Jellena25

Aja (Ayia) Napa

103 poruke u ovoj temi

Da li je neko bio u skorije vreme u Ayia Napi u skorije vreme?...Ili barem prosle godine?

Poslednji post je iz 2017-te godine,a ja putujem preko Wayout agencije 18.05 pa mi znacile svezie informacije.

Hvala unapred

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Prošle nedelje sam se kupala na Nissi-ju i Makronisos-u.

Manastir se renovira, zatvoren je narednih godinu dana. 

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Kakvo je vreme i jel se ugrejala voda? Mi idemo 4. juna :rolleyes: Moze i preporuka za prodavnice, restorane, izlete...Ali samo oko Aja Nape i Protarasa, ove ostale gradove cemo ostaviti za neki drugi put...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Super!!

I mene interesuje kako je bilo za kupanje?

Da li ste isli do Cape Greko i da li ste koristili gradski prevoz?

Mi smo inace smesteni u “Abacus suites” hotelu...

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

U Larnaki je more toplije, plaže su prosečne, ali zbog Konosa i Nisija je vredelo putovati oko 60 km. Nisam zimogrožljiva, kupala sam se i u hladnijim vodama. Jedini problem je poslepodnevni jak vetar i što pod suncobranom nekada bude hladno :D

Koristila sam samo gradski prevoz i pešačila po Kavo Greku.

Moj hotel je nudio smeštaj u Aji na par dana po istoj ceni, ali pred kraj mog boravka. Baš bzvz, jer sam 4 dana bila na relaciji Larnaka - Aja Napa.

Izleti i agencije me nisu zanimali, jer sam išla isključivo da lutam, uživam i izgubim se u prelepim uličicama i krajolicima Kipra.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znate li da li ima gradski prevoz od Aja Nape do Cavo Greka?

Da li preporučujete za nas koji smo smesteni u Aja Napi odlazak busom i obilazak Larnake?

Da li ste izmedju svih tih plaza funkcionisali prevozom ili pesaka??

 

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Bolje da idete do Nikozije, ako već želite još neki grad da posetite.

Imate Intercity bus, povratna karta je 7 e, a od 5. maja je letnji red vožnje, pa pogledajte na internetu, ako želite u Larnaku ili prestonicu.

Od aerodroma do centra Larnake saobraća na 30 min. 425, a ako izađete na stanici Stara bolnica, imate jeftiniju varijantu bus Osea 711 do Aje, meni je odgovarao baš zbog Konosa, jedan smer je 1.5 e, a dnevna karta 5 e. 

U Aji imate 101 i 102, samo proučite rutu.

Od Konosa do Kava šetnja, a može i bus. Do svetionika stop ili pešaka - to sam ostavila za drugi put, jer mi je tog dana bilo dosta lomatanja po stenčugama u papučama, pa još da štraftam po asfaltu :D

Čekala sam dugo bus u centru Aje, kupim sladoled i baš tada naiđe bus. Razočarana što je manastir zatvoren, pa još besna što ne mogu da uđem u bus zapucam do Nisija.

Bus iz Larnake staje kod Akva parka, pa tako sam prošetala i do Makronisosa.

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima:D Predlozi za apartamn/studio u Ayai Napa da bude blizu centra ali i ne daleko od plazhe Nissi?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cao svima☺️

Suprug i ja smo boravili u Aja Napi od 18-25 maja i utisci koje smo poneli sa Kipra su savrseni??

Boravili smo u hotelu Abacus Suites na Nissi Aveniji i hotel je u potpunosti opravdao ocekivanja.Otvoren je pre godinu dana i sve jos mirise na novo.Pozicioniran je tako da vam je u blizini i centar(znak “Aja Napa” i manastir kao i Nissi plaza na suprotnu stranu.Inace do Nissi plaze smo isli peske i bili smo samo jedan dan jer smo ostale dane obilazili prelepe plaze u Aja Napi kao i u okolini.Koristili smo gradski prevoz 101 i 102 koji savrseno funkcionise.

Busom smo isli i do Protarasa tj do plaze “Fig tree”,do “Konnos bay”,naravno i do Cape Greko.Na suprotnu stranu smo isli busom do Makronisos plaze kao i do prelepe crkvice Agia Thekla(sa istoimenom plazom)

Vreme je bilo savrseno sa nekih 28-29 stepeni..voda samo prvi dan hladna,a posle ok za kupanje.

Ako treba jos neka pomoc ili savet tu sam?

1F6225CB-D0F4-4BB5-8056-E67029DE66AE.jpeg

2CB6FF64-4969-4596-9C10-4ADE653F4DB1.jpeg

Prva slicica u prethodnom postu su”Sea caves”,a druga iz parka skulptura.Naredne dve redom su”Prk kaktusa”” i “Agia thekla”

FB3DD0EA-F5E4-4EAC-A5E0-7381C1EE5C0F.jpeg

D52617AB-0339-49AA-B6DA-0FA1845F2660.jpeg

Izmenjeno (MirkaVl)
4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo i ja da se javim, danas nam je cetvrti dan...Kad smo dosli, prvi utisak jos u avionu je bio malo razocaravajuc. Nebo i more odvratno sivi, onako tamno...Samo rekoh u sebi, bice bolje, ne sekiraj se...Sutradan bogami isto vreme, ono jeste toplo, ali te ne vuce da ides na plazu...Ipak, otisli mi na Pantahou beach, jer je jedna od najblizih...Voda je bila hladna samo kad se ulazi, posle ok...Napominjem da je i pored ovog vremena bila vrlo cista, bez trave...Predvece smo autobusom 101 otisli do Protarasa koji nas je odusevio...Luksuz, gomila Rusa i tek poneki Englez, za razliku od Aja Nape gde ih ima mnooogo...Sve nekako gospodski i na visem nivou...Parovi i porodice uglavnom borave tamo...Prosetali setalistem uz more, izvidili plazu Fig Tree koju cemo tek posetiti u nastavku letovanja...Prelepa...Treci dan je konacno doslo sunce i nebo, a samim tim i more, dobise onu lepu plavu boju :rolleyes: Malo se uspavali pa krenuli peske na Nissi beach, ali oko pola 12 nije bilo nijedne lezaljke slobodne...I odlucimo da produzimo pesackom stazom uz more do Landa plaze gde smo proveli nekoliko sati i uzivali. Nakon povratka u apartman gde smo odmorili, obisli smo peske park skulptura i most ljubavi...Vecera i povratak nazad...Iako smo mladi, ne privlace nas te zurke koje su na svakom koraku u Aja Napi...Svi te zaustavljaju, zovu da dodjes kod njih u klub, nude razne akcije...No thanks, not my cup of tea...Da je bar nasa muzika...Danas, cetvrtog dana, ustadosmo ranije i odosmo opet na Nissi, ali ovog puta smo bili u 10h...Nadjosmo lezaljke bez vecih problema, ali guzva se nakon toga brzo stvorila...Plaza je savrsena, sta drugo reci...Jeste da je dugacak plicak, ali ima gde i da se zapliva...Ne bih ja tu nista dirao...Sto se tice restorana, mi smo do sad jeli u Hungry horse, Molti u Protarasu, veceras cemo obici En yevo tavernaki...Svuda je hrana bila dobra, a osoblje preljubazno...I da napomenem Zorbas pekaru, preko puta Nisi plaze...Fenomenalna, kroasan sa sunkom i sirom bih pojeo i u pola noci :D Bice i slicica uskoro. Eto toliko za sad.

4

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

24.juna putujem po cetvrti put Kipar hahahah

Ali prvi put u tom periodu, uvek smo isli polovinom septembra kada je more bilo kao iz bojlera. Sad kad gledam vremensku prognozu vidim da je toplije u Bg nego u Aja Napi. Iskreno se nadam da ce biti dovoljno toplo, kako more tako i vreme.... Vidim da su neki tamo i da uzivaju. Ja mnogo volim Kipar, do sada smo uvek bili u Aja Napi, sad prvi put idemo malo iza Protarasa. Iznajmili smo celu kucu i rent-a-car.

Mi smo do sad obilazili sve ono glavno toootalno opusteno busevima, sad smo u fazonu da obidjemo i neke ne tako popularne plaze pa videcemo... 

 

Ko je tamo neka nas redovno izvestava kakva je situacija, sa vremenom guzvama... 

Puno pozdrava

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma nemate brige sa vremenom, toplo je, cak i pretoplo :D Voda je bila hladna samo pri prvom ulasku, ali nista strasno, cim se udje u nju bude milina za kupanje...

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nadam se, jer ovako kad gledam prognozu hmmmm :neznam:

Samo nek je pretoplo, uz more to se odlicno podnosi, Jos 10 dana jeeeeeej

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li su lezaljke i dalje 7.5€?

komplet od 2 lezaljke i suncobrana?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905031
    Ukupno poruka