srle

Vlasina

61 poruka u ovoj temi

E to nisam znala, da je uslov za druzenje izgled :)

Nisam uopste moderna :D

Ja ne mogu da smislim ništa bitnije od izgleda, kao preduslova za lepo&kvalitetno druženje.

Uz njega i zmije i muljava voda lakše dođu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vlasinsko jezero nalazi se nekih 110 km od Nisa, autoput E75, do Vladicinog Hana, a zatim skretanje prema Surdulici, u cijoj se opstini i nalazi, odakle se za nekih 45 min stize do jezera Jezero je vestacko i najvece i najvise u Srbiji, na nadmorskoj visini od oko 1200m. Kad je kupanje u pitanju, voda je jako hladna i u toku vrelog leta, a ima i mulja, o kom je bilo reci,nekom to moze da smeta, nekom ne....Jezero je vestacko, i ne mozemo ocekivati, da je to raj za kupanje... Ono sto Vlasinu cini posebnom, je priroda koja okruzuje jezero,izdvojila bih i plutajuca ostrva,sacinjena od treseta koja su jako interesantna, jer se u toku dana setaju jezerom....tj plutaju.... Na Vlasini se mogu naci lekovite biljke,zatim borovnica, kupina, malina i male divlje jagode koje rastu pored puta i koje mozete da jedete dok setate...Lekovita svojstva planina koje okruzuju jezero i vazduha jeste poboljsanje krvne slike. pokazalo se da cak i kraci boravak doprinosi povecanju crvenih krvnih zrnaca... U toku leta, kada je meni i najlepse, klima se promeni i nekoliko puta u toku dana...ujtru ume da bude suncano i toplo, tako da moze covek da se sunca ili kupa ..ko kako voli, zatim moze da padne kisa..onda opet sunce ... ali je svakako uvece potrebna jakna, bez obzira koliko toplo bilo u toku dana...temperature su u toku noci jako spuste, tako da veceri obicno provodimo u jaknama , pored vatre gde se rostilja i uziva...sto se tice smestaja ima hotela, a ima i privatnog smestaja...ko voli moze i da kampuje, mada nisam sigurna koliko su kampovi uredjeni....Jezero je i raj za ribolovce,koji umeje da tamo provedu i po meseca dana, naravno zavisi od odmora....

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kako mogu tamo da nadjem privatni smestaj, mislim da li postoji turisticka organizacija ili ima neko mesto gde se sakupljaju mestani i nude sobe?

Ako imas neki dobar predlog posalji mi privatnu poruku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne treba ti nista posebno nacices u Halo oglasima ima ponuda a i kada odes na Vlasinu imas svuda obavestenja o privatnom smestaju.Nije skupo 4-5eur. i ima ga svuda duz cele obale jezera.

Pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo nesto sveze, vikend 14.jun 2009 sa Vlasinskog jezera,

Vlasinsko-Jezero-boje.jpg

Plivajuce Ostrvo

Vlasinsko-Jezero.jpg

Vlasinsko-Jezero-pecanje.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Malo da osvezimo temu. Bio sam prethodnog vikenda na Vlasini i mogu da kazem da je prelepo. Put je nov, sve je lepo obelezeno i lako se stize. Isao sam preko Hana i Surdulice. Smestaj se tamo lako nalazi, oko 5-6 EUR je na duze, a jedno ili dva nocenja su 8-10 EUR. Osim privatnog smestaja, postoje i hoteli Vlasina i Narcis, kao i nekoliko vila. U subotu je bilo veoma toplo u celoj zemlji, pa je moglo i da se kupa na jezeru. Voda je prilicno hladna, ali me to nije obeshrabrilo. Priroda je fantasticna, vazduh neverovatno cist. Iznenadio sam se da ima puno ljudi, uglavnom iz tog kraja (NI, LE, VR), ali sam video i BG tablice. Ima nekoliko prodavnica, cene su malo vise, ali ne preterano. Hotel Narcis ima restoran u kome mogu da jedu i oni koji nisu gosti hotela, hotel Vlasina ima kafic sa prelepim pogledom na jezero, a uspeli smo da nadjemo jos jedan kafic, blizu brane, koji ima prilicno dobar izbor pica. Sve u svemu, divan vikend i preporuka za sve.

Izmenjeno (misha_m83)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi idemo svake godine i to po nekoliko puta na Vlasini,jer nam je blizu,nekih 80 km.Ja licno ne olim tamo,ali zato moji obozavaju,ja idem zbog dece.Sto se tice kupanja u jezeru,ne svidja mi se,nikad nisam ni volela,jer od malena idem tamo,voda je hladna,a najvise me nervira od svega,metar j plitko,pa od jednom,neka rupa,i sve tako,negde topla voda,pa od jednom led,ma uzas.Ali je mnogo zdravo boraviti tamo,meni je dr preprucila zbog dece,a i ja sam anemicna,i uvek popravim krvnu sliku kad dodjemo.Mi idemo u najlepsoj vili na jezeru,BEST,al nikad se ne zadrzavamo dugo,jer ja ne volim,ali je prelepo.Evo ostavicu link,pa pogledajte.

http://vilabest.rs/o%20nama.html

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko moze da preporuci neki deo Vlasine konkretno, neku stranu ostrva za one koji nemaju previse vremena vec su tu samo u prolazu na nekoliko sati?

Hvala smile.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ima samo jedna strana :) Kad dolaziš iz Surdulice na vrhu skreneš levo i put ide par km, završava se kod brane. Tu pri kraju su i jedina 2 hotela, ne možeš da promašiš.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio od 25.jula do 8.avgusta i bilo je kao svake god. fenomenalno.Nikad vise posetilaca nije bilo.Ja sam malo vise pecao nedeljna dozvola je 2500din. A sto se tice kupanja voda jeste hladnije ali je idealno za kupanje.Za decu preporucujem plazu ispod naselja Ljote,plitko je i voda je toplija nego na drugim mestima. Smestaj privatni je 5eur. do sedam dana a preko je 4eur. Pozdrav:):smorilo::-P

Izmenjeno (srle)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Inače voda na Vlasinskom jereru je hladna, pa sezona počinje znatno kasnije, ima li neka sveža slika

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U 17.9.2010. at 20:30, srle je rekao/la:

Ja sam bio od 25.jula do 8.avgusta i bilo je kao svake god. fenomenalno.Nikad vise posetilaca nije bilo.Ja sam malo vise pecao nedeljna dozvola je 2500din. 

Мене интересује шта се може упецати у језеру, какав је терен за дубинско пецање, има ли пуно качки?

Хвала унапред. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jezero je predivno ,klima je promenljiva,u jednom danu se moze doziveti sva godisnja doba,idem svake godine i uvek se vracam rasterecen.Preporucio bih svakome,ko zeli da oseti prirodu na pravi nacin.Mozete setati do mile volje,posle par dana cete osetiti promene u organizmu.

Vlasina

Odlike Vlasine

Izmenjeno (ljerka)
spojene poruke
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo par avgustovskih slika 2011,

Leto-na-Vlasinskom-jezeru.jpg

Privatni-Smestaj-na-Vlasini.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel postoji neki hotelski smeštaj na Vlasinskom jezeru?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26885
    Ukupno tema
    902094
    Ukupno poruka