jpgGolden Beach, Thassos by Darkorudar81, on Flickr

Izmenjeno (Darkorudar)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da, bas steta...Mi smo otisli jednom i vise se nismo vracali...

Svi koji idu na Tarsanas plazu-a svi koji su u Limenasu ( a i sire) bi trebalo da je posete, obavezno neka svrate u malu prodajnu galeriju na obali, nalazi se bas na obali, na T.plazi, kada iz tog fensi dela, pored vode, krenete ka drugom delu plaze, koji nije tako sredjen, to je deo ka Limenasu...U kucicu se moze uci, naravno i sa druge strane, kopna...Covek je pravi umetnik,vajar, Costis se zove. Lepo smo se njim ispricali vise puta, nije los sa engleskim. Pravi vaze, ukrase, solje, svecnjake, razne posude. Kaze da mu domace stanovnistvo gotovo i ne kupuje, a sto je jos teze, najvise na Tasos dolaze Srbi, Rumuni, Bugari, koji isto bas nemaju para...Inace, u sredisnjoj prostoriji, u kojoj su isto predmeti na prodaju, na najvisoj polici su predmeti koje su turisti napravili, oni nisu na prodaju. Kaze da niko iz Srbije nije nista probao d anapravi ( pa ni mi...Njegova kuca je odmah pored galerije.

Pogledajte slike :) Na trecoj je taj desno, levo je neki Englez...

p6262153.jpg

p6262155.jpg

p6262156.jpg

p6262163.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znam da ima mnogo lepsih mesta u Grckoj, ali mi se cini da je odnos cena apartmana i usluge mozda najbolji u Limenasu, ali me interesuje:

- Da li bih pogresila ako bih krajem juna pocetkom jula isla u Limenas busom, bez mogucnosti iznajmljivanja rent a cara?

- Kakva je plaza, vidim na slikama da su kamencici a komentari su da je pesak, pa sam zbunjena?

- Kakve su cene? Recimo koliko je turska kafa na plazi?

- Da li je tacno da se peske iz Limenasa moze doci do Mermerne plaze za sat vremena?

- Da li je tačno da je autobuski prevoz fino organizovan pa mogu obici i neke udaljenije plaze i po kojim cenama?

Hvala unapred. Jako bi mi znacila bilo kakva pomoc.

Ove godine je povratna karta do Makriamosa 6 evra.

Mi smo isli kolima, ali smo koristili i ovaj brodic, a i bus, jednom...Mislim da se moze bez kola, jer se do Tarsanasa moze peske, do M.isto ili brodicem, autobusom do Papalimani, Glifade, Glifonerija, Glikadi, Nisteri, Paradise, Golden, Aliki, Skale Maries i ostalih...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo kada idu brodici iz Limenasa:

p6230670.jpg

Izmenjeno (Tirkizna)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Posto ima toliko manjih tema,ne znam gde bih postavila pitanje! :unsure: Sta se moze ocekivati pocetkom septembra,razmatram to kao opciju,ali ne znam kakva su iskustva....unapred se izvinjavam ako sam na pogresnom mestu!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Најпре - нагло осипање броја туриста, поготово оних са школском децом. Даље, пад цена смештаја, неких ванпансионских услуга и сервиса, али и намирница.

Озбиљан растур је тек од пола септембра, дотад је наизглед све исто. А није. Боље је.

Море је једнако топло преко дана (ујутру није), само су ноћи мало хладније, и то пред зору. Уместо чаршава, некима ће требати фротир или танко ћебе.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

da ne zvuci glupo ali dajte jos neke zanimljive info ko je bio ove godine u limenasu ,cene hrane u restoranima,prodavnicama,iznajmljivanje automobila ili bilo sta da vam padne na pamet

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27043
    Ukupno tema
    906194
    Ukupno poruka