marara

LIMENAS

1103 poruke u ovoj temi

Jedino ako u nekom od hotela postoji teretana za goste, pa da te puste da je koristiš.

Ja znam da hotel "Kazaviti" u oblasti Dasilio, na 1km od Skale Prinos, ima odličnu teretanu, ali ti baš nije blizu:

Hotel%20Kazaviti,%20Dasilio%2013%20(gym)

Hotel%20Kazaviti,%20Dasilio%2014%20(gym)

Hotel%20Kazaviti,%20Dasilio%2015%20(gym)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala :) Krenuli smo iz Beograda u 17h i uhvatili trajekt u Keramotiju u 7:30 po grckom vremenu, 6:30 po nasem, znaci, 13 i po sati, mada smo dosta cekali na makedonskoj granici, oko sat i po, sat i 45 minuta.

Jos jedno pitanjce Morcicu.

Vidim stigli ste u Limenas ujutru pa me interesuje u koliko ste sati usli u sobu?

Da li su vas odmah pustili ili ste morali da cekate? :thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nisu nas odmah pustili, tek oko pola jedan smo usli :( Posto je tako svake godine, ja stvari za plazu stavim na vrh kofera, cim stignemo iznajmimo prevozno sredstvo i odemo na neku od blizih plaza i oko 13 h se jaca polovina vrati da smesti kofere. Ne zelim da gubim ni minut kad sam na odmoru :D Kazu da u neke smestaje puste i ranije, verovatno zavisi od toga koliko soba ima da se ocisti.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo sad u avgustu u vilu Amy ušli oko pola 12 (nažalost, nismo bili spremni na sve to, pa smo od 8:30 do ulaska u sobu šetkali po gradu umesto da se kupamo)... a putovali smo isto kao Morčić, gužva samo na granici Makedonije; dok smo u povratku prošli još bolje - oko 03h smo bili u Beogradu (polazak trajektom u 15h po grčkom vremenu sa Tasosa).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znam da ima mnogo lepsih mesta u Grckoj, ali mi se cini da je odnos cena apartmana i usluge mozda najbolji u Limenasu, ali me interesuje:

- Da li bih pogresila ako bih krajem juna pocetkom jula isla u Limenas busom, bez mogucnosti iznajmljivanja rent a cara?

- Kakva je plaza, vidim na slikama da su kamencici a komentari su da je pesak, pa sam zbunjena?

- Kakve su cene? Recimo koliko je turska kafa na plazi?

- Da li je tacno da se peske iz Limenasa moze doci do Mermerne plaze za sat vremena?

- Da li je tačno da je autobuski prevoz fino organizovan pa mogu obici i neke udaljenije plaze i po kojim cenama?

Hvala unapred. Jako bi mi znacila bilo kakva pomoc.

Malo kasnim, ali... iz Limenasa do Mermerne plaže možeš stići i taksi čamcem, povratna karta je 8eur (avgust 2013), i put traje ~45min. Prvo se staje u Makriamosu, a zatim blizu Mermerne plaže (na samoj plaži ne postoji pristanište, već po napuštanju broda/čamca ima da se pešači ~1km do plaže). Čamac polazi iz gradske luke u 10:30, a kreće nazad u 17h. Prednosti su što ne razmišljaš o lošem putu, kolima/motoru i uživaš u vožnji čamcem; a mane što u slučaju nemirnog mora imaš 45min čistog straha (shvatio sam da uopšte ne volim plovila manja od trajekta na talasima većim od metra), i to što se kasno stiže na ionako pretrpanu plažu (lako može da se desi da moraš da sediš na montažnoj stolici :/ ).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tasos je prelepo malo ostrvo! Limenas je vrlo lepo mesto. Ima prodavnice, restorane, diskoteke, barove. Mene su plaze odusevile. Gradska plaza je lepa. More je cisto svaka ribica i racic se vidi. Toliko je cista da ima gomilu morskih krastavca malo dublje. A cim njih ima to znaci da je voda bas cista! Mi smo uzeli biciklo 24h je 5e i isli smo u obilazak plaza. Sve su lepe, ali jedna nas je posebno odusevila. Ne znam kako se zove. Na plazi nema nista, bio je bar, ali sada su ostali samo suncobrani od trske koji su popadali. Pesak je beo bukvalno, a more tirkizno PRELEPO!!! A voda topla kao iz kade! Bili smo i na plazi Tarzanas lepa je bas. Meni se posebno svidelo to sto ima dosta onog drveca sto ima bele cvetove, pravi prirodan hlad, a cvece oko tebe. Voda je isto jako cista, plaza ima plavu zastavicu. Sto se tice lezaljki uz pice lezite ceo dan ako zelite! A cene npr. frape je 2-2,50e

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja samo da se upišem da smo mi uplatili pola letovanja u Limenasu - baš nam se dopalo prošle godine. Ovo leto planiramo malo bolju organizaciju, tako da mislim da će biti još bolje nego prošle...

p.s. svako jutro počinje sa krofnama kod Stele u ulici Dimitriadou, njam... "One marmelade and one chocolade donut!" :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li se negde u Limenasu mogu staviti sopstvene lezaljke? Do koliko plaza se moze stici peske? KIoliko je iznajmljivanje bicikolova?

:thankyou:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zdravo. Naravno da mogu, u Limenasu na gradskoj plazi mozes staviti lezaljku ili peskir, jer na kraju plaze ima jedan deo koji nije popunjen lezaljkama... Moze se stici peske do gradske, plaza Tarsanas, i do Makrijamosa (privatna plaza) - ulaz se na njoj placa 3 eura, ali vredi. Do ostalih plaza smo isli busem. Za bicikle ne znam nista.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li se na toj privatnoj plazi dodatno placaju lezaljke ili...? Ne mogu na Google Earth da nadjem Tarsanas, koliko je ona udaljena od gradske plaze? Za vilu Viktorija pise da je na 750m od gradske plaze, ali na mapi uopste ne deluje tako! Jesu li te tri gore navedene plaze peskovite ili sljunkovite...?

Moze li neko ko ima, da postavi mapu Limenasa, na 9. strani je neko stavljao, ali nema vise slike, zanima me da vidim gde je tacno koja plaza...? Ja sam nasla jednu sliku, ali na njoj nema Tarsanas plaza ucrtana.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I da li mi neko moze reci koliko ima od ove vile oznacene brojem 3, do gradske palze, a koliko do Tarsanasa?

limenas.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Do gradske 10, do Tarzanas 15min, otrilike, bez da jurite. S tim što put do gradske vodi kroz centar, šetalište i pored mola i daleko je zanimljiviji od šetnje do Tarzanasa - sve vreme trotoarom pored ulice i kasnije magistrale.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ok, to je onda blizu! ;) Da li se i na Tarsanas plazi mogu staviti nasi suncobrani ili ne? A na onoj pre nje, ne secam se imena, nesto na slovo V.?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ta na slovo V. je Vournelis plaža i po meni je toliko ružna da ne moraš ni da joj pamtiš ime :).

Gradska plaža je OK (peščana je, istina sa ponešto trave u plićaku, naročito u levom delu - bliže staroj luci). Iza par nizova ležaljki, koje su načičkane uz more, ima mesta za sosptveni plažni mobilijar, čak i u hladu drveća, a mesta ima i na kraju plaže, u pravcu ka Karnagio plažici.

Tarsanas plaža nije ništa posebno, jako je uska, polu peskovita, polu kamenita. Može se raširiti svoja oprema, ako se pronađe dovoljno mesta.

Makrijamos kompleks prvo možete videti uveče, posle 19h, kad je ulaz slobodan, pa onda proceniti vredi li tu doći i tokom dana kada se ulaz plaća (3 evra).

Limenas-mapaplaza.jpg

Obavezno busem ili taksijem obiđite plaže na potezu Limenas - Pachis (Glifada, Nisteri, La Scala, Papalimani, Glifoneri, Pachis...), a probajte da stignete i do Mermerne plaže (Saliare) i Vathi (npr. izletničkim brodićima, čamcima...).

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka