cdr

Tragedija kod Luxor-a :(

192 poruke u ovoj temi

S'obzirom da je Tadic u Egiptu ne vidim problem da poseti te prezivele povredjene ljude i HITNO ih prebaci svojim avionom za Srbiju - odmah danas! :ljutko:

Tadic je najverovatnije otisao sa Dassault Falconom 50 (YU-BNA), kapaciteta 9 sedecih mesta, a kako ne znamo da li su povredjeni putnici u dovoljno stabilnom stanju koji bi omogucio transport avionom (pa jos u klasicnom sedistu), komentar "hitno odmah danas" nije na mestu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ono je spisak bolnica u Egiptu.

U Hurgadi jedna, pa nas ovde čudi što je neko zove centralna.

Nebitno.

u pravu si :(

jedina bolnica u Hurgadi..

Hurgada Hospital 065-540-740 Hurgada, Hurgada

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

komentar "hitno odmah danas" je u skladu sa mojim licnim iskustvom na pomenutom mestu na kom se na zalost ti nesrecni ljudi nalaze u ko zna kakvom stanju!

falcon je mnogo mali avion da bi predsednik drzave isao njim cak u egipat ... cenim da je u pitanju nesto vece ... a mogu da se slozim da su povredjeni mozda u takvom stanju da nikakav transport nije moguc ... da ... nadam se da nije toliko lose ... :(

onda da im se posalje avion dole da ceka prvi sekund da mogu da se transportuju i da se vrate ovde ... strasno strasno, pune su mi oci suza od kad sam ovo cula ...

ne mogu da ocenim koga mi je vise zao poginulih, porodica, povredjenih ... jezivo ... :'(

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tragedija :tuzni:

Isreno saucesce porodicama...

Koliko sam mogla da procitam nesreca je na putu do Safage,

odatle je polazio konvoj, kakav god bio konvoj je ima jednu

dobru stvar a to je da niste imali kola, autobus, kamion iz

suprotnog pravca, voznja jeste bila haoticna.

Konvoj je prosle godine bio ukinut na povratku iz Kaira,

i to je bio horor voznja, u autobus nas je bilo 20,

sa 4 dece i jedini budni smo bili vozac i ja, pojedini

delovi su bili prekriveni peskom i iz iskustva iz Libije

znam koliko je to opasno skoro da je gore od leda.

Spominje se bolnica u Hurgadi, u nasoj grupi proslog

oktobra bilo je njih par koji su bili ali ne u drzavnoj

vec u privatnoj bolnici proveli noc i ljudi su bili

vise nego zadovoljni, medjutim pitanje je da li

ta bolnica ima mogucnosti za zbrinjavanje

ljudi sa ovakvim povredama.

Transport povredjenih mora odobriti strucni tim

lekara...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

falcon je mnogo mali avion da bi predsednik drzave isao njim cak u egipat ... cenim da je u pitanju nesto vece ... a mogu da se slozim da su povredjeni mozda u takvom stanju da nikakav transport nije moguc ... da ... nadam se da nije toliko lose ... :(

onda da im se posalje avion dole da ceka prvi sekund da mogu da se transportuju i da se vrate ovde ... strasno strasno, pune su mi oci suza od kad sam ovo cula ...

Na zalost, troje od cetvoro su tesko povredjeni.U kriticnom stanju :-((

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Strasna tragedija.

Porodicama nastradalih zeleo bih da prenesem iskreno saucesce.

Boravio sam od 19. do 30.06. ove godine u Hurgadi bas preko pomenute agencije i isao na ovaj izlet. Autobusi koji voze na ove izlete su novi, u vlasnistvu Pickalbatros grupe koja poseduje veci broj hotela koji su u ponudi kod Perle. Izlete je organizovao, kako sad izgleda, nazalost, pokojni Mahmud, preko svoje agencije, na sta su domaci vodici bili dosta ogorceni. On je ugovarao i hotele i davao ih u ponudu nasim agencijama. Turisticki gledano, izleti nisu bili nekog kvaliteta ali logisticki (autobusi, vozaci itd..) ja nisam imao nikakvu zamerku. Vozilo se ok. Niko od vozac nije divljao, autobusi su kao sto rekoh bili novi i bolji od vecine nasih sa kojim sam se vozio. Nije se islo u konvoju, isao je samo nas autobus ali tako je sada u svim agencijama (tako su mi rekli drugi turisti koje sam sretao). Ovo je ogromna tragedija ali besmisleno je (po meni) traziti krivca izvan saobracajnih okvira. Nadam se da ce policija ispitati do kraja slucaj i utvrditi ko je kriv.

Jos jednom, jako mi je zao, nemam reci utehe za porodice nastradalih, samo svoje zaljenje. Ako je istina, kao sto je neko na forumu napisao, da je i Mahmud medju nastradalima, licno mi je jako zao, bio je simpatican i sarmantan momak.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

S'obzirom da je Tadic u Egiptu ne vidim problem da poseti te prezivele povredjene ljude i HITNO ih prebaci svojim avionom za Srbiju - odmah danas! :ljutko:

..............

Mislis da je tim ljudima stalo do toga da ih Tadoc poseti, kakve sad to veze ime.... kad se tragedija vec dogodila!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

B92:

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije hitno je uputilo specijalni konzularni tim koji će u narednim danima izvršiti sve neophodne konzularne radnje kako bi povređeni građani bili adekvatno zbrinuti, kao i da bi se u što kraćem roku omogućio prenos tela poginulih.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I ja sam za to da ih Tadic poseti. Ljudi su u teskom stanju. U ovakvoj situaciji verovatno bi im znacila bilo cija podrska. Neki su ostali bez najblizih. Sigurno bi im znacilo da je neko uz njih, treba ovu situaciju i psihicki pregurati. Uostalom on je njihov predsednik i obaveza mu je da bude uz svoje gradjane.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislis da je tim ljudima stalo do toga da ih Tadoc poseti, kakve sad to veze ime.... kad se tragedija vec dogodila!!!

Lično ne mogu da zamislim životnu situaciju, generalno, u kojoj bih voleo da vidim TADIĆA i u kojoj bi mi prijalo njegovo prisustvo (uključujući i ovako tragičnu) ALI ako bi to dovelo do unošenja nekog reda u onu bazično haotičnu atmosferu, plus ovo što se dešava...onda bi njegovo postojanje konačno dobilo neki smisao.

Izmenjeno (Nikola S.)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A pazite ovo, izgleda da ova tragedija nije jedina...uzas!!!

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7796681.stm

22 December 2008?

Hoces da kazes da su ucestali nesrecni slucajevi u Egiptu?Ova nesreca je bila na poluostrvu Sinai (Sinaj).

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Čovek zaista ostane bez reči pred ovakvim događajima.

Saučešće porodicama nastradalih.

Ne Tadić kao Tadić već Tadić kao Srbija. Mislim da bi i povređenima i porodicama nastradalih značilo da osete da nisu prepušteni sami sebi i da ova zemlja ipak vodi nekog računa o svojim građanima. To neće ublažiti tugu i očaj...ali neće je ni povećati...može samo da skrati agoniju rešavanja tehničkih pitanja i formalnosti koje se moraju obaviti da bi ti ljudi bili vraćeni kući.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:tuzni: Porodicama i prijateljima poginulih, iskreno saučešće. :tuzni:

Svim povređenim, uspešan i brz oporavak.

Svim vozačima - ne brže od života. I baš zboh toga što nikada ne možete znati u kakvom je stanju vozač koji vam dolazi u susret, niti šta se dešava u njegovoj glavi, budite pažljivi za obojicu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iskreno saučešće. :tuzni: :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nemam reči...Tužno... Mogu samo da zamislim strepnju i nadu ljudi koji čekaju da se objavi spisak nastradalih...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906044
    Ukupno poruka