pefkari

Moravski konaci

48 poruka u ovoj temi

Kada sam ja svracao, usluga je bila dobra. Mada, nije bas bilo guzve, pitanje je kako ej kada je pun restoran.

I jesu li realizovali poslasticarnicu i kafee na onim ostrvcima?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

mi smo rezervisali sledeći vikend. zanima me jel bazen u funkciji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

U Alvirovicevoj emisiji od prosle nedelje delovalo je da jesu...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mesto je sablasno pusto a jezero ja bara koja smrdi ...nema nista od odmora, zesce gubljenje vremena.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zasadili su oni drvece i razno ukrasno bilje, tuje i sl. Verovatno ste primetili sadnice, samo treba da poraste.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

ćao maslačak,

jesi skoro bila tamo?

mi smo rezervisali sad u subotu. Meni se učinilo jako lepo na tv-u. Kakvi su tvoji utisci?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prvi put sam bila pre 4 meseca. To je bila moja prva poseta ``Resavskom kraju`` posle mnogo godina i poslednja 4 meseca sam redovna. Svidja mi se ovo etno selo, preslatka crkvica, pristojne cene...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mesto je sablasno pusto a jezero ja bara koja smrdi ...nema nista od odmora, zesce gubljenje vremena.

Sa ovim se mogu složiti.

Svidja mi se ovo etno selo, preslatka crkvica, pristojne cene...

Produženi espresso sa mlekom i nes tea 750 dinara! Nisam neko ko broji svaki dinar ali za bivšu ciglanu u sred ničega je mnogo.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na žalost i moji utisci o ovom etno selu nisu baš pozitivni. U povratku sa Lisina smo svratili do njega, prošetali se, fotografisali, ali ni za šta više od toga nas nisu privukli. Osnovna mana je nedostatak većeg drveća koje bi pravilo hlad, a i jezerce ne izgleda baš prijatno, niti prijatno miriše. Lepo zamišljeno, al' nerealizovano do kraja.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sa ovakvim cenama ne verujem ni da će opstati. Tako je propao i Salaš 84.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moravske konake je prvi izreklamirao Mirko Alvirović u svojoj emisiji, a opšte je poznato da deda Mirko hvali one koji ga ugoste, najedu i napoje za džabe a kudi one druge koji bi za te iste usluge i da mu naplate.

Veliki je to razbojnik, ali iskopaće tebe Billy ja ti kažem! kauboj.gif

Šalu na stranu, ali stvarno mislim da je mesto precenjeno u ocenama, što na raznoraznim turističkim emisijama na tv-u, što po forumima. Kada se već govori o "bazenima", nisu to nikakvi bazeni nego najobičnije bare nastale posle iskopavanja i uzimanja zemlje za potrebe obližnje ciglane na čijem se posedu konaci i nalaze. Obale su malo uređene, napravljen je restoran, postavljene su kolibe i etno motivi po celom imanju i to bi od prilike bilo to. Moje mišljenje je da to svakako treba videti, ako ste u prolazu, ali mislim da je glupo uputiti se ciljano tamo. Jednostavno, nema nikakvih sadržaja koji bi vas zadržali više od pola sata, sat sve sa kafenisanjem.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam u Moravske konake išao 2-3 puta iste godine kada su i otvoreni. Kao nekome ko voli da nedeljom provede dan na mestu podalje od kuće i obaveza ovo mesto je došlo kao pravo osveženje. Na žalost kratko je trajalo. Kao da su se svi vrlo brzo opustili nakon početne euforije koja je vladala medju ljudima koji su čuli za neko novo mesto na kome će moći da se makar malo opuste i zaborave na svakodevne obaveze. Na parkingu ste u početku mogli da vidite podosta BG, NS, KG, NI tablica. Ali kao da su se svi zaposleni brzo opustili zajedno sa vlasnikom. Poslednji put kad sam bio biftek sam vratio 2 puta jer je ono što sam dobio ličilo na sve drugo osim na biftek. Na pitanje zašto je biftek toliko loš, konobar je odgovorio da im kuvar nije tu pa radi neki priučeni umesto njega. Na kraju mi je da ironija bude veća konobar doneo biftek koji nisam hteo da jedem zamotan u parče folije da ponesem kući. Na moju primednu da ne razumem zašto bih ja nosio kući biftek koji nisam želeo da jedem u restoranu, konobar mi je rekao "Ali gospodine vi ovaj biftek plaćate". Platio sam i otišao sa prijateljima naravno bez "zamotuljka". Da ne pričam o čaši točenog Tuborga koja košta 320 dinara. Nije mi ni cena toliko bitna koliko je bitno dali me neko uvažava kao gosta ili smatra za nekoga ko nikada u životu nije bio u restoranu u pravom smislu te reči. Što se spoljnog izgleda i uredjenja tiče lepo je sve zamišljeno ALI to treba i da se održava. Ne možete zasaditi tuje i ne zalivati ih pa vam se svaka druga ili treća osuši i vi ih tako držite godinu dve. Ne možete da imate jezero koje nikada ne očistite, jer imate baštu restorana koja je na obali jezera a gosti vam sede u smrdljaku. Takodje u restoranu nedostaje ventilacija, pa ćete se osećati na sve mirise iz kuhinje. Da ne pričam o opasnostima koje vrebaju iz bazena čija se voda ne prečišćava dovoljno dobro. Takodje u letnjem periodu je preporuka da se namažete Autanom pre nego što se dolučite da posetite ovo mesto jer su "komarci ko rode".

Iako sam na udaljenosti nekih desetak kilometara nisam tamo išao već dve pune godine.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Citajuci vase utiske o ovom etno selu sinoc bila sam poprilicno razocarana al putovanje je vec bilo ugovoreno tako da smo jutros nas cetiri drugarice krenule u obilazak ovog etno sela. Mogu vam reci da sam se prijatno iznenadila prelep dan je verovatno uticao na to da nam se sam izgled etno sela dopadne steta samo sto nema vise kucica u koje moze da se udje i vidi nesto autenticno, crkvica je jako lepa.

img6489r.jpg

img6179u.jpg

Restoran je lepo sredjen i hrana je super i obimne su porcije. Dve kafe i dva soka su nas kostali 380 din sto je stvarno smesno u odnosu na cene u BG a kasnije rucak i pice za 4 osobe je bilo 3500 din.

img6461o.jpg

img6451q.jpg

Jedino su im bazeni bezveze oni ih cak nazivaju aqua park al ni priblizno, jezero uopste nije smrdelo cak smo i sedeli napolju dok smo pili kafu bilo je lepo al je duvao vetar.

img6389e.jpg

Ovo etno selo nije ni priblizno zivo kao Stanisici kod Bijeljine al je lepo za posetiti i provesti ugodno popodne sa porodicom i prijateljima. Slike mozete pogledati u mojoj foto turi o Moravskim konacima zvizduk.gif

Izmenjeno (jedna mala)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre tri nedelje prilikom puta za Niš, smo svratili u ovo etno selo, kako bi napravili predah, i kompleks izgleda simpatično. Tačnije vredi videti, ali kao što je već navedeno nema nekih dodatnih sadržaja osim bazena, koji naravno u ovo doba godine ne radi.

Zadržali smo se čisto toliko da popijemo čaj i kafu, napravimo nekoliko fotografija i nastavimo dalje. Restoran je bio prazan, i mi smo bili jedini gosti. Slede fotografije.

dsc01678.jpg

dsc01682.jpg

dsc01689.jpg

dsc01684.jpg

dsc01692.jpg

dsc01714.jpg

dsc01717.jpg

dsc01740.jpg

dsc01741.jpg

dsc01687.jpg

dsc01746.jpg

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

I mi smo posetili ovo etno-selo u junu i moji utisci su ok i ne zalim sto smo bili. Ne mogu da kazem da me je odusevilo, ali sve je nekako simpaticno upakovano i za promenu prijalo nam je.

Sto se tice jezera nije bilo neprijatnih mirisa. Slazem se da bi trebalo malo vise zelenila tj. drveca da bude. Usluga u restoranu nije na visokom nivou. Toga dana kada smo mi bili bila je poprilicna posecenost i kada smo videli koliko se ceka na porudzbinu odustali smo. Popili smo kafu, pice i otisli. Cenu su bile pristojne.

Ako se nadjem u blizini svratila bih opet :)

Izmenjeno (urbans)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905944
    Ukupno poruka