Guest nikola

Moji utisci iz Hrvatske

301 poruka u ovoj temi

ojla u vezi Sutivana , tamo vam se svake godina odrzava outdoor festival Vanka Regule

http://www.vankaregule.com/ na njihovoj stranici imate galeriju slika pa mozda i bude nesto sto ce vas zanimat

festival traje mislim 10ak dana , a dogadjanj su sportska i u sklopu Vanka regule je i filmski festival pa ko voli nek izvoli :D

evo par izvjestaja iz 2-3 godine unazad

http://www.adventure-sport.net/index.php?o...iew&id=3519

http://www.adventure-sport.net/index.php?o...iew&id=3542

http://www.adventure-sport.net/index.php?o...iew&id=5230

pozz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ooo! Sve ja to, odavno znam! Ali, malo sam "matora" za ekstremne sportove! biggrin.jpg

Hvala na obavestenju, u svakom slucaju! srce.jpg

Izmenjeno (DraganV)
Nema potrebe citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Diskoteka se zvala CITRA ako me secanje dobro sluzi...da li se secas pizza u "Braceri"?

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne, ali "Citre"-da! Najvise po tome sto je tata isao da sacekuje sestru, a ja sam vise preferirala nocno kupanje na Likvi, isplovljavanje camcem sa drustvom, sedenje na "Zidicu"... :D ...docekivanje zore na Lucici...sedenje u "Giru" sa drustvom...jedini kafic u to vreme...jos mogu da mu se setim mirisa! :D

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kad smo kod secanja, sad mi pade na pamet i ona pekara na krivini prema gradskoj plazi-najbolji burek! I blejanje i gledanje u zvezde kod svetionika....i katamarani kojima smo stizali iz Splita...ajme! :D

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ooo! Sve ja to, odavno znam! Ali, malo sam "matora" za ekstremne sportove! :D

Hvala na obavestenju, u svakom slucaju! :srce:

nema na cemu!

sam sta znaci "matora"?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znaci ono sto je napisano! :D (citaj-mama dvoje"klinaca" od 20 i 22 god.)...vise njima prilice te z******cije nego meni! Vidis o cemu sam pisala...sada sigurno postoji gomila kafica i sve je mnogo modernije...mada sumnjam da moze biti onako kako je nama bilo... :srce: :srce: :srce:

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nažalost Pefkari, nikada neće doživeti ono što smo mi imali... Sad je to sve sterilno, nekako industrijski odlazak na more. U naše doba, kretalo se na more tako što smo poneli po kupaće gaće i par majica, koji dinar i gitare. Naguramo se nas 15 u kupe II klase i celu noć do mora pevamo, pijemo sokove i ljubimo se u polumraku i samo usputne stanice osvetle poneko nasmejano lice ili zagrljeni par.. Ujutro pravo na plažu, kupimo po pola kile 'leba i po paštetu i dosta za ceo dan do uveče. Predveče nađemo najjevtiniji smeštaj u nekoj rupi a nama to ispada kao dvorac ako je sa nama neko čija ruka neprestano traži našu.... Odmah se picnemo, što podrazumeva čistu košulju i obavezno šmekerske bele pantale pa u grad. Bez para ali sretni i zadovoljni do jutra bazamo, pred jutro se okupamo u moru i na spavanje, kako ko sa kime .. 10 dana nam prođu kao u snu, bez skutera, švedskog stola, erkondišna, frapea ili rentakara... Vraćamo se kući pocrneli kao đavoli, još više zaljubljeni, puni uspomena i usana koje bride od poljubaca, prstiju koje ne osećam od gitare, stari razdrnadni fotoaparati čuvaju film sa najdražim licima i morem i to nas posle hrani celu zimu do sledećeg leta... To su bila letovanja...

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sve je, od reci do reci, kako si napisao! :srce:

Uz sve te vozove i onaj odvratni miris WC-a (tada mi nije smetao!)...momci, normalno, ponesu neko pice i cigarete i onda se malko dzekiraju pred devojcicama...kao,oni su upoznali zivot, pa da vidimo i mi sta znaju! :D ....sreca te postoji SECANJE!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A što mene ne zovete ovde, a?! Ja kao ne volim da pričam o lepoj prošlosti?!?

Ozbiljno, to ne doživeh...ko vas dvoje. Svejedno najlepše uspomene nosim i koje jedno dete od 5 godina može da ponese.

A ono što opisujete...to mi liči na onu epizodu "Grlom u jagode" kad su bili na moru.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ovo je slobodna zemlja! Svi su dobrodosli! srce.jpg

Sto se toga tice, ta generacija je starija od mene 15-ak godina... biggrin.jpg

"Moje" su bile 80-te....najlepse koje pamtim....

Mladima je "truba" pricati...nisu doziveli...ali kad neko ovako napise, a ti si to doziveo, zacas ti se "vrati film"!

Znam da ce zvucati kao da sam odlepila...ali, za mene "to vreme" ima specificne mirise koji se pamte...u prenesenom i pravom smislu...ja, npr., mogu da se setim mirisa mora...soli...kamena...rastinja...kod mene je slika potpuna...boje, mirisi, ukusi....smajlicasanjaripodbocen.gif

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sigurno neću to da pomislim. Miris što ume da mi otključa neka vrata po mozgu to niko i ništa drugo ne može.

A znaš šta ja pamtim od toga. More, vodu, ali ne sa plaže nego sa onog kao pristaništa. Beton neki i oni gvozdeni stubovi za koje se veže brod. Pa prelamanje svetla kroz onu negde plitku a negde duboku vodu...i kako mi je bilo čudno: more je i TO, onako...nepristupačno, niko se ne kupa, nekad i ribu vidiš....i ono DRUGO, na plaži.

A sa plaže prvo mi kreću scene LADOVINE, ispod bora...i zvuk onih buba na vrućini zriiiiiiiiik, zriiiikkkk...pa onda šljunak do mora, pa šljunak u vodi, pa onda BUĆ!

A muzika u oba slučaja: Bisera Veletanlić, ona pesma...on je mornar, ona ga prati, ide refren "baj, baj, bajj...." On bi malko kao da pobegne od nje al ona ide za njim.

Konjec.

biggrin.jpg

Izmenjeno (DraganV)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Niiiiiiiiiiidzooooooooooooo!!!!!!!!!! Je l' ti hoces da "odapnem", sto bi rek'o moj taja? :)

A meni dodju slike druzenja klinaca ispod rogaca...pa oni kameni zidici, koji cuvaju zemlju od "spiranja"....masline, agave....svetionici koi su kao starci koji pamte vekove...ljuljuskanje barki i sum mora, ono kad udari o obalu...klape...kako ja to volim da slusam...svako mesto ima "lokalce"...a ljudi imaju divne glasove.... :zaljubiska:

Izmenjeno (pefkari)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja da spustim malo tu romantičnu loptu...klape i glasove ne pamtim. Moji su nosili stari kasetofon i trake. Muzički izbor im je bio ok, al ništa onako tipično morski.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Brac...Sutivan...kafe "Giro"...jukebox..."Night in white satin"..."Love is in the air"..."Hotel California"..."Nadalina"..."Samo simpatija"... :zaljubiska::zaljubiska: :P :P :srce::srce:g040.gif

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka