MrHeavy

NIKITI

4880 poruka u ovoj temi

Velika Gospojina

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ma rade, sezona je...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 8/13/2016 at 19:33, nole73 je rekao/la:

Tvoje iskustvo je zaista ekstremno, horor umesto odmora.. Možeš li malo opsirnije da opises sta se desavalo u policiji i kakvih je pritisaka i pretnji bilo i kako je uopste doslo do toga da se, nakon turisticke inspekcije, nadjes u policiji? Siguran sam da tvoje iskustvo moze biti od pomoci, kao neka vrsta repera, da znamo sta da ocekujemo i kako da postupimo, ukoliko se eventualno neko od forumasa nadje u slicnoj situaciji.

Prvo, uopste sam razocaran da ne postoji sistem ili institucija koja bi stitila prava potrosaca (turista, u ovom slucaju). Kao sto sam napomenuo, od turisticke policije nisam imao bas nikakvu korist, samo su mi gubili vreme. Oni su dosli na poziv vlasnika House Anna, koji im je rekao da ja odbijam da platim smestaj. 

Kada sam im objasnio situaciju i pokazao apartman, slozili su se sa mnom da to ne ispunjava osnovne uslove. Ne znam sta su njemu rekli, u svakom slucaju, iako su videli da je smestaj neuslovan, da nema govora o 5-o krevetnom apartmanu, nisu izrekli nikakvu kaznu, opomenu ili trazili od vlasnika da popravi uslove, niti su napisali neku zvanicnu prijavu. Nista.

Mene su posavetovali da mogu da se zalim, ako zelim, ali ni sam ne znam kome, ako ne njima. I rekli su da vlasnik, ako se ne slaze s mojom odlukom, ima pravo da me tuzi preko advokata. Sto je meni OK. Jos jednom sam ih zamolio da obaveste vlasnika da ja sutra napustam apartman i da dodje da preuzme kljuceve. Takodje, zamolio sam i za broj telefona, kako bih ih kontaktirao, ako bude nekih problema.

Sutradan, vlasnik nije dosao po kljuceve. Zvao sam turisticku policiju i oni su mi rekli da sacekam, mozda je zaboravio, itd. Nakon sat vremena cekanja, ponovo sam ih zvao i zamolio da dodju, ali nisu imali vozilo i nisu znali sta da me posavetuju. Kada sam predlozio da dodjem ja do njih, rekli su da nema potrebe i da slobodno odem i da oni imaju zabelezeno sta se desilo. Nisam bio lenj, pa sam zvao i policiju na broj 100 objasnio situaciju, ali su me oni ponovo vratili na turisticku policiju. U medjuvremenu, vlasniku saljem SMS i nekoliko mejlova gde ga molim da dodje i uzme kljuceve i ostatak novca. Ne dobijam nikakv odgovor.

Poslepodne, ja nadjem vlasnika ispred aparmana i vratim mu kljuceve i ponudim da dam ostatak para koje dugujem, na to on okaci kljuceve na moj auto i ode!

Tek sutradan, na moj poziv, turisticka policija dolazi i u njihovom prisustvu ostavljam kljuc u vratima apartmana. Vlasnik i dalje ne dolazi.

Par sati kasnije, dobijem poziv sa anonimnog broja, gde se neko predstavlja kao policija i trazi da dodjem do House Anna. Naravno, to odbijam, jer ne postoji nikakav nacin da utvrdim da je to zaista policija i insistiram da se nadjemo u policijskoj stanici. Najpre me ubedjuju da je bolje da to "resimo van policijske stanice", ali na kraju je dogovor da odem u Ag. Nikolaos u policijsku stanicu. 

Tamo me ceka neki mladji policajac, a vidim da je i vlasnik vec razgovarao s njim. Pita me sta je problem i ja objasnjavam i i molim ga da pozove svoje kolege iz turisticke policije koje znaju citavu situaciju.

On me vrlo grubo prekida i vice kako je on tu da sprovodi zakon i da zakon kaze da moram da platim pola cene za one dane za koje otkazujem smestaj. Ja ponavljam da bi to bilo u redu da ja otkazujem zbog nekih mojih privatnih planova ili drugih razloga, ali da mi ne pada na pamet da platim uslugu koju nisam dobio.

Policajac ponovo vice da je to moj problem i da moram da platim, jer je takav zakon. Ponovo odbijam, na sta on kaze da ce u tom slucaju morati da me pritvori. Ja kazem neka radi sta mora. On, valjda, zove turisticku policiju, ali tacno vidim da ga nije briga sta oni pricaju. Ponovo vice da ja moram da postujem zakon, koji mozda nije najbolji, ali je zakon itd.

Dolazi i neka koleginica, odlaze zajedno kod vlasnika, i vracaju se nakon pola sata. Sada vise ne moram da platim dane koje otkazujem, ali da platim 7 dana koje sam koristio apartman i 50 evra stetu koju sam napravio! Otkud sad steta, nije mi jasno.. Kazu vlasnik ima racun da je izvrsio popravke! Vrh!

A onda im i pola sata objasnjavam da sve i da je tako, jednostavno, fizicki nema 7 dana otkad sam usao u apartman do trenutka u kome pricamo... a da ne pominjem da je vlasnik odbio da primi kljuceve o cemu postoji zapisnik u turistickoj policiji i verovatno snimljen moj razgovor sa policijom... prave se blesavi, vicu, prete da ce da morati da me pritvore... a da ako ja podnesem tuzbu protiv vlasnika, onda ce zajedno da nas smeste u neku malu prostoriju na 24 sata... kao los film!

Tu je smena, ovaj mladji i nevaspitani, pre svega, policajac odlazi i ostaje samo devojka... vrti neku knjizicu, kao nesto proucava, zove nekoga telefonom, ja trazim vodu, oni ne daju... sve to traje sigurno dva sata, koja je trebalo da provedem sa porodicom na odmoru... na kraju, trazim da zovu moju ambasadu, jer kao strani drzavljanin verujem da su moja prava povredjena.. njoj nije jasno kakvu ambasadu trazim...objasnjavam da sam strani drzavljanin, sto njoj teka sada dolazi u glavu... na kraju odlazi kod ovog vlasnika nesto se dogovaraju, i posle jos ubedjivanja ja ipak placam 100 evra vise nego sto treba samo da prekinem dramu (ili bih mozda odmah platio 100 evra i skratio maltretiranje da sam znao)... iskreno, da sam bio sam ne bih platio ni dinara, ali sam zeleo da porodicu spasim dalje brige... na sta su oni i ciljali od samog pocetka.

To je ukratko, da ne navodim detalje gde vise puta dokazujem ocite lazi ovog vlasnika, kao nisam hteo da vratim kljuc (ja pokazem snimak gde on kaci kljuc na moj auto), pa nisam hteo nista da platim, (ja pokazem mejlove i SMS gde ga molim da dodje po novac), i sl. ali sve to policiji nije puno znacilo.   

Klasicno cenkanje i ucenjivanje, ali na zalost, drzave i sistema u ime neodgovornog vlasnika loseg smestaja... ne zvuci kao standard EU.

Stvarno sam razocaran u sistem, koji ne postoji, a policija je nesposobna i ponasa se vrlo drsko i neprofesionalno. Razumem da je to selo, ali je ipak turisticko mesto, pa bi sve trebalo da bude bolje organizovano. Turisticka policija nema nikakav uticaj.

Inace, Nikiti nema policijsku stanicu, nema kancelariju turisticke organizacije ili inspekcije, tako da je sve to vrlo divlje, sto sam prvi put primetio iako idem vec godinama u Grcku (jednostavno, ranije nisam imao problema).

Da li bi bilo bolje da sam ja prvi otisao u policijsku stanicu, to ne znam, ali bih verovatno bio ponovo upucen na turusticku policiju, i sve bi se vrtelo u krug. 

Pisao sam i nasem konzulatu u Solunu, ali sam od njih poziv dobio tek nakon par dana, kada je sve bilo gotovo. Mozda bi bilo bolje da sam i njih odmah zvao telefonom.

Sve u svemu, sistem koji bi zastitio turiste ne postoji, pa je jedini nacin birati provereni smestaj. A ako se nadjete u problemu, verujem da je najbolje kontaktirati odmah konzulat.

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jednom rečju, strašno.. Nije posao policije da vrši prinudnu naplatu već da utvrdi da li je prekrsen zakon i da u skladu sa tim eventualno podnese prijavu. Tebi su u vise navrata u policiji prekršena prava a sve u cilju nezakonite naplate u korist grčkog državljanina. Da sam na tvom mestu mejlom bih podneo zvaničnu pritužbu na rad policije i istu uputio načelniku policijske stanice u Ag. Nikolaosu i Ministru policije.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

VETAR

@Dejana Po

Najbolji opis Nikitija. Nema ništa, dole loši restorani, a gore prodavnice kao što si i rekla.

VETAR

@aleksa5

Sasvim te razumem zašto si se nakon višegodišnjeg letovanja u Nikitiju usidrio.More je fantastično. Plaža i nije neka.

VETAR

@Phobos

Ne pišem u originalu na grćkom, pa ako profesoru ne smeta neka nastavi da krsti jariće. Daleko korisnije.

VETAR

Najpozitivniji utisak su na nas ostavili Mega-marketi. Vrhunac zabave je bio u ribljem restoranu, Pojasnilo mi se zašto je intimna atmosfera, sveće, muzika a ne vidiš šta jedeš. U restoranu kod hotela Nikos kao neki dobar restoran...nas četvoro naručili razne ribe, a konobar veze nema sa konobarisanjem, pokušava da izvrši "engleski servir", ko zna razumeće, pa sam dobio ribu - glava od Orade, telo od Sardele, a rep od Brancina.

VETAR

Dakle, od deset dana vetar je duvao non-stop. Ko nije osetio ružu vetrova neka ode u Nikiti. Noću duva SE, ujutro E, pre podne N, oko podne W,posle podne SW jak, pred veče S i uveče nema vetra, a temperatura noćna varira oko 28-29 C.

Što se zelenila u mestu tiče, sem par palmi i jedne breze kojoj mesto nije tu, najviše su me oduševile smokve kao i badem kod Galaksije.

Da nema vetra,Nikiti bi bio idealan. 

VETAR

Nisam imao šta da slikam u Nikitiju pa prilažem jednu iz Kumanova, rana zora.

VETAR                                         VETAR                              VETAR

20160729_044335.jpg

Izmenjeno (N dimenzionalni podprostor)
2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

amen

Sta reci a ne zaplakati.:shok:                                                                                                                

N dimenzionalni podprostor

Gde nadje toliki vetar  [ono ja nikad nisam bio u avgustu na moru-uvek jul.}

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Našao on mene. Inače uopšte nije bilo loše. Amin.:rolleyes:

Izmenjeno (N dimenzionalni podprostor)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cuvajte se i ovoga.   Zato valjda i sluzi ovaj forum.  Samo treba pazljivo citati. Krenuti na bum na Sitoniju u punoj sezoni--treba mnogo hrabrosti ili malo...:zvizduk:

13912729_1142204602485303_6906297503935628330_n.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E da, to smo i mi uradili prošle godine i pokajali se, s tim što je bio početak septembra. Nama je zaista pomogla ona žena iz Turist info o kojoj sam pisala. Ne znam aleksa5 na kom si forumu video ove poruke, ali možda možeš da im predložiš da odu tamo, nalazi se u glavnoj ulici koja se od semafora na magistrali spušta ka moru. Mada kad malo bolje razmislim, sumnjam da je i dalje otvoren, sad je tamo prošlo 9 ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@N dimenzionalni podprostor i od mene AMIN za Nikiti! Zao mi je sto vam je vetar pokvario letovanje. Ali eto novog iskustva. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 14.8.2016. at 11:28, Ducika je rekao/la:

Da li moze neko ko je smešten trenutno u Divinis apartmanima da mi kaze da li viđate Sakisa? Po njegovoj preporuci smo rezervisali smeštaj kod nekog Adamaras Athanasiosa ali ne možemo da stupimo u kontakt sa Sakisom da nam objasni gde je taj smeštaj. Hvala unapred. Svaka info je dobrodošla. 

Meni to liči na smeštaj Adams Siesta...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Moze li preporuka smestaja u Nikiti blizu plaze za period od 27.08-03.09.2016 za 4 vozrasni i jedno dete.

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pitajte u Vili Kaliopi, (Villa Kalliopi)  samo mislim da imaju najviše četvorokrevetne apartmane, ne znam koliko vam je dete...

Izmenjeno (majajo)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Pre 9 sati, majajo je rekao/la:

Pitajte u Vili Kaliopi, (Villa Kalliopi)  samo mislim da imaju najviše četvorokrevetne apartmane, ne znam koliko vam je dete...

Odgovara i 2 studija jedno 1/2 ,drugo 1/3

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27027
    Ukupno tema
    906043
    Ukupno poruka