Beli Mag

EL MOURADI CAP MAHDIA by Sunline

162 poruke u ovoj temi

Bio sam u hotelu neposrednoj blizini, takoreći jedan do drugoga. Mahdia možda ima najlepšu obalu u celom Tunisu. More je tirkizno a peščana plaža je dugačka oko 10 km

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da slazem se sa iskusnim putnikom

slike koje sam stavila nastale su prvog dana kada smo stigli a bilo je dosta oblacno

posle nam se pokvario aparat pa nam je vodic davao svoj na izletima tako da nemama bolje fotografije plaze i samog mesta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jelena,

ja sam vam pre neki dan napisala privatnu poštu sa nekoliko pitanja u vezi Mahdije. Da li ste je dobili?

Pozdrav...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo par fotki plaže u Mahdiji. More je prelepo tirkizno koje nanosi ogromne količine školjki. Na pojedinim mestima, čitava plaža je pokrivena školjkama tako da se pesak uopšte ne vidi. Samo prelepa smeđe-žučkaste nijanse školjki i sedef :blago:

img4480s.jpg

img4823r.jpg

img4993m.jpg

img4996eq.jpg

img4997jm.jpg

img5003a.jpg

Izmenjeno (Barkmann)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala hvala . moze neke iz hotela :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super slicice:) Ima li neko slike samog grada?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Barkman, slike su divne!

Pošto još nisam bila, onda:

Evo jednog filmića sa YouTube iz Mahdije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jer ide neko 05.09 preko Sunline ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Super slicice:) Ima li neko slike samog grada?

Da napomenem da sam bio u susednom hotelu, El Mouradi Mahdia. Najveća zamerka je što ste prilično izolovani od centra grada. Mi smo imali tri puta nedeljno orgnizovane mini buseve (čini mi se neparnim danima) koji su četiri puta u toku tog neparnog dana vozili do centra grada i nazad. Pored hotela imate 3-4 suvenirnice i dva kafića sa arapskom muzikom i to je to.

Ja sam imao težak period na poslu pa mi je bio potreban pre svega odmor. Zezanje sa animatorima do 23:00 i krevet.

Sama Mahdija je zanimljiv gradić. Veoma je živopisna. Na samom rtu se nalazi sladak svetionik i sa obe strane rta groblje pomoraca. Mali plitki grobovi sa belim mermernim pločama koje svetlucaju na aričkom suncu. Raspoređeni su oko rta sa svetionikom i ispod samih zidina otomanske tvrđave iz XVI veka. Deluje potpuno nestvarno, kao u nekoj priči iz 1001 noći. Ulazak u tvrđavu je 5 TD.

U centru grada je i lokalni muzej. Postavka je prilično loše koncipirana kao i udrugim muzejima u kojima sam bio u Tunisu. Jednostavno npr celu numizmatičku zbirku ubace u jednu vitrinu i na taj način žele da pokažu istroriju koja traje milenijumima pa ćete tako naći npr novčiće iz perioda punskih ratova, kasnije starog Rima, Vizantije, Španaca, Arapa, Turaka i Francuza. Ločično je da svaki period ima zasebnu postavku a ne ovako nabacano. Takođe, legende su na arapskom i francuskom jeziku pa ko se snađe snašao se.

Da ne dužim, muzej im nije ništa spe ali ga vredi obići jer se iz njega možete popeti na Crnu kulu, kapiju koja je preostala od pamtiveka i predstavlja ulazak u medinu tj stari grad. Cena ulaznice za muzej je takođe 5TD.img4819w.jpg

Crna kula i muzej pored nje. Sa vrha kule puca pogled na čitav grad i luku

img4809ws.jpg

img4797k.jpg

img4810b.jpg

Groblje pomoraca i tvrđava iz perioda turske dominacije (XVI vek)

img4815k.jpg

img4782eh.jpg

Medina

Izmenjeno (Barkmann)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Barkmann,

baš ste nas obradovali sa živopisnim slikama grada.

Što se mene tiče, u mislima sam se već spakovala iako još ima tri nedelje do polaska!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tu smo da razmenimo informacije. Ako nekoga nešto zanima, neka pita slobodno :turista:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Barkman, hvala za opise i super slicice...Posto mi idemo sa malim deteteom, a i premoreni smo prilicno, interesuje me da li vredi u centru MAhdie prosetati cisto predvece jednom. Znaci bez muzeja i sl., cisto setnja, suvenirnice isl.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao,

Nisam odlazio uvece u Mahdiju tako da ti ne mogu pomoći.

Izolovanost hotela je moj minus ali Sun Line je u svojoj ponudi imao samo ova dva El Mouradi Cap Mahdia i El Mouradi Mahdia. Šteta jer volim da se smucam i istražujem nova mesta i obično biram hotele u centru turističkog mesta.

Mislim da je lepo prošetati medinom i pogledati šta ima u suvenirnicama.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Supruga, dete i ja, vratismo se upravo iz Mahdije, pa resih da podelim nase utiske sa Vama. Bili smo u hotelu Cap Mahdia. Hotel je sasvim pristojan (za tri zvezdice i pare koje smo dali), osoblje je uglavnom ljubazno (iako smo bili u sred Ramazana). plaza je prelepa, cista, a more toplo i cisto. Jedino sto je sve vreme naseg boravka duvao vetar, pa je bilo talasa, sto ne daje mogucnost plivanju, a i dete mi se plasilo mora :)

Kako smo bili sa malim detetom (14 meseci) nismo uopste izlazili iz hotela, osim na jedan izlet "Piratski brod" (35TD/osobi) koji nije bio los i traje samo par sati (kruzenje brodom po moru oko Mahdije, rostilj i kupanje). Izasli smo jedan dan samo da pogledamo okolinu hotela i zazalili. Nema skoro nicega, par jadnih picerija, jos jadnijih prodavnicica i jako puno prljavstine i smrada (sto je veoma karakteristicno za Tunis, van hotelskih/turistickih centara).

U hotelu imali smo All inclusive varijantu, koja realno znaci pun pansion sa mogucnoscu celodnevnog uzimanja ogranicenog broja pica, kafe, cajeva i vode uz to. Sve ostalo je prakticno nebitno. Sto se tice hrane generalno nije losa, ko voli puno zelenisa, raznih sosova, a od mesa je bilo piletnie, curetine i jagnjetine uglavnom dinstane. Meni ta hrana nije po ukusu, ali svi kazu da nije lose. Hotel ima jos jedan restoran koji sluzi hranu malo vise po mom ukusu, rostilj, paste, pice, pecena riba, pomfrit i sl. Od pica tu su samo vina (crno, belo, roze), kola, sprajt i fanta iz automata, pivo na tocenje i neki vestacki sokici.

Jedini veci problem hotela jeste sto je bio prepun mrava. To su bile hiljade mrava na sve strane, zbog cega smo cak morali menjati i sobu. Bili smo prvo na prizemlju, da bi kasnije dobili sobu iznad nje, gde je bilo manje mrava, ali ih je ipak bilo. Imali smo problem i sa sobaricama, koje su u pocetku dolazile tek posle 15-16h, pa nisu odnosile smece, ili tome sl. Takodje, morali smo po tri puta traziti da nam isprave neki problem u sobi (stave deciji krevetac, poprave tus i ukolne mrave) pre nego li su to uradili, ali to nije nista drugacije nego i kod nas.

Sve u svemu sam relativno zadovoljan, prosecna ocena 3+ za hotel i Tunis uopste, mada cu reci Evropa je ipak Evropa.

Jedino cime smo apsolutno nezadovoljni to je agencija SunLine iz vise razloga. Prvo su nas opeljesili za uplatu na kursnu razliku (platili smo oko 50 Evra vise nego sto pise, jer racunaju prodajni kurs po nekoj banci i to u momentu poslednje uplate. Tako da nije vredelo ni to sto smo prvu uplatu imali u aprili, oni su nam je racunali po kursu poslednje uplate u avgustu, gde je razlika bila gotovo 5 dinara po Evru.). Ljudi iz agencije su nam davali tri razlicite informacije po pitanju trajanja puta od aerodroma do hotela (45 min, 2 sata, 3 sata) da bi na kraju trajao oko 1,5 sat.

Zatim od dolaska u Tunis predstavnika Agencije nismo ni videli sve do ponovnog dolaska na aerodrom u povratku. Nijednom se nisu pojavili u nasem hotelu u zakazano vreme, tako da je komunikacija bila moguca samo putem telefona. A informaciju o vremenu povratka smo dobili samo nekoliko sati pre polaska i to opet kada smo sami putem telefona pitali predstavnika agencija (inace to vreme je jedan ili sedam ujutru).

Medjutim, to nije kraj. Autobus koji je trebalo da nas preveze iz hotela do aerodroma je kasnio gotovo 2 sata, tako da smo mi na aerodrom (Monastir) dosli bukvalno 10 min. pre poletanja aviona, a Tunizani su naravno rekli da nemaju nameru da nas puste da letimo jer je bording zavrsen pola sata ranije. nakon 25 minutnog preganjanja predstavnika .agencije i tunizana, ipak smo usli u avion i kasnili u polasku preko pola sata, ali smo bar stigli kuci.

Mislim da je u globalu to to. Ako vas jos nesto zanima pitajte.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na osnovu ovoga sto si napisao zakljucila sam da je ponuda pica i izbor hrane mnogo manji i losiji u odnosu na hotel EM Pek. Sto se tice vodica, nas vodic je dolazio u hotel skoro svaki drugi dan, a na oglasnoj tabli je pisalo uvelk kada je povratak gostiju dan pre, kada su info sastanci. Svaka cast Dejanu. Ja sam uplatila Sunline aranzman, ali ne njima, vec subagentu i nisam imala tu nesrecu da doplacujem razliku. Logika mi nalaze, da ako ste placali na rate, da se pri svakoj rati uzima prodajni kurs i da nema razlike, jer oni tebi skidaju od ostatka duga u evrima, a naplacuju u dinarima. ostatak duga x prodajni kurs . Bas im je cudna plitika placanja! Da li ste se informisali da li i druge agencije tako rade? Ja stvarno nisam u toku sto se toga tice. Meni je na dan prve uplate ostao taj kurs, tako da nisam nista doplacivala, a placala sam u 8 rata.

Bas sam iznenadjena (lose) da je u Mahdiji sve na niskom nivou i losa ponuda sem plaze

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27049
    Ukupno tema
    906377
    Ukupno poruka