twingo

Valensija

148 poruka u ovoj temi

@Leicester мени није битно на тим краћим релацијама да путујем возом или фликс бусом или било којим локалним бусом, ако није предуга вожња или прескупа карта, али колико сам видео на омио (нисам знао да је ГоЕуро променио име) имају одличну конекцију и добар избор.

Што се тиче брзих возова, мислим да сам баш у Барселони први пут користио један, то је била релација до Ђироне ... у просеку је ишао око 200км/ч пошто је стигао за 30ак минута, а прешао 100км.

Ова класична летовалишта ме не занимају, можда тек када прођем целу шпанску туру.

Мада како то да немаш у плану Баскију и тај север Шпаније, рецимо Santiago de Compostela, San Sebastian и Salamanca ? 

п.с. што се тиче Ронде, пошто је на већој надморској висини, треба припремити додатну одећу, пошто сам чуо да су се чак и Скандинавци смрзавали у сред лета. 

Генерално што се тиче Шопаније, ја ћу као и са Барсом што је било, гледати да избегнем другу половину јула и август, било би најидеалније да то планирам за прву половину јуна, мада тамо се може комотно отићи и у мају.

 

 

A da li znate kakva bi bila kombinacija Lisabon-Andaluzija? Da li ima vozova ili (flix) buseva na relaciji recimo Lisabon-Sevilja? Pitanje ne pripada bas ovoj temi, ali da se nadovezem na prethodno oko kombinovanja vise gradova, a ta relacija mi deluje primamljivo.

Зависи у ком периоду желиш да путујеш. Aко си планирао од краја октобра, имаш Рајан летове за 26е у једном правцу, Лисабон - Севиља.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Borča,sve si  u pravu i dobro si pohvatao informacije.Bio sam dva puta baš u julu i oba puta su bile velike vrućine u Valensiji.I noći su bile tropske,islo je do 30 stepeni nocu.Nije baš prijatno obilaziti atrakcije na takvim temperaturama.Tada je čist summer mood,plaza i kokteli,uživanje.

Planirao sam i Baskiju,Santander,Vitoriju,Bilbao itd,virus je sve poremetio.Tamo je već hladan Atlantik,ovde imamo topliji Mediteran.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Od ove godine su drugačije podeljene zone u javnom prevozu u Valensiji i sve je baš drugačije organizovano i rekao bih da je sada bolje,a to ću proveriti kada odem tamo.Sada je samo aerodrom u C zoni a A i B zone su dosta velike i obuhvataju širu okolinu.Sada je javni prevoz objedinjen i obuhvata i Renfe vozove u odredjenim granicama,uz buseve i metro koji su i ranije bili objedinjeni.Jedino je šteta što je Cullera zamalo ostala izvan B zone i Gandia koja je još udaljenija je naravno izvan B zone.To znači da moraju posebno da se plate vozne karte za ta neka okolna mesta,recimo Viljareal i dalje ka Kasteljonu.

Sada kartice za prevoz nose naziv SUMA i ne znam da li se stare kartice od pre nekoliko godina mogu uopšte koristiti ili se moraju kupiti nove.

Krenula je direktno Air Serbia do Valensije,ali ovde za sada nemamo neke nove utiske.Bilo bi dobro kada bi neko ostavio ažurirane korisne informacije.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima
 

 

Krenula je direktno Air Serbia do Valensije,ali ovde za sada nemamo neke nove utiske.Bilo bi dobro kada bi neko ostavio ažurirane korisne informacije.

Šta je bre ovo, kakve su ovo cene karata !?! Za te pare moš i do Njujorka da odeš. Jel treba šumu,pašnjak i kravu da prodam da bi dvoje otišlo i videlo Valensiju. Bruka.:djavolko:

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Izgleda su i dalje povoljniji low costeri,da se uhvati konekcija preko Barselone ili negde drugde.Ali ako neko nije bio definitivno vredi otići u tu regiju,kao što je već rekao forumaš Hiperion čini mi se,tu su najbolje plaže u kontinentalnoj Španiji.Šteta je ograničiti se samo na Barselonu i okolinu,mislim da je ovde puno lepše,naravno subjektivno je mišljenje.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Decko i ja planiramo odmor od 11 dana u Spaniji u septembru. Plan je 4 noci u Barsi gde ce nam biti malo jaci tempo obilazaka, a potom 7 noci u Valensiji gde planiramo malo i da se kupamo, suncamo i odmaramo. Neki okvirni termin je polovina septembra, sada tražimo smeštaj. 

Potrebna mi je vasa pomoc i sveže info pošto imam neke nedoumica:

1. Da li ce nam biti ok za kupanje tad u Valensiji ili da pomeramo termin za ranije? Izabrali smo septembar kako bi prosle najvece vrucine i guzve i kako bi mogli lakse da obidjemo sve sto zelimo. 

2. Da li neko ima iskustva sa iznajmljivanjem lezaljki na plazi? Kakve su cene? Da li ima potrebe obilaziti još neku plažu osim Malvarose (da li ima lepših plaža u okolini)? 

3. Mislili smo da jedan dan u Valensiji iskoristimo za neki dnevni izlet/obilazak, na primer Sagunto ili Peniscola. Da li je neko posetio nešto od ovoga, ili možda ima neki drugi predlog? 

4. U Valensiji smo pronašli jako lep smeštaj sa pristojnom cenom u delu grada gde su univerziteti , delu grada se zove Algiros. Deluje mi da je negde izmedju plaže i grada, što je i bio neki inicijalni plan jer planiramo da prepodne provodimo na plaži. Da li mislite da je ova lokacija ok? 

Hvala unapred na odgovorima

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nemam neki sveži info,ali sam bio u Valensiji tako da ponešto i znam.Što se tiče prvog pitanja,i ja idem u septembru i očekujem da će biti super voda za kupanje,kupao sam se i na Majorci krajem septembra i bila je ok voda.Na Kosta Blanki je voda prijatna,ali i talasi idu non stop u Valensiji,nisu to neki jaki talasi ali more nije mirno kao recimo u Grčkoj,ipak je to Balearsko,Sredozemno more.

Drugo pitanje,obavezno iči i na neke druge plaže i to prema Alikanteu i Benidormu ako ste u mogućnosti jer su na tom potezu najbolje plaže,posebno u Benidormu a u Alikanteu je gradska plaža najmanje lepa.Malvarosa i Las Arenas su sasvim korektne i široke peščane gradske plaže u Valensiji,od luke ide Las Arenas i Malvarosa je u nastavku,Nemam svež info za cene ležaljki.

Treće pitanje,sve važi kao i za drugo,opet preporuka za Benidorm i Alikante,a od bližih mesta tu su Gandia i Cullera.I sama Valensija nudi mnogo toga,prelepe bašte,restorani,Paelja je valensijansko jelo i često bude u Menu del dia u restoranima.

Ako je izmedju plaže i grada onda je ok lokacija,još bolje je ako ima metro u blizini a i ako nema onda su tu busevi.

Moj predlog je da ne menjate termin jer je u julu i avgustu pakleno vruće u Valensiji,klima je tada obavezna,mislim da je septembar ok.Ali,ako vam vrućine ne smetaju onda pomerite i za jul ili avgust,ali imajte u vidu da i noću bude oko 30 stepeni u julu,to sam iskusio.

Izmenjeno (Leicester)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Hvala na odgovoru.

Definitivno necemo menjati termin polaska :) 

Planiramo i da rentiramo auto na par dana pa da malo obidjemo okolinu, tako da ćemo verovatno otići do Benidorma, Gandie itd.
Javljam utiske! 

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imam jos jedno pitanje.

Da li na plazi u Valensiji ima toliko dzeparosa kao na Barselonati? Moram nositi telefon i novac sa sobom, pa mi je bitno da znam neku realnu situaciju i šta mogu da očekujem.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam se kupao i nosio novac i nisam imao problema,ujedno nisam primetio nekog sumnjivog ko bi krao novac i stvari.Povoljnija je situacija nego u Barseloni u tom smislu,ali uz neophodnu dozu opreza,naravno.Plaža je baš široka i peščana i ima mnogo mesta pa nema gužve.Valensija nema taj broj turista kao Barselona i kupa se i dosta lokalaca pa je malo opuštenije po pitanju kradja.                                                                                                                                                              

Tu pored gradske plaže je i luka i tu je zanimljivo i za šetnju uveče,uz luku je i park i tu ima i nekih restorana,bila je i jedna dobra diskoteka sa elektronskom muzikom na otvorenom,kao klub,baš dobro posećena.

Benidorm je strašno dobar za klasično letovanje,ali je i nivo cena smeštaja sada kao na Majorci.Tu je provod,veliki broj Engleza.

Najbolje plaže počinju od plaže San Juan u Alikanteu,i tu se nastavlja ceo niz lepih plaža i malih mesta.Zastanite obavezno u mestu Altea zbog šetnje,ali je plaža kamenita.Zatim La Vila Yoyosa je vrlo lepa plaža i malo mestašce.Denia je onako malo veće mesto i ima dosta brodova u marini.

Ti krajevi zaslužuju više odlazaka,ja im se eto uporno vraćam.

 

Izmenjeno (Leicester)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905037
    Ukupno poruka