Agella

Host pa gost :)

9 poruka u ovoj temi

Pozdrav svima!

Skoro sam cula kako neki ljudi hostuju pa gostuju, odnosno ugoste nekoga u svoju kucu pa onda oni kod toga idu u goste. Znaci, ne placa se smestaj, imate vodica, a odmah i upoznate domace ljude. Svidela mi se ideja, ali ne znam kako (probati) realizovati.

Da li ste nekada radili ovako nesto? Kako pronaci ljude koji bi rado meni dosli u goste, a onda mene primili u svoj dom?

Nasla sam jedan sajt, ali niti kontam kako radi (ne uspevam da dodjem do tih ljudi), niti kontam kako znati koga bi pustio u svoju kucu.

Sta vi mislite o ovome?

I, opet, gde naci ljude koji su spremni na ovako nesto?

Napominjem da ne mislim na studente i na takve vrste razmena, radije bismo muz i ja ugoscavali odrasle, zrelije ljude (iz inostranstva, bez obzira odakle...)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

www.couchsurfing.com

tu mozes naci ljude sirom svijeta koji su host a ponekad i gost, takodjer imas i rubriku gdje drugi komentarisu te ljude tako da otprilike imas neku predstavu kakva je osoba taj neko kod koga ides/ko ti dolazi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na linku, sad cu da pogledam

:srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

www.couchsurfing.com

tu mozes naci ljude sirom svijeta koji su host a ponekad i gost, takodjer imas i rubriku gdje drugi komentarisu te ljude tako da otprilike imas neku predstavu kakva je osoba taj neko kod koga ides/ko ti dolazi.

Couchsurfing koristi dosta ljudi iz Srbije... Stranci redovno dolaze, mada naši ljudi ređe putuju. Ne moraš nikoga ugostiti da bi te primio, dovoljno je da se prestaviš osobi i zamoliš za prenoćište.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pre par meseci je tako u Kragujevcu i par drugih gradova boravio jedan moj drug Rus. ja do tada nisam ni znala da to postoji, narocito ne kod nas. Nije imao preterano losih iskustava, eventualno par nesporazuma.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Meni je zao sto za ovo nisam znala pre nekoliko godina kada sam imala puno slobodnog vremena i dosta putovala.

Sada sam na couchsurging.com ali zbog posla i ostalih obaveza uspela sam samo jednog gosta da primim. Moram reci da je bilo vrlo pozitivno iskustvo, prosetali se gradom, ispricali, spremali veceru, prespavao kod mene i ujutru nastavio dalje. Decko je fin, miran, inteligentan i obrazovan pa smo satima pricali o svemu i svacemu.

Ovaj vikend se okuplja beogradska ekipa koja ima redovna mesecna okupljanja, tako da mozes i tu da se pojavis i da popricas sa ljudima koji imaju mnogo vise iskustva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam svima.

Iako mislim da na ovim sajtovima nema ono sto mene zanima. Ljudi samo naidju u prolazu i uglavnom su u pitanju tipicni mladi ljudi koji imaju drugacija interesovanja od nas. Mozda i probamo...

Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam clan HC-a, i ugostila sam neke ljude iz Evrope. Obicno nagrnu tokom leta, biciklisti, stoperi, a u toku godine oni koji imaju planiranu posetu regionu, na primer.

Iscitas komentare na profilu osoba koje te kontaktiraju, i tako procenis, ako ima dosta pozitivnih, da li je osoba prihvatljiva. Mene je kontaktirao jedan lik koji je imao sijaset pozitivnih komentara, ali je imao jedan negativan, devojka se zalila da ju je pipkao nocu, i nisam ga prihvatila.

Naravno, vise je dobrih likova nego uvrnutih, ali treba biti oprezan.

Ne moras nikog da ugostis da bi bila neciji gost. Nekad mozes da zatrazis i samo da se upoznate, ili da ti pokaze grad, ako putujes agencijom, zbog viza. Ima ljubaznih ljudi koji vole nova poznanstva. Lepo se predstavis, napises nesto o sebi, sta ti treba, uputis da pogledaju tvoj profil i to je to. Nekad odgovore, a nekad ti niko ne odgovori.

Moja iskustva dosad nisu bila losa, ni kad sam ugostila ni kad sam bila gost.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902727
    Ukupno poruka