bblue

Letovanje sa decom-predsezona

92 poruke u ovoj temi

...Bebac nije hendikep ako su roditelji lepo organizovani ...

Prava recenica !

Bitno je da su roditelji nacisto sa sobom sta zele i tada nema nikakvih problema. Kada mi je starije dete imalo 5, a mladje tek napunilo 1, isli smo kolima na Krit ( 1250 km do Pireja + 7,5 sati brodom + 150 km do hotela ) . Cim smo stigli u hotel starija je pitala " Kad cemo na plazu ? " biggrin.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Znači, nisam pogrešila. :D Idemo do kraja nedelje da uplatimo aranžman. :) Nadam se da je tamo početkom juna lepo vreme.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo sa bebcem od 11 meseci išli na Krf, avionom. Obišli smo ostrvo uzduž i popreko sa sve bebom, pri tom smo bili u julu kada je stvaaarno toplo. Prošle godine je drugi rođendan slavio na Sitoniji, išli kolima, ekstra bio put. Mislim da odabir mesta najviše zavisi od toga kakvo je dete. Moje je fantastično prilagodljivo.

što se tiče kašica, nema potrebe da se nose iz beograda, niti su jeftinije niti je kod nas veći izbor. Doduše, nema Juvitane, pa ako dete samo nju hoće da jede, onda treba da ih ponesete. Moje dete je sa 11 meseci jelo hranu iz restorana, bili na polupansionu. Jedino što sam iz beograda ponela to je Petit Beurre keks.:).

Pelene, Pampers su jeftinije u Grčkoj.Čak su i pelene za kupanje jeftinije nego kod nas, a i izbor je neuporedivo veći. U stvari, svuda su jeftinije nego u Beogradu :(, tako da nema potrebe ni to da nosite. Samo onoliko koliko vam treba tokom puta i tek kad stignete da ne biste odmah trčali u nabavku.

ali, opet ponavljam, najviše zavisi od toga kakvo je dete. Moje je prepuzalo Krf, a svaku plažu na Sitoniji na kojoj smo bili je pretrčalo i prekopalo :)

Tako sam i mislila da je sve jeftinije. Mi cemo na putu do Parge prespavati u Solunu pa cemo se u obliznjem hipermarketu snadbeti pelenama i ostalim potrrepstinama za decu. Hvala na uputstvu!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prava recenica !

Bitno je da su roditelji nacisto sa sobom sta zele i tada nema nikakvih problema. Kada mi je starije dete imalo 5, a mladje tek napunilo 1, isli smo kolima na Krit ( 1250 km do Pireja + 7,5 sati brodom + 150 km do hotela ) . Cim smo stigli u hotel starija je pitala " Kad cemo na plazu ? " biggrin.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nemam nameru da vredjam bilo kog lekara licno, ali moram ovo napisati:

sto se bolnica i lekara tice, to je u principu slicno kao kod nas. Jedno lagano "otvaranje" prema doktoru (cisto da mu se nadje koji euro)i imate zdrastvenu zastitu na nivou.

I ja imam malo dete i gledam gde su optimalni uslovi za letovanje. Vidim da se Lykia world namece kao dobro resenje. Svaki opis bi mi dobro dosao, posebno informacije o sadrzajima (vodeni parkovi, bazeni za decu, bazeni za decu,...). hvala.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Po meni definitivno Oludeniz (zvanicno NAJ LEPSA plaza Mediterana)!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jos uvek nije pala odluka kada ce se letovati ,mada je izvesno da ce biti ili kraj maja ili pocetak septembra..izgleda da ce biti definitivno Grcka :D .Zbog bepca svi preporucuju Paraliju ,Stavros i slicno jer je blizu ....mi ne bi u neke obilaske,vec konkretno na odmor...E sada- da li u ovim mestima postoje akva parkovi,ili sta izabrati od destinacija,a da to bude hotelski smestaj,jer nam apartmani ne odgovaraju...ako imate predlog za jos nesto slicno,javite   :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

sa bebom u Paraliju, neee, nas su posavetovali pa smo cekali dan da se zavrsi aranzman i da krenemo kuci da se odmorimo. Paralija je super za mlade koji izlaze po celu noc i prode se, ako ces uzeti apartman blizu plaze, to znaci da si na setalistu i guzva je po celu noc, da je lepo jeste, da je za bebu nikako. Park nema hladovine pa je u vreme kad ti je najpotrebniji neupotrebljiv.

Imas mnogo drugih opcija koje su ti u krugu od sat vremena oko soluna gde ti je i najblizi aqau park, magic park pored cosma i slicnih zabava za decu i roditelje.

Bilo sta drugo da izaberes je bolje od tog dela, pored Stavrosa, Nea Vrasne imas i Sitoniju celu kao izbor i sve ti je bolje za odmor sa decom od Paralije. Nama je izbor na Stavrosu i uopste ne mislim da ga menjam i njima i meni prelepo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preporuka je da sa bebom Paraliju izostavite. U tom delu imate: Nei Pori, Olimpik bic, Leptokariju. Sa druge strane Stavros, Asprovalta, N.Vrasna....i mnogo malih mirnih mesta duz Halkidikija ...

Izbeci mesta gde idu mladi u provod...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam već pisala na drugim temama: Hanioti je savršen za letovanje sa malim detetom. Tamo uglavnom letuju porodice s malom decom, znači deca će imati društvo, a na sve strane postoje parkići sa klackalicama, ljuljaškama, toboganima. Gde god da krenete moraćete da zastanete, da se dete poigra. 

Plaža je takođe kao stvorena za dete sa sitnim šljunkom i peskom na obali, a ulazak u vodu je postepen.

Grčka je odličan izbor jer nikada nisu nesnosne vrućine, a more je prilično toplo. 

Ostrva su nezgodna jer često duva vetar i visoki su talasi. Da ne pričamo da su na ostrvima uglavnom mladi koji prave lude žurke i danju na plažama i noću po celom gradu.

U svakom slučaju, slažem se da je bitna dobra organizacija. Mi smo sa klincem od 9 meseci išli u Tunis i jeo je istu hranu kao mi sa švedskog stola, kad je imao 2 godine išli smo na Krit, a kad je imao 3 godine u Hanioti. Svuda nam je bilo lepo.  :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je neko letovao u Stavrosu(vila Stefanidis).Zanimaju me utisci.Unapred hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Definitivno otpada Paralija,suzen je izbor na Pefkohori,Hanioti i Nesebar...pa cemo videti...hvala puno na sugestijama :srce: :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

JasminaT,

Mi kao da smo bili u dve razlicite zemlje kad je rec o cenama. Mi smo pelene na Zakintosu platili 10E za malo pakovanje,a Humanu 14E! Kasice tada jos nismo koristili. Pelene za kupanje nismo videli, mada sam bas gledala, jer smo ih koristili. Tako da, mislim da ne moze uopsteno da se kaze da je jeftino sve za bebe i veliki izbor, zavisi gde.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bas mi je drugarica iz Jerisosa dosla ,bili sa dvoje male dece.Rekla mi je da ponesem bukvalno sve za decu jer je sve skuplje.Tako da planiram da ponesem i mesne i vocne kasice i zitne i mleko i keks,da ne rizikujem,jos ako im se ukus ne dopadne tamo,bar znam na sta su navikli...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam ove godine letovala u Neos Marmarasu ,sa osmomesecnim sinom,i prezadovoljna sam.Lepo mesto,drugacije od Pefkohorija,Haniotija..Malo uzbrdo-nizbrdo,ali uzmite smestaj blizu plaže i izbećićete ih.Mesto je sadržajno,plaža lepa sa dosta hladovine.Imaju prodavnice,hipermarketi.Mi smo bili početkom juna i nije bilo gužve,ni vrućine.Bebac bio ekstra!Bili smo smešteni u studiju,a hranili smo se u tavernama,kojih je stvarno puuuno.Za bebca sam nosila hranu,gotove kašice.

Sad me zanima da li je neko letovao sa decom u Hrvatskoj,i kava su iskustva?Da li neko ima preporuku za neko mesto sa peščanom plažom,da ima prirodnog hlada,da je veće mesto,da ima šta da se vidi?

Nekada davno sam bila u Puli,prelepa je,ali se sećam da ima puno meduza,pa bih zaobišla taj deo.Hvala unapred...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26915
    Ukupno tema
    902731
    Ukupno poruka