marara

LIMENAS

1103 poruke u ovoj temi

Хвала велико!

Он је мој стари другар и сваки пут се искрено изљубимо када први пут уђем у двориште. Обавезно нешто поклоним тамо, јер сам ипак ту нашао себи лек. Искрено, на Тасос и идем највише због тог места. Па и ове године. Једва чекам.

Када одлазим последњи пут те године из манастира (одем барем два-три пута док сам тамо), поздравимо се срдачно и мало обојица пустимо покоју сузу са жељом да се видимо и следеће године. Он ме увек утеши речима да не бринем, јер - "Бог ће одлучити о томе". Досад нам је ишао на руку.

Добро, да не смарам више тему о Лименасу...

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Limenas su sam boravila u periodu od 11 do 21 avgusta ove godine, i uitsci su pozitivni.Vila Eleni, cetvorokretni apartman je ispunila moja ocekivanja, s obzirom na cenu.Apartman ima malu kuhinjicu, dve odvojene sobe i terasu.Klima uredjaj je u kuhinji i podjednako rashladjuje sve sobe.Preporucujem plazu Pahis 10 km od Limenasa.

Cene pica na pomenutoj plazi, sto podrazumeva koriscenje lezaljke su:

nes kafa 2,5 e

cappuccino 3,5 e

sok 2,5 e

Na plazi su dva restorana. Mi smo rucali u restorani Pahis ucene u restorani su:

Grcka salata 5 e

Paste 5 e

Jagnjetina sa prilogom 7 e

Pileci file sa sosom od pecuraka 6,5 e

Cips od tikvice sa caciki salatom oko 4 e

Porcije jagnjetina su ogromne.Desert je gratis i sastoji se od ovala dinje, lubenice i kolaca.

U Limenasu cene su

Kolaci su oko 2 e, giros do 2,5e, pica u picerji oko 11 e itd.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima :)

Pomalo neočekivano, mi ove godine letujemo na Tasosu, i to će biti treća godina za redom :). Ovaj put smo smešteni u vili Panos, preko Oktopoda, pa me interesuje da li znate nešto o njoj?

Ja znam samo gde se nalazi: kod arheološkog muzeja, tik pored parkića (iznad Simija); i za razliku od prethodnih smešataja u ulici Dimitrade, ovo nam je super blizu plaže (kakva god da je gradska, blizu je :) ).

Sve informacije su dobrodošle.

Vidimo se na Tasosu! :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li možda znate cene taxija na Tasosu? Našao sam neke nedefinisane:

"Cene vožnje se kreću od 4 evra za razdaljinu od kilometar, dva do 50 evra za razdaljine od nekih četrdesetak kilometara, što znači da je cena po kilometru od 1,25 evra (za duže relacije) do 4 evra (za najkraće relacije)."

Mislim, ako idem 40km to je 50eur; ali ako idem 10km to je, kako beše, 40eur? :)

Interesuju me sva vaša iskustva sa ovim, super je i u formi "od Limenasa do La Scale je xx eur".

Najviše me interesuje za neke destinacije koje su ni blizu za peške, ni daleko da bi se uklapali u red vožnje autobusa: npr. Makriamos, Nisteri i slično (nije daleko kad ujutru idem peške do tamo, ali kad treba da se vraim posle celog dana na plaži - nekako je sve dalje nego što je bilo :) )

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zamolila me je drugarica da vas pitam u njeno ime : hoće sa dečkom da uplate Limenas, u agenciji Oktopod im se svidjaju dve vile : vila Roxani (u novom delu bliže Tarsanas plaže), i hotel Philoxenia Inn kod stare luke. Pošto nisu nikad bili na Tasosu, kao ni ja, zamolila me je ako iskusni poznavaoci Tasosa mogu da kažu koji smeštaj je bolji, i na boljem mestu? Idu busem, uzeće skuter ili auto na par dana, dece nemaju, znači par : momak i devojka :thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako su kod luke, blizi im je centar i gradska plaza,a ko su blize T., onda su daleko od centra, recimo oko 1500 m, ne znam tacno, racunama u odnosu na vilu u kojoj smo mi bili...Neka pogledaju razdaljine na Google map...Posto imaju skuter, a htece uvece u grad, prva im je bolja, skuterom mogu do mnogih plaza da stign...,Pre Tarsanasa je Vurnelis plaza, ona iam i hlad, nije losa, mala, samo kada stignu neka ne budu u desnom delu, tu ima jezeva :-)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sanja, ja sam bila i u Marmarisu i na Tasosu, potpuno različita letovanja. Marmaris je poveliki turistički grad, ima lepo šetalište uz more, dosta klubova, interesantno je, ali plaža - mrljava, muljava, ništa naročito. Tasos je prelepo ostrvo, ali za aktivan odmor, da se rentira motor ili auto i da se obilaze plaže, kao i mala planinska sela. Meni je lično mnogo lepše na Tasosu

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jao super, da taman neko uporedi :) hvala puno, bas se dvoumim.

Fora je u tome sto su njih dvoje aktivniji, i vole da zuje svuda, i kad idu autom vole da obilaze i da se vozikaju.

A nama dvoma tako treba odmoooor, da se naspavamo, osuncamo i okupamo, laganini bez ikakve jurnjave. Tesko da cemo moci ikako da se kao parovi uklopimo :D Zato mi je najbitnija plaza, more, da nije buka, i da ne moram po suncu da sipcim do i sa plaze kilometrima, a uvece da ima malo za setnju,veceru..nikakvi diskaci i klubici.

Koliko sam shvatila Tasos je odlican za parove :) a Turska mi je bila plus jer ima all inclusive, ne moram da brinemo o klopi, htela sam Icmeler jer je miran i lepa plaza, al ako je more bzvz, onda nista :(

Izmenjeno (Sanja*)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U gradu Limenasu ima uveče gde da se prošeta, a i gradska plaža je dobra. Ne znam kakva je plaža u Ičmeleru, jer sam se kupala na gradskoj plaži, ali s obzirom da se Marmaris i Ičmeler nalaze u istoj uvali, pretpostavljam da je plaža ista. A na Tasosu imate prelepih plaža...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pa kako niste, bas steta, ja sto sam citala o M svi kazu da se ide samo na plaze u Icmeleru, jer su prelepe i voda je cista..

Hvala vam puno svima, i tebi @astras hvala mnogo na poredjenju, mislim da ce moja muska polovina morati da presece gde cemo :D ja cu navijati za Tasos :)

Izmenjeno (Sanja*)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prve godine na Tasosu smo bili u Potosu, plaža nije ništa naročito, a uveče nam je bilo pomalo dosadno, doduše bili smo tamo 2008. godine možda se nešto u medjuvremenu promenilo. Drugi put smo bili u Limenasu (2011. godine) i bilo nam je mnogo lepše, dobra je gradska plaža, veći je gradić, dostupnije su plaže na severu, Pahis, Makriamos, Mermerna plaža itd.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sanja, na oko 2.5 km od Limenasa je savrsena, zaista savrsena plaza Makriamos, zato i treba da idu u Limenas! Do palze moze peske, skuterom i brodicem! Ima divan, najlepsi moguc pesak, divne baste, park...Imas te slike u foto turama o Limenasu. Blizu je i selo Panagija,a ni Teologos nije daleko, Takodje mogu da odu i u Kavalu, ona je veci grad, iam puno da se obidje. Za Limenas ne psotoji ni jedan jedini minus! Ima i arh.muzej i neke iskopine na otvorenom...divno setaliste uz more. I sto je bitno, ne ine ga nsai u 90%, kao ostala mesta koja nude agencije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Neko kaze Limenas valja Potos ne valja, neko Limenas ne valja Potos valja :D

Sad mi i kolega kaze idi u Potos, tamo je najzivlje. Zabolela me glava :D

Tirkizna -hvala! Tako sam i mislila..samo nisam razumela poslednju recenicu

Ako moze preporuka za smestaj u Limenasu i/ili Potosu, nismo zahtevni, samo da nije u nekom brdu i da nije predaleko od plaze, znaci pristojno, posto bismo isli u jeku sezone kraj jula, a tad je najskuplje

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U principu ceo Tasos ti je prilično "mrtav" , a najživlji deo je Limenas...

Plaža ima raznih i svih vrsta, ali za sve vam treba prevoz :)

Odabrati Tasos i celo letovanje biti na jednoj plaži je promašaj godine ;)

Dakle bus, skuter, quad ili auto i sve će biti lepše i bolje bez obzira koji deo ostrva odaberete :)

Izmenjeno (Dane034)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nije tacno...ljudi koji imaju kondicije i nemaju decu, mogu peske da stignu do vise plaza...

Izvinjavam se na onoj recenici, Sanja...Č'DHtedoh reci da je 90% u Potosu nasih, osecas se jao u Srbiji...i nema nikakve znamenitosti...Ja ti za smstaj en mogu pomoci jer smo bili na 5min od delfina, ali daleko od plaza ;-)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka