jabadabadu

Plaže na Sitoniji

3680 poruka u ovoj temi

Koliko se sećam, Sitonija je tvoja destinacija ove godine, pa ćeš nam i ti otkriti neke nove plaže. :D

Igzakli! Nadam se da cu moci da vidim sto vise plaza na Sitoniji i da vam prenesem utiske! Anča kaže da nije baš 10km udaljena plaža Porto Paradiso od glavnog puta...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Meni lično najlepše plaže su bile LAGOMANDRA (zbog velikog hlada i borove šume) i Kavurtripi(ona doduše i nema nešto puno hladovine).Pošto sam ja paničar što se tiče teme sunce i dete-na Lagomandri smo bili najčešće ,voda je kristalno čista a hladovine koliko hoćeš,gusta borova šuma koja miriše predivno i sve to na samo par metara od mora.Ove 2 su mi ostavile najjači utisak

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li može mali podsetnik gde se nalazi LAGOMANDRA

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Meni lično najlepše plaže su bile LAGOMANDRA (zbog velikog hlada i borove šume) i Kavurtripi(ona doduše i nema nešto puno hladovine).Pošto sam ja paničar što se tiče teme sunce i dete-na Lagomandri smo bili najčešće ,voda je kristalno čista a hladovine koliko hoćeš,gusta borova šuma koja miriše predivno i sve to na samo par metara od mora.Ove 2 su mi ostavile najjači utisak

Da li je Kavurtripi negde blizu Lagomandre? Lagomandra je negde na putu od Nikitija prema Neos Marmarasu. Ako Lagomandra, kako kažeš ima veliki hlad to je zaista fantastično! Moje mišljenje je da si u pravu što se tiče tvog stava prema temi deca i sunce.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kavurtripi je blizu Sartija,jedan deo te plaže je ono što mi nazivamo Orange beach,ali to je samo jedan njen deo ona je zapravo ispresecana kao 2-3 uvale ali je sve to Kavurtripi(tako su mi Grci rekli,kad bi ih pitali za Orange beach oni pojma nisu imali a čim kažeš Kavurtripi,svi znaju)Tu je veliki problem što hladovine nema ali je voda kao u bajci,pesak beli,dete tu najviše uživalo..Zato se tu ide tek pred kraj letovanja ili u popodnevnim časovima.Zapravo hladovine ima i to puno (do nje se morati malo penjati,jako nezgodno za decu jer bih strepela da ne padne na neku od onih stena)znači ne na plaži ,kao npr Lagomandra gde si totalno opušten.Što se tiče Lagomandre ona je baš tu gde si rekla i imaš gde i da parkiraš auto, sve je pod šumom ,pa i u periodu najveće gužve svako sebi može naći kutak.Ako ti treba detaljnije rado ću ti sve objasniti.Zavisi šta ti je prioritet-nama je prirodan hlad i čista voda..Što se tiče ostalih plaža bili smo u Porto Carasu,potpuno me je razočaralo to što sam videla ali ne zbog toga što je loše nego što sam ja od toga očekivala mnogo više.Bazeni su super,ali nisam došla na more da bi se kupali u bazenu,opet naglašavam da je to sve stvar ukusa.Meni je u principu super svuda gde je moja porodica i gde moje dete uživa.Od svih plaža ona je najviše uživala na ove prve 2, tako da moj izbor je preve 2.Paradiso plaža na kojoj smo mi bili smešteni je lepa,pesak super ali meni lično se nije dopala

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Za Orange beach pročitala sam negde da Grci zovu Portakoli. Ovaj naziv Kavurtripi se znači odnosi na jedan njen deo. Po čemu se taj deo Orange beacha razlikuje od drugih?

Kada već govorimo o tome šta nam se kod neke plaže sviđa, mogla bih da navedem sledeće. Hladovina, što svetliji pesak, čista voda, dalje od naseljenog mesta, interesantan krajolik, veličina i naravno što manja gužva. Možda sam malo zahtevna, ali šta je tu je.... :P Neverovatan utisak mi ostavljaju plaže koje u svojoj pozadini imaju drveće. Sećam se nekih plaža na Hrvatskom i Crnogorskom primorju koje su imale povelike četinare. Jedina plaža na kojoj sam bila u Grčkoj do sada a bila je sa drvećem jeste Pachis plaža na Tasosu. Ta plaža je peščana, ali na njoj je veoma velika gužva.

Po veličini plaže jako su mi se dojmile Glifada i Agios Gergios na Krfu, ali to su plaže bez i jedne travke. Plaža koja je zaista prostrana i u širinu a bogami dobrano i u dobinu jeste Tripiti na Tasosu. Na toj plaži na ulazu u vodu su neke stene i zato je plaža poluprazna. To mi se svidelo.

Fantastičan krajolik, znači visoka brda, plaža i more ima Paradiso plaža na Tasosu. Sve ovo što sam nabrojala očekujem da ću videti i na Sitoniji, možda ne na jednoj plaži... Trudiću se da ne očekujem baš previše, ti si se tako razočarala kada si videla Porto Karas, koji me uzgred rečeno ne zanim sem možda za neki večernji izlazak na pićence.

Lepo si rekla to za porodicu i potpuno si u pravu. Ako imaš još nešto da kažeš o plažama, sigurna sam da bismo svi voleli da čujemo.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Patuljak je dobro kvalifikovao tip plaže kojoj pripada Porto Paradiso. Nama lično se nije svidela, mada je volim male uvale, ova mi je nekako delovala mračno, šljunkovita je, brzo se ulazi u dubinu, a put do nje je mukotrpan, prašnjav i prilično dug (možda nije baš 10km, ali nije ni manje od 5, a nama se put baš odužio...). Utisak je da bolje deluje na slikama, nego u prirodi što se takodje ponekad dešava...

Najlepša plaža za mene na Sitoniji i anywhere in Greece (tiče se naravno samo onih mesta na kojima sam bila :D ), je Orange beach. Nisam tada baš razlikovala nijanse - da li je to samo deo veće plaže, i koji deo, ali plaža je jednostavno fascinantna i neuporediva sa bilo kojom do sada. Mnogo puta je opisivana do sada, ne bih se ponavljala, ali treba videti i doživeti pa onda ponovo razmeniti utiske. Ta plaža je raj za decu i nikako im ne treba uskratiti taj doživljaj (a ni nama, odraslima :P ). Koliko se ja sećam, uz suncobrane je popodne sasvim dovoljna hladovina u malim uvalicama koje prirodno oblikuju glatke, svetle stene neverovatnih oblika.

Milenaidaki, potpuno se slažem sa tobom za Tasos - i moj favorit je Paradiso beach, iako joj mnogi zameraju široki plićak na početku, ja baš volim takve plaže.

Mislim da će Sitonija biti pun pogodak za vas ove godine, jer po prirodnim lepotama ni malo ne zaostaje za bilo kojim ostrvom!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Taj deo kavurtripi plaže pod imenom Portokali tj Orange beach je stvarno super što se tiče boje peska(to je skoro bela boja i ja to zaista nikad nisam videla sem na slici).Znači da se razumemo ona se sastoji iz tri dela (I-ne znam kako se zove,mora da se silazi niz stenu,iznad je gusta borova šuma gde kola se mogu parkirati,ima i kampera ali za decu nezgodno jer se silazi niz stenu na plažu koja nema ni trun prirodnog hlada .Voda prelepa,beli pesak da imaš osećaj po providnosti vode kao da se sam kupaš u nekom ogromnom bazenu ali opet moj strah, da ni suncobran ne pomaže kad je dete u pitanju,nas je naterao da idemo na drugi deo.II-se zove nešto tipa Sirena ili tako nešto samo na grčkom-neko je već ranije pričao o tome i podeljen je od portokali beach-a samo jednom stenom tako da se vide praktično oba dela kao da je jedno.Na njemu je otvoren beach bar što mi nekako kvari ambijent ali tu voda već oko popodneva nanosi neke trunčice i nije bila tako čista kao u prvom delu.Na trećem Portokali beach je voda isto tako fenomenalno bela (što ne znači i najčistija tj bila je pokoja trunčica da voda nanosi u plićak, a meni pošto je dete u plićaku to najviše smeta,čak je bilo i slamčica od pića i negde kasno popodne je voda nanela neke grančice tako da ne mogu da vas obradujem da je bila najčistija.Ali opet i to je sve stvar sreće jer kad smo mi bili zaista je bilo previše ljudi.)Ono što je meni lično pokvarilo utisak a to je da je u tom periodu bilo dosta nudista (mi smo bili u periodu 20 jul) i meni je bilo strašno da moje dete gleda Grke koji su pritom igrali badminton onako gole kako trčkaraju na onoj najvećoj steni koja se nalazi na Orange beach-u.Čak sam pitala neke Grkinje da nismo pogrešili pa zalutali na neku drugu plažu, a one su mi rekle da vikendom tu najčešće dolaze nudisti.Eto nije na odmet proveriti ali mi nismo imali sreće da uživamo na tom delu plaže.Zato preporuka,ako imate decu isključivo I deo Kavurtripija i što ranije možete jer kasnije to bude toliko krcato da ne može peškir da se stavi.Mislim da je neko već pisao o tome da je to od prošle godine postala nudistička plaža.A što se tiče Lagomandre,ona je na drugoj strani Sitoniji,voda je prelepa,čista jer se istočni deo Sitonije prirodno čisti ka prvom prstu Kasandri tako da je tu voda uvek čista.Doduše voda nije one boje kao Kavurtripi ali opet je super.Najlepše kod nje je gusta borova šuma gde nema potrebe da nosiš suncobran na samo par metara od plaže.Mi smo nosili ručni frižiderčić pa ponekad i ceo dan ostajali .Nema šanse da izgoriš na suncu.Pored nje je Elia meni je nekako bila suviše uska,onda ima hladovine i u Neosu ali je to minimalac.Sve plaže na putu do Kavurtripija-nijedna nema prirodan hlad na samoj plaži(bar mi nismo pronašli) ;Sarti mi se najmanje dopao -ravnica bez ijednog drvceta.Opet napominjem da je sve to stvar ukusa.Ma uživajte ,ne postoji niko ko na Sitoniji nije pronašao svoju favorit plažu.Prosto ona se sastoji iz milion plaža i uvalica i sigurno ćete naći jednu po vašem ukusu

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Milenaidaki, Portokali beach je jedan od tri dela Kavurtripija, a ne obrnuto.To je sve u stvari Kavurtripi

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Orange%20beach%205.JPG

Orange beach je zanimljiva zbog boje mora, razlikuje se od ostalih plaza, pa je i popularna.Ali je guzva, prljavo je. Meni lepsa, cistija, ima hlad za decu i plicak, je Karidi u Vurvuru (potrazite mft ima puuuno slika).

Porto%20Karras%204.JPG

Porto Karras ima plaze ispred hotela i sasvim su ok, malo juznije je Kohi beach odlicna preko dana jer nema ljudi, tu mladi luduju nocu.

A tu je i prolaz na privatne plaze vlasnika hotela, moze se proci peske i uzivati u lepotama prirode...

W.Vourvourou%20(616).JPG

Lagomandra.JPG

Meni omiljena je Lagomandra, i to ovaj miran prazan deo, ne ispred hotela, vec prema N.M. Cisto mirno more, visoko drvece za hlad...mi sami...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

meni je bilo strašno da moje dete gleda Grke koji su pritom igrali badminton onako gole kako trčkaraju na onoj najvećoj steni koja se nalazi na Orange beach-u.Čak sam pitala neke Grkinje da nismo pogrešili pa zalutali na neku drugu plažu, a one su mi rekle da vikendom tu najčešće dolaze nudisti.

:bez-zuba: moram da se nasmejem ovom opisu. Sada mi je jasno da ni u kom slučaju ne idemo vikendom, manje zbog klicna (njemu je inače svaka druga rač bezobrazna i dosta je slobodan) nego baš ako ne moram.... :bez-zuba: , a takođe bih da izbegnemo gužvu. Biće nemoguće da dođemo na tu plaužu ujutro rano, s obzirom da ćemo biti smešteni u Neos Marmarasu koji je prilično daleko i zato što nismo ranoranioci.

Milenaidaki, Portokali beach je jedan od tri dela Kavurtripija, a ne obrnuto.To je sve u stvari Kavurtripi

Sada mi je sve jasno, hvala anastasija!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Najlepša plaža za mene na Sitoniji i anywhere in Greece (tiče se naravno samo onih mesta na kojima sam bila :D ), je Orange beach.

Znači tako, do Porto Paradisa se teže dolazi, ali na kraju i niste baš bili zadovoljni. Gledala sam tvoje lepe fototure Sporadi i Skijatos. Čak i u poređenju sa plažama na Skojatosu najviše ti se dopala Orange Beach. Dobro je što Sitonija ima lepe plaže, kao i neko ostrvo. Mi smo se za ovu godinu dvoumili između Skijatosa i Sitonije. Možda bi neko rekao da je to bezveze i da ne može da se poredi. Međutim, pošto na odmor idemo u avgustu, potpuno mi je jasno da će tada na Skijatosu biti neviđena gužva. Mislim da n Sitoniji mogu da se pronađu praznjikave plažice, eto kao što je Kohi plaža na Mungosavinoj slici.

Sve mi se cini da cu morati napraviti jednu mft plaze Sitonije.

Mungosava, drago mi je što si se uključila u ovu temu i postavila tvoje lepe slike. Tema o plažama na Sitoniji bez slika je ništa. Ja očekujem, a mislim i da bi drugi voleli to da vide da napraviš mft plaže Sitonije.

Ne znam da li bismo mogli da za početak nabrojimo sve veće plaže na zapadnoj i istočnoj obali počev od severa pa ka jugu?

Evo, ja ću prva da pokušam.

ZAPADNA OBALA:

Gerakini beach

Liotrivi beach

Psakudia beach

Metamorfozis plaža

Nikitas plaža

Lagomandra

Elia

Kalogria

Paradiso beach

Neos Marmaras

Porto Carras

Kohi

Toroni

Porto Koufo

uh, nastavak u sledećem broju, je l' može pomoć?

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Tema o plažama na Sitoniji bez slika je ništa. J

plazehalkidiki.jpgplazehalkidiki25-34.jpgplazehalkidiki16-24.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Lagonisiplaza4.jpg

Paradisebeach.jpg

ormospanagias.jpg

Metamorfosis, levo ka Nikitiju

9581602.jpg

Metamorfosis, levo ka Nikitiju, a u daljini Neo Marmaras

14279064.jpg

SA507550.jpg

SA507526.jpg

psaukodiabeach8.jpg

psaukodiabeach5.jpg

livari.jpg

Kalogria (15 kilometara od Metamorfosisa., na putu ka Neos Marmarasu).

SA507350_exposure.jpg

Agios ioanis

plazaKastri.jpg

Elia

elia.jpg

dalje prema N. Marmarasu Lagomadra, sa šumom

lagromanTRA.jpg

Toroni

ScreenShot00224.jpg

Kalamitsi (ima kamp)

ScreenShot00227.jpg

Karidi plažu

SA508009.jpg

Fava beach (pozdrav mungosavi & patuljku- HVALA KIKISVET)

ScreenShot00188.jpg

Kavourotripes - Orange ili Portokali

kavourotripes-beach.jpg

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Super Bokins! Čekala sam da nam se i ti pridružiš.

Izmenjeno (milenaidaki)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26052
    Ukupno tema
    869312
    Ukupno poruka