Sirencica

Hotel Vincci Lella Baya 4* Yasmin Hamamet

21 poruka u ovoj temi

Da li je bio neko?

Ili tek treba da letuje u ovom hotelu?

Nema bas nesto komentara na ovom forumu

(posebno u vezi sa hranom, osobljem, plazom)

Nakon vrlo prijatnih letovanja 2006 ( hotel Orijent Palace, na pola puta izmedju luke Port el Kantaui i grada Susa ) i 2007 godine ( hotel El Mouradi u Jasmin Hamametu ), suprug i ja smo odlučili da letovanje ove godine po treći put provedemo u Tunisu. Opredelili smo se ponovo za Jasmin Hamamet, kao potpuno nov i turistički dobro uredjen grad, sa lepom plažom, dobrim hotelima i dobrom sekundarnom turističkom ponudom. Kao i mnogo godina unazad, i ove godine birali smo hotel sa pet zvezdica, u uverenju da ova kategorizacija podrazumeva jedan minimum u pogledu kvaliteta hotelske usluge smeštaja i ishrane. Ovakav pristup u razmišljanju dobio je punu potvrdu u naša predhodna dva boravka u Tunisu, obzirom da su oba hotela sa pet zvezdica u potpunosti opravdala kategorizaciju, bez obzira što je u pitanju Afrički kontinent.

Ove godine, naš izbor bio je hotel Vinči Lela Baja, arhitektonski svakako ponos grada, izgradjen u orijentalnom stilu i luksuzno opremljem stilskim nameštajem, sa prelepim bazenom u velikom i dobro uredjenom vrtu i sa, naravno pet zvezdica. Slike u katalogu su tako pokazivale. Bez mnogo razmišljanja odabrali smo ovaj hotel, uplatili smeštaj, spakovali kofere i odleteli za Tunis.

Ali prava iznenadjenja počela su odmah po dolasku u Hotel, u 02:30 ujutru, kada smo umorni , nakon čarter leta, u ove ne baš prijatne sate, ušli u hotelsku sobu. Kada smo podigli prekrivač na krevetu, zatekli smo izrazito prljavu posteljinu, žutu od trenja kože i sa ostacima opale kose i raznih drugih dlaka. Kupatilo je takodje bilo sumnjive čistoće, a peškiri prilično žuti i sumnjivi.Pozvali smo recepciju Hotela i zatražili da neko dodje i promeni posteljinu. U narednih 20 minuta niko se nije pojavio, pa smo morali da sidjemo do recepcije ( koja nije baš tako blizu ), i tek nakon toga je došao recepcioner. Na naš zahtev posteljina je promenjena, bez izvinjenja i sa blagim čudjenjem u čemu je problem! U toku sutrašnjeg dana u kontaktu sa još jednim parom koji je došao iz Srbije, saznali smo da je posteljina u njihovom krevetu takodje bila prljava, pa su morali da stavljaju svoje peškire preko nje, kako bi malo odspavali do jutra.

Vodiča iz Agencije smo obavestli o ovome i i on je razgovarao sa ljudima iz Hotela, ali smo ovaj problem stvarno rešili tako što smo čistačici svakog dana davali napojnicu. Nakon toga bilo je i čiste posteljine i belih peškira.

Restoran hotela je posebno iznenadjenje. Generalno, ne deluje preterano čisto a bilo je i muva koje su , očigledno, domaće životinje u ovoj prostoriji, obzirom da su se do zadnjeg daha borile da sa gostima i one konzumiraju jela i pića. Na žalost, higijena nije jedina primedba.

Za doručak, koji je bio serviran po principu švedskog stola, slobodno ste mogli da konzumirate jedino puter, džemove, jaja i pahuljice. Suhomesnati proizvodi koji se obično serviraju za doručak i sir, nisu bili na tanjirima sa kojih ste mogli sami da se poslužite. Tu uslugu pružao je jedan mladić koji vam je na vaš zahtev, sekao samo parizer ( ništa drugo od te vrste mesa nije bilo ponudjeno ) i sir. A usluga je izgledala ovako – on vam odseče kolutić parizera ( debljine tri milimetra ), potom ga izdeli na tri dela i toliko. Na isti način je seckan i sir, u toliko mikronskim komadima da je to prosto nepristojno. Ukoliko biste tražili još jedan kolutić parizera, to je bilo praćeno pogledom iznenadjenja i zadrškom, pa ako ste baš insistirali, mogli ste dobiti još jerdan.

Večera je tek bila pravo iznenadjenje. Za 12 dana boravka meni je uglavnom bi isti. Dva kazana, jedan sa kupusom i komadima mesa, drugi sa nekim arapskim jelom. Osim salata, koje su bile lepe i ukusne, u glavne četiri posude stalni meni je bio sledeći – u jednoj restovan krompir, u drugoj čist bareni beli pirinač ( po nekad začinjen alevom paprikom i sumnjivim komadićima suvog mesa, koje ste mogli naći samo u tragovima ), u trećoj dinstano povrće ili jedna vrsta kuvanog povrća bez mesa i u četvrtoj kuvano povrće sa komadićima kuvane govedine. Voće nije bilo dobro oprano a lubenica sečena sa korom na dasci i tako servirana.

Što se mesa tiče ni jednom nije serviran komad čistog mesa ( tipa šnicle), da znate šta jedete, ukoliko u to ne računamo nedovoljno barenu piletinu ( dva puta ) ili ribu zajedno sa krljušti u sosu . Roštilj je uvek bio u vidu sitnih komadića mesa dobro umešanih u listove kupusa i drugo povrće, pa ste mogli samo da zamišljate kakvo je u stvari meso servirano. Vrhunac je bilo jelo isključivo od ribljih glava u sosu, na koje kad god pomislim dobijem napad mučnine. Fotografiju ovog menija šaljemo kao ilustraciju i potvrdu gore navedenog teksta.

Znam da će mnogima ove reči zvučati po malo preteranim, ali na žalost reč je o pravoj i tužnoj istini. Jedini razlog zbog koga pišemo je želja da upozorimo buduće posetioce i turiste koji nameravaju da putuju u Jasmin Hamamet da ni slučajno ne biraju ovaj hotel.

Na kraju želeli bismo da naglasimo da ni slučajno ne spadamo u turiste koji su preterano zahtevni i sitničavi. Ili turiste koji se bučno žale i protestuju. Naprotiv, čista posteljina i kupatilo i topao obrok je sve što smo očekivali. I naravno , malo ljubaznosti i pristojnosti, što nikako ne podrazumeva neljubazno zadržavanje i ispitivanje poslednjeg dana kada smo želeli da ručamo. Taj ručak je bio uključen u aranžman, obzirom da prve večeri nismo dobili večeru. Iako smo predhodno na recepciji dobili potvrdu da realizujemo pravo na još jedan obrok. Pa ipak, dugo smo stajali ispred vrata restorana i na kraju pušteni da udjermo, sa izričitom naredbom za koji sto možemo da sednemo. Neljubazno, neopravdano sitničavo i krajnje neprimereno hotelu sa pet zvezdica. Pre nekom pansionu nižeg ranga. Ovakvu uslugu ne mogu da nadomeste lepa arhitektonska rešenja. Samo ozbiljan pristup edukaciji ljudi koji rade u Hotelu – od nižih menadžera do izvršilaca.

Neću govoriti o prljavim prozorima u sobama i trpezariji, prljavom i iscepanom meblu na stilskom nameštaju u, na prvi pogled, vrlo impresivnom holu Hotela, izjavama nezadovoljnih turista iz drugih zemalja ( posebno Italijana ) da se neće više vraćati u Tunis.

I opet na kraju – nije tačna konstatacija da pet zvezdica u Africi ne znači najvišu kategorizaciju. Hotel El Mouradi u kome smo letovali pre dve godine u Jasmin Hamamatu sa pet zvezdica i bili prezadovoljni, i dalje je besprekorno čist sa osobljem koje osim orijentalnog šarma ima i evropske manire u ponašanju. U to smo se uverili kada smo jednog dana svratili i odmah bili ponudjeni da sednemo i popijemo piće. Materijalno beznačajni gest Hotela El Mouradi, ogroman za njegovo mesto i rejting na turističkom tržištu Jasmin Hamameta i Tunisa.

Prilog: slika - Iz "bogatog" menu-a

1156210307.th.jpg2267701l.th.jpgvinccilellabaya5.th.jpg

post-11640-1252058036,7_thumb.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:shokiran:

Osetila sam da nece biti optimisticno posle prve recenice komentara :tuzni:

Probleme sa hranom smo imali u Egiptu u hotelu sa 4 zvezdice (da daju komad po komad krompira sa iznenadjenim pogledom ''koliko ti jedeeees?!?''). Tako da znam kako da se izborim sa tim... mada uzasno nervira... kao i tradicija anti-menjanja peskira i vracanje prljavih peskira kao da su cisti.

Medjutim, tako oskudan izbor i losa hrana, mušice, pa i pocepan mebl... su podaci koji mogu prilicno da ''pokvare'' odmor kao i celokupan utisak.

Ja sam se nadala da ce za dorucak biti pica i palacinke (koje prave pred gostima)... kao sto imaju u ponudi neki restorani hotela s manjim brojem zvezdica :tuzni:

''Specijalitet kuce'' izlozen na Vasoj slici nikad nisam imala priliku da vidim u hotelskom restoranu :smorilo:

Ne volim nesto meso, ali to naravno ne opravdava, posebno jer je ipak rec o hotelu sa 5*.

Meni je dovoljno za veceru samo krompir i puuuunooo kolaca :stidljivko:

Hvala na opisu :uplakani:

sad ne znam sta da radim... vec smo deo uplatiliiiiiii :mellow2:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vide li ti to Girasole ? :unsure:

Izmenjeno (dinaa)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

sutra je dan za putovanje...

ako jos neko putuje sutra sa Argusom vidimo se kod saltera 713

:cool:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

evo... vratili smo se :srce:

Sad cu kao svaki dobar putnik da napisem detalje koji ce znaciti nekom narednom putniku :) Izvinjavam se ako je opis malo haotican... vratili smo se nocas i jos se nisu slegli utisci. Nisam ni slike jos stigla da pogledam.

Sto se tice Argusa stvarno nismo imali ni jednu zamerku.

Aleksandra je bila skroz korektan vodic, trudila se da odgovori na sva nasa pitanja i nije bila navalentna za izlete sto je super.

JAT ima krajnje bednu hranu u avionu... totalna tugica (kifla od 80g koja je bila bajata). Tako da ako mozete birajte Tunizanskog prevoznika ili dobro jedite pred put ;)

Dobro je da smo dobili veceru u hotelu cim smo stigli, inace bi ostali gladni do dorucka.

Let je inace prosao bez problema, nasi piloti su odlicno upravljali.

Aleksandra nas je cekala na aerodromu.

Vreme u Tunisu (kraj septembra-pocetak oktobra)

Jedno popodne je padala kisa, danju je uglavnom bilo promenljivo oblacno sa suncanim intervalima, za kupanje svakako ako ne u moru zbog talasa, onda u bazenu. More je toplo. Veceri su hladnije, za duze rukave ali ne i za jaknu.

Sat se pomera -1 sat u odnosu na vreme u Srbiji.

1 tunizanski dinar= ~50 nasih.

Pare mogu da se razmene u hotelu na recepciji. Svuda je kurs isti. Pred tobom prebroje pare tako da treba da budes krajnji debil da te pokradu :)

Hotel je diiiivaaaaan.

Stvarno najlepsi i najneobicniji hotel u celom Hammametu.

Gosti hotela su Spanci, Englezi, Norvezani, Nemci, Srbi ima i bogatih Tunizana koji su izuzetno kulturni.

Sobe su prostrane ulazi se sa karticom, sa zbunjujuce puno ogledala (desetak je bilo u sobi), sa kupatilom (naravno, uvek ima neograniceno tople vode) i odvojenim WC-om. Imali smo bracni krevet. Sobarica nam je svaki dan namestala krevet i menjala peskere. Da bi promenila i posteljinu trebalo bi da se stavi odredjeni papir na jastuk... Posto mnogi nisu sigurni koliko treba para ostaviti sobarici- dovoljno je 2-3dinara svaki treci dan.

Sobarice su veoma ljubazne kao i svi zaposleni u hotelu... posebno uz baksis.

Za pogled ka moru definitivno treba da se doplati 10 dinara po osobi svakog dana sto je previse. Mi smo imali sranje pogled na hotel koji je u procesu renoviranja. Ali, do sledece sezone bice renoviran, pa ce terasa gledati na bazen tog hotela koji je skroz OK.

Nije nam nesto smetao los pogled posebno jer smo malo vremena provodili u sobi...

Hol je takodje cist, redovno ciste. Liftove bi mogli cesce, jer su skroz u ogledalima pa ostaju otisci od ruku. Mebl ni na jednoj stolici nije pocepan, znaci, sve su stolice cele i Vesna preteruje. Mebl nije nov-nov, ali izgleda O.K.

Hotel je pun iznenadjenja i svaki dan se otkrije nesto novo... Aladin na cilimu koji visi sa plafona, cupuvi raznih boja na spoljnoj fasadi hotela koji su uzidani...

Animacija, sport i nacin da se potrose pare i vreme:

U holu (posto je napolju uvece hladno za sedenje) svako vece od 21:30 organizuju se razlicite predstave u kojima gosti hotela ucestvuju: karaoke, orijentalne plesacice, fakir, tranvestiti koji neverovatno lice na zene i savrseno igraju... ne znas da li da se smejes ili da places (izmaltretirali su mi decka i jos jednog Norvezanina)

Svaki dan u 11:30 je aerobik u bazenu, posle takmienje u odbojci na plazi ili u bocanju (mi smo dobili diplomu kao pobednici u boćanju :))

Stoni tenis je uz kauciju, tako da je fakticki besplatan, a bilijar je 1dinar partija.

Kod restorana sedi lik svako jutro koji nudi voznju gusarskim brodom. Mi smo isli da jasemo kamile 2.5h kroz oazu do tradicionalnog tunizanskog sela gde smo jeli pogacu koju je baka spremila za nas na tradicionalni nacin i dobili smo flasu vode, fante, coca-cole (ko je sta hteo). Izlet je posle cenkanja za nas dvoje kostao 35dinara.

Pored hotela ima da se iznajmi skuter. Mi smo ga iznajmili na dva sata za 30dinara. Benzin je kod njih duplo jeftiniji. Dva sata je sasvim dovoljno da se ode do starog Hammameta koji je uuuzaaaasaaaaan... onako bas- izgleda jako prljavo, siromasno u poredjenju sa Yasmin Hammametom, a stanovnici su veoma navalentni. U starom delom Hammameta je jedino interesantna medina i deo plaze oko medine moze da bude lep za slikanje.

Od vodenih sportova u Yasmin Hammametu je aktuelan skuter mi smo ga iznajmili na 20min kod hotela Safa za 50dinara izuzetno dobar Yamahin (dok je svuda oko 70) i jos smo dobili popust za padobran (vuce ga gliser)- za nas dvoje 30dinara, ali nije bilo povoljnog vetra do kraja letovanja tako da nismo mogli. Inace, padobran je oko 80dinara za dvoje, a voznja traje max 5min.

Plaza je pescana. More je bilo cisto, toplo, prva 3-4 dana su bili ogromni talasi, ali je i tada bilo more cisto i bilo je prilicno zanimljivo biti tada u plicaku. U ovom hotelu se ne placaju suncobrani, lezaljke, duseci, peskiri (oni su na kauciju- 10dinara po peskiru i peskir moze da se promeni neograniceni broj puta. Peskiri se uzimaju i vracaju na recepciji, kao i reketi za stoni tenis.

Bazen je prelep. Voda je stvarno cista. I ono jezerce u bazenu je bas cool.

Uvek ima slobodnih lezaljki i na plazi i na bazenu.

Jedini je problem su bile musice kod bazena... nekad ih nije bilo ceo dan, a nekad ne prestaju da smaraju ceo dan.

Ali ih bar nije bilo u restoranu.

Hrana u hotelu za dorucak i veceru je dobra. Mislim da su poboljsali kvalitet hrane, a i kompletnu uslugu, jer zele za zadrze 5 zvezdica.

Za dorucak ima desetak vrsta kroasana, 4-5 vrsta dzemova, desetak vrsta pahuljica, jaja, sirevi koji im nisu nesto, palacinke, cajevi bezbroj ukusa, kafa, cokoladno mleko, dve vrste sokova + cedjena pomorandza koja se posebno placa i svasta jos nesto.

Jedino sunku se ne bih usudila da uzmem (2-3 vrste parizera), a i stvarno nije potrebna jer je izbor hrane velik (osim ako je neko bas zavisnik od sunke za dorucak, onda jebiga)

Vecera- gomila salata, preliva, pica, makarone, spagete, krompir, pirinac, pogace, riba (objasnjenje za onu sliku gore je ta sto ljudi iseku ribi glavu pre nego sto stave u tanjir, tako da na kraju ostane gomila glava u sosu), bio je i odlican hamburger i uvek neko tradicionalno jelo koje prave pred gostima hotela... kao i puno kolaca... uglavnom sitnih.

Svakako nisam bila gladna, inace sam abnormalan probirac kad je hrana u pitanju.

Tokom vecere su uvek prisutni menadzeri i sefovi kuhinje koji nadgledaju i pozuruju konobare i kojima moze da se uputi svaka sugestija na rad osoblja u restoranu i na kvalitet hrane.

Cene pića u hotelu su ceo dan iste (bilo u toku dana pored bazena, u holu, za vreme vecere, u toku vecernjih animacija).

Piće: Kokteli su skupi i to su vocni.

Inace od sokova imaju samo fantu, coca-colu, sveps i cedjenu pomrandzu, ali odlicnu).

Pivo im je OK.

Nargila u hotelu (u Nargila baru, koji je bas opustajuci uvece je oko5dinara).

Po mom misljenju hotel nikako nije dobar za decu... koliko god privlacno izgledao... hrana nije prilagodjena deci (uglavnom je ljuta), a i nema nikakve animacije za decu, kao ni parkic za decu.

Ono sto NIKAKO ne bi trebalo da jedete je pica na bazenu... kosta u proseku oko 10dinara, a ZLO je.. u pravom smislu te reci. Uzeli smo poslednji dan dve razlicite, ne znamo koja je gora bila i na trenutak nam se smucio ceo hotel.

Yasmin Hammamet je lep. Marina je ogromna, ima jako lepih jedrenjaka, glisera, ulice su moze se reci ciste, a putevi su veoma ravni, bez rupa kao kod nas. Unutrasnjost medine je kopija sela Sidi Bu Said. U onaj vodeni park nismo ulazili je nam je bilo mrsko da damo 44dinara za nas dvoje, a nekako nam je delovalo da je atrakcija za decu...

Sve suvenire smo kupovali u prodavnicama u kojima su cene fixne, jer cenkanjem nikad ne moze toliko da se spusti. Recimo, nargilu smo platili 15dinara (onu od 1m), dok je u medini pocetna cena za losiju bila 150dinara... pokusali smo da spustimo na 12dinara kod nekoliko prodavaca, ali cim kazes ispod 30nece ni da pricaju vise.

Voda u prodavnicama je uglavnom 0.5dinara, a sokovi u limenci 1 dinar.

Od hotela (bar sto se tice spoljasnjeg izgleda)svidja mi se Iberostar Solaria i Iberostar Belisaire, ali mislim da te hotele mi nemamo u ponudi.

Ostali uglavnom nisu nista posebno.

Vincci Taj Sultan mi se ne dopada... dosadan mi je u poredjenju sa Lella Bayom i ona fontana koliko lepo izgleda na slici toliko plasticno uzivo.

Svako, jedno od najboljih letovanja :srce:

I da... posto mnoge zanima koliko para poneti.

Znaci, sa minimum po 3 sokica svaki dan, pusenjem nargila, nekom grickalicom za uzinu, jednim ruckom (vise nam nije bilo potrebno), jahanjem kamila, iznajmljivanjem skutera i skutera za vodu, sa dosta kupljenih suvenira...

Potrosili smo za nas dvoje 200e za 8dana.

Inace imamo po 20 godina.

Pozdrav :cvetic:

Izmenjeno (srcetova_srcetina)
2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Samo da dodam: famozna crvena salama/parizer... koja je izgleda sastavni deo trpeze u svakom hotelu je ćureća. :smorilo:

I ako se eventualno neki zavisnik od droge odluci da letuje u Yasmin Hammametu, uvece prilaze tunizanski decaci koji nude marihuanu, hasis... ne znam kolika je cena, ali se verovatno i za nju cenka.

Ako neko zeli da posalje razglednicu prijatelju ili clanu porodice, cena razglednica je 5 za dinar, a markica se kupuje u posti koja se nalazi u blizini ulice 1987. u centru.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka