tftzipcat

Medjunarodno putno osiguranje

1476 poruka u ovoj temi

E još makedonci pa da ode ZK u istoriju. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od 1. 1. 2020. nije više potreban tzv. Zeleni karton za ulazak u BiH, zvanično se čeka još da izađe obaveštenje u Službenom glasniku EU.

Izvor: Emisija SAT 

jos nista i dalje traze zeleni karton, danas presao granicu Zupanja-Orasje !

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E još makedonci pa da ode ZK u istoriju. 

I Turci :neznam:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene ne zanima jer nikada nisam išao kolima u Tursku niti nameravam ali ipak dosta ljudi ide kolima tamo. No imajuči u vidu nazadovanje Turske u pregovorima sa Evropom čini mi se da od te, što kažu maćedoncite, rabote u skorijoj budućnosti neće biti ništa. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mala digresija ili što bi rekli off topic, nije to ni bitno mnogo što se tiče pregovora za ulazak u EU, jer ni BiH a ni mi nismo mnogo odmakli u tome, već u spremnosti da se priznaje domaće osiguranje u inostranstvu tj. u zemljema članicama sistema zelene karte. Inače sama Turska je ako izuzmemo zapadne zemlje ispred većine u Evropi a po nekim zvaničnim pokazateljima je svrstavaju u 13. ekonomsku silu na svetu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tako je. Nema veze članstvo u EU sa zelenim kartonom. To zavisi od toga da li je neka zemlja spremna da uđe u taj sistem ili ne, tj. da li hoce da olakša građanima ili hoće da ih globi za zeleni karton. To je recimo slučaj u Makedonije gde je zeleni karton dosta skup. Ali naša država može da nam izađe u susret i da kaže to je 200 dinara za troškove papira. Ali neće,

Mi možemo dobiti papir mislim od zdravstvenog, koje priznaju u nekom državama, Grčka je jedna od tih,  i ne moramo da vadimo međunarodno putno (zdravstveno) osiguranje jer plaćamo ovde. Ali to se plaća pa izađe skuplje od privatnog. Plus je procedura složena, tako da je lakše uzeti od agencija jer se sve završi za 5 minuta.

Izmenjeno (lavoazije)
3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Razumem ja vaše razloge za optimizam i želju da se ovo reši, 

Naravno da članstvo u EU nema veze jer bi, između ostalog, i mi doživotno vadili ZK. 

Priznanje domicilnog osiguranja mora biti obostrano... ako škripi na sve strane, međusobni odnosi se pogoršavaju i zaoštravaju ne vidim kako  nešto što nije prošlo ni u najsrećnijim danima ljubavi može da se usvoji danas. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo prosle i ove godine uplatili Generali osiguranje.

Sad nam se pojavio sledeci problem, naime zeleli smo da produzimo boravak u Grckoj, ali nam u Generali osiguranju kazu da kod njih to nije moguce jer smo u Grcku usli 23.6.

Suprug je kontaktirao Dunav osiguranjè i oni su mu rekli da ne bi bio problem da produzimo osiguranje da smo ga prvo uplatili kod njih i da ne mogu da nam produze tudje osiguranje niti mozemo da izvadimo novo jer nismo u Srbiji.

U agenciji su nam rekli imamo 2 opcije: 1. da mozemo da produzimo boravak na moru bez osiguranja ili 2. da ce nam vratiti novac od uplate.

Moze li nam neko pomoci da iznadjemo resenje ovog naseg problema. 

Hvala 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Probajte da uplatite online . Znam da je moglo pre.Kontaktirajte neko osiguranje ali ne pricajte celu istoriju,Samo pitajte jel moze online da se uplati.

Izmenjeno (Acika1)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Jola68 Osiguranje online uključujući i covid ima Uniqa.... 

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@Acika1

Verovatno moze kod svih, online uplata, al ako bi aktivirali polisu, osugurarajuca kuca bi izvrsla proveru kad smo izasli Srbije i usli u Grcku i ne bi priznali troskove. 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa naravno da bi proverili. Na ovo zaboravite. Jedino sto mi pada napamet je da pokusate kod neke osiguravajuce kuce u Grckoj. Mozda imaju neku opciju za strance bez boravka regulisanog.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel zna neko zbog cega su dodaci koji pokrivaju covid samo do 30.09 aktivni? 

Bukvalno ni jedno ne moze nakon 30.09.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da osvežimo malo temu....

Da li je neko koristio Grawe putno osiguranje, ako jeste kakvo je iskustvo imao sa njima. Ovde na forumu u sekciji Putno osiguranje može se kupiti online. Pogledao sam i za 15 dana cena je oko 2700din po osobi sa uključenim Kovid 19 a osigurana suma je do 32000€ i sa pokrićem eventualnog karantina u iznosu do 1000€ takodje po osobi što je u odnosu na druge jako povoljno. Drugo, niko drugi za osnovno osiguranje ne nudi pokriće za karantin što moraćete priznati mnogo znači u slučaju bolesti ili sumnje...ne dao bog.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka