Beli Mag

AI ili PP-2009/10

38 poruka u ovoj temi

A jel zna neko sta obuhvata AI u hotelu Royal palace? Mislim na hranu i pice i vreme do kada rate ti restorani/barovi? :stidljivko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

A jel zna neko sta obuhvata AI u hotelu Royal palace? Mislim na hranu i pice i vreme do kada rate ti restorani/barovi? stidljivko.jpg

Na Spiritovom sajtu pise, pogledaj. Otvori ovaj hotel pa klikni bas na AL formula, pise sve.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

maki 326

Bili smo u Charm Life hotelu u novom delu tj. Memsi, preko Kontikija ali koliko vidim ne rade ga vise. Iskreno i meni je bilo cudno da smo dobijali vodu u sobama i da smo i za veceru imali pice ali eto desava se smajl.jpg A voda i sokovi u radnji na ulazu u hotel su bili jeftini, a cedjeni sokovi u samom hotelu su takodje bili prilicno jeftini. Izgleda da smo imali srecesmajl.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo ga ovaj. pa kako Nidzo da po onoj vrucini idem bilo gde?

Sedim, ladim se i brckam se :)

Dobro, ja malo zaboravio u kojoj se temi (i na kom kontinentu) nalazimo :D

Pričao generalno...

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

cek da i ja napisem nesto :D

moje misljenje je da veliki utical na odluku PP ili Al ima i izbor hotela ...

obzirom da su hoteli u kojima sam boravila bili sa 3* i 4* i u centru birala sam PP jer:

1. volim da rucam na razlicitim mestima a restorani su blizu

2. za Al bi se odlucila samo zbog pica sto, po meni, nije dovoljno dobar razlog

3. nekoliko dana provedem na izletima ....

ali kada mi odredjene zivotne promene :D vise ne budu dozvoljavale toliko aktivan odmor i kada se budem "prebacila" na hotele koji su bolje kategorizacije i van grada sigurno cu se odluciti za Al ... uostalom, Al u tim hotelima podrazumeva i mnogo bolju i raznovrsniju ponudu ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

cek da i ja napisem nesto biggrin.jpg

moje misljenje je da veliki utical na odluku PP ili Al ima i izbor hotela ...

obzirom da su hoteli u kojima sam boravila bili sa 3* i 4* i u centru birala sam PP jer:

1. volim da rucam na razlicitim mestima a restorani su blizu

2. za Al bi se odlucila samo zbog pica sto, po meni, nije dovoljno dobar razlog

3. nekoliko dana provedem na izletima ....

ali kada mi odredjene zivotne promene biggrin.jpg vise ne budu dozvoljavale toliko aktivan odmor i kada se budem "prebacila" na hotele koji su bolje kategorizacije i van grada sigurno cu se odluciti za Al ... uostalom, Al u tim hotelima podrazumeva i mnogo bolju i raznovrsniju ponudu ...

Lepo receno smajl.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

kako se kod njih gledaju pare? jedan evro je koliko? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam uvek za AI. A evo i zasto.

Vecina ljudi gleda AI sa aspekta hrane. Slazem se da je vecini dovoljan PP. U AI imas ne samo rucak nego obicno jos i dve uzine koje se sluze kraj bazena i na plazi. Te dve uzine nisu nista posebno, ali bogami umeju i da prijaju. Mi ponekad rucamo na tim "uzinama".

Mnog misle da bi se ugojili na AI, meni se u Egiptu desi upravo suprotno, da jedem manje jer znam da sledeci obrok mogu da uzmem kad god hocu i nije potrebno da se "dobro najedem" da bih "duze izdrzala". Nego pojedem onoliko koliko mi se jede u zavisnosti od toga sta planiram (da snorkelujem, izlezavam se ili nesto trece).

E sad, aspekt s kojeg ja gledam AI jeste sa aspekta pica. Ipak, mi idemo obicno u avgustu i tada je u Africi jako vruce. Moj suprug i ja i u Bogradu puno vode i uopste tecnosti pijemo a kamoli na toj vrucini. Znaci popijemo puno vode, piva, kafa, i poneki sokic. Kada saberes na desetak dana, n ije to ni malo para.

Naravno takodje uzmi u obzir da sto je bolji hotel to su i vece cene unutar hotela. Ja sam malo lenja pa bi me mrzelo da idem u prodavnicu po vodu pa bih verovatno kupovala u hotelu.

Takodje racunaj i da je vruce i da se to pice koje kupis negde napolju i ugreje. Unutar hpotelskog kompleksa ta pica se obicno slze hladna.

Naravno, treba dobro da odmeris sta ti treba. Mi smo prvi put uplatili All inclusive uslugu jer je bila neznatno skuplja od PP-a pa smo to pre polaska gledali kao eto prosireni PP ili makar pun pansion. Pokazalo se da nama taj koncept jako odgovara i svaki put gledamo da tako nesto uplatimo.

Dakle, ako te finansije ne ogranicavaju, smatram da AI nije bacanje para. Ukoliko te ogranicavaju, dobro razmisli - ako ostajes u hotelu i ne ides na izlete svakako uplati AI, po mojoj proceni jeftinije je od PP-a kad na kraju podvuces crtu. Ako planiras da ides i u Luksor i u Kairo i na safari i ronjenje, onda razmisli da li ti treba AI. Meni je uvek dobro dosao.

Potpisujem sve ovo!

Svaki sledeci put kada budem boravila u hotelu sa 5* uzimam ALL. U hotelima sa 3 ili 4* se nikako ne isplati.

U Hurgadi sam bila u hotelu koji je imao izmedju 3 i 4* i dobro je sto nismo uzeli ALL(nije se dobijalo mnogo vise, sem jednom skromnijeg rucka i jednog pica za vreme rucka i vecere), a bili smo i smesteni u samom centru tako da su nam MDonalds, Kfc, Burger King bili blizu.

Sada, u Sharmu smo bili u Hilton Waterfallsu koji ima 5* i da nismo imali All umrli bi.Hotel je udaljen 4-5 km od centra, u blizini nema restorana sto znaci da bi svaki dan sedali u taxi i isli negde na rucak , po 48C bi me mrzelo da idem u market i vucem nekoliko litara vode, soka ili sladoleda.

Moj muz je veliki gurman tako da se njemu ALL isplatio.Doduse, i meni je mnogo znacio rucak, ne bih mogla bez njega posto slabije doruckujem. Vodu inace pijem u velikim kolicinama, a po onoj vrucini sam tu kolicinu udvostrucila.

U ALL u ovom hotelu je bilo ukljuceno:

dorucak

potom kasni dorucak u jednom od kafica i u baru kraj bazena gde se u 11h pravio hot-dog ili pekle palacinke

zatim rucak od 13h

potom kasni rucak takodje u barovima kraj bazena gde se pekao rostilj

vecera od 19h

kasna vecera u 21-22 (piletina, rostilj, razna peciva, desert)

Pice (voda, vocni kokteli, cedjeni sokovi, pivo....), sladoled, kikiriki, cips, voce u neogranicenim kolicinama.

Nama se ALL isplatio, ako uzmemo u obzir samo pice. U kaficima i barovima koji se nalaze u restoranu su cene jake i vocni koktel je 3e i da sam bila na pp sigurno bih ga svakodnevno pila. Mi smo ovde dnevno pili po 3-4 ta koktela samo na plazi, da ne kazem da su nase jace polovine popile i vise, plus cedjeni sokovi, pepsi, sprite za vreme rucka, voda, sladoled.

E sad, ukoliko se od 10 dana 5 dana provede na izletima onda se ALL ne isplati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Guest
Tema je sada zaključana za dalju diskusiju.

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902730
    Ukupno poruka