bugarin

Dojransko jezero

139 poruka u ovoj temi

Da li je neko skoro bio na Dojranu? Da li je sve ok?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

bili prosli petak ... sve ok ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Molim za preporuku dobrog restorana u Starom Dojranu, hvala. :cvetic:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

meni se dopao fuk-tak, misljenja su oprecna, ali taj restoran radi godinama i odlican je. Za preporuku sarska pljeskavica i uvijac sa rostilja :)

IMG_20150709_114843.jpg

IMG_20150709_114607.jpg

IMG_20150709_115011.jpg

IMG_20150709_115018.jpg

IMG_20150709_115103.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Celu godinu niko da napiše ni reč.

Od 31.07. smo u Asprovalti ,a namera nam je da provedemo 2 dana na Dojranu.

Kakvi su najsvežiji utisci.

Prespavati ili ne kod Snežane Tentovi ili Teodore ,Stefani, Maja ili na nekom drugom mestu

Spominje se FUK TAK imate li još neki predlog.

Šta naručiti.

Može li se kupati na jezeru i gde

da li je lepo obeleženo skretanje sa auto-puta za Dojran

Da li je dobro obeležen put od Dojrana  do Asprovalte (Kavale. Tasos)

Pozdrav svima

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pa odatle sam pokupio informacije, ali hoću nešto sveže, baš na temi Dojran 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 6/6/2016 at 15:37, bisi65 je rekao/la:

Celu godinu niko da napiše ni reč.

Od 31.07. smo u Asprovalti ,a namera nam je da provedemo 2 dana na Dojranu.

Kakvi su najsvežiji utisci.

Skretanje za Dojran je dobro obelezeno, ali i za slucaj da ga promasite iz nekog razloga, mozete kroz okolna sela na nekom od sledecih isklucenja da stignete, mada bi u tom slucaju navigacija bila od pomoci, ali i ljudi su krajnje gostoljubivi, a lubenice i dinje preukusne i jeftinije nego igde 

Put ka Dojranu je krivudav, nije bas za brzu voznju, ali zanimljiv.

O smestaju ne mogu da pricam, znam da se uvek preporucuje FUK TAK mada bi ja pre preporucila hotel Makedonija, ROmantik, moj omiljeni Polin oni su u samom centru Starog Dojrana na setalistu.

Imate na FB Opstina DOjran, pa cete videti i najnovije slike, Jezero je napunjeno kako je bilo i pre 20 godina pre nego su ga Grci ispraznili. Postoji gradska plaza, koja je uredjena, parking se malo teze nalazi na tom delu, a ima i nekoliko plazica koje su uredjene u Novom DOjranu i na putu prema granicnom prelazu.

Moj savet za potpuni ugodjaj ispred Romatika imate bazene i terasu sa tendama, ulaz je 100 denara a moze se sici i do jezera.

Mi se uvek kupamo na gradskoj kod velikog drveta. Malo vkendom izgleda kao prepunjena Ada CIganlija 

Sta naruciti, Sarsku pljeskavicu, necete se pokajati :)

Mi uvek jedemo u Fuk-Taku (iz licnih razloga) mada mislim da se necete prevariti bilo gde da sednete. ROmatik na DOjranu je onako malo visi nivo usluge u odnosu na druge, i cene su mu takve, mada je to npr nivo Beograda mozda cak i malo jeftinije.

Takodje uvek doruckujemo u poslasticarnici na pijaci, burek kao nekad sto bi mi rekli a ispred se vrte Boza i Limunada, pa nam je taj dozivljaj vremeplova kad smo mi bili klinci neprocenjiv, 

Sa Dojrana idete dobro obelezenim putem koji je dosta dobar,  ukljucujete se sa njega na izlazu iz SOluna prema Asprovalti. Put do Asprovalte je sasvim ok obelezen  autoput je celom duzinom i bila je 1 naplatna rampa, posle Asprovalte ne bih znala da kazem.

I da svezije slike i informacije za 2 nedelje :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala Vekim,

sa uživanjem sam pročitao kako tvoj , a tako i  sve komentare na sajtu. Već se radujem i lubenici, bureku,kod pijace, hladnoj limunadi (limuntusu) Sarskoj pljeskavici .

kako sam i previše na sajtu prosto mi se čini kad budem i došao na Dojran ili Asprovaltu zahvaljujući svima vama imaću utisak kao da sam na tim mestima već bio.

Naravno očekujem tvoje najnovije utiske

Još 45 dana.........

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
U 6/6/2016 at 15:37, bisi65 je rekao/la:

Prespavati ili ne kod Snežane Tentovi ili Teodore ,Stefani, Maja ili na nekom drugom mestu

Mi smo bili prosle godine u Vili Stefani (prenociste na putu do Sitonije).

Ljubazni ljudi, cisto i prostrano, Wi-Fi perfektan. Jedina mana, malo tezi prilaz (uzbrdica oko 200m).

Ove godine smo rezervisli Teodora apartmane.

Sto se tice restorana mi smo vecerali u restoranu Gramiko, odlican klopa.

Ako ijma jos nekih pitanja, tu sam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koji je najbolji riblji restoran, na Dojranu?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo u trenutno u Star Dojranu. Nije neka posebna guzva, ima ljudi ali nista posebno. Ko ide na bum ima i app,  slobodnih. Bar trenutno.

Mi smo u app Tomar. Sasvim pristojni za 1 noc,  a nalaze se na odlicnoj lokaciji,  na od minut od svega. 

Cena 20e,  a toliko kosta vecina app. Ima wi fi.

Cene po restoranima jako pristupacne. Od 2,5e pa na gore. U fast food-u i nize. Pice od 1e.

Nama se dopala Nota,  na setalistu, ali nekako nisu imali ono sto smo mi hteli, pa smo zavrsili u Fuk taku, gde je o bolji izbor malo. Cene iste.Klopa ok. 

Parkinga ima. I besplatnog i sa placanjem, nije nikakav problem. Mi imamo u app parking, a vidim i vecina.

Odosmo sad da isprobamo kafu i dorucak.

Pozz sa Dojrana

20160704_175539.jpg

20160704_175618.jpg

20160704_183442.jpg

20160704_180034.jpg

20160704_183908.jpg

20160704_183131.jpg

20160704_181647.jpg

20160704_180009.jpg

3

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zimus sam hteo da rezervišem 2 dana na Dojranu, rekoše mi rano je zovi kasnije danas zauzeto.

Zvao i Stefani i Teodoru zauzeto, našao sam nešto u centru ne znam ni kako je ni slike nisam tražio samo da ima parking i da bude čisto. Po slikama na fb skromno.20e dan.

Apartmani i sobe stari dojran, da li je neko bio tamo ul. maršala tita gl.ulica

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zna li neko od iskusnih koliko vremena treba od Dojrana do Tasosa, da ne racunamo zadrzavanje na granici.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Izvinjavam se sto izvestaj podnosim sa zakasnjenjem ali bolje ikad nego nikad.Na Tasos smo isli preko Dojrana prvi put ali izgleda da ce nam to uci u naviku,mozda ne uvek Dojran ali predah na putu definitivno.17.6 smo krenuli iz BG oko pola 12.30 h i bez guzve na putu i uz pomoc TAG uredjaja koji sad nisu uopste nedostupni (2000 din i moze se koristiti na x vozila iste kategorije),malo brze voznje stigli smo na Dojran do koga posle skretanja vodi pristojan put,ponegde malo lošiji ali ok stigosmo oko 18 h.Gorivo smo sipali na ulasku u Novi Dojran s obzirom da je to zadnja pumpa pre Grcke,eurodizel izadje 100 dinara,što je znacajno jeftinije nego kod nas.Smestili smo se u vilu Teodora kod gazda Kirčeta i pokazalo se kao pun pogodak.Veliki javni parking je tačno prekoputa na samom ulasku u Stari Dojran,apartmani su lepo opremljeni,imaju veliki frizider sa komorom što je bitno onima koji nose hranu,cisto,dobar wifi,pogled na jezero,mirno,za svaku preporuku.Večerali smo u Fuk Taku i klopa je bila dobra i jeftina,za 6 odraslih i 5 dece oko 45 eura a nismo sve uspeli da pojedemo,posle mala šetnja šetalištem duz jezera pa na odmor.Ujutru polazak oko 8 h i odmah ste na granici gde nikog nema i nema ni pomena hrane a kamo li pretresa.Za oko dva sata smo stigli do Lidla u Krisopuliju,i posle još maksimalno pola sata do trajekta a ostatak nije za ovu temu.Ako neko ima pitanje u vezi bilo čega neka pita rado ću odgovoriti.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27049
    Ukupno tema
    906382
    Ukupno poruka