Jellena25

Aja (Ayia) Napa

103 poruke u ovoj temi

Nema puno o Agya Napi na forumu :tuzni:

Molim one koji su bili i koji su raspolozeni da pomognu informacijama kako meni tako i drugima koji planiraju da letuju tamo da se oglase :D

Kakve su cene klope,provoda,izleta,kakvo je more,plaze...sta god vam padne napamet!

Unapred hvala!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovo i mene vrlo zanima.

Izgleda da ćemo na odmor moći tek u oktobru, pa bi Kipar bio sjajan izbor.

Agia Napa, a naročito plaža Nissi, mi se, sudeći po fotografijama koje sam našla na netu, baš sviđaju. Međutim, izgleda da ovdašnje agencije nude samo sedmodnevne aranžmane i to po cenama znatno višim nego onim za Grčku, Tursku, Egipat ili Tunis. Znate li možda za neku proverenu, a povoljniju agenciju, koja radi Kipar u smenama od po 10 dana?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imate preko Kontikija individualna putovanja,popunite online obrazac na njihovom sajtu i kontaktirace vas mejlom ili telefonom jako brzo,meni su ponudu poslali u roku od par sati!Tako sami birate datume,koliko dana zelite da ostanete,kakav hotel Vas zanima i slicno..Avionska karta sa taksom je oko 380-400 eura!

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Auuuu, preskupa je avionska karta :huh:.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jeste...to je cena u koju je uracunata i taksa,taksa je preterana!

Inace to je sveza informacija,juce su mi javili iz agencije!

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Avionska karta za Kipar(Larnaku) moze se kupiti u JAT-u za 300 evra sa taksama... jedino sto morate da je rezervisete najmanje mesec dana(ako ne i dva) ranije. Aja Napa je prelepo mesto, udeljena je sat vremena voznje od Larnake u kojoj se nalazi i jedini Kiparski aerodrom. Posto svake druge godine letujem na Kipru(i ove cu) mogu da kazem da je to jedno prelepo ostrvo na sa izuzetno prijatnim stanovnicima koji uzgred obozavaju Srbe(stvarno nas vole za razliku od Grka). Posto imam stan u Larnaci vecinu vremena provodim u njoj. Larnaka je za razliku od Aja Nape mnogo mirnije mesto, ima dugacku gradsku plazu i sva desavanja u gradu su bas tu, danju na plazi a nocu u kaficima preko puta plaze. Naravno svaki put kad sam na Kipru bar 4-5 veceri odemo do Aja Nape. Aja Napu sa pravom zovu "Ibiza 2" zbog neverovatnog nocnog provoda koji pruza. Tek oko 8-9 uvece pocinje zivot u Aja Napi. Tad svi krecu uz jedno malo brdasce koje se nalazi na desetak minuta lagane setnje od Nissi beach-a. Tu ce vas sacekati stotine kafica ispred kojih ce vam momci i devojke(uglavnom englezi) koji rade poslove promotera preko sezone nuditi razne popuste(tipa 2 koktela po ceni jednog, besplatna karte za klubove ako sednete kod njih itd...). Necete pogresiti ako sednete u bilo koji kafic ali evo ja mogu da vam preporucim kafic "Ambasaden". Sve to ludilo traje do odprilike 12 sati kad se kafici polako zatvaraju i celokupan provod se seli u 5-6 ogromnih klubova. Na mene je najveci utisak ostavio klub "Castle", ogroman klub koji prime oko 5000 ljudi, sa 4 stage-a(house, rnb, latino, chill-out) u kojem svako moze da pronadje sebe i muziku koju voli. Sto se cena tice, Kipar je izuzetno skup. Ja sam prosli put bio 2007.godine i tad je jos bila funta u opticaju ali koliko sam cuo od mojih koji su bili proslo leto napravili su poznatu foru, ono sto je kostalo 1 funtu sad je 2 evra. Dakle kokteli uvece ce biti 8-10 evra(zato preporucujem da trazite ponude 2 za 1), cene lezaljka i suncobrana(u Larnaki) su 2 evra po komadu... Jedino sto moze malo da zasmeta na Kipru(iskljucivo u Aja Napi) kad su devojke u pitanju su nekad previse nasrtljivi englezi ali svako ko je bio u nekom bucnijem letovalistu vec je navikao na to... Nadam se da sam vam bar malo pomogao a ako imate pitanja u vezi Kipra tu sam! Pozdrav :)

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Djole84 hvala ti PUNO na korisnim informacijama!

Ako nasa konacna odluka bude Agya Napa,sigurno cu imati jos koje pitanje smajl.jpg

Pozdrav!

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nema na cemu, ako se odlucis za Kipar(a neces pogresiti) slobodno pitaj sve sto te zanima! smajl.jpg

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Koliko sam razumela, sada je evro platezno sredstvo na Kipru?

Kako izaci na kraj sa skupocom u Aja Napi, neka preporuka?

A da je ponuda nasih agencija tanka, tanka je :tuzni: . Znam da je najpovoljnije preko JAT AIRLIFT-a i to u vidu individualnog putovanja i samostalnog jurenja vize, ali nema Napa, vec samo Larnaka i Limasol za koje ovde procitah da joj nisu ni prici. Nade sam polagala i u "Jolly", ali ponude nema, pa nema.

I jos jedno pitanje, moze li se lako lagano u turski deo? Rekla bih po slikama da je Famagusta prelepa! Negde sam cula da je jedan jedini prelaz otvoren samo do 5PM.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam prošlog leta letovala na Kipru u mestu Ayia Napa pa vam možda mogu pomoći u vezi sa ovom destinacijom.Aranžman sam uplatila preko agencije Traveller koja je prošle godine bila najpovoljnija što se tiče Kipra i to je bio individualni aranžman,što znači da vi sami birate hotel i dužinu boravka u hotelu,a agencija vam bukira hotel koji vi želite,rezerviše avio kartu i obezbedi transport od aerodroma do hotela, naravno ukoliko vi to želite i to se dodatno plaća.Agencija nam je takodje završila i vizu mi smo samo pripremili neophodna dokumenta i platili troškove viziranaja.Moram da napomenem da ukoliko planirate da idete na Kipar prvo pripremite novčanik jer nije bas jeftino,a drugo bih vam preporučila da za vaše odredište izaberete upravo Ayia Napu jer su plaže i more u tom delu Kipra najlepše,što su nam potvrdili i sami Kiprani,a imalla sam priliku i da se uverim u to,a i noćni život je izuzetno bogat.Što se tiče samog mesta neću puno pisati jer sam na ovom sajtu već stavila svoj opis,pa ukoliko je neko zainteresovan može tamo da pročita,a ja ću vam svakako vrlo rado odgovoriti ukoliko imate bilo kakvih pitanja.Takođe sam postavila i moju foto turu sa Kipra pa možete otprilike videti kako to sve tamo izgleda. Inače što se tiče grada Famagusta,to je napušteni grad na Turskoj teritoriji i iz Ayia Nape svkodnevno postoje izleti brodićem do tog grada,ali nisam sigurna da li brodić pristaje u mestu ili samo razgledate grad sa broda pošto ja nisam išla na taj izlet.Inače videla sam ove godine i ponudu za Famagustu preko neke agencije A1 Travel koja radi isključivo Turski deo Kipra,ali ja vam ne bih baš preporučila da se ide tamo jer koliko znam taj grad je napušten.I da evro je platežno sredstvo mada stoje i cene u funtama,pretpostavljem zbog mnogobrojnih turista iz Engleske.Toliko od mene,ukoliko imate pitanja,slobodno pitajte vrlo rado ću vam odgovoriti i pomoći ukoliko mogu.Pozdrav....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvala puno na odgovoru, vidim sad i da smo vrsnjaci po bivstvovanju na forumu :plesko: .

Nisam ja ni mislila da letujem u Famagusti, nego na izlet. Ali sam negde procitala da postoji jedan jedini prelaz (Nikozija) i da je otvoren samo do 5 popodne, pa ne znam da li je izvodljivo u toku jednog dana :unsure: . Mozda je i dezinformacija, sta znam. Sto se same "granice" tice, kapiram da ne bi trebalo da bude problema. Ima valjda i neki bus...

Kako ste se snalazili za klopu u Aja Napi ako je vec tako basnoslovno skupo? Neki veliki supermarket, ili ako ste otkrili gde su locirani povoljniji restorani, eventualno neka preporuka?

:cvetic:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nema na čemu,vrlo rado ću ti odgovoriti i na druga pitanja ukoliko ih imaš,pošto znam koliko meni pomažu ovi forumi u izboru za letovanje. Naravno da postoji autobuski prevoz u Ayia Napi,ali ne mogu ti tačno reći da li ide i za Famagustu.Znam da postoje autobuske linije do obližnjih plaža,do Protarasa,Larnake i Nikozije,a da li postoji povezanost sa Turskim delom Kipra to stvarno ne znam.Samo ću ti napomenuti da im ti autobusi i nisu baš redovni,pošto smo išli jednom busom do obližnjeg mesta Protarasa i mogu ti reći pošteno smo se načekali,toliko da umalo nismo odustali.Najbolje je dok si tamo da koristiš taxi,mada nije baš ni jeftin npr. do najpoznatije plaže u okolini NISSI je 10 eur,a do nje inače ima 3km iz mesta,pa možeš otprilike da pretpostaviš koliko je za neke duže relacije.Dok je autobuska karta za obližnja mesta oko 1 eur.Što se tiče klope,mi smo imali uplaćen polupansion u hotelu,pri čemu je klopa bila više negi izvrsna tako da nije bilo potrebe da idemo po restoranima,ali u samo mestu imaš brda restorana i fast food restorana tipa mek,burgerking,picahut pa možeš da biraš gde ćeš jesti,s tim da cene u meku i sl. nisu velike tako da ukoliko voliš tu vrstu hrane nije tako strašno po novčanik.Velikih hiper marketa nema, ali imaš dosta manjih marketa u kojima možeš da se snabdevaš. I možda smo te mi ovde na forumu previše uplašili sa cenama,ali nije to toliko basnoslovno skupo.Malo je skuplje nego recimo u Grčkoj.Za naše standarde...I još jedna preporuka ukoliko odeš na Kipar a voliš parfeme obavezno ostavi nešto novca za freeshop na aerodromu pošto su parfemi u njemu dosta povoljniji,barem tako je bilo prošle godine.Eto vidiš nije baš sve skuplje nego kod nas ;-)

Toliko od mene,ako te još nešto zanima tu sam ...

Pozdrav....

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Phew smajl.jpg Svaka čast za trud i pomoć. I ja idem na Kipar i jaaaaako je teško pronaći bilo šta o Aja Napi na našim forumima. Pogotovo o utiscima iz hotela. Konkretno - odsešću u hotelu Nissi Beach, pa me interesuje nekoliko stvari. Čitajući sve utiske sa tripadvisora gde je hotel više nego dobro rejtovan (2. na listi svih hotela u Aja Napi, na 1. mestu je Napa Mermaid) neki kažu da je peške do Aja Nape iz hotela potrebno 10 minuta, drugi kažu 45 minuta itd. Koliko je stvarno udaljen Nissi Beach od Aja Nape? 3 km - 10 km?

Što se tiče cena vidim da ni Englezima nije svejedno koliko je skupo :S Ne znam da li je pametno u tom slučaju doplatiti za PP u hotelu 19 eur po danu ili jednostavno krenuti sa BB pa šta bude?

Ako imaš neke preporuke za restorane (osim tradicionalnih američkih tipa mcdonalds, burgerking etc.) bio bih veoma zahvalan smajl.jpg

i poslednja stvar: da li postoji neka preporuka za bolji hotel u rangu Nissi Beach koji će možda više odgovarati za grdan keš koji dajem za ovaj (BB = 115 eur / noć). Napominjem da smo odabrali ovaj isključivo zbog najbolje plaže na kojoj se nalazi.

Hvala puno. valjda će neko odgovoriti na ovaj post pošto tek sad vidim da je tema ostarila :/

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo i mene da ti odgovorim,nakon deset i više dana!Baš sam brza,zar ne? Šalim se naravno,ne posećujem baš redovno forum pa sam tek danas videla i tvoj post,te se stoga izvinjavam,možda si ti već i otišao na letovanje,ali ukoliko nisi evo male pomoći za tebe.

Što se tiće hotela Nisssi Beach u kome planiraš da letuješ on je na samoj plaži Nisssi i izuzetno je lep,ali i skup.Hotel odnosno plaža Nissi je udaljena 3 km od centra Nape i to ti je nekih 5 do 10 min kolima ili ukoliko želiš da prošetaš onda malo duže ( oko 45 min i duže, zavisi od brzine hoda),mada po onoj vrućini nisam sigurna koliko bi ti ta šetnja prijala.U avgustu kada sam ja bila je jako toplo i velika je vlažnost vazduha,toliko velika da se stakla na kolima magle usred leta.Postoji i autobuska linija koja sobraća od hotela-plaže Nissi do centra Nape i cena ti je oko 1 eur.Što se ostalih hotela tiče,ja jedino mogu da ti preporučim hotel u kome sam ja bila Grecian Sands 4*,on je baš u Napi ,udaljen 10 min hoda od centra i ima sopstvenu plažu.Usluga je izvrsna,hrana takođe,sobu možeš da pogledaš i na ovom sajtu pošto sam postavila na MFT,a cena je nešto niža nego u hotelu Nissi ,mada je i on dosta skup.Mislim da koji god hotel izabereš u Napi nećeš puno pogrešiti jer sve ti je tu negde u blizini na 5 km udaljenosti,a hoteli su im relativno ok sređeni,naravno u zavisnosti i od kategorizacije hotela,i ništa nisu puno lošiji ni oni od 3*. Još jedna stvar u vezi sa Nissi beach,tu u okolini te plaže,što znači i hotela je sve skuplje nego na bilo kom drugom mestu u Napi.E sad ,što se tiče ishrane po restoranim ja ti tu zaista ne mogu puno pomoći jer sam ja imala izvrsnu hranu u hotelu tako da uopšte nije bilo potrebe da jedem van hotela i stvarno ne mogu da ti preporučim neki ok restoran jer ne znam.Ima ih puno,ali cene i kvalitet ??? Jednom smo samo jeli u nekom restoranu na plaži u blizini našeg hotela i pica je bila 10 eur.To je sve što ti mogu reći o tome.

Ukoliko imaš još neka pitanja,slobodno pitaj,ukoliko mogu da ti pomognem... U svakom slučaju želim ti srećan put i lep provod na Kipru.

Pozdrav........

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

vec smo se odlucili za Nissi beach iz koga upravo i kuckam ove redove smajl.jpg hotel je ok, samo sto je sve ULTRA skupo. Evo sad smo uzeli breskve = 90 centi/komad xD HamBurger sa sirom u hotelu kosta oko 10 eur, restorani u okolini hotela i u samoj Napi nemaju ponudu izpod 10 eura - toliko se krecu otrpilike pice koje su velicine nase mini pice, preko suvlakija ili kleftika koji kostaju od 12-15, pa sve do bifteka i morske hrane cija je cena od 17 eura pa do nekih 30. Sva sreca pa imaju neke set menije iz kojih moze da se jede komplet predjelo-glavno jelo-dezert za nekih 12-13 eura. U suprotnom hrana za dvoje a la kart ne moze da izadje ispod 50 eura.

idemo sad na plazu na kojoj 2 lezaljke sa suncobranom kostaju 5 eura (za one koji nisu gosti hotela 7.5)... malo vise o hotelu i uopste Aja Napi kad se vratim plezko.jpg

pozdraaavvvv smajl.jpg

Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka