Andjelka777

TABA

247 poruka u ovoj temi

Mislim da im je Taba pun pogodak, izleti su extra! Cene su pristojne a mislim da ima neke opasnosti ne bi radili destinaciju, ne brinem se uopste...Jel sem Conte - a jos neko radi Tabu? biggrin.gif

Ja znam da su izleti i extra skupi....Jerusalim je npr 170 eura....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zaluzina, vidim da si mi postavila pitanje o Tabi na temi agencija - Conte, ali odgovaram ovde jer je opis o Tabi, a ne o Agenciji Conte.

Do Tabe smo putovali direktno 3 sata, dok su putnici za Sharm nastavili let posle naseg izlaska iz aviona sto je za 25 minuta duzi put.

Odmah po izlasku iz aviona predstavnik Conte - a nas je rasporedila u 2 autobusa u zavisnosti za koji hotele su se putnici opredelili, jer se posle par kilometara put racva na put prema Izraelskoj granici i hotelu Hilton, a ostali su isli u tkz Naba Heights za hotele Marriot, Inter continental, Sonesta i dalji Sofitel.

Za 35 minuta smo bili pred Marriotom. Taba je sva u hotelskim resortima, i spoljna infrastruktura sem glavnog puta kroz klance Sinajskih planina i ne postoji.

U okviru hotela par prodavnica, banka, restorani, bazeni, hotelska plaza i sl. Izmedju hotela u Taba Heights cirkulise mali otvoreni i besplatni minibus pa mozes da obilazis ostale hotelske lance koji su u neposrednoj blizini.

Postoji mali centar El Kavala gde je par kafica, prodavnica i to je to. To je novo letovaliste, hoteli koji su zavrseni, izgradjeni su pre par godina i svi su visoke kategorije, al inclusive.

U Tabu se ide zbog blizine Izraela i Jordana o cemu cu napisati putopis, jer smo mi isli u sopstvenom aranzmanu bez agencije i super smo se proveli. Taba je 19 km od Izraelske granice, i gleda u susedni Jordan do koga se dolazi brodom za 45 minuta, ili kopnom preko Izraela o cemu cu naknadno pisati.

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel` bio neko u Hurgadi i Tabi ? Pretpostavljam da su dva totalno drugacija tipa letovalista ali me zanima sta su prednosti odnosno mane jednom, tj. drugom...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo ukratko jer i o Tabi a narocito o Hurgadi je toliko ovde napisano da nema potrebe to ponavljati. Pokusaj malo sa pretragom. Pogledaj i putopis na Aziji Jerusalim i Put u Petru

Hurgada je grad u kome se nalaze hoteli. Taba je samo hotelski kompleks. Odnosno hoteli koji se nude pod Taba su udaljeni od sela Tabe pa mislim sigurno 20 km ali su isto toliko udaljeni i od granice sa Izraelom i Jordanom. Osim hotela Hilton koji je na samoj granici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mene Dragan izgleda ne voli zbog neke prethodne teme...

:)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To zapravo nije tacno.

Svima preporucujem da koriste opciju "Pretraga"

Cak sam i odgovorio u najkracoj crti glavnu razliku izmedju ova dva letovalista

Osnovne podatke o Tabi imas samo dva posta iznad tvoga pitanja.

a evo i ostalih linkova

http://www.putovanja.info/forum/topic/9722-taba-agencija-conte/

O Hurgadi je toliko napisano da je mogu nazvati "srpska Budva"

E sada ako nekoga mrzi da cita to nije razlog da se bespotrebno siri tema.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mislim da zaista ima dosta informaciji u linku koji je Dragan dao.

Pogledaj i kritike na tripadvisoru, kada se odlučiš za hotel.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ako je suditi po Akabi tj strani preko puta Tabe neocekujte previse sto se kvaliteta mora i plaza tice i ako ga uporedite sa Hurgadom i Sarmom bicete razocarani,tako da dobar hotel vadi situaciju iz mrtvih :D .Ono sto obecava je blizina sjajnih lokaliteta Jerusalem i Petra,ako budete u mogucnosti-obavezno posetite.Sto se bezbednosti tice,tu nemate o cemu da brinete,uzivajte :D .

Da li jos uvek mislite da kvalitet plaze i mora nije za poredjenje sa Hurghadom i Sharmom? Nigde nisam videla takvu zamerku, u cemu je problem?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozda zbog kamenja na plazi pri ulasku u vodu? Ni meni se to ne dopada, bas je to veliki minus. Ima li neki hotel potpuno pescanu plazu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko planira ovog leta u Tabu i da li neko zna nesto o hotelu Helnan u Tabi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili u Tabi prošle godine i rado bi išli opet! Vredi ići ! Hotel Helnan smo videli u prolazu prema Nuvebiji. Tačnije, on je preko puta Pharaoh Islanda. Ima dosta o njemu na netu, ako ukucaš: hotel helnan taba. :don-t_mention:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio prošle godine u Tabi, imao nezaboravno iskustvo :) , i preproučio bih samo hotele u Taba Heights naselju i eventualno Hilton koji je uz granicu sa Izraelom. Sve ostalo je usred teške nedodjije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li neko planira ovog leta u Tabu i da li neko zna nesto o hotelu Helnan u Tabi?

Planira nas par ali jos nismo definitovno odlucili u koji hotel. Nadam se u neki iz kompleksa Taba Heights.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pogledaj ovde

http://travela.price...ws-hotel-guides

Preproučio bih samo hotele u Taba Heights naselju i eventualno Hilton koji je uz granicu sa Izraelom. Sve ostalo je usred teške nedodjije.

Potpisujem... Sinai je specifican, i poprilicno pust, kompleks Taba Heights je koliko -toliko zaokruzena celina. Naravno, zavisi sta ko voli.

sinai_map.gif

Izmenjeno (ljerka)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idite u Tabu! Mi smo bili u Hiltonu prošle godine za prvomajske praznike. Ako pročitate ovaj deo foruma biće vam sve jasno. Nama je bilo jako lepo. More je super plaža je kombinovana , i korali i pesak. Hrana savršena i veoma raznovrsna, piće neograničeno, živa muzika, disko, kazino, gomila radnjica A ONO,NAJVAŽNIJE NAJBLIŽE IZ EGIPTA DO JERUSALIMA I PETRE! O tome puno možete pročitati u Ljerkinom odličnom putopisu. Ako idete u društvu još će vam biti lepše. :don-t_mention:

Izmenjeno (dujaspasa)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905816
    Ukupno poruka