du-kii

Borsko jezero

84 poruke u ovoj temi

Upravo sam se vratila sa Borskog jezera. Bili smo smešteni u hotelu Vertigo City. Moji utisci su veoma loši. Na celom Borskom jezeru ima samo jedna mala prodavnica kod kampa, veoma loše snabdevena (nema recimo voća ni povrća...). Dok smo bili tamo otvorio se restoran na Glavnoj plaži koji deluje ok. Pre toga nismo imali nigde ništa da kupimo na samoj plaži (pljeskavicu i slično) A sada o samom hotelu. Hotel je grozan, u sobi je prljavi itison. Prašina i paučina na sve strane. Prozori dva metra od poda, moraš da se popneš na krevet da ih otvoriš. Pri tome jedan nema ni ručku, pa ni ne možeš da ga otvoriš. U našoj sobi nije bilo klima uređaja, niti LCD televizora. Kažu, soba tek treba da se renovira!!!!! Nema stonog tenisa, bicikli za iznajmljivanje... A sve to piše da ima na nekom sajtu. Mi rezervisali trokrevetnu sobu, a dobili petokrevetnu, tri kreveta i dva grozna kauča. Nema sto i stolice. Tako je barem naša soba izgledala, za ostale ne znam. Toliko o hotelu. Jedino što tamo vredi je hotel Jezero i samo jezero koje je stvarno čisto. Ima neke staze za šetnju uglavnom zarasle u travu sa pogledom na đubre. Jedan dan smo išli u Brestovačku banju i odmah se vratili nazad. Tek tamo je sve propalo i zapušteno. Ako je neko razmišljao da deo svog odmora provede na Borskom jezeru, neka odmah odustane!!! Uskoro ću staviti i slike pa sami prosudite.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko skorije bio u hotelu Jezero, na Borskom jezeru?

Razmišljamo da porodično provedemo nekoliko dana tamo, pa nas zanima čistoća, da li radi sve od vanpansionskih sadržaja... i posebno, da li je topla voda u bazenu (zbog dece).

Svaki savet je dragocen.

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam bio na jednom kongresu proletos u hotelu Jezero.

Odlican hotel sa odlicnom uslugom. Bazen, djakuzi, sauna, stoni tenis, kuglana, teretana, slana soba i da ne nabrajam dalje.

Masaza i slana soba se doplacuju. Bazen, sauna, teretana se koriste besplatno. U sobama imas i bademantile pa ne moras da ih nosis.

Hotel je cist, sredjen. Sobe pristojno velike, konformne. Hrama odlicna, bazen je topao (pazi, nije bas topao kao neki termalni, ali je pristojno topao kao i svaki bazen, mislim da je temperatura oko 27 stepeni ali me nemoj drzati za rec, u svakom slucaju voda nije hladna), djakuzi deo je i poprilicno plitak (otprilike oko pojasa kad muskarac stoji). Sve preporuke.

 

Izmenjeno (tsonga)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Upravo sam se vratio sa Borskog jezera. I nekako iako deluje da ima potencijala, ali postoji mnogo toga na čemu bi trebalo poraditi kako bi ova destinacija izgedala privlačnije.

1. Od Beograda vam treba oko 3.5h. Put je dobar sve dok se ne približite Boru, kada je zakrpljen na svaka 3 metra.

2. Hotel Jezero izgleda sasvim pristojno (sobe su čiste, usluga profesionalna, hrana dobra, pogled na jezero prelep, postoji sauna i bazen). Osnovni problem je što se vikendom organizuju svadbe i proslave u prizemlju hotela koji narušavaju mir i tišinu, a zbog kojih bi većina ljudi iz većih gradova želela da poseti ovu destinaciju. Većina gostiju takođe ima potrebu da naruši mir sa nardonjacima, kao da im to nedostaje u gradu. Zvanična cena za PP za dve osobe je 6900 din.

3. Priroda je lepa, deluje umirujuće, ali nemate nikakvih drugih sadržaja. Dakle, ukoliko želite da budete na jezeru daleko od civilizacije mislim da je Borsko jezero pravi izbor. Infrastruktura je jako loša, postoje ostaci starih objekata koji izgledaju kao da se juče završio rat, a na dosta objekata (kojih inače nema bog zna koliko) stoje oglasi za prodaju istih. Ima dosta komaraca, žabe krekeću, zrikavci zriču, ptičice pevaju...

Mislim da bi turistička organizacija Bora trebala da ide u pravcu da je to jedna oaza mira, ali mi deluje da za sada nisu na dobrom putu.

Sve u svemu mislim da ima smisla posetiti ovo jezero, ali nikako ne ostajati duže od produženog vikenda. Takođe, obavezno posetiti Lazarevu pećinu u Zlotu.

CAM00266.jpg

CAM00255.jpg

CAM00257.jpg

CAM00262.jpg

CAM00252.jpg

Izmenjeno (johnatans)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo slika jezera sa današnje posete. Slažem se sa @johnatans oko većine stvari. Jezero i priroda izgledaju prelepo. Od ovoga se može napraviti značajnija turistička destinacija u Srbiji. Mislim da ovo jezero i čitav kraj imaju ogromni potencijal, ali su (neopravdano) zapostavljeni. Kao sto je rečeno u prethodnom postu, potrebno je da se malo više poradi na infrastrukturi i pratećim sadržajima. Jedna od većih mana je nešto lošiji put sa previše krivina do Jezera. (bar onaj preko koga smo mi išli: Petrovac, Krepoljin, Žagubica.) Bez obzira na sve, ova destinacija nas je prijatno iznenadila i preporuka za sve da je posete!

b2.thumb.jpg.ebfa29e7e93f09593962432b596b3.thumb.jpg.22cabe1b6ffebb190585db575f0b4.thumb.jpg.b14e822604530bd0e54b452adc7b5.thumb.jpg.da5b038f3d850ad670572cbb961b6.thumb.jpg.8580a7f37b3902132e9bfcb7325b7.thumb.jpg.282445e66e29c1df2b9b4e4db4cb8.thumb.jpg.d495f8e28bb05394a2441bc859ab9.jpg.125ca9b85caaf1fd0af0ee8fbb0d73f8.b12.thumb.jpg.d701ec00676a9efd015a7e248db13.thumb.jpg.bd9715cc41ee82e47fc091d02db14.thumb.jpg.507c1123baa902ddcb7538f894

b1.jpg

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo par kratkih utisaka o upravo završenom mini odmoru u Hotelu Jezero.

Generalni utisci su ok, veoma lepo provedenih nekoliko dana.

Jezero je fenomenalno, voda je čista i fantastična za kupanje, oko 25 stepeni. Kupali smo se na pontonu hotela, gostima su ligeštuli na rasplaganju od 11h - 18h ( mada u hotelu piše od 10h). 

Samo jezero je veoma lepo, ali bez ikakvih aktivnosti, postoji delimično završena pešačka staza, ali noću na žalost je nemoguće šetati jer je rasveta uglavnoom van funkcije.

Hotel po nama zaslužuje odlične 3 zvezdice,za uslugu koju pruža što je ranije i imao.

Osoblje je odlično, sve preporuke, veoma su gostoljubivi i uslužni, ali ih malo ima, pa ne mogu sve postići. Svi rade po nekoliko poslova što je nedopustivo, pa usluga trpi.

U baru uvek radi samo jedna osoba, koja pićem treba da usluži ceo hotel (od restorana, do bara, preko plaže - pontona) što je veoma teško i gosti trpe (čekajuuuu),  jedan zaposlen je i maser i osoba zadužena za kuglanu i hotelske sadržaje (stoni tenis,  sl. soba i dr.), pa koliko god čovek bio uslužan i trčao ( a trči i trudi se stvarno) nešto uglavnom mora da trpi. 

Npr. u foajeu hotela 3 dana je na TV-u bila zamrznuta slika 1-og programa, dok u sobi imate nekoliko kanala koji rade...

Sobe su veoma pristojne i komforne, dušek odličan, čistoća za svaku pohvalu, ali toplu vodu u sobi uglavnom nismo imali.

Što se hladne vode tiče , možda je to bilo isključivo u našoj sobi, nama nije smetalo i verovatno bi popravili da smo tražili.

Bazen uglavnom nismo koristili, zbog predivnog jezera.

Međutim, hotel bi morao da malo povede računa o čistoći bazena i fuge malo i očisti. Voda je čista. Saune smo lepo koristili.

Najveća mana je raznovrsnost hrane, da se razumemo niti jedan gost( pa ni mi)  neće ostati gladan, ali falilo nam je povrće i raznovrsnije salate. 

Mesa ima koilko god vam duša poželi, samo da je malo seftenije...

Generalno svakom preporučujemo dolazak na kraći odmor, neće se pokajati.

Mi ćemo se verovatno još koji put vratiti u letnjem periodu kada jezero prosto pleni...

Nadamo se da će nekom koristiti ovi naši frišci utisci.

 

 

 

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

evo da ostavim par utisaka za neke buduce putnike,mozda budu od pomoci.pre neki vikend nam se nesto islo negde van beograda,pa smo odlucili da skoknemo do borskog jezera s obzirom da nikad nismo bili,a procitala sam/cula uglavnom pozitivne utiske o hotelu jezero.vreme nas je posluzilo,pa smo ocekivali da provedemo vikend na cistom vazduhu I u setnji pored jezera.prvi los utisak je kada se priblizite boru tj kad se odvojite za borsko jezero,imali smo utisak da je svaki delic puta zakrpljen I prekrpljen pa opet zakrpljen- ali dobro necu da sudim o mestu samo zbog loseg puta.Hotel jezero meni licno lepse izgleda na slikama nego uzivo,da li zato sto smo bili van sezone,ili je nesto drugo u pitanju,meni je hotel na prvi pogled spolja delovao nekako zapusteno,delimicno sredjeno,sa puno potencijala a nedovoljno iskoriscenog.To isto vazi I za okolinu.Jezero je lepo ali fali tu sredjenih staza za setnju,a posebno pusto deluje van sezone,sa par pecarosa na jezeru,psima lutalicama na parkingu hotela,koji bas I nije bio ociscen kako treba.Nisam od onih kojima smeta svaka sitnica ali smatram da hotel koji se vodi sa toliko zvezdica mora da bude sredjen I spolja kao I unutra,u sezoni I van nje.u razgovoru sa jednim pecarosem shvatili smo da jedino vredi posetiti jezero preko leta.hotel ima sadrzaja (bazen I td) I unutra je prilicno solidan,nije sve to tako lose,nece vam biti dosadno, medjutim fali tu staza za setnju,nekih aktivnosti I van hotela a ljude koji vise vole da provode vreme u prirodi,fali malo vise odrzavanja I van sezone a usluga na terasi hotela je jako spora.coveka koji je radio tamo prvo smo jurili da bi porucili kafu a onda ga jurili da mu platimo.smatram da bolje opcije na borskom jezeru nema,i hotel svakako u tom kontekstu preporucujem,ali u sezoni,kada je moguce kupanje na jezeru,ovako je previse mrtvo,a bez nekih mogucnosti za setnju I uzivanje u prirodi.u blizini je brestovacka banja koja takodje deluje jako zapusteno,i nazalost ovde je totalno neiskoriscen turisticki potencijal,na kraju smo umesto 2 dana proveli samo jedan I krenuli nazad.dakle preporucujem hotel ali leti,i za kraci odmor.

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Put od Bora do Borskog jezera je sada potpuno nov.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sada je put sređen, a i u hotel je uloženo dosta i deluje znatno pristojnije nego što je bio.. Borsko Jezero preporučujem svima koji su zaljubljeni u prirodu, mir i čist vazduh, ko očekuje neke sadržaje, ludila, ovo nije mesto za njega.. Postoji samo jedna prodavnica u kampu, koja je snabdevena najosnovnijim stvarima, tako da je savet da se potrepštine kupe.. Ako niste snabdeveni, Bor je na 15-20min vožnje kolima, tako da se možete i tu opskrbiti.. Sve u svemu ko voli da uživa u prirodi, jezeru, da šeta noću i uživa u zvukovima ptica, zrikavaca, žaba, dopašće mu se i vratiće se opet.. Za ljubitelje planina, preporučujem Crni Vrh, a na 20km su Stol i Veliki Krš, po mom mišljenju najlepše planine ovog dela..

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Procitala sam forum i opet nasela :D 

Villa Vertigo, izabrali je jer primaju psa, pise na sajtu potvrdili telefonom, mi rezervisali, uplatili, dosli.... kad ono... frka panika, vristi zena na mene gde sam posla sta ja mislim na sta to lici, zove nekog pa i ta telefon vristi na mene, njoj sam bar mogla spustim slusalicu, vidim ja da od svega toga nema nista, trazim nazad moja dokumenta i pare, nece vrate, pretim inspekcijom i polazim ispred kod supruga i psa (usla sam sama da nas prijavim pa onda lepo da se smestimo) ona krece da me vuce za ruku i tera da sednem, nekoliko puta upozoravam da me ne dira moram da se otrgnem i izadjem.

Da ne duzim sa opisima horora i maltretiranja, zvala sam policiju, pa su mi vratili novac, sada pisem podnesak turistickoj inspekciji, zastitniku gradjana, ministarstvima a ako bude trebalo i samom strazburu!!!

Pokusaj letovanja u Srbiji propaooooo :(

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Srbija i letovaje teško idu u istu rečenicu, na stranu domaći ljubimci, sa cenama koje su aktuelne meni je jeftinije da letujem u Hiltonu u Turskoj nego u Hillu u mojoj Jagodini !

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

kako se kaze nada poslednja umireeeee, sad da me pitate ne znam sto mi je to trebalo :D

 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ihhh pa opeče se čovek i meni se to par puta desilo na različitim destinacijama, ali ja sam se bavio takmičarskim ribolovom pa smo tamo često pecali neke kupove koji su uvek lepo bili organizovani pa mi je Borsko jezero ostalo u lepom sećanju !

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakca ludaca, kao da ste doveli aždaju,a ne psa! Razmem da ih zbog nečega ne primaju,a li ne sme tako da se reaguje, ni verbalno, ni fizočki!

Bitno je  da oni nama drobe kako Srbija ima šta da ponudi, ali kada se proča o privatnom smeštaju i o putevima, onda nemaju šta da kažu!:angry:

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

da tako nekako kao da sam vodila aligatora, ali cak i da jesam stoji natpis pet friendly :biznismen:

a da sam u burdz el arab usla nego im tu do juce vrv bile koze, ali nista iskustvo vise, samo neka mi vise niko ne prica o krizi i problemima u boru i na jugu srbije u srpskom turizmu itd.... sve je po zasluzi....

 

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka