cdr

Tragedija kod Luxor-a :(

192 poruke u ovoj temi

"Iskreno saucesce porodicama....to je uzas!Zivim u Egiptu i poznato mi je kako se ovde vozi....Na zalost ovde niko ne vidi ni dugorocno resnje za problem saobracaja...Jednostavno nema nikakvih pravila u voznji, nikakve signalizacije, ne secam se da sam ovde ikada videla semafor, vozacka se dobija na banalnom poligonskom testu. To sta se radi u praksi je prica za sebe, busevi staju gde hoce i na auto putu bez da signaliziraju zaustavljanje, sleperi se preticu u punoj brzini, kamioni natovareni dva puta vise od dozvoljene tezine sipaju sargarepe i pirinac po putevima...haos blago receno. Sami putevi nisu u toliko losem stanju, nasi su gori, ali nemaju gotovo nikakvu signsalizaciju."

Zbog ovakvog haosa na putevima trebalo bi da vlasti u Egiptu vrate konvoje u kojima ce ici turisti kako bi mkakar oni bili bezbedniji i kako se njihov odmor ne bi ovako tragicno zavrsavao u buducnosti a mislim da bi i nase vlasti trbale da apeluju na to jer ipak dosta nasih drzavljana boravi tamo i odlazi tamo na odmor. Kako sam cula trenutno je oko 1000 nasih turista samo u Hurgadi a ima jos sigurno toliko po trugim letovalistima i Kairu to uopste nije mala cifra!!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Strasna tragedija.

Nek im je laka zemlja, a povredjenima brz oporavak.

Ne smem ni da pomislim kako je porodicama.

U poslednjim vestima B92, predstavnik agencije "Big blue" govori kako treba ici na izlete koje organizuju nase agencije, iako su skuplji, a kako su javili izgleda da je i predstavnik "Perla tursa" u Egiptu bio u tom autobusu. Zbog toga "Perla" ne zna jos identitete poginulih, jer je spisak bio kod predstavnika. Nije se ova nesreca dogodila zbog lokalne agencije, a svakako da "Perla" ima dil sa njom, kao sto rade i sve ostale srpske agencije sa lokalnim, i ne samo u Egiptu. Verovatno su ih uputili na tu lokalnu agenciju, ili su iznajmili bus od njih i sl., pa organizovali izlet sa predstavnikom srpske agencije. Vecina nas zna kako se to radi, i nemoguce je da "Perla" nema nikakve veze sa tim.

Kakve veze ima agencija (Perla ili lokalna agencija) sa ludakom u kamionu koji se igrao preticanja?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moram, uz izvinjenje, da ispravim vest o Mahmudu (jer kako ja dobijem ovde vest, tako i prenesem). Sada mi je javila prijateljica, koja radi sa njim, da je Mahmud u kriticnom stanju (slomljen vrat) i nije pri sebi. Ne znam da li je ovo gora ili bolja vest od prethodne, svakako je tragicna. Jos jednom se izvinjavam na pogresnoj informaciji, cim cujem nesto novo od kolega, javicu.

Ovo je bas tragicno mada mislim da informacija nije tacna jer ne znam da li neko moze uopste da bude ziv sa slomljenim vratom :(

Dolores, hvala na informaciji. Vec sam rekao u ranijem postu da sam Mahmuda upoznao pre nepunih mesec dana tako da ovo na neki nacin za mene ima i licni karakter.

Ne znam tacno ali mislim da je on bio i meni lokalni vodic pre par godina u Egiptu mada je Mahmud cesto ime tamo... secam se da je bio malo puniji, mladji covek i da je imao bas upadljivu boju ociju skoro da su bile zute, neverovatno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakve veze ima agencija (Perla ili lokalna agencija) sa ludakom u kamionu koji se igrao preticanja?

Jesam li napisala da ima? Cak sam napisala "Nije se ova nesreca dogodila zbog lokalne agencije", a ostatak je moj komentar na izjavu predstavnika "Big blue" agencije i pominjanja kako se "Perla" ogradila od lokalnih agencija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Strašno!

Registrovala sam se da bih poslala linkove koji će možda nekome značiti.

Spisak bolnica u Hurgadi, sa telefonima: Bolnice u Hurgadi

Hurghada General Hospital

Hospital Street, across from Empire 3 Corners Hotel, El Dahar (Downtown),

Telephone: (065) 546740, (065) 549012, Fax: (065) 546841

Slika:

8949982.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je zaista tuzno :(((

Treba da putujem u Egipat, i volela bih da posetim Kairo, ali mislim da cu ipak ostati samo u okolini Sharm El Sheika, jer zaista mi je bitniji zivot i zdravlje nego da vidim piramide...

Znam da su njihov putevi medju najgorim i najopasnijim na svetu, i steta ali zaista mi je frka da se vozam svu noc do Kaira po takvim putevima...

Aman, ako ćeš ići u grču onda bolje sedi kući !! Jezivo ali to je sudbina što ih zadesi, jako mi ih je žao!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A i onaj lik iz "BIg-blua", nemoj te preko bla-bla lokalnih agencije, nije bezbedno i koje šta još!! Tvrdi dečko pazar!!! Ako znate engleski,ruski... slobodno sa lokalnom agencijom za 5x manje para!! Istim busem idete, istim putem.... uf kako mi je digao pritisak!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba da putujem u Egipat, i volela bih da posetim Kairo, ali mislim da cu ipak ostati samo u okolini Sharm El Sheika, jer zaista mi je bitniji zivot i zdravlje nego da vidim piramide...

Znam da su njihov putevi medju najgorim i najopasnijim na svetu, i steta ali zaista mi je frka da se vozam svu noc do Kaira po takvim putevima...

Put Hurghada - Luxor:

06%20Convoy%20on%20the%20road%20Hurghada

1508642184080685739S425x425Q85.jpg

Zaista ne razumem. Neki ljudi imaju potrebu da i ovakvu nesreću koriste za širenje dezinformacija i budalaština tipa "ne treba ići u Egipat, jer je rizična destinacija" i "baš me briga za piramide, život mi je draži"?!?!?!

Izmenjeno (alexandra28)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Put Hurghada - Luxor:

06%20Convoy%20on%20the%20road%20Hurghada

1508642184080685739S425x425Q85.jpg

Zaista ne razumem. Neki ljudi imaju potrebu da i ovakvu nesreću koriste za širenje dezinformacija i budalaština tipa "ne treba ići u Egipat, jer je rizična destinacija" i "baš me briga za piramide, život mi je draži"?!?!?!

Slažem se !! Najbolje mami pod suknju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Slažem se !! Najbolje mami pod suknju.

Ja sam toliko zapanjena nekim komentarima na B92, da sam htela da nakačim ovde i sve svoje slike sa tog puta, ali nemam energije. Suviše mi je mučno.

Oni koji misle da se to dešava samo u Egiptu, nek' ne idu na tu "kvazi-egzotičnu" destinaciju. Moram da citiram još jedan biser, moderator može da briše ako proceni da je preterano:

"A brate, sta svi lete u te strane zemlje, kada nisu ni nasu lepo, malu Srbiju obisli kako treba. Od takvih nasih prirodnih lepota, ljudi putuju u pustinje, da gledaju piramide, sve sto je mrtvo, davno, davno, a nasa Srbija je toliko zivopisna, da prosto mami da je upoznamo."

Ko piše ovakve besmislice???

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Aman, ako ćeš ići u grču onda bolje sedi kući !! Jezivo ali to je sudbina što ih zadesi, jako mi ih je žao!

Stvarno neki preteruju, jeste se desila velika tragedija ali ja mislim ako ti je sudjeno onda je tako.... ko da je na nasim putevima bolje, pogledajte samo ibarsku magistralu, uzas!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

moje najiskrenije saucesce

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Stvarno neki preteruju, jeste se desila velika tragedija ali ja mislim ako ti je sudjeno onda je tako.... ko da je na nasim putevima bolje, pogledajte samo ibarsku magistralu, uzas!!!

I ja navijam za ljude kod kojih trenutno preovladava strah, i javlja se sumnja pa na kraju i odluka da ne idu - bilo u Egipat ili samo na izlete, da prevaziđu to. Ipak se ne radi o ratom zahvaćenom području nego saobraćajnoj nesreći kojih ima svuda.

Na stranu to što neće da vide fantastične stvari, nego prosto nije dobro kada pobedi strah i kontroliše nas.

Opet, ako je ono što ja ovde nazivam strahom kod njih racionalnost ili oprez...onda neka se vode time.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

"A brate, sta svi lete u te strane zemlje, kada nisu ni nasu lepo, malu Srbiju obisli kako treba. Od takvih nasih prirodnih lepota, ljudi putuju u pustinje, da gledaju piramide, sve sto je mrtvo, davno, davno, a nasa Srbija je toliko zivopisna, da prosto mami da je upoznamo."

Ko piše ovakve besmislice???

Iskompleksirana, ograničena, ksenofonična (dakle) budala. Pri čemu još ne zna da je profil najvećeg broja ljudi koji "lete u te strane zemlje" takav da jeste pre toga (ili paralelno) upoznao lepote Srbije i da to ne isključuje jedno drugo. I da se pri tome (o čuda) i na putevima te i takve Srbije itekako gube životi u saobraćajnim nesrećama. Al to valjda u njegovoj glavi IMA nekog smisla, ima razlike da li si izgubio život u SRBIJI ili u nekoj tamo stranoj zemlji. Ne sećam se tog dela Svetog Pisma, moguće da mi je promaklo.

U svakom slučaju ne treba obraćati pažnju.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26955
    Ukupno tema
    904424
    Ukupno poruka