Guest Dragica

NEOS MARMARAS

3280 poruka u ovoj temi

Za Nikiti ne mogu da pricam,jer ne znam,samo sam prosao kroz to mesto.Vurvuru je bas malo mesto i mislim da vam se to nece svideti,a Sarti je nesto veci od Vurvurua,ali od Neosa manji i manje urban.Moram vas upozoriti da u Sartiju stalno duva vetar,slabijeg ili jaceg intenziteta,ali duva i ima talasa i ako vama ili detetu to ne predstavlja problem uzmite Sarti u razmatranje,u protivnom ako vam smeta vetar i talasi,zaobidjite Sarti,to je moj dobronameran savet.Nama ne smeta ni vetar ni talasi,deca su mi dosta velika,cak nam predstavljaju zadovoljstvo.

Postavio sam slike na temi Sarti pa mozete pogledati.

Izmenjeno (prezontije)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vurvuru nikako, to je mesto samo za prenociste. Sarti moze, ako vam ne smetaju vetar i ponekad veci talasi. Nikiti je nesto izmedju Vurvurua i Neosa. Ravan je, ima setaliste, taverne i za snabdevanje je najbolji na Sitoniji. Ali dosta je neuredjen, ima dosta praznih, zapustenih placeva i osim gl. ulice tj. magistrale, ulice-setalista do mora i poprecne ulice koja ih spaja deluje nesredjeno. Naravno velika je guzva, a cene smestaja astronomske. Ostalo su manja mesta i ukoliko nemate malu decu, uvece ste upuceni na neko od ova 3  mesta Neos, Sarti ili Nikiti

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
Pre 16 sat, Bojka je rekao/la:

I moje su iz telefona...

jaoooo, meni se Neos mnoooogo svideo zato sto je grad,ne selo. Ima i lepu gradsku plazu i gde da se uvece proseta, nije mi bilo uvece dosadno ni malo, svih tih 10dana. Detetu nije bio problem da seta od stadiona pa po celom centru svako vece. Ima vise opcija za restorane, palacinkarnice, poslasticarnice, suvenirnice...

Zato mi treba vasa pomoc gde otici sl leto...

Vurvuru ili Sarti? A da lici na Neos... A Nikiti?

Da se ubacim, moj predlog vam je Sarti. Prelep grad,plaza,SVE. Nikiti nikako ,selo,selo, putevi neasvaltirani,prasina. Ako volite i lepe plaze i lep grad ja vam preporucujem Sarti.Bili sam u sva tri mesta po 15 dana pa eto imam neko iskustvo.Pozz

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima! :kapetan:

Vratili smo se jutros iz Neosa, a kako ne mogu još uvek da zaspim, bolje da napišem post o svojim utiscima dok je sve sveže. Pokušaću da budem što detaljnija u nadi da će neke od informacija moći da koriste budućim posetiocima :D

Vila - Ina2 - Zaista se slažem sa svim komentarima na ovom forumu, a koji se tiču same lokacije oko fudblakog terena. Ubedljivo najbolja lokacija po meni, te samim tim ova vila zauzima odlično mesto. Do same plaže je jako blizu (sjurimo se za 5 minuta), a blizu su i govornica (ako želite da zovete kući preko Face kartice), 2 marketa na uglu koja zaista imaju najbolje cene itd. Bili smo na poslednjem spratu, soba broj 8 i ako neko ima mogućnost da u agenciji bira sobu, mogu 100% da preporučim da tražite baš ovu sobu jer je pogled sa terase fenomanalan (na more), a terasa je dosta veća od ostalih. Internet je radio dobro (čak smo uspeli da skinemo i par filmova). Nameštaj je klasičan, deluje slatko upakovano iako je soba nešto manja, ali kada se tome doda velika terasa sa prelepim pogledom, veličina sobe je bar nama nebitna. Ono što bih iznela kao jedinu zamerku jeste što je posuđe knap. Bukvalno 2 viljuške, 2 noža, 2 čaše, pa stalno morate da perete escajg i posuđe ako vam zatreba tacna više. Noževi konkretno su bili u lošem stanju. Jednom je doslovno ispadao šraf i ne znam zašto nije bačen do sada... WC papir vam ne menjaju (do sada su nam oduvek davali WC papir, pa je ovo bilo čudno). Dobijete jednu rolnu na početku, ali ostatak nabavljate sami. Da, dodala bih kao plus još to što gospođa menja posteljinu jedno 2-3x. Klima takođe radi.

Dodala bih još jednu neprijatnu epizodu poslednjeg dana sa gazdom vile. Naime, gospodin je inače vlasnik marketa Teodoru na raskrsnici gde su cene zaista dosta povoljne i gde smo mahom i kupovali stvarčice. Poslednjeg dana smo otišli da kupimo 2 maslinova ulja i neke grčke keksiće napravivši račun od oko 20e. Gospodin nam je sve to stavio u jednu kesu, ali kada je dečko uzeo jednu kesu želeći da stavi svoju flašu u posebnu kesu, gazda je rekao "10 cents" pokazivajući na kesu. Mi smo bili blago šokirani tolikim ciganisanjem za 10 centi, jer nam pre toga niko nikada nije pravio problem za kesu viška. Posebno jer smo mogli i odvojeno da platimo i dobili bismo 2 kese, tako da zaista ne vidim njegovu reakciju. Pri tom nismo kupili jednu čokoladu, već smo napravili solidan račun, a pride smo bili i gosti u njegovoj vili. Naravno, kada smo uzeli da mu vratimo njegovu kesu ne želeći iz principa da damo 10 centi, on je promrmljao "ok, ok" pokazujući nam da uzmemo kesu. Mi smo se pokupili i izašli. To je jedino loše pto mogu da kažem. Ostalo je sve zaista bilo okej.

Vodič - Zoran Tišma - Car! Zaista do sada nismo imali prijatnijeg vodiča u samom mestu. Opušten, šali se, neposredan, na svako naše ponekad i glupo pitanje je imao odgovor... Sve pohvale za njega. 

Marketi, snabdevanje - U gornjem opisu vile sam napisala koja 2 marketa smo posećivali. Prošli smo dosta marketa i po centru i ova 2 imaju najpristojnije cene. Primera radi, keksić kod njih je 1,20e, a u jednom od marketa u centru je 1,60e. Naravno, zanemarijuem neprijatnu epizodu sa gazdom marketa poslednjeg dana. Ovo se isključivo odnosi na cene i na ponudu koja je za naše potrebe bila odlična.

Četvrtkom smo išli i na famoznu pijacu koja je parkirana iza glavnog centra. Ima sve i svašta: od cveća, origana na kilogram, kolača, voća, pilećeg mesa, pa sve do gaća, čarapa i zavesa.

Plaže - Ovo je prvi put da smo sve vreme bili samo na jednoj plaži (gradskoj) iako se uvek trudimo da obiđemo što više. Plaža je super. Uska malo, ali ima mesta. Voda prelepa, čista, topla (jedan dan je bila hladnija samo). U vodi se mogu videti ribice u jatima. Meduze videla nisam. U onom prvom delu plaže je neko kamenje u vodi, ali se lepo vidi da je taj deo vode tamniji, tako da slobodno može da se parkira posle toga gde nema nikakvih prepreka u vodi, što smo mi i radili. Nešto kasnije su i kafići sa ležaljkama. Cene ne znam, ali uz piće imate ležaljke ceo dan. Mi smo nosili svoj plažni aksesoar. S vremena na vreme tu se parkira i kamiončić sa voćem, pa mogu da se kupe nektarine, banane, grožđe... Povremeno prođe plažom i gospodin koji prodaje krofne (2,5e) i kukuruz. Tuš na plaži sam videla jedino kod spaioca. Tu je valjda i wc.

Komarci - Skoro pa ih nema. Možda su bila 2 komarca u sobi za 10 dana. Za razliku od Tasosa gde smo doslovno noću stajali da ubijamo komarce, ovde je situacija sjajna bila (bar nama). 

Klopa - Giros smo jeli u Alkanu (zaista odličan, jasno mi je zašto se čeka na red) i u fast fudu pored ova 2 marketa na raskrsnici. I tu je bio dobar, ima dosta mesa, ali jedina zamerka je što nije bilo cacikija. Ali i pored toga smo se vraćali tu da jedemo jer je stvarno bio super. Često nam je i mirisao s terase :D
Uzeli smo picu od 50cm u piceriji Tukan. Odlična! Posle smo dobili neke kolače na račun kuće. Jeli smo i u restorančiću Itamos kod fudbalskog terena. Imaju sprski meni gde dobijete klopu+salatu+čašu piva/vina/sok. Nije sad nešto najbolje što sam jela, ali za te pare zasiti sve zajedno kad se pojede, tako da nije bilo loše. 

Sladoled smo probali kod Stefan's i malo je bio vodenast, ali lep. Ali ubedljivo smo se vraćali uvek u Dodoni! Najbolji sladoled koji sam jela tamo. Malo je skuplji od Stefan's, ali oseti se da je pravljen od mleka i ne topi se u led. Dodoni se nalazi do kafića Notos, a udaljen je možda par radnjica od Stefan's poslastičarnice. Moja topla preporuka za sladoled kod njih.

Izleti - Nismo bili na izletima jer smo u Solunu bili, a i u Pefkohoriju, a to su bile jedne od opcija. Ima i izlet do Atosa (manastrska tura), ali detalje ne znam. Mislim da ima i neki izlet ceo dan na brodiću, ali ne bih da lupam. Uglavnom, ovo je ono što zasigurno znam da ima, ali se svakako može raspitati o detaljima. U Porto Karas nismo išli. Tobože se plaća ulaz 10e preko dana, uveče posle 9 može za dž da se uđe, a preko dana ako se poklopi da je čuvar na ručku pa se možda provučete.

 

Već sam dosta ispisala. Ne znam šta bih još dodala. Plašim se da je i ovo nekima zamorno za čitanje :)

 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

:srce: NEOS MARMARAS:srce:

WP_20160821_10_21_49_Pro.jpg

WP_20160821_10_22_40_Pro.jpg

WP_20160823_11_45_35_Pro.jpg

 

 

:srce:NEOS MARMARAS:srce:

Evo malo slika sa gradske plaže, na kojoj smo se samo mi čuli i videli... Možda nas Zvečka prepozna... :uraaaa::onaaako:

media-share-0-02-01-5708ee8c2269479e320a52795a773eefcb6dbca690c842ef95f3bce8a0d20c97-Picture.jpg

WP_20160820_07_08_16_Pro.jpg

WP_20160819_10_22_04_Pro.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
U 27.8.2016. at 14:23, Igor Lukač je rekao/la:

Evo prave informacije. Hvala. Po pisanjima forumasa ni ostali njihovi marketi na Halkidikiju i Tasosu lnisu nista bolje snabdeveni.

Carrefour Express market u mestu Sikia je normalno snabdeven (barem je bio u drugoj polovini jula). Na 5 puta manjoj povrsini u odnosu na Marinopulos u Sartiju (oba sprata), jedno 10 puta raznovrsnija ponuda.

Offtopic: Za one koji letuju u okolini Sikie, moja preporuka je Proodos market koji se nalazi na putu za mesto Sikia (300m nakon sto skrenete sa magistarlnog puta, odmah nakon benzinske pumpe), dosta toga jefinije od pomenutog Carrefour Express marketa, narocito voce i povrce.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Utisci o Vili Lamprinos - Paradisos

Boravak - 13-27.08-2016.

Cena - 60EUR - trokrevetni studio.

Za

·         Čisto (svaki treći dan zamena posteljine i peškira).

·         Mirno okruženje.

·         Parking.

·         Udaljenost od mora 150m.

·         Blizina pekare i ribarnice. Marinopulos market takođe blizu (snabdeven vrlo skromno).

·         Uređen travnjak i prostor oko kuće.

·         Ispravnost el. uređaja i svih prekidača i utičnica

 

Protiv

·         WiFi - signal nemoguće uhvatiti na terasi, ako ste na drugom spratu. (Ruter - bio u kvaru 2 puta po pola dana)

·         Relativno skromno opremljena kuhinja (ukoliko volite da pripremate jela dok ste na odmoru) - bez rerne. I slovima samo jedan nož, par  šerpi, džezva, 3x3 tanjra. Isto toliko čaša i šolja.

·         Udaljenost od centra Neos Marmarasa za one koje ne vole šetnju. (Alternativa je šetnja uz obalu u samom Paradisosu.)

·         Cena - obzirom da je trokrevtni studio u pitanju - možda malo previsoka.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Drugari, može li neko preciznije da mi kaže gde (ulica, kooordinate mape ili bilo šta slično...) se nalazi kuća Iro u Neosu... Trebalo bi da je negde pored terena, ali ne znam da li je u onoj glavnoj jednosmernoj Kappa ulici ili u nekoj drugoj, i da li je ta druga jednosmerna i u kom pravcu ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prosle godine je bilo postova o njoj, ali ne mogu da ih nadjem. Nadjoh samo ovu sliku

Neos mapa Iro.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Posto sam prosle godine bila u Neos Marmarasu odlucih se da to bude i ove. Prosle godine bili u vili Janis 2 i bili smo veoma zadovoljni, ali ne stigosmo na vreme da rezervisemo istu pa smo se odlucili za Anesis. Nisam videla puno komentara o istoj. Mene zanima samo gde se nalaze dvokrevetni studiji posto na nekoj mapi koju sam nasla i ne vidim da ih imaju. Da li neko ima iskustvo sa boravkom u poslednjoj smeni u septembru, da li se iz sobe izlazi u 9h ili je ipak moguce ostati do polaska autobusa

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakvi su Vam utisci iz vile Kaiki? Mi idemo tamo za neki dan, ali nismo nasli bas nista detaljnije o toj vili... Hvala unapred

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U vili Kaiki postoje tri apartmana i svi su na drugom spratu, dok su nama u Montesolu rekli da su na prvom i drugom. Petokrevetni apartman ima ooogromnu terasu, ali je okrenuta ka dvorištu i pogled je blago rečeno užasan. Svuda vile, stare kućice, paradajz, paprika, čak je i gazdarica prva tri dana držala guske, na terasi, u prizemlju... Kasnije ih je prebacila na plažicu preko puta vile. Kasnije se naviknete na pogled, ono što joj daje veliku prednost su mir, kao da ste sami, bez tuđih pogleda. Četvorokrevetni apartman ima pogled na glavnu ulicu i more, ali je terasa mala i popodne osunčana. Na prvom spratu stanuje gazdarica, baba koja zna dve-tri reči na srpskom i isto toliko na engleskom, pa je sporazumevanje malo teže. Stalno nas je upozoravala kako niko drugi ne sme da uđe u vilu osim gostiju, a to piše i na zidu. Smeštaj kao smeštaj je OK. Mali problem nam je bio to što se ulazna vrata vile uvek zaključavaju, a kako nas je bilo petoro (a samo dva ključa) funkcionisanje je bilo otežano. Gazdarica insistira na zaključavanju, jer je imala neke probleme i ona ih sama uvek zaključa (ako vi SLUČAJNO zaboravite). Vila je na odličnoj poziciji, plaža je blizu, grad, odmah iznad vile je besplatan parking u školskom dvorištu. Ispred vile je i autobuska stanica, ako želite busom u Sarti, Toroni, Nikiti...Samo, pošto je ulica jednosmerna, na istoj stanici se čeka za oba pravca. Tu je taxi stanica, odakle brodići prevoze turiste u Porto Carras. Karta u jednom pravcu je 3E i ulazak u kompleks se naplaćuje 10E. Malo je naporno samo bilo svako veče popeti se stepenicama na drugi sprat inače je sve drugo meni bilo OK. Izvinjavam se na ovako dugačkom postu, pa ako te još nešto interesuje slobodno pitaj. Samo, možda je bolje da nastavimo preko PP, da ne smaramo previše ostale forumaše. :hvala:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Другари,

Вратили смо се из Парадизоса, смештај Карајанис па да поделим пар утисака са вама.
Сам смештај је добар, лепо изгледа и апартман је баш простран, као и тераса. Имали смо озбиљну замерку што су нам постељина и пешкири промењени само једном за 12 ноћи и то на половини летовања. Иначе нико осим нас није чистио апартман. И имали смо озбиљан проблем због недостатка комарника у апартману, бебе једва да су нам спавале и стално су били изуједани. :angry:

Можда ће некоме ове информације бити корисне...

Поздрав :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905040
    Ukupno poruka