tftzipcat

Medjunarodno putno osiguranje

1476 poruka u ovoj temi

Nema nikakve veze sa Vašim statusom,to je privatno osiguranje u periodu putovanja,niti Vam u slučaju korišćenja tog osiguranja treba knjižica..

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima. Idemo preko Wayouta u septembru u Egipat i imacemo preko njih putno osiguranje. Interesuje me da li moram da imam zdravstvenu knjizicu i da budem osigurana u Srbiji, posto mi istice ugovor o radu, i samim tim me odjavljuju sa zdravstvenog osiguranja, ne bih se prijavljivala sada ako ne moram, jedino ako to ima neke veze...

Prilikom izrade putnog osiguranja traže Vam broj pasoša i JMBG a zdravstvena knjižica se nigde ni ne spominje. Ako Vam zatreba lekar u inostranstvu, prikazujete mu polisu osiguranja i pasoš i to je to. Ništa Vas ne košta da proverite i sa agentijom preko koje idete.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Želeo bih da podelim svoje iskustvo vezano za osiguranje. Letujemo u jednom malom mestu, u Grčkoh, između Volosa i Lamije. Prva ambulanta nam je u gradiću na oko 30km. Dete dobilo temperaturu i ne prolazi dva dana. Rešimo da idemo kod doktora. Pozovemo kol centar osiguranja da nas upute. Prvi njihov doktor je na 150km od nas. Nema ništa južnije od Platamona. Pitam ih ja, pa dobro, ima li u Volosu, Lamiji (gradovi veličine Čačka). Kaže nema. Ali su nam rekli da idemo u prvu ambulantu i da platimo pregled i lekove, a oni će nam refundirati, o čemu su ljudi već pisali na forumu. Pošto je nedelja, iz prve ambulante nas upute u Volos, u bolnicu. Tamo nas prime posle 2h čekanja. Pregled rutinski, ali temeljan. rekoše samo da pije vodu i da mu dajemo nešto za obaranje temp. Virus je u pitanju, pa nam prepisaše recept za brufen, pošto već imamo paracetamol. I nisu nam ništa naplatili.

E sad zašto sam sve ovo pisao? Interesuje me, šta rade ljudi koji odu u neko ovako zabačeno mesto, kao mi, i ne daj Bože potrebna je intervencija, koja se plaća par stotina ili hiljada evra? Šta ako nemate taj novac? I čudi me da pokrivaju samo mesta gde najviše letuju naši turisti, a na šalteru mi se hvale kako imaju odličnu pokrivenost u Evropi. 

Pozdrav i zdravi bili

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije kod svih osiguravajućih kuća isto, nekad je slučaj kao sa vama, sa nekima završite sve "iza ćoška", a kod trećih možete samo da plačete što ste platili osiguranje i što ste prevareni. 
Treba naravno čitati i ono što piše "sitnim slovima" da znate šta vas očekuje na putu. Po pravilu su poznate i jake osiguravajuće kuće bolje i ozbiljnije, mada je u Srbiji pravilo da nema pravila :(  

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nije kod svih osiguravajućih kuća isto, nekad je slučaj kao sa vama, sa nekima završite sve "iza ćoška", a kod trećih možete samo da plačete što ste platili osiguranje i što ste prevareni. 
Treba naravno čitati i ono što piše "sitnim slovima" da znate šta vas očekuje na putu. Po pravilu su poznate i jake osiguravajuće kuće bolje i ozbiljnije, mada je u Srbiji pravilo da nema pravila :(  

Ja sam uzeo osiguranje u Dunavu. Oni vam u saradnji sa "Coris"-om obezbeđuju pomoć. I kad zovete, ne zovete Dunav nego "Coris"(mislim da se tako zove), pa vas oni dalje upućuju. A opet, sve te firme bi trebalo da imaju svoje doktore svuda. Zamislite odete u Atinu i nemate njihovog doktora!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vec sam pisao za pozitivno iskustvo sa Dunavom na Kritu, javio predstavniku agencije i vrlo brzo je dosla doktorka u apartman, pregledala, prepisala lekove, ja okrenuo Dunav objasnio situaciju, bilo im je potrebno samo ime ordinacije pa sam tel dao doktorki oni se nesto objasniše, sa osmehom na licu good bye i ako se ne popravi stanje zovite me u bilo koje doba noci da je vozimo u bolnicu (moja devojka je bila u pitanju, trovanje sladoledom vrv). 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ИСКУСТВО СА ПУТНИМ ОСИГУРАЊЕМ

Путно осигурање смо имали код агнеције која има сарадњу са APRIL Assistance - бивши Coris (агенцију не наводим, јер ово нема везе са њима, него са APRIL Assistance).

Елем, Грчка, Тасос, Пахис, субота вече нешто после 21ч. Дете падне, разбије/расече браду, отворена рана која очигледно захтева ушивање. Назовем APRIL Assistance објасним ситуацију, кажу послаће ми преко вибера списак лекара код којих могу да одем.

После пар минута стиже порука са списком од 4 лекара, адресама, телефонима. Сви у Лименасу. Наравно у то време нико не ради, него мора прво да се зове телефоном. Од тих 4 са списка била су 3 педијатра и једна установа која има и хирургију и др.

Пошто је било потребно ушивање, било ми је логично да зовем ове последње. Али хоћеш, они уопште нису у Лименасу него у Лименарији! ("Хвала" вам, APRIL Assistance, на поузданим и тачним подацима.)

У реду, зваћу неког од ова преостала 3. Први се не јавља, укључена секретарица. Други се јави, и када сам му објаснио ситуацију, каже да је он педијатар и да није у обавези да врши ушивање (логично), и да би било најбоље да одемо у бoлницу у Приносу јер они раде нон-стоп. Хвала овом доктору!

Обавестим ја о свему овоме APRIL Assistance и питам шта да радим. Иако смо већ одлучили да идемо у Принос, иако знам да ако одем код неког са којим APRIL Assistance нема уговор морамо сами да платимо, па после да тражимо рефундацију, али ајде, чисто да не буде после да смо нешто самоиницајтивно радили па данас завлаче. Прође 10 минута они не одговарају (иако су прочитали поруку). Поново их цимнем, они поново прочитају поруку и опет не одговарају. После још 10 минута опет их цимам, и гле чуда, "ажурни" какви очигледно јесу, удостоје се да ми одговоре: "Можете да идете у болницу, али морате сами да платите и узмете рачун, бла, бла." Баш вам хвала, то сам знао и без вас, а вама је требало 20 минута да ми саопштите ту мудрост.

Тако да, што се мене тиче, APRIL Assistance никад више!

А сад други, лепши део приче.
Наиме, до сада нисмо били у прилици да нам је била потребна помоћ лекара, али сам стекао утисак да тамо када одеш код лекара прво се хваташ или за полису или за новчаник. Мећутим, у болници (ваљда државној) у Приносу ушили су детету рану, свака други дан долазили смо на контролу и на крају су јој и извадили конце, а ми ништа платили нисмо. Након ушивања, питао сам их јел треба нешто да платимо, кажу не треба.
Ако може неко појашњење овога. Чему онда служи путно здравствено осигурање?

Izmenjeno (kau)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ja mislim da je to za slučaj ako se skrcaš negde, pa moraju helikopterom da te voze. Ništa drugo! Mada, ima i dobrih primera. Nisu svi prošli kao mi. Ali, kako reče jedan ovde na forumu, ima i gorih situacija.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Teško da će ti tu  "helikoptersku intervenciju" pokriti iz osiguravajuće kuće. Ne znam ni da li više svi pokrivaju do 30.000 € najčešće je to suma do 15.000. Moj drugar koji živi i radi u Nemačkoj ima obavezno zdravstveno osiguranje koje pokriva celu EU do 100.000 €, e tu već možeš da očekuješ da će paliti helikopter. 

Izmenjeno (Ivanhoe)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Palili su nama helikopter na skijanju  jednom prilikom u Francuskoj. Cak je bila situacija da su nas pitali iz gorske sluzbe da li imamo osiguranje, kad smo potvrdili zvali su helikopter. Iako realno nije ni bilo  potrebe, da nismo imali osiguranje spustili bi devojku u "koritu" na skijama, nije bila teska povreda. Verovatno ovako i oni imaju vise koristi - citaj: naplate let.

Elem, let (od par minuta) i lekara su oni platili, nama je ostala samo apoteka nesto sitno, za to nismo ni trazili refundaciju. Videli smo naknadno u nekoj prepisci (slali su nam medicinsku dokumentaciju) da je cifra bila 1800e. Nije neka neverovatna suma, pokrivaju je standardne polise bez problema.

Tada su osiguravajuce kuce jos radile sa Coris-om, danas uglavnom rade sa Europa Assistance-om, i imam utisak da danas to sve mnooogo teže ide... Sitnice tipa odvaljen nokat na plazi prolaze, ali za vece sume se ljudi grdno namuce

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Em ide teže em Grčka nije ni F od Francuske. Znaš i sam da su zapadne zemlje mnogo uređenije. :neznam:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Тешко да би те погледали бесплатно у тој уређеној Француској . Мени су у Грчкој вадили крв , снимали плућа и радили ЕКГ у болници , када сам питао колико кошта преглед , каже једно хвала . И код нас би све то чекао цео дан , и не знам да ли би завршио , тамо су ми то завршили за 1 сат . Још једном Хвала дивним грчким лекарима , то не могу да заборавим , писао сам већ о томе овде . 

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo od njih i tačno da bi kod nas čekao ceo dan a možda i daleko više. Opet s druge strane naravno da je Francuska neuporedivo uređenija i razvijenija zemlja od Grčke o tome ne treba raspravljati. No naši jedva da idu turistički za Francusku i uopšte na zapad da bi nas mnogo uvažavali, za razliku od Grka koji uzmu ozbiljne pare od srpskih turista !

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko imao iskustva sa DDOR putnim osiguranjem za Grcku?

Da li imaju lekare u Nikitiju?

Izmenjeno (Galadriela)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Piše na njihovom sajtu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka