djordje

Porodicno Letovanje

30 poruka u ovoj temi

voleo bih da iz iskustva, znaci i pozitivnog i negativnog, razvijemo siru diskusiju o letovanju za porodicu...

akcenat je po mom skromnom misljenju na pescanim plazama, da nije preskupo - odnosi se na mesta koja nisu , kako bih rekao u centru desavanja, nego su bas odredjena za onaj tkz. laganini odmor sa klicima...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

djordje preporucila bi vam najiskrenije OHRID... odvedide decu tamo .Nadam se da ste vi bili tamo ili bar culi o lepotama ohrida.Stvarno je prelepo i prvenstveno jeftino ... uzivacete u lepotama ohrida. Privatno smestaj vam je od 4-7e !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko gde je u Turskoj najbolje otići sa dva mala deteta.(koji hotel i gde se nalazi),planirao sam Egipat,ali sam čuo da tamo nije baš najbolje za malu decu.

Izmenjeno (Laki)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo za 7 dana u Omer holiday village 4 km od Kusadasija:) Kad se vratimo pisacemo kako je bilo. Meni izgleda bas lepo za odmor sa klincima, posto hotel ima svoju plazu, a mi ne planiramo da se micemo nigde. A ima i puno hladovine, pa je i to, po meni, prednost. Uglavnom ljudi koji su bili tamo su zadovoljni. A nije ni mnogo skupo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo se upravo danas vratili sa letovanja u Turskoj.

Imamo dvoje male dece i želeli smo upravo to, dobar hotel, lepu plažu, umerenu cenu...Odabrali smo Didim, hotel Holiday Resort, koji po katalogu ima 4 zvezdice i all inclusive uslugu. Kataloška cena za 11 dana od 8. juna, bila je 380 evra po odrasloj osobi i 275 za oboje dece (deca su nam 22 meseca i 4 godine) za prevoz i smeštaj. To se pokazalo kao povoljna varijanta, jer je u hotelu bilo valjano sve ono što su nama bili prioriteti.

Na prvom mestu bih istakla savršeno cistu privatnu pešcanu plažu sa ležaljkama i suncobranima (ne placa se posebno); voda je vrlo plitka, pešcanog dna i bistra. Vrlo plitka znaci ideš 200 metara po vodi do kolena, to je super za klince, ali za odrasle bas i nije neki doživljaj, jer nije za plivanje. Druga stvar koja je odlicna je beach bar sa ljubaznim osobljem u kojem se može nešto grickati i pijuckati od posle dorucka do pet popodne. Pored terase beach bara ima pristojno decije igraliste (tobogan i klackalica za male i drugi za malo vece i tri ljuljaške), takode je cisto i uredno i popodne u hladu.

Hotel ima i vrlo lep bazen za one koji to vole, sa toboganima za velike (u stilu akva parka ali manjih razmera) i mali tobogan za deciji bazen, oko bazena su takode suncobrani i ležaljke. Izmedu plaže i bazena je travnjak (opet fantasticno cist, išla sam bosa) sa velikim jastucima namenjenim izležavanju (veoma udobnim).

Hrane je bilo dovoljno i cak je kvalitetom premašila naša ocekivanja (svako drugo vece roštilj jagnjetina i teletina), Odlican izbor povrca, sirovog i kuvanog, nešto slabije stoje sa izborom voca (manje-više samo lubenice i dinje) i uopšte, u domenu slatkiša im za moj ukus škripi - nema cokolade osim kao puding.

Veliki plus - jako paze na decu, to je valjda neka kulturološka razlika, imaju stolice za hranjenje beba u restoranu (a po kataloškim uslovima bebe uopste nemaju hranu?!), zabavljaju klince kad krenu da vrište i uopšte izlaze u susret ako je rec o deci (krevetic za bebu ne naplacuju).

Ono što mi se nije dopalo: malo osoblja govori engleski, pomalo natucaju, i predusretljivi su, ali se bas nismo razumeli.

Sobe su kao nedavno renovirane, nama se farba baš nije osušila na nameštaju (sav se lepio), kupatila su obnovljena ali polovicno, kade mahom cure posle tuširanja, a ni odvodi nisu baš sjajni. Televizor nam nije radio, kao ni frižider (ali nam nisu ni trebali, pa se nismo zalili, mada u katalozima stoji da je to deo opreme). Klima je radila bez greške, doduše.

Komarci. Obavezno treba poneti one aparatice za rasterivanje komaraca i/ili neku mocnu kremu jer su nam decu pojeli prvo vece, i imale su jaku reakciju sa otocima po licu.

Pogled iz sobe je bio bez veze, na gradilište, ali je terasa sasvim ok i potpuno privatna.

Voda se ne sme piti iz slavine, a flaširana nije deo all inclusive usluge, te se mora vrlo cesto ici na neki od barova kako bi se napunile flašice koje ponesete od kuce. Nema aparata po sobama ili na spratovima, a neki od šankera su radi i da naplate sipanje vode u flašice (sto ne bi trebalo).

Lokacija hotela. Hotel je na prašnjavom putu kojim saobracaju dolmuši, i u bližoj okolini nema uredenog šetališta do kojeg se može doci a da se ne uprašite. Osim male prodavnice na tom putu (koja je ipak sasvim dobro opskrbljena i cene su pristojne, ali nisu istaknute, pa treba pitati) za nabavku bilo cega sto ne donesete sa sobom treba sa voziti pola sata do gradica, a to nije avantura za decu.

Kafa, caj, sokovi. E, ovo je jednostavno loše. Sve su buckuriši i svode se na ofarbanu vodu, a drugo nema ni da se plati.

Prostor u restoranu. Mi smo bili na samom pocetku sezone i bilo nam je relativno komotno, mada, vodili smo racuna da na obroke dolazimo 5 minuta pre zvanicnog pocetka, jer nema dovoljno dobrih mesta, i izbor hrane može biti lošiji što se duže ceka.

Bezobrazluk gostiju. Ubacivanje u red za hranu, vracanje hrane koja im se ne dopadne na poslužavnik nakon što su je stavili na svoj tanjir, otimacina za jastuke u bašti (dvoje ljudi na 6 jastuka igraju domine) neke su od stvari protiv kojih se teško može boriti a da se ne pridružite opštem grabežu.

Konacno - cena. Ono što nije u katalogu je da su aerodromske takse 45 evra po osobi (ukljucujuci i decu preko 2 godine), u to upada i nekakvo osiguranje koje se placa i za bebe; i da se od skora i vize placaju po osobi (detetu) a ne po pasošu (znaci još 40 evra ili ne daj bože da ponesete dolare, onda 60 dolara). To je za nas cetvoro znacilo još 200tinak evra na osnovnu cenu placenu u agenciji.

Izleti koje organizuju lokalni operatori - moje je mišljenje da je to obicno otimanje para lakovernim žrtvama. Dolmuši su izuzetno pouzdani iako se na prvi pogled ne bi reklo. Manje više voze fiksne rute, ali voze ljude i do vrata, posebno kad imate stvari i staju ako treba i na svakih 10 metara da bi svako sišao tamo gde mu odgovara. Baka je isla sa nama, pa smo mogli da se šeckamo, detaljno smo obišli kraj dolmušima (pišite ako vas budu zanimali detalji).

Sve u svemu, odnos cene i kvaliteta je još uvek u korist kvaliteta...Nama je bilo jako lepo na letovanju, deci narocito. ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Saska

Omer holiday village po onome sto sam video neizgleda lose.

Cekam detaljan opis kao anrim sa sto vise detalja mislim na hotel i okolinu a naravno i kakvo je stanje sa izletima

koji aqva park je the best?

Lep provod

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

omer holiday village je odlican izbor za odmor sa malom decom.Hotel u borovoj sumi,u vidu bungalova sa sopstvenom plazom,decijim bazenom,i odlicnom hranom.Ima klackalica,mini golf,stoni tenis...Bila sam,videla sam i nisam se pokajala.Za svaku preporuku,ako ne trazite neki luksuz.Ako obilazite vodene parkove,za decu iskljucivo Aqwa fantasy,a za odrasle bolji izbor ada land.Prijatan odmor.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo mi prekjuce stigli iz Omer Holiday village-a. Moj najjaci utisak je da nisam videla lepsi park sa raznovrsnim mediteranskim rastinjem, borovima i palmama. U tom velikom parku nalaze se bungalovi sa sobama. Sve je savrseno cisto, jer non-stop ciste, i sobe i plazu i staze po parku. Posteljinu ce vam promeniti svakog dana, ako trazite. Izuzetno su predusretljivi i ljubazni, samo sto lose znaju engleski, sto je izgleda problem svuda u Turskoj. Predlazem da doplatite za family sobu ili sobu u novom delu naselja, jer doplata nije velika (obicno 2 evra po danu po sobi), a bolje je, narocito ako imate decu. Hrana je fenomenalna (mislim na veceru), dok je i dorucak pristojan, samo sto je svako jutro isti. Medjutim, hrane ima u izobilju, tako da vam rucak verovatno nece biti ni potreban. Restoran na plazi sluzi rucak a-la-carte, i klopa je uglavnom rostilj, kao i razne vrste sendvica. Najbliza prodavnica se nalazi oko 300m od hotela i svi su uglavnom tamo isli u nabavku (voda, sokovi...) Ako hocete da ustedite, mozete da odete do mega marketa Migros, koji se nalazi na putu prema centru. Dolmus staje tacno ispred njega, tako da nije problem. Nama niko nije pravio problem oko toga sto unosimo hranu i pice u hotel. Plaza je pescana, ali je voda veoma plitka i ima trave u dubini, mada to meni nije mnogo smetalo. Plaza ima plavu zastavu, sto znaci da je dobila to priznanje na osnovu nekih medjunarodnih kriterijuma u vezi sa cistocom vode, obale i infrastrukture koju treba da poseduje. Lezaljke i suncobrani se ne naplacuju, ali me je veoma nerviralo to sto vecina ljudi dodje ujutro i ostavi peskir na lezaljci, kako bi je zauzeli, pa ih nema po ceo dan na plazi... Bazen je takodje veoma cist (ciste ga svako vece), a pored velikog je i mali bazen za klince, pa klinci bas uzivaju... Igraliste za decu je prilicno oronulo, tobogan je zardjao, neke ljuljaske su polomljene, ali se nadam da ce i to uskoro resiti, posto ostale stvari uglavnom odrzavaju. Zbog borove sume u kojoj se hotel nalazi, nikada vam nece biti vrucina, jer stalno duva neki vetric, za razliku od centra, gde je pravi pakao. Ako pozelite soping ili nocni provod, sedite u dolmus, i za 5 minuta ste u centru. Sve u svemu, hotel za pravi odmor Opustencija, uzivancija...

A st se tice izleta, nemojte da placate agenciji, nego iznajmite renta car za 35 evra dnevno i obidjite sve sto zelite.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima, nova sam :D

Zamolila bih vas da mi peporucite neki hotel, Turska, Grcka, Bugarska gdje bih mogla otici sa porodicom, muzem i dvoje MALE djece a da se fino provedemo... Lijep odmor bi bio- fin hotel sa bazenom da ima animatore i sadrzaje u sklopu hotela da ne moramo ici dalje na neke zabave, ako me razumijete... da se i zabavimoi odmorimo a da ne moramo puno pjesaciti jer su djeca mala pa nije bas zgodno.

Treba nam Sunca, vode i mozak na pasu...

Preporuke cekam i hvala unaprijed!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao, imam predlog gde na letovanje sa decom, to je Egipat, Hurgada, hotel Marriott. Fenomenalan je, ja sam tamo letovala sa dvoje dece od 3 god., animacija je organizovana od 10 ujutru pa do10 uvece i duze, decu jedva sam odvodila na spavanje. Hotel je inace poprilicno miran, nema nasih gostiju uglavnom su Arapi, sto ne smeta, usluga je neverovatna, deca jedu keks u hotelu a oni idu i ciste za njima , prosto ti bude neprijatno. Ja sam prezadovoljna i to je mesto gde bih se ponovo vratila, posteno se odmoris, i ti i deca

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

egipat mi je daleko... htjela bih nesto blize... ali, u svakom slucaju lijepo izgleda tvoj prijedlog, vidjela sam slike na netu, na sajtu! koliko je kostao onakav odmor jer mi se cini da izgleda skupo:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao,

koliko se secam za odrasle 550 evra, jedno dete 50%, a drugo neplaca, plus avio karte, veruj mi vredi svaku paru

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo vec dve godine letovali u Polihronu na Halkidikiju i predivno je. Stvarno ne bih mogla da se pozalim. Smestaj nam je uvek fantastican,more je cisto,mestasce je relativno mirno,a mestani su preljubazni. Ove godine bismo hteli da promenimo mesto, ali ne i glavnu destinaciju - Grcka. Pa me zanima ako imate neke predloge. Ono sto nam je relativno bitno jesu cisto more i plaze, kao i da to mesto nije bas glavni centar desavanja, u sustini jedno mirno porodicno letovaliste. :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako nesto sam i ja trazio... Raspitivao sam se na sve strane, pretrazivao forume, citao tudje utiske, mnogo vremena provodio na netu i na kraju se odlucio za Olimpik Bic (u blizini Paralije). Vec sam i rezervisao smestaj. Obzirom da nisam bio do sada, ne mogu reci kako je ali mi se, kada sve saberem i oduzmem, cini kao idealno za letovanje sa detetom. Udaljenost, plaza, more, mirno mestacse ali ima dovoljno sadrzaja, blizina atraktivnih destinacija koje se mogu obici, cene.....

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa da osvežimo malo ovu temu, leto nam se polako približava a moj topao predlog za letovanje sa malim deteom je Tunis. Ja sam prošle godine bila da ćerkicom koja je tada imala 1,5 god.

Velika prednost je pre svega cena, u full sezoni sa svim taksama hotel 4*sup all incl + avio karta + taxe = 560e. Druga velika prednost, blizina aerodroma, samo 30 min vožnje od Port el Kantaoui-ja.

Treće, prostrane sobe i higijena na nivou. Četvrto, raznolika i ukusna hrana. Zatim, 2 prelepa dečija bazena, igralište za decu i ogromna unutrašnja igraonica, uveče razne animacije za klince. Plaža je posebna priča, prelep pesak, beo i mekan kao talk, divno. Vanpansionska potrošnja izuzetno povoljna, mada kada uplatite all incl možete i da zaboravite novčanik. Mestašce je preslatko, za klince ima i mini zoo i neki zabavni park, sjajno. Moja ćerkica a i ja smo uživale, zaista je prelepo, jer opet kada se putuje pogotovo sa malom decom potrebno je obratiti pažnju na gomilu faktora zato sam ja navela neke od njih koji su po meni najbitniji. Prošle godine je bio prvi put da putujem u neku Afričku zemlju, nisam putovala ranije jer sam gajila neke predrasude. Kada uporedim cenu i kvalitet definitivno se opet opredeljujem za Tunis.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27028
    Ukupno tema
    906110
    Ukupno poruka