cdr

Tragedija kod Luxor-a :(

192 poruke u ovoj temi

Kakve veze ima agencija (Perla ili lokalna agencija) sa ludakom u kamionu koji se igrao preticanja?

U ovom slucaju nema, mozda. Naravno, mozemo da udjemo u pricu "sta bi bilo da je vozac autobusa smanjio brzinu na vreme, pa na vreme sisao s puta itd.". Ali hajde a ne ulazimo u tu pricu.

Ono sto mene licno nervira jeste sto sad svi peru ruke od tih izleta kao da nisu isli na izlet preko Perlinog predstavnika, kao da im nije Mahmud prodao vaucere za te izlete.

Kad uplacujes aranzman, postoje izleti. Kad dodjes tamo vodic ti ponudi izlete, u vecini slucajeva cak da i odstampanu ponudu.

I onda se desi nesto, i onda op agencija nije kriva. Sami ste krivi sto ste isli.

Da budem iskrena, da nije bilo ovog slucaja ne bih obratila paznju na klauzulu koju sam citirala ranije, a oodnosi se na to da se agencija ogradjue od svih fakultativnih izleta. Ono sto je porazavajuce, jeste da sam videla tu klauzulu i u OPSTIM uslovima putovanja (nisam sihurna da li kod Perle, ali sam sigurna da je ta klauzula u Opstim uslovima putovanja agencije preko koje idem ove godine u Egipat - Wayout), sto znaci da se to odnosi na SVE destinacije.

Veruj mi da bih mnogo se sigurnije osecala ako bi ijedna agencija bila spremna da odgovara makar za bezbednost svojih turista u nekim razumnim granicama.

Na kraju se svodi na to da su nase agencije najobicniji posrednici koji tim damoznim Opstim uslovima putovnja svog putnika maksimalno opterete, a sebe savrseno rasterete svake odgovornosti.

Ako nije za ovu temu, neka mod izbrise, ili neka prebaci u odgovarajucu temu.

Ovaj slucaj je kod mene izazvao poprilican bes (srazmerno veci onom gde je cini mi se Jolly zeznuo one turiste za izraelsku vizu) i nadam se da ce se makar nesto promeniti. A to je da svi, ukljucujuci i mene detaljno i s paznjom procitamo makar uslove putovanja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vest o nesreći koja se dogodila izuzetno me je potresla.Sve vreme razmišljam o ljudima koji su ostavili svoje svakodnevne obaveze i priuštili sebi odmor i opuštanje koje se tragično završilo.O iščekivanju i agoniji kroz koje prolaze njihovi najbliži u Srbiji, obzirom da se imena nastradalih još uvek ne znaju.Strašno.

Činjenica je da se u Egiptu vozi kako se vozi.I sama sam bila svedok takve vožnje na jednom od izleta.Ali suludo je kriviti agenciju, koja god bila u pitanju - pa niko ne može da predvidi saobraćajnu nesreću.Takodje, smatram da nema mesta panici kada su u pitanju turisti koji nameravaju da putuju u Egipat.Ovako nešto , nažalost, uvek i bilo gde može da se desi.Ova nesreća, naterala nas je da o tome i razmišljamo.

Najiskrenije i najdublje saučešće porodicama poginulih.

Izmenjeno (belluttak)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Iskreno saučešće porodicama poginulih.

Saobraćajne nesreće se stalno dešavaju i ne vidim smisao u traženju krivca. Po meni, jedini krivac je vozač kamiona. Sve ostalo je potpuno nebitno.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da se saobracjane nesrece desavaju svuda - pa samo u Srbiji na putevima gine ovoliko ljudi mesecno (mozda i vise).

To apsolutno nije razlog da se ne ode u Egipat ili bilo gde drugde.

Sto se tice agencija, mislim da je veliki broj ljudi skocio na agenciju kao prvu na udaru. Ne kazem da nisu krivi, a ni da su krivi, to tek treba da se utvrdi i zato mi svi ti napadi - narocito od konkurentskih agencija deluju lesinarski.

Sa druge strane ono sto mi smeta je sto se kod nas cesto mesaju babe i zabe - niko ne kaze da je agencija kriva sto se desila saobracajna nesreca, ali agencija (svaka) jeste kriva sto se maksimalno ogradjuje od svega. Da nije tako onda bi se mnogo vise vodilo racuna o planiranju i organizaciji izleta. Nebi bilo bitno samo da se uzmu pare, a turistima - sta im Bog da.

Nije normalno da ti neko uzme pare - sto kaze jovancha samo kao preprodavac ili posrednik i da ga bas briga za sve ostalo. Mora da postoji odgovornost kao i u svakom drugom poslu.

U krajnjoj liniji, ako je to tako da su turisti sami krivi sto su uopste negde isli zasto nismo dobili papire da potpisemo pre kretanja u Luxor da idemo na svoju odgovornost (znate ono kao kad skacete sa padobranom ili odete na bandzi - daju vam da potpisete da sami snosite odgovornost)?

A sto se Tadica tice, nisam ni mislila da neko zeli bas njega licno da vidi i da ce mu slomljena noga ili ruka odmah ozdraviti kad ga vide. On je kao predsednik drzave ciji su gradjani doziveli strasnu tragediju duzan da im pruzi makar kakav osecaj sigurnosti, osecaj da njihova drzava stoji iza njih, da ima ko da im pomogne - kad je vec dole. Pozdravljam odluku da danas ode u Hurgadu, kao i cinjenicu da je JAT-u nalozeno da odmah organizuje avion koji ce otici dole sa porodicama nastradalih i povredjenih.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kod nas se previše gine u saobraćaju, ali ne baš toliko.

Prema podacima policije, prošle godine je u Srbiji, bez Kosova i Metohije, u saobraćajnim nesrećama poginulo 897 ljudi, dok je godinu dana ranije broj poginulih bio 968.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tuga... Iskreno saucesce porodicama poginulih :tuzni:

Izmenjeno (Jellena25)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Naravno da se saobracjane nesrece desavaju svuda - pa samo u Srbiji na putevima gine ovoliko ljudi mesecno (mozda i vise).

To apsolutno nije razlog da se ne ode u Egipat ili bilo gde drugde.

Sto se tice agencija, mislim da je veliki broj ljudi skocio na agenciju kao prvu na udaru. Ne kazem da nisu krivi, a ni da su krivi, to tek treba da se utvrdi i zato mi svi ti napadi - narocito od konkurentskih agencija deluju lesinarski.

Sa druge strane ono sto mi smeta je sto se kod nas cesto mesaju babe i zabe - niko ne kaze da je agencija kriva sto se desila saobracajna nesreca, ali agencija (svaka) jeste kriva sto se maksimalno ogradjuje od svega. Da nije tako onda bi se mnogo vise vodilo racuna o planiranju i organizaciji izleta. Nebi bilo bitno samo da se uzmu pare, a turistima - sta im Bog da.

Nije normalno da ti neko uzme pare - sto kaze jovancha samo kao preprodavac ili posrednik i da ga bas briga za sve ostalo. Mora da postoji odgovornost kao i u svakom drugom poslu.

U krajnjoj liniji, ako je to tako da su turisti sami krivi sto su uopste negde isli zasto nismo dobili papire da potpisemo pre kretanja u Luxor da idemo na svoju odgovornost (znate ono kao kad skacete sa padobranom ili odete na bandzi - daju vam da potpisete da sami snosite odgovornost)?

A sto se Tadica tice, nisam ni mislila da neko zeli bas njega licno da vidi i da ce mu slomljena noga ili ruka odmah ozdraviti kad ga vide. On je kao predsednik drzave ciji su gradjani doziveli strasnu tragediju duzan da im pruzi makar kakav osecaj sigurnosti, osecaj da njihova drzava stoji iza njih, da ima ko da im pomogne - kad je vec dole. Pozdravljam odluku da danas ode u Hurgadu, kao i cinjenicu da je JAT-u nalozeno da odmah organizuje avion koji ce otici dole sa porodicama nastradalih i povredjenih.

Potpuno se slazem sa tobom!

Ovo je strasna vest...tuga...

Zamolila bih ljude da ne plase i ne dizu paniku ljudima koji tek treba da putuju u Egipat!Egipat je prelep i treba ga videti,bila sam i moja preporuka je da se poseti!

Ovo sto se desilo je jako tuzno i sve nas je potreslo...nazalost saobracajne nesrece se desavaju svugde,ne samo u Egiptu i to nije razlog da se vise tamo ne putuje!Ako bi tako gledali,onda bolje da ne izlazimo iz kuce!

Drugo,napadanje agencije nije u redu!Sinoc gledam reportazu,snimaju tablu sa natpisom iznad agencije i prikazuju cev koja viri cini mi se od klima uredjaja,da bi prikazali kako sve to lose izgleda,strasno!To je moglo svima da se desi,ovo nije situacija hapsenja turista u Izraelu za sta je direktno odgovorna turisticka agencija,vec nesrecni slucaj!

Trece,da li Tadic treba da ide ili ne,jos treba da krenemo da raspravljamo i o politickom opredelenju ovde!Neki su stvarno preterali!Svakako podrzavam njegovu posetu,svaka cast na brzoj reakciji nadleznih,i ako kao sto kaze Snowwhite od toga nikom nece zarasti rana ili vratiti poginulu osobu,svakako znaci kao znak da drzava misli na njih i da nisu sami,dovoljno im je sto su posle tolikog soka,daleko od kuce! :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izasao spisak poginulih

http://www.blic.rs/temadana.php?id=102126

Integralni tekst saopštenja MSP:

"Prema zvaničnim informacijama koje je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Srbije dobilo od egipatskih vlasti, u teškoj saobraćajnoj nasreći koja se juče ujutru dogodila na putu od Hurgade ka Luksoru poginuli su: Trpeska Slavica (rođena 1987.) iz Zrenjanina, Janjić Zoran (rođen 1958.) iz Beograda, Janjić Ivanka (rođena 1964.) iz Beograda, Janjić Mara (rođena 1994.) iz Beograda, Rodić Snežana (rođena 1969.) iz Novog Sada, Rodić Irina (rođena 1995.) iz Novog Sada, Jovicki Zdenka (rođena 1973.) iz Novog Sada, Jovicki Stefan (rođen 1997.) iz Novog Sada, Jovicki Katarina (rođena 2001.) iz Novog Sada.

U saobraćajnoj nesreći povređeno je osam građana Republike Srbije i oni su svi smešteni u bolnici u Kairu. Povređeni su: Ergelašev Ivan iz Zrenjanina, Nešić Ivica iz Leskovca, Cerović Miljana iz Leskovca, Babić Ivan iz Pančeva, Popadić Sanja iz Pančeva, Lukić Tijana iz Beograda, Lukić Miroslav iz Zrenjanina, Jovicki Saša iz Beočina".

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kakva Tuga! Pa ovde ima i dece!

Moje najiskrenije saucesce porodicama i svima koji su mozda poznavali ove nesrecne ljude.

Izmenjeno (snowwhite)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam vama, ali meni je sada još gore kada poginuli imaju imena, prezimena i godine rodjenja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gospode Bože. :tuzni:

Janjići, Rodići, Jovicki...mala Katarina, 8 godina. :tuzni: :tuzni: :tuzni:

Povređeni tata(pretpostavljam) Jovicki je izgubio najmilije. :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne znam vama, ali meni je sada još gore kada poginuli imaju imena, prezimena i godine rodjenja.

takodje. htela sam ovo da napisem. I ovo sto je Kiki rekla.

Meni je sad bas tesko :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je strasno, toliko djece odjednom, odjednom nestale tolike porodice :tuzni: :tuzni: :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koloko vidim medju poginulima su cele porodice sa decom.... Tuga :tuzni:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka