marara

LIMENAS

1103 poruke u ovoj temi

Mislim da je covek koji je napravio temu pitao bas za te pojedinosti tako da bi bilo lepo kada bi napisao neke pa da pomognes njemu a i nama ostalima koje interesuje. Hvala.

Izmenjeno (Sale103)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo ovako stoje stvari,cene u restoranima nisu strasne kako sam ja zamisljao gril(rostilj)6-10e,riba od 5.80e pa nadalje mi smo cesto jeli filete pastramke na zaru koja je oko 7e porcija u kojoj je ogroman filet,3-4 vrste njihove salate i pomfrit,ja koji volim da jedem sam se razvalio a deci slobodno pola porcije.Njihova nacionalna jela su oko 6-8e.Pivo je 2.5-3.5e(mithos)nesto jeftiniji je amstel i hajneken,sokovi 2-3e,kugla sladoleda 1.2-1.3e(preskupo),sladoledi u frizderu 0.5-3e.Brza hrana giros2.2-2.5e(ovaj od 2.2 je najbolji po meni u celom Limenasu),suvlaki od 1e-2e komad,od kolaca idite u gore navedenu poslasticarnicu samo da znate gospodja nezna engleski,kolaci su svezi,torte su fest zamrznute.

Sto se tice kupanja ko nije kolima onda gradska plaza,najbliza je solidno uredjena ali razmislite luka je odmah do nje.Nama su preporucili da se nekupamo tamo, posto smo kolima obilazili smo druge plaze a o tome kasnije

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Putem agencije Argus tours smo uplatili aranžman na Tasosu, za putovanje sopstvenim prevozom. Nakon 800 kilometara, sa dvoje male dece, stigli smo u 7 ujutro u Limenas gde se nalazila naša vila.U agenciji subagenta uručili su nam koverat sa vaučerom i brojem turističkog vodiča. Sve što je trebalo da uradimo je da nakon dolaska u Limenas pozovemo taj broj. Ali on je bio nepotun-netačan. Srećom, bio je radni dan, pa je trebalo na suncu, u nepoznatom gradu, nakon dugotrajnog putovanja da sačekamo 2 sata i od agencije potražimo ispravan broj telefona. Još jedna srećna okolnost je da smo ugledavši ga, nakon kraće potere, stigli Argusov autobus, i oni su nas uputili na grupicu ljudi, koju smo takođe brzo stigli, i od vodiča, konačno dobili informaciju gde nam je smeštaj, uredno u potpunosti otplaćen krajem maja meseca. To je ujedno bio i jedini naš susret sa vodičem koja nas ničim više nije udostojila. Čuli smo da je bio sastanak sa ostalim turistima, da je objašnjeno šta i kako obići, šta se preporučuje a šta ne, i sve ostalo zbog čega se obraćamo agenciji a ne idemo u sopstvenoj režiji.

Za sve forumaše pitanje:

Nakon kog vremena vodič alarmira nekoga da ima manjak pristiglih turista?

Koji je minimum usluge koji agencije pružaju putnicima sa sopstvenim prevozom?

Šta u ovakvoj situaciji uraditi nedeljom kada agencija ne radi a nemate sreće da ugledate autobus?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Uf ... evo ja sam se vratio iz Limenasa pre nedelju dana. Bilo je stvarno super. Jedino sto je to grad-luka, pa su plaze i voda dosta losije od onih na jugu. Mi smo obisli celo ostrvo. Autobuski prevoz je odlicno regulisan. Bukvalno na svakih pola sata, sat idu autobusi. Slikao sam i taj raspored polazaka, ako nekoga interesuje mogu da okačim.

Cene prevoza su od 1e do 4e, u zavisnosti koliko se daleko destinacija nalazi. Kartu je moguce kupiti na kiosku ili u samom busu. Do limenarije se putuje okok 45minuta.

post-14081-1279977768,32_thumb.jpg

Limenas je najveći grad na ostrvu. Ima markete(reda veličine maxi), pekaricu, dosta fast foodova kao i klasičnih restorana. Giros je najbolji preko puta autobuske stanice, na samom kraju grada. Tu se hrana i radnici na tasosu ... tako da su porcije obilne i hrana je sveža. Giros, Razni sendviči burgeri itd su oko 2.2e.

Cene u marketima su značajno skuplje nego kod nas ... Cene su po slobodnoj proceni oko 50% više.

Na samom početku Limenasa postoji restoran Dukas sa stalno svežom ribom. Orada je za Srbe oko 7.5e. Uvek Vas pitaju odakle ste, pa je cena za Srbe nešto niža(Orada je za Nemce oko 10e). Ostale ribe su oko 10e pa naviše.

Postoji veliki broj kafića restorana ... kokteli su od 4.5-7e ... postoji Happy hour gde su cene koktela duplo jeftinije.

Sladoled je oko 5-6e, za 3 kugle u porciji.

Postoji kafić KOD SEKE, koji drži srpska vlasnica ... međutim atmosfera nije baš najprijatnija.

Što se tiče plaža postoje dve plaže. Tarzanas i Gradska plaža.

Gradsku plažu slobodno zaobiđite. Tarzanas je već dosta bolja plaža. Voda je uglavnom čista a plaža je lepo uređena. Sama plaža je ušuškana i malo izdvojena iz samog centra Limenasa. Trebaće Vam 15tak minuta hoda od centra.

Iznad plaže se nalazi jako lep restoran kao i par barova. Sve je jako lepo sređeno, i ceo dan možete provesti na plaži bez da se vraćate u smeštaj.

Cene hrane u tom restoranu su ... Riba oko 10e, grčka musaka oko 5e, salate su od 3.5e pa naviše ... Izbor hrane je zaista veliki. Hrana je lepa sveža i ukusna... Uvek vam na kraju obroka kao poklon kuće donesu i parče lubenice... Ručak za dvoje uz piće i salatu izađe na kraju od 20-30e.

Selo PANAGIA je jako blizu samom Limenasu pa je zaista šteta ne posetiti taj gradić. Idu redovne linije autobosa.

Kada ste već u tom selu vredi posetiti fabriku maslinovog ulja. Kantica od 5L je oko 23e, i kako kažu meštani važi za najkvalitetnije na ostrvu.

U PANAGIA treba videti i most ljubavi. Simpatično selo.

Plaža ima mnogo. Sve zavisi kakav koncept letovanja ko voli.

Pachis plaža je jako blizu prevozom. Po meni jedna od najlepših. Jako je dugačka. Obavezno je plaćanje ležaljki i suncobrana(2 ležaljke + suncobran - 6e).

Golden Beach nalazi se ispod sela panagia takođe dosta blizu Limenasa. Na plažu se može poneti suncobran i ležaljka.

E sada što se južnog dela tiče, meni je najlepša Limenarija... To je plaža na kojoj imate sve što Vam je potrebno, pregršt restorana, barova kafića... plaža je ogromna i ulaz i ležaljke suncobrani se ne naplaćuju.

Naravno tu su još i Aliki, Potos, Pefkari ... mada ako ste smešteni u Limenasu ne isplati Vam se da obilazite sva ova mesta.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Razmisljamo da ove godine u julu odemo na Tasos u vilu Versa u Limenasu.

Pre dve godine smo bili u Captains Beach Vili ali ove godine je nema u ponudi.

Secamo se da smo tokom setnji po mestu videli ovu vilu ali nam je tacna lokacija malo maglovita :wacko:...

Bilo bi mi dragoceno iskustvo nekog ko je vec bio u ovom smestaju - mi cemo najverovatnije uzeti 3+1 u visokom prizemlju.

Procitao sam neke postove o ovoj vili vec, pominje se nedostatak posudja u kuhinji - da li neko zna sta nedostaje? - da ne ponesem pola ormana za svaki slucaj :kez:!

U Sabri takodje nisu znali da mi kazu kog tipa su pomocni lezajevi - sofa, fotelja na rasklapanje ili sta vec :blink:...

Na nekim postovima takodje pominju parking iza vile dok u opisu smestaja pise da vila nema parking - da li je neko koristio taj fantomski parking iza vile :huh:, da li se to nesto dodatno placa, da li ima neki zgodan parking prostor u blizini uopste?

Pozdrav svima i hvala unapred na odgovorima :)

Izmenjeno (svetanix)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo da sam sebi odgovorim :bez-zuba:

U medjuvremenu sam pisao Sabri i dobio nekakve odgovore - kazu da se vila nalazi preko puta hotela Aetria a pored hotela Danai - to bi valjda trebalo da mi pomogne da se setim gde je :lol:. Za posudje kazu da mogu da se obratim vlasnicima ili predstavniku agencije - pitam se da li negde postoji pisani standard u vezi sadrzaja kuhinje za odredjenu kategoriju smestaja - tako bi svako znao sta ga ocekuje i sta ima pravo da trazi ukoliko fali... Najneprecizniji odgovor sam dobio u vezi parkinga - vila nema parking (zvanicno) ali trebalo bi da ima mesta u ulici (nezvanicno) - sve zavisi ali ne mora da znaci :rolleyes: - kako god definitivno smo odustali od puta kolima - cak i sa najjeftinijim pristojnim prenocistem na pola puta ( http://www.prohorpci....com/konak.html ) vise nam se isplati, kad se sve sabere, da iznajmimo renta-car na Tasosu.

Uzgred ja ovo ne bi smeo da vam prenosim (bar tako pise u disclamer-u mail-a) ali posto sam vam prepricao i nisam ih doslovno citirao mogao bi da se izvucem na ludilo :hehe:... nadam se samo da necu dobiti najgora mesta u autobusu zbog ovoga :bolje-da-cutim:...

Izmenjeno (suki)
nema potrebe citirati kada se odgovara na predhodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav,

Takodje smo zainteresovani za vilu Versa, pa ako vam nije tesko sve informacije koje imate podelite sa nama osmeh1.gif

Znaci, cistoca, udobnost kreveta, problem sa vrucinom tokom noci (II polovina jula), ima li problema sa toplom vodom ... i sve slicno osmeh.gif

Hvalaaaa!!!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napisite mi jos nesto o Limenasu. Kakve su cene? Kakva je gradska plaza? Ima li u blizini plaza? Unapred zahvalan. Ove godine najverovatnije idem u Limenas i to preko Argus toursa, pa sta vi mislite?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

I da jos nesto. Jel bolje otici u Limenas ili Limenariju?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mi smo prosle godine bili u Limenasu. Razlozi su bili:

- 1. put sa 2 male dece na toliki put

- najvece mesto, ako nesto podje po zlu...

- prvi put u Grcku/na more sopstvenim autom

- povoljna cena za apartman, sa odlicnom lokacijom

- najkrace se ide trajektom, a kada dodjes na Tasos, put je gotov.

Realno, nama je u stvari trebala baza da prespavamo i da cena i smestaj budu odgovarajuci za ono sto nam je potrebno.

Ove godine smo trazili najpovoljniju cenu za veci broj dana i nasli je u jednom malom mestu koje ce nam opet sluziti kao baza.

Znaci, sve zavisi od toga sta zelis od odmora. Gradsku plazu zaboravi osim ako ce te mrzeti da istrazujes ostrvo i nalazis divnu prirodu. Drugi neka dodaju ali mislim da je Limenas dobar i za nocni provod (ne znam, nisam probao):neznam:

Cene su ok, manje vise kao svuda na ostrvu, gorivo je na severu ostrva za nijansu skuplje nego na jugu. Mi smo se snabdevali u jednom velikom marketu i cene su nam bile korektne i usluga odlicna.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala vam mnogo na odgvorima. Naravno da je bolje u Limenas otici, jer je vece mesto, i sigurno ima vise sadrzaja. Problem je sto idemo busom. Nas dvoje idemo, imamo 17 i 18 godina. Pa me zanima jel ima neki klub, ne nameravam da legnem u krevet. Jel gradska plaza toliko zagadjena? Ima li u blizini neka plaza, do koje se moze stici peske? Cuo sam da nekog amfiteatra ima bas dosta gmizavaca tj. zmija, pa da li je to istina? Jel ima prodavnica odece i slicnih stvari? Kakva je temperatura vazduha, jel toplo puno ili umereno toplo? Pada li kada kisa kada? Razumeju li engleski, ili ima li ko da zna srpski jezik? IZVINITE STO SAM POSTAVIO PUNO PITANJA, ALI ZNATE KAKVE SU MAJKE KADA PUSTAJU DETE OD 17 GODINA DA IDE SA DRUGARICOM NA OSTRVO...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo, odgovoricu ti donekle, jer sam u Limenasu bila pre 5 godina.

Ima 2-3 klubica (ovo namerno kazem, jer ne ocekuj nista grandiozno, vise kao veci kafic). Za te vase godine, iskreno mislim da vam je Zakintos bolji, ali ako ste uplatili ...

Gradska plaza nije zagadjena, normalna je, samo nije lepa kao neke na Tasosu (npr. kao u CG). Peske mozes do Tarzanas plaze, koja je mnogima lepsa od gradske, zatim do Makrijamosa, plaze i hotelskog kompleksa, sredjeno sa bazenom, terenima itd. Dalje je, stignes za jedno pola sata, ali kad smo mogli mi da prosetamo, moci cete i vi.

Amfiteatar smo obisli, zmije i sl. nismo videli, ali ne tvrdim da ih nema.

Ima prodavnica odece, i najbolji ti je izbor, mozda bas u Limenasu, ali ne ocekuj nikakav soping, jer u odnosu na Bgd, to je smesno. To izgleda kao 3-4 kineske radnje i 2-3 osrednja butika, a cene mnoogo vece nego ovde. Soping, recimo, zaboravite. Mozda med i sl. stvari :D

Vreme je slicno kao i u Bgd, uglavnom kada je ovde lepo i tamo je, kada je ovde hladno i tamo je, tako da odprilike mozete to da ispratite. I naravno da pada kisa!

Znaju engleski, a neki i srpski.

Limenas je meni sasvim ok, mislim da bih od svih mesta (a obisli smo ceo Tasos), da ponovo idem na Tasos, opet izabrala njega. Ali, iskreno, za vase godine, mozda je bolje da izaberete neko zivahnije ostrvo, pogotovo ako vas zanima klubing. Ili mozda, cak i Paraliu ;)

Nadam se da sam ti malo pomogla.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Mislim da Tasos nije za mlade vaših godina, ali ako baš insistirate bolje je da izaberete Potos, jer Limenas baš ne može da se podiči nekim plažama, a vi nećete biti motorizovani da biste stigli do lepih plaža u okolini.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bila sam u Limenasu pre par godinia, pa je moje iskustvo prečišćeno vremenom. Išli smo Argusom, autobusom, pa nisam bila u situaciji da lunjam ostrvom kao kad idemo sa sopstvenim prevozom tako da su me Argusovci navukli na njihov izlet po ostrvu za 35 e Panagija, Olimpik bič, Aliki, a lokalni autobus vozi na ta ista mesta za mnogo mnogo manje novca. Što se Limenasa tiče ja se nisam pokajala, meni je značilo što je to mesto kuća mnogim primercima Antičkih skulptura koje se danas nalaze u Njujorku ili Luvru...i anfiteatar iz mislim 4 veka pne. iznad Limenasa sa lepim pogledom na grad meni je bio jako prijatno mesto.Hmm, Limenas: Imaš malo da prošetaš, nije previše buka, nema seljane i vašarišta (koliko se sećam),ima lepih restorana i kafića , ja sam bila sa bebom pa nemam preporuke za mlade gde da luduju, i šta sve krije Limenas noću,plaže su ok, naravno bolje su one van grada, ako nemate kola iskoristite lokalne autobuse pa se odvezite na one ostale plaže sa zastavicama, i obavezno u Panagiju koja je jako blizu Limenasa. Moja preporuka je da OBAVEZNO odete i do Kavale. Ima neki gliser što vozi 35min od glavne luke do Kavale, što je bolja varijanta od trajekta koji putuje 100 godina... Sve u svemu ja sam uživala na Tasosu, da mi neko plati išla bih ponovo, ovako Grčka ima puno ostrva pa ću sad na neko drugo...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Setila sam se da napišem još neke možda korisne informacije. Ja sam mislim putovala na Tasos početkom jula ili krajem juna početkom jula i voda je bila odlična, dovoljno topla. Klimu nismo koristili jer su noći prijatne. Koliko se sečam, a da je bio problem verovatno bih pamtila na plažama nije bilo vetra, u a vodi nije bilo neprijatnih životinja. Ono što pamtim jeste da nijedno sretsdvo ni srpsko, ni grčko, a sećam se da smo sve što ima da se kupi u samoposluzi isprobali nije moglo da pobije komarce koji su nas oždrali... Dobra stvar je da'l zbog mora ili čega plihovi su nam nestajali za dan/dva pa smo kasnije valjda postali i imuni znam da su nas jeli i dalje a da se to nije primećivalo...

Izmenjeno (Lempika)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka