twingo

Valensija

148 poruka u ovoj temi

Vlado, svaka cast za tvoj opis Valensije.

Ja sam krajem oktobra pravio jednu kracu turu na relaciji Madrid-Barcelona, ali o tome mozda nekom drugom prilikom.

Ipak, upalo mi je u oci da si pomenuo da je cena povratne karte bila 125 eur iz Timisoare. Nadam se da si tu uracunao sve troskove puta, jer ukoliko to nije bio slucaj (na taj iznos dodas 40 eur za prevoz, 20 eur za bagaz) to bi onda izaslo na 185 eur, a za te pare mozes da letis do Barcelone (AlItaliom te Czech airlinesom) i da uzmes voz do Valensije.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Da li je neko slucajno isao na kurs spanskog kezika u valensiji koji organizuje agencija emanera, ponuda im je mesec dana u valensiji 490, evra, pa me cisto zanimaju iskustva, cene karata i tako.......

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Cena 2 povratne karte sa 1 koferom do 15 kg preko Wizzair-a iz Temišvara za Valensiju, sa svim taksam košta 250 eura. Do Temišvara sam išao svojim autom iz Beograda i stigao za 3 sata lagane voznje. Udaljenost izmedju Temišvara i Beograda je 170 km. Auto sam parkorao kod drugara u Temišvaru tako da nisam plaćao parking na Temišvarskom aerodromu. Cene parkinga na aerodromu u Temišvaru možete pogledati na linku http://aerotim.ro/index.php?pg=parcare

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

bila u Valensii i oduševila se

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

... i ah, da! Svakako bih pohvalila Vladine slikovite i živopisne opise Velensie, u kojima sam uživala čitajući i dodala bih da je Aqualend zaista jedinstvena atrakcija grada....

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Imate li neku preporuku za neki hotel ili hostel u Valensiji?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

pozz,

sa valensijom ces se vise nego oduseviti! bar ja jesm. pomeni najkompletniji grad spanije, a pre mesec dana sam obisao skoro celu spaniju, ili sve bitno sto treba da se vidi, i od svega vidjenog valensija mi je ostala u najlepsem secanju. sve zavisi sta i kakvu vrstu grada volis?! valensija je na obali, ima lepe plaze. grad je prelep, pun cveca, starih zidina zajedno sa modernim zgradama, prosto iza svakog coska vreba nesto novo! uzivao sam sedeci pored fontana na jednom od trgova uz ''spanski dorucak''. kroz centar grada, i celom duzinom prostire se park Turia koji je fantastican, poput reke je i ide do mora i grada umetnosti i nauke koji je vise nego fascinantan!

s obzirom da putujes u avgustu,preporuka je da svaki dan kad izlazis iz stana/hotela ne izlazis na uicu bez litar i po vode, minimum, i to ces videti da svi rade, ne male flase od 0.5 nego 1.5... toplo je dosta, pogotovo avgust, ali zato naplazu i nauzivanje :)

metro funkcionise odlicno, od aerodroma do grada ti je cena 2 evra, i obavezno kad dodjes na aerodrom, ako putujes avionom i ako te neko ne ceka, na izlazu imas kancelariju sa turistickim informacijama! tamo cesdobiti mapu prevoza i grada i odgovore na sva pitanja gde trebas da ides i kako najlakse da stignes do odredista...

ne znam sta bih ti jos rekao, ako imas kakvih pitanja slobodno navali, prosto i meni je fenomenalno kad se setim valensije :D

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo par mojih slika iz Valensije:

484056_4463504430885_955952034_n.jpg

553548_4463503510862_1743274635_n.jpg

422311_4463468469986_928916372_n.jpg

603474_4463456509687_1412197479_n.jpg

562674_4463440029275_927953540_n.jpg

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

post-60957-0-79271700-1405877642_thumb.jJa sam bila u Valensiji 15 dana, žao mi je što nisam mogla produžiti boravak. Grad pruža sve mogućnosti odmora. U delu grada Mediterano su hoteli smešteni na samoj obali, ima ih raznoraznih, pa šta izaberete.Mali hoteli nude porodičnu atmosferu.Domaćini su veoma ljubazni. Pošto sam putovala u sopstvenoj režiji, trebalo mi je mnogo informacija. Od osoblja hotela dobila sam sve informacije. Saobraćaj je odlično organizovan, sa elektronskom kartom možete koristiti sve vidove saobraćaja, dopunjavati po portebi. Grad nauke i umetnosti je nezaobilazan. Ima dovoljno sadržaja da vam oduzme najmanje dva dana. Pored akvarijuma, Opere, muzeja nauke tu je i veoma interesantan bioskop, čiji ekran ima oblik polulopte, dok drugu polovinu čine tribine. vredi pogledati. Stari grad je lep, okružuje ga isušeno korito reke Turija, pretvoreno u parkove , šetališta sa mnogo hladovine, muzička fontana i još ...Grad je prepun turista, pa za večeru treba čekati slobodan sto. Popularno je jelo sa rižom, zvano paelja. Mi smo se više koristili talijanskim jezikom, jer izuzev na zvaničnim mestima niko ne govori engleski. Kada upitate nešto na engleskom čujete samo "no inglese, no, no", što mi više liči na otpor prema engleskom nego ne poznavanje tig jezika.

Na periferiji je veoma lepo uređen zoovrt, čiji simbol je majmun orangutan. Španjolci su veseo i bučan narod, pa ako želite da spavate noću izaberite hotel dalje od plaže, jer tu nočni život traje do ranih jutarnjh sati. Sve u svemu dovoljno vremena za kupanje i ostala interesovanja. Cene su evropske, podrazumeva se. Kako će se neko organizovati sve zavisi od interesovanja, ali u ovom lepom gradu treba pustiti emocije, uživati u svemu što je lepo. A

ako vam se nešto ne dopada zanemarite, okrenite leđa,pa došli ste na odmor ,zar ne!

3

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav svima,

bila sam u Valensiji u decembru 2011. godine I odusevila sam se gradom. Nije bilo turista samo lokalci, napolju 20 stepeni, more, paelja... prosto uzivancija za sva cula. Meni je onako grad bas po meri, daleko manji od Barse I Madrida ali ima dušu I meni lično prija manji broj turista I manji haos I guzva u poredjenju sa druga dva grada. Isuseno korito Turije pretvoreno u parkove I setaliste me je ostavilo bez daha.

Planiram da u martu 2015 odem ponovo s tim da bih ovaj put gadjala festival Las Falles pa me zanima ima li ikoga ovde ko zivi ili je duže boravio u Valensiji pa da me posavetuje I da mi kaze nesto vise o ovom dogadjaju, kao I info moze li se u martu kupati u moru ili je jos uvek hladno?

Unapred hvala...

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Dvadesetak dana folklornog festivala u Valensiji mi je jedno od lepših kamenčića koje ću jednog dana složiti u svoj životni mozaik. Smešteni nedaleko od Mestaje, stadiona fudbalskog kluba Valensija, bili smo blizu plaže kao i centra grada. Nastupe smo imali u večernjim satima tako da smo veliki deo vremena provodili obilazeći grad kao i sunčanje na divnoj peščanoj plaži. Što se muzeja tiče tj. znamenitih umatničkih dela, tu je Valensija malo oskudna ali nas je obradovalo kada se pojavila izložba Pabla Pikasa u muzeju De Belas. Pod muzeje ne podrazumevam Okeanografik (najveći evropski akvarijum) koji je fenomenalan kao i aero centar gde možete uživati u snimcima različitih destinacija kao da ste tamo. Tu je i korida bez koje ni jedan španski grad ne može da se zamisli. Ako ste krajem avgusta u Valensiji preporučio bih odlazak u obližnji Bunjol gde se svake godine održava Tomatina. To je festival gadjanja paradajzom gde svake godine preko dvadesetak hiljada ljudi učestvuje u gadjanju sa oko 120 tona paradajza. Do prošle godine je bilo besplatno prisustvo a sada se plaća 10e ulazak u mesto. Nama je najveći problem bio kako se oprati nakon toga zbog povratka autobusom. Srećom u blizini je neka mala potok-rečica gde smo uspeli da skinemo veliki deo paradajza sa sebe.

I na kraju da kažem da ću sasvim sigurno ponovo posetiti Valensiju sada već turistički sa porodicom.

Moja foto tura Valensije

http://www.putovanja...9#slika_2056784

Izmenjeno (Zoran Stefanović)
1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

biću za Novu godinu u Barseloni pa mi treba mišljenje onih članova koji su bili u Valensiji. Da li se isplati ići na jedan dan iz Barselone za Valensiju po vama? Tačnije imao bih 8 časova za obilazak grada. Znam da nije baš blizu, da je razdaljina između ova dva grada oko 350 km i da će mi na put otići 6 časova. Išao bih brzim španskim vozovima sa polascima u 07:00 časova iz Barseleone i 18:00 časova iz Valensije. Najjeftinija povratna karta koju sam našao je oko 63 evra. Bus je otpao, jer se još duže putuje, a i za njega je karta oko 60-tak evra.Valensija mi je pored Madrida velika želja još od malena! Ako je sada ne posetim čisto sumnjam da će me put ponovo naneti na tu stranu. Ne bih lutao gradom jer već sada znam šta želim da posetitim. Imam nekoliko odličnih tur. karti koje mi već sada mnogo pomažu oko same organizacije. Lokacije na kojima bih se možda malo duže zadržao su Bioparc i stadion Mestalja, popeo se eventualno na toranj katedrale. Kroz deo grada "umetnost i nauke" bih samo prošetao. Vidim da se ceo istorijski stari deo grada nalazi u jednom krugu, po meni prečnika par kilometara. Šta vi mislite? :neznam:

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja glasam za. Jeste da nije blizu, ali ako ne nameravaš ponovo u taj deo sveta, mislim da vredi. Verujem da će 8h obilaska tvojim tempom biti kao nečija 2 dana :) Posetila sam Valensiju na kratko iz dva puta, kao izlet iz mesta Benicassim. Prvog dana smo najviše vremena proveli u Gradu umetnosti u nauke (ulazili smo u muzej, bioskop i vodeni svet), a drugi dan smo se provozali turističkim busem i obišli stari centar grada. Meni se Valensija jako dopala te zato i preporučujem da je posetiš. Osim ako ćeš nekad letovati u tom delu španske obale, čisto sumnjam da će ti ikad biti baš "usput".

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ja sam takodje za. Valensija je predivan grad i vredi ga posetiti makar i na jedan dan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Zašto mi to radiš komisura? Očekivao sam da će te me odvratiti od te moje sulude ideje. Mada, teško žabu u vodu naterati. :zvizduk:

Izmenjeno (marco polo)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka