CEJLON

Transmongolska + Tibet

630 poruka u ovoj temi

:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ovo ako je medved-onda sam ja Kinez :D ,pogledajte kombinaciju bambusa i pande na prvoj slici,vau, spoj prirode i zivotinja je nesto sto me uvek inspirise ;)

Izmenjeno (CEJLON)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E, da.

Ja volim one šarene ptice, u jatima i SLOBODNE...možda u Australiji i okolini....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Gledao na televiziji...Panda rodjena u zoo-vrtu. Što em je čudo što im je reproduktivnost mala i mizerna, em jako retko u zatočeništvu. Ceo tim radio mesecima na tome. Začeće jedna muka, održavanje trudnoće druga ... kad se rodi treća, prva kritična nedelja, druga kritična nedelja, peta, deseta...dok je ono stalo na noge angažovani i ljudi, i kompjuteri i DNK i RNK i Kina i USA i SVI!

I ja sam to gledala jednom....i kao zena koja ne place...ja i sada mogu posle ovog tvog postal8.gif

Ovo ako je medved-onda sam ja Kinez :D ,pogledajte kombinaciju bambusa i pande na prvoj slici,vau, spoj prirode i zivotinja je nesto sto me uvek inspirise ;)

Evo ja ne mogu da pisem jer se Koki preselio na ogledalo.....voli samog sebe narcis mali....

Luda sam za zivotinjamatresamoureux-1.gifa vidi te BUCICE male7436.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

jos cekate dozvolu za tibet?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Još.

Pijemo ČAJ sa puterom od mleka JAKA. I mislim da se zove tsampa, neko jelo od nekih žitarica pa sa tim čajem isto.

Kad sam čitao "Treće oko" pio sam čaj sa našim puterom i jeo suvu pletenicu :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
01%20copy.jpg Izmenjeno (DraganV)
nema potrebe za citiranjem ako se odgovara na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Amaaaaaa neeeee TOOOOOOOO!!!!!

Nego putopis jedan, o dečaku kome su astrolozi kad je imao 5-6 godina prorekli da će da bude lekar i sveštenik. I nema mrdanje, odma posle toga ga poslali od kuće, preživljavao tamo svašta, svakakva iskušenja, čeličenja, učenje medicine, OTVARANJE TOG trećeg oka na sred čela...brm.

Al ja to čitao kao super putopis.

Ne jedu životinje, osim...kako beše. Nije baš da je NIKAD, ali valjda ako životinja POGINE nekako, jedino tad. I to uz neke rituale, pošto veruju u reinkarnaciju. Groblja nemaju NEGO, uh lome leševe, koske mrtvih na nekom mestu. jgfkjdsgh. Grozno.

A jeli su cvet ORHIDEJE u MEDU!! Uzme se zdrav cvet i nalije medom i okreće na suncu nekih MNOGO dana. Mora da je dobro.

Neke planinare sam pitao za to mleko jaka i puter, kažu da je ODVRATNO.

:D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

a ja sam bas mislila da citas casopis za natprirodno :bez-zuba: , ali dobro, moze i putopis :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Časopis za natprirodno je čitala moja docimerka. I uzbuđeno mi prepričavala članke. Kad god bi vrisnula "ZAMISLI!", znao sam da je nešto odatle. Ili iz "Zone sumraka", i to je trošila.

Največi biser koga se sećam...rešili KINEZI da naprave neki HAOS na Zemlji, na planeti, što bi potpuno RAZBUCALO Amerikance...a kako? Tako što će u isto vreme svi da SKOČE. Da se od te SILINE NEŠTO pomeri u vezi Zemlje, neko težište, šta li, da se pomere okeani il tako nešto, U SVAKOM SLUČAJU VELIKA nesreća da zadesei Amerikance...Međutim, šta se dešava...američke kontraobaveštajne službe (CIA, snajka) saznaju za taj plan, i šta DALJE rade...mobilišu svo SVOJE stanovništvo da u isto to vreme takođe SKOČE. I anuliraju efekat skakanja KINEZA.

I tako i bilo. Skočili jedni, skočili drugi. Dokaz da je bilo TAKO je TAJ što se, eto, NIŠTA NIJE DESILO.

Na svako naše histerično smejanje posle tako nekog bisera, samo bi digla nos i rekla "Pa, šta, NIJE NEMOGUĆE!", i još kao "Mnogo ste mi vi pametni, vi sve znate..." Na kraju smo je samo zamolili da nam ne priča te stavri pred ljudima koji nam dolaze u kuću, samo kad smo sami...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

:bez-zuba: :bez-zuba::bez-zuba:

sad cu morati i cejlonu da smisljam pesmicu...

Izmenjeno (dani22)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Tibetanci su narod mongolskog porekla koji pored Tibeta naseljavaju i susedne zemlje poput Nepala,Butana,i podrucja oko Kasmira i Sikima.Dalaj-Lama (14)kao verski poglavar morao je 1959 g da napusti Tibet i da iz Indije,tj Darmsale predvodi vladu u izgnanstvu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

tibet, visoravan koja lezi na 4900m, zbog cega je i nazvan "krov sveta"

250px-Nomads_near_Namtso.jpg

oblast tibeta je prvi put u VII veku ujedinjena pod vlascu jednog coveka, nekoliko vekova trajao je uspon, a onda su tibetom u XIII veku zavladali mongoli... nakon toga stalno je predmet sporova...od XVI veka formalnu vlast ima duhovni vodja dalaj lama... 1950. tibet je pripojen kini i njegov status je do danas nepromenjen...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da,to je najvisa visoravan na svetu nad kojim se uzdizu venci Kunlana,Transkhimalaja i cuvenih Himalaja . :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
tibet-yamdrok.jpgtibet-railway-train.jpgTibet.gif
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27016
    Ukupno tema
    906008
    Ukupno poruka