CEJLON

Transmongolska + Tibet

630 poruka u ovoj temi

Eee, da. Dereta, to je. Hvala, Margarita.

U lepo mesto se ovo pretvara, sa sve slikama. Izgleda da ima društva za više od jedne ekspedicije :)

A pri pomenu Dzingis Kana...svoj doprinos priči (osim pomenutih knjiga) mogu da dam ovih dana pošto planiram da idem na Mongolian Barbeque, gledajte što dobro izgleda...

http://en.wikipedia.org/wiki/Mongolian_barbecue

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Hvla Margariti,a ti infoputnice gde su konji vrani? :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Idi obavezno,pravi uzitak,probao sam nesto slicno u njihovom restoranu,samo nisam znao da se tako zove :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mongolija-najveca kopnena zemlja,gde trce konji vrani :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Lepo, znaci to ce biti....

300px-Mongolianbbq.jpg

ima interesenata....ima avanturistickog duha, sjajnih destinacija....evo ovde prepoznah VOZDA...koji ce svoju grupicu lepo sprovoditi....

i dakle.....

Koki skoci na "prozor u svet" kad vide svoju drugaricu....

mongolia_0821.jpg

i tresnu od sto....kad shvati da je to samo jedna mala manekenka na sred pustinje Gobi...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvla Margariti,a ti infoputnice gde su konji vrani? :D

Cekaj covece, vidis da mi papagaj pomahnitao za glumicom.....love001.gif....

daklem....konji vrani ili-ti...mongolski konji...koji nisu tako brzi kao evropski, ali su izdrzljiviji....

_kolumne_ivan_kapovic_mongolia_0394_ilusmongolia_0309.jpg

pa posle blagoslova dimom i prskanja mlekom....nas mali rumenko ponosito stoji...na svom sarcu...kao i svi njegovi preci koji su tuda tutnjali......

mongolia_0330.jpg

Izdrzljivci nema sta......CEJLON, jesi'l mislio da cu zaboraviti ove lepotane?biggestgrin.gif

Izmenjeno (INFOPUTNIK)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, a jel ste gledali emisiju na nekom od onih dobrih kanala...sa DZULIJOM ROBERTS. Živela tamo sa njima po onim njihovim šatorima za MNOGO osoba...onako bačena iz svog udobnog života, ALI nije emisija pravljena oko toga, oko tih razlika, prosto je posmatrala i opisivala sve sa strane...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne, nisam gledala, a nekako mi se ona ne uklapa u osobu koja bi pila kobilje mleko i jela kolenice od ovce :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih vas podsetila da su rumenkovi pretci tutnjali i ovim nasim krajevima! 1241. posle pobede nad Madjarima, Mongoli su dosli do Jadranskog mora, a u povratku protutnjali i Srbijom, a pretnje su se nastavile do kraja XIII veka. U ovim upadima stradao je i manastir Žiča...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ej dani, nista bez tebe.....jes vala opasni ti Mongoli....nego sreca sto ne ostadose duze ovde....ziveli bi kratko a slatko ko i rumeni... :bez-zuba: a ziveli bi...ne u velikim satorima, ipak je ovo sada savremeno vreme...pa bi svako imao svoj apartman....ovako...

dsc_0455.jpg

Izmenjeno (INFOPUTNIK)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ha ,ha da Mongoli su stigli do Beca.Gledao sam emisiju o Dzuliji i mogu ti reci infoputnice da se bas uklopila.Svaka joj cast za izbor destinacije,sigurno se nije ugledala na kolege i koleginice :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

pa nam nacionalno jelo ne bi bila sarma, vec buuz, khuushuur and bansh :P

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da,mi bi radile ovo...mongolija31.jpg

i moda bi bila ova..mongolija8.jpg

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne, nisam gledala, a nekako mi se ona ne uklapa u osobu koja bi pila kobilje mleko i jela kolenice od ovce :bez-zuba:

Ama skroz se uklopila. Sa sve promrzlim nosem, bez šminke. Učila da jaše, ali nije mogla da se meri ma nisa onom decom od 5 godina...valjda ih stave u sedlo pre nego prohodaju.

Sedi ona tako jedno jutro, pije čaj iz nekog očukućenog lončeta...i kaže kako joj u principu ništa posebno ne fali - osim PRIVATNOSTI. Kaže da Mongoli verovatno i NEMAJU REČ za privatnost, he. Ono, udješ u šator, malo bi da si sam sa sobom, iz bilo kog razloga - i eto ulaze i izlaze bez problema i bez najave i ostali...

Ja bih vas podsetila da su rumenkovi pretci tutnjali i ovim nasim krajevima! 1241. posle pobede nad Madjarima, Mongoli su dosli do Jadranskog mora, a u povratku protutnjali i Srbijom, a pretnje su se nastavile do kraja XIII veka. U ovim upadima stradao je i manastir Žiča...

Zamisli. Skroz zanimljivo.

Svaka joj cast za izbor destinacije,sigurno se nije ugledala na kolege i koleginice :D

Da, baš je bilo super. Ali, opet naglašavam - nije to bilo kao kad neku razmazotinu (PARIS HILTON) bace u neku drugu sredinu (pa se čudi kako to krave daju mleko), nego je bila baš DOBRA.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

licile bi na kokijeve rodjake... mislim, slicno perje :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27013
    Ukupno tema
    905884
    Ukupno poruka