tftzipcat

Medjunarodno putno osiguranje

1476 poruka u ovoj temi

Evo mog iskustva sa DDOR,mislim povoljno je.

U Sartiju,gde smo bili,samo se javili predstavniku agencije i on nas posalo kod doktora,predali polisu,lekar izvrsio pregled i dao recept.Otisli u apoteku kupili lekove u vrednosti od 30-tak evra,i naravno uzeo racune.Kada smo dosli kuci otisli u predstavnistvo predali racune iz apoteke,popunili neke formulare i posle 15-tak dana su isplatili pare na racun.Sve korektno,Jedino kritika na racun DDOR-a je sto imaju veoma malo predstavnistva po Beogradu tj imaju 3 na Novom Beogradu u krugu od kilometar,a u Beogradu samo jedno,ostala su pozatvarali.

U principu ako kupujete lekove,a mislim da malo apoteka daju preko polise,problem je sto ste malo na gubitku,jer razlika u kursu i trosak odlaska do predstavnistva su na mom trosku.I to vazi za sve osiguravajuce kuce.

Uz Super karticu dobio 3 dana gratis.

Pre par godina koristio sam Dunav isto u Sartiju,nismo imali nikakvih problema,isto sam se javio predstavniku turisticke agencije,otisli kod doktora(oni su sredili papirologiju),,jedino sto su lekovi bili par evra pa mi se nije ni isplatilo da refundiram

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Sinoć uzeo on-line polisu, 

Triglav, porodično u varijanti max 2+2, Web ušteda 1000 RSD, ista ponuda 1000 RSD skuplje Generali i Dunav takođe On-line, ehhh Dunav ima taj psihološki momenat što je max osigurana suma kod njih 35000 € a  kod ostalih 30000€. 

DDOR takođe skuplja varijanta. 

Polisu mi poslali na mail kao i broj polise i broj call centra na mob. zlu ne trebalo, odlična priča nikakvi papiri, čekanje, 5 min bukvalno... 

Screenshot_20190825-220300.jpg

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma kod nas je sve naopako, u Dunavu je jeftinije kupiti na šalteru nego online, jer su nam dali i neki popust ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Dunavu sta god da ti zatreba, moras da platis proviziju u "posti" koja se nalazi u njihovoj banci :neznam: Nebih im vise nikad usao u banku .Potrosim na registraciju,zeleni karton i putno osiguranje oko 50000 dinara i onda mi kazu da moram da uplatim u toj njihovoj "posti" uz proviziju. Pa neka je ta provizija i 1 dinar ali  ne dam ni to . DDOR po svim pitanjima povoljniji od dunava .

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja da prenesem još jedno negativno iskustvo sa putnim osiguranjem... U stvari ne znam d ali sam ikada pa imao pozitivno iskustvo. Zadnji put u Jordanu nisu mi pomogli ništa...sad pre par dana se obratio osiguranju - UNIQA - preko vibera za pomoć oko 19h... do 22 je bilo da li u bolnicu da idem, d ali ce kucna vizita... na kraju me pitali jer me kontaktirali partneri - nisu

rekose ujutru će

Ja im napomenuo da ujutru/prepodne putujem dalje i da ne mogu da pomeram ništa, rekoše javiće se rano ujutru, do 10h se nisu oglasili kad već trebao da krenem

iz Tunisa za Sus

tad im napisao poruku i zahvalio na pomoći

obrisao chat i nisam više gledao poruke niti hteo da se javljam na pozive

Plaćaš ta osiguranja, kao pomoć brza u nevolji... ni posle 15 sati ne mogu da se konsoliduju da ti pomognu

a u Tunisu bio smešten u samom centru grada, na minuzt hoda od glavne avenije 

SRAMOTA!

Svaki put plaćam ta osiguranja, svaki put sam dajem pare za lekove!!!!!!

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa stvarno je bezveze sto ti nisu pomogli. Ali, nemoj da im sve oprastas, uzmi racune od lekova i sta vec imas i idi kod njih da ti refundiraju bar to.

Ja inace imam utisak da ta osiguranja funkcionisu dobro u Grckoj, mozda Turskoj, a za mnoge druge zemlje kao da su potpuno sludjeni. Ne znam u cemu je problem.

Po meni, najbolje da zoves call centar, da imas da si prijavio, ostalo odes sam kod dr ili gde vec, pokupis racune za sve i moraju da refundiraju.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To više zavisi od osiguranja nego od zemlje u koju putujete, ja sam imao pretprošle godine jako negativno iskustvo sa DDOR osiguranjem kad su me mrtvi hladni prevarili da pokrivaju celu Tursku to što su se posle naizvinjavali usmeno i mejlovima totalno je nebitno !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa stvarno je bezveze sto ti nisu pomogli. Ali, nemoj da im sve oprastas, uzmi racune od lekova i sta vec imas i idi kod njih da ti refundiraju bar to.

Ja inace imam utisak da ta osiguranja funkcionisu dobro u Grckoj, mozda Turskoj, a za mnoge druge zemlje kao da su potpuno sludjeni. Ne znam u cemu je problem.

Po meni, najbolje da zoves call centar, da imas da si prijavio, ostalo odes sam kod dr ili gde vec, pokupis racune za sve i moraju da refundiraju.

Ma sve sam lepo prijavio

Dao broj osiguranja

Uslikao pasoš i ulazni pečat

2 sata me preko poruka od 19 do 21 kao usmeravali gde da odem ... gde da dođe lekar i slično i ništa

Ujutru lepo kupio sebi šta trebalo i ajde u pm

Iskreno ja se na ta osiguranja uopšte ne oslanjam

Više ih uzimam da me sa aerodroma ne bi vraćali ili slično

Posebno ovi u Nišu izigravaju neke kontrole ubi bože...

Ali zaista... eto, 2 strane pre ove napisao da mi ni u Jordanu nisu pomogli

Sad evo ni u Tunisu

A pre neku godinu ni u Rusiji

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa šta radiš ti na putovanjima kad si toliko bolestan?

Gola leđa ili  sediš na (golom) betonu? :hahaha:

U redu je što si ih kontaktirao i javio da si bolestan, nakon 10 akademskih minuta ideš kod doktora i u apoteku pa kad se vratiš kući pravac osiguranje sa računima. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Možda je bolje poneti gomilu lekova za iste novce neg' pazariti osiguranje ...

Mala digresija,sorry :pardon:

Kod nas je normalno da sisaju šta i koga stignu uključujući i  to osiguranje.:djavolko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Možda je bolje poneti gomilu lekova za iste novce neg' pazariti osiguranje ...

Mala digresija,sorry :pardon:

Misliš da je jeftinije

lekovi.thumb.jpg.7d770181892eee25a296c20

pre neki dan, istekao rok 2019,

a redovno kupujemo i osiguranje :hahaha:

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Dunavu sta god da ti zatreba, moras da platis proviziju u "posti" koja se nalazi u njihovoj banci :neznam: Nebih im vise nikad usao u banku .Potrosim na registraciju,zeleni karton i putno osiguranje oko 50000 dinara i onda mi kazu da moram da uplatim u toj njihovoj "posti" uz proviziju. Pa neka je ta provizija i 1 dinar ali  ne dam ni to . DDOR po svim pitanjima povoljniji od dunava .

Tri-cetiri puta sam kupovala Dunav putnicko osiguranje. Povoljnije je ako se racun plati karticom, jer, em je brze, em se ne placa nikakva provizija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Misliš da je jeftinije

lekovi.thumb.jpg.7d770181892eee25a296c20

pre neki dan, istekao rok 2019,

a redovno kupujemo i osiguranje :hahaha:

Dobro je...nije ti pritisak golem kad koristis  od 2.5 tritace:cmok:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije to moje, ja sam bobu fala na 120/80,  +/- 5,

a ne treba ni ženi ali

to imamo za ne daj bobe ako zatreba, ko i pola apoteke :hahaha:

Kada napuštam ordinaciju moja doktorka kaže pozdravi mi koleginicu :hahaha:

trol off

Oko osiguranja, moje mišljenje je da zaista ne košta mnogo u odnosu na nedajbobe potrebu za doktorom. Samo jedan ozbiljan pregled može da pokrije višegodišnje plaćanje istog. Doduše ja ga ne plaćam u Evropi, daje mi banka zadnjih 15 godina, žena uvek kupuje  ali pre mesec dana sam kupovao ceo svet, 20 dana, 2 osiguranja ukupno 4.880 dinara, ništa u odnosu na to da jedan pregled lekara opšte prakse u Panami košta 300$... toopson je pre 2 godine u Madridu fasovao neki grip i temperaturu, platio je 5-ominutni pregled 140 eura. Imao je švajcarsko osiguranje, zavlačili su ga za naplatu 4-5 meseci ali je ipak na kraju naplatio...da ne bude da su samo ovde osiguranja ovakva - onakva. 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Od 1. 1. 2020. nije više potreban tzv. Zeleni karton za ulazak u BiH, zvanično se čeka još da izađe obaveštenje u Službenom glasniku EU.

Izvor: Emisija SAT 

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka