twingo

Valensija

148 poruka u ovoj temi

Šta drugo da posavetujem, kad bih ja svako selo u Španiji da obiđem :happy: Elem, kad videh šta je sve stalo u jedan dan tvoje portugalske ture, ovo je mačiji kašalj, još ćeš se i naodmarati u vozu. Šalu na stranu, obzirom da kažeš da ti je Valensija "pored Madrida velika želja još od malena", smatram da je ovo ipak dobra prilika da skokneš do nje, naravno, pod uslovom da si ostavio dovoljno vremena za samu Barsu.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

To za moju portugalsku turu ima "krivice" i u tebi. Ostavila si nam tako dobar putopis "Portugal sa kraja na kraj", da si nas sve na sajtu stavila u iskušenje zvano-Portugal. Sada vidim nameravaš i sever Španije da posetiš. I kako posle odoleti Španiji kada nam je ti serviraš na tanjiru? Ja nisam bio tamo, pa ne mogu da ti pomognem sa informacijama, ali mislim da imam neke tur. karte, mini-vodiče za taj deo Španije, pa javi se. A što se Barselone tiče, moraće biti savladana za 3 dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Heh, e pa hvala! baš mi je drago ako sam krivac za nove posetioce Portugala :cool: Taj sever Španije je za sad samo u preliminarnoj fazi pripreme, imam DK i Rough guide vodiče pa polako vodim bitku sa mapom i rutom...

Još samo kratak offtopic - ako posećuješ Gaudijeve građevine u Barseloni preporuka je da poraniš i dođeš na samo otvaranje, jer su jako velike gužve. I da te upozorim, mene je Barselona inicijalno inficirala Španijom, sad je to već odavno uzelo maha :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Evo, ja ću biti protiv, makar samo u inat Komisuri! :cmok:

Bio sam u Barsi, ali ne i u Valensiji, ali sam čuo mnogo lepog o tom kraju Španije i deluje mi da je gre'ota potrošiti tako dan da se obiđe zbrda-zdola a da se ne vidi sve ko što bog zapoveda. S obzirom da još postoji lepa avionska veza Temišvar-Valensija (i da se nadamo da će se održati), Valensiju vredi posetiti bar za produženi vikend, možda u kombinaciji s Alikanteom ili Benidormom ili Mursijom. Može i zimi, i leti, kad god, ali ja se grozim tih varijanti od 6 sati idi tamo-zbrzaj-idi vamo. Možda je to stvar mentaliteta i/ili godina (40+), ali ja sam mišljenja da je bolje videti manje mesta a posvetiti im dužnu pažnju i videti i osetiti kako žive lokalci, nego obići svaku atrakciju na po 5 minuta.

Pretpostavljam da Komisura nije jako protiv, samo je još drži energija da se valja obići baš sve. Nije da ne valja, ali svet je velik a život kratak.... :nesvest: Nemamo svi isti mentalitet i energiju. Odaberi sam.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

E pa tako makičak, sad je zanimljivije :D

Odabrah da glasam "za" baš zato što je u pitanju marco polo, inače se slažem sa tobom. Lično nisam nikad pravila tzv. dnevni izlet sa transportom od 6h, iako imam taj "problem" da se na putovanju zadržim na jednom mestu :D Daleko od toga da se nema šta videti u ovom delu Španije, ali bar za mene i osim za letovanje, manje je atraktivan od ostalih delova zemlje. Zato mislim da je mala šansa da se nekad nađe baš ciljano u toj oblasti.

Na temu energije, jedan moj drug ima takav tempo na putovanju, da kad mi on kaže da je za neko mesto potrebno dan, dva da se obiđe - ja odmah u glavi množim sa dva. Marco Polo mi deluje da ima sličan tempo kao taj moj drug :)

Izmenjeno (komisura)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo bili dva dana i bilo nam je taman. Ako si mislio da cu ovom recenicom pokusati da te odvratim onda si pogresio. :hahaha: Idi.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mozda nije bas za ovu temu, ali me zanima par stvari vezano za Valensiju:

1. Koliko kosta iznajmljivanje suncobrana i lezaljki na plazama?

2. Koji hotel preporucujete?

3. Koliko kosta karta (dnevna, sedmodnevna) za koriscenje gradskog prevoza? 

Unapred hvala na odgovorima.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nedavno smo se, supruga i ja, vratili sa Costa Blanke (Alicante, Benidorm), par dana smo bili i u Valensiji.

Iznajmljivanje suncobrana i lezaljki na plazama je 13 e za dvoje u Valensiji dok je u Alicanteu i Benidormu 18 e (sve po 6 e).

La Malvarosa je  duga, siroka, pescana plaza, turista gotovo i da nema.

Spanci donose svoje suncobrane, stolice i sve sto je potrebno za plazu. Lezaljke i suncobrane skoro niko ne iznajmljuje.

Mi smo prvi dan kupili suncobran za 10 e u Conzumu i imali ga za 11 dana.

Uzeli smo smestaj preko bookinga (Colors room), bili smo prezadovoljni i preporucujemo.

Centar grada je oko 4 km od plaze,ali je dobro povezan metroom i busevima.

Najvise se isplati kupiti 10 karata (9 e), prvi put se plati i kartica 2 e, a posle ista moze da se dopunjuje veoma jednostavno na aparatima .

Kartica je multipersonal i moze da se menja prevoz 75 min. od prvog cekiranja.

Ako imas jos neko pitanje slobodno pitaj.

p.s. Valensija nas je odusevila, jako je lepa :) nama je ostavila jaci utisak od Barselone :)

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru u moje i Murketovo ime! 

Zanima nas sta si obilazio od znamenitosti? Kakva je voda za  kupanje, nesto smo naculi da je hladna od ljudi koji su tamo bili. I hvala na preporuci za sobe, deluju bas dobro, ako nam ne potvrde upit za hotel, videcemo za tvoj smestaj.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala ti puno na opsirnom odgovoru i korisnim informacijama koje si nam dao. Jedva cekamo put u Valensiju, ostalo je jos nekih 10-ak dana.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li mozes da nam kazes koliko je generalno skupa Valensija? Kako se krecu cene u marketima, kaficima, restoranima? 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovorima, korisni su nam. Mi imamo jos 5 dana do Valensije, pa pisem utiske po povratku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27008
    Ukupno tema
    905809
    Ukupno poruka