Guest nikola

Moji utisci iz Hrvatske

301 poruka u ovoj temi

ja razmiljam o odlasku u hrvatsku. nadam se da je proslo dosta vremena od svih onih kriza. jedino sto ne znam gde otici! znam da je istra ok, i da ne bi bilo bas nikakvih problema zbog toga sto dolazim iz srbije, ali mislim da su ostrva prava stvar. ako neko ima neka saznanja, molio bih za neku dodatnu informaciju!

pozdrav

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Moj ti je savet da ne ides kolima, ako si to imao u planu jer se sa istim neces vratiti (bar ne u istoj formi).

Iz iskustva...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Svakako ti preporučujem odlazak u Hrvatsku!

Prošle godine sam bio u Rijeci, i to je bilo najlepše letovanje dosad! (pre toga sam, nažalost, bio samo u Crnoj Gori, Grčkoj i Bugarskoj)

Ljudi su više nego ljubazni, more je savršeno (kupao sam se i na najgoroj gradskoj plaži sa koje se vidi brodogradilište, očekivao sam naftne mrlje, a dobio sam prečisto more; naravno, imaš bezbroj normalnih plaža), kafići su civilizovani (imaš sve - za sve ukuse (sem turbo folka, to je u svega jednom kafiću koj je uvek prazan), preporučujem belgijski caffe-restoran: uveče serviraju predivnu hranu), nikome ali NIKOME nije smetao moj izrazito beogradski naglasak, čak su me slušali sa ushićenjem!

Takvo je stanje u čitavoj Istri, i tamo treba ići.

Što se priče sa kolima tiče, veoma je bitno gde ideš.

Jedan moj prijatelj svakih nekoliko meseci ide kolima u Rijeku i apsolutno nema problema.

Uz to, mnogi vole letovati u Lovranu i Opatiji (koja je preskupa) - mada ja ne znam. Lovran ima lepše plaže i nigde nema industrije, ali je jako mali. Svi koji žive u Lovranu izlaze u Rijeku u kafiće (oko 30 minuta vožnje gradskim prevozom).

Overall, provešćeš se predivno, bez diskusije, samo budi spreman da potrošiš mnogo novaca jer su cene relativno visoke.

Doduše, ako si navikao na cene iz Crne Gore, nećeš ni primetiti razliku u ceni, dok je razlika u usluzi više nego očigledna.....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Do sada bila u Bolu na Bracu- must go. Imam cak i neku adresu za privatan smestaj. Jesu skuplji ali su strava. Nije bilo nikakvih problema (mada sam tad isla busom).

Prosla godina- Makarska- prva preporuka, nikako kolima. Mi smo krenuli sa novosadskim registracijama, i umalo da se vratimo bez jedne tablice, a da ne pricam o urezanom U i Za dom spremni na gepeku.

Sve u svemu, najsigurnije je na otocima, njih je rat zaobisao, pa ima manje ili nikako zle krvi. Preporuka (ne iz mog, vec tudjeg iskustva) su jos i Hvar i Mljet.

Ovde samo jedna ograda- na otocima, sem na Hvaru, su mesta uglavnom jako mala, pa provod nije najbolji na svetu, ali preko dana ima sila programa- krstarenja, surfinga, skijanja, voznje skuterom (ovim se za manje od pola dana obidje Brac), biciklom, tako da do uvece uglavnom covek bude mrtav.

Ukupna ocena- 4+

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Istra je predivna, prošle nedelje sam se vratila. Imaš auto put do Zagreba pa savršen novi put do Rijeke, Opatije, Pule, Poreča... Ja sam put Pula Bgd prešla za 7 sati uz pauzu za kafu. Nikakav problem što se tiče registracije ili naglaska, čak naprotiv, tope se od ljubaznosti.

Inače, išla sam preko "Last minute" za neverovatnih 135 eura za 7pp u savršenom hotelu sa 3* na obali - Medulin kod Pule i dete (10god) ne plaća ali ima i krevet i hranu. Proveli smo se - ne može bolje.

Bila sam i u Dubrovniku prošle godine i bilo je dobro, ali ipak i malo napeto dok je Istra krajnje "opuštena" i za preporuku.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ej a jel ima neko pojma koliko kosta karta do rijeke?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

evo za par meseci smo bili dva puta u istri.prvo u septembru a zatim za novu godinu. destinacije rovinj i porec. sta reci........ predivno!!! od samog puta, vozis se auto putem do zagreba, pa zatim novim auto putem do rijeke, onda kroz ucku i eto te na drugoj strani istre. kolima ako ides je prava stvar, zujis okolo po mestascima, plazama . sve je cisto, uredno ,sredjeno.mestani su vise nego ljubazni. preporucujem ipak rovinj, pazi kad ne moze da se nadje mana, plaze neverovatne, kilometarske, na sve strane slobodne nema placanja ulaska i slicnih gluposti. stari grad u rovinju fenomelan, pravi mediteranski dozivljaj, male tavernice na sve strane, riba, skoljke, vino, miris mora....mnostvo galerija, prodavnica suvenira, malih ateljea, kafea, nema mirisa pljeskavica, agresevnih kafica sa opasnim ekipama, turbo folka,granda, citiya .... sto se tice srpskog izgovora niko ali niko ni rec nije prebacio ionako u rovinju su glavni jezici talijanski i nemacki tako da se i hrvatski slabo cuje. na povratku svratili u motovun mali gradic na bregu u sredistu iste (veli joze ako se secate). svakako posetiti , kamene kuce od pre dvesta godina, vreme kao da je stalo. ma istra je.... cene bar u septembru nisu nista vece nego u bg. otprilike za iste pare mozes i u istru i u cg a sto se tice poredjenje..... nije dozvoljeno,

ma istra je extra

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih u junu isao na medeni mesec u istru ali tako sto bih je obisao celu pocevsi od Umaga pa do Opatije.

Ono sto mene najvise zanima je bezbednost na prvom mestu :ph34r: , cene prenocista posto se moram odluciti da li nociti na vise mesta ali na svakom po jednu noc ili na jednom mestu a da svaki dan vozim gore-dole. Bolo bi dobro ako bi znao i neke detalje koje bilo dobro videti i obici.

Unapred zahvalan,

DR

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

obavezno idi u istru na medeni mesec! ja sam isla vise puta, a prosle godine i kolima sa bg registracijama i apsolutno mi se nista nije desilo! Cak su nas vise puta i pozdravljali na autoputu, kad vide registraciju.

sto se mesta tice, cela istra je divna, ali meni licno je rovinj najlepsi-njega nikako ne,oj propustiti. Takodje, porec, novigrad, motovun, hum(najmanji grad na svetu), i moscenicka draga( predivan stari gradic na brdu, a onda se stepenicama ili kolima spustis do malog mesta na obali sa divnom plazom)...

sto se tice cena...kako gde naidjes...ja sam u rovinju imala apartman za dvoje u starom gradu, u najprometnijoj ulici za 35eura(cena za dvoje)...ali uglavnom mozes naci i jeftinije! ni kafici ni restorani nisu skupi,cak i neki jeftiniji nego u bgd

istra je relativno mala a ima i fobar put tako da sam ja iz mesta u mesto stizala za nekih sat vremena u proseku tako da ti je svejedno da li ces spavati u jednom mestu ili ne.

ljudi su vise nego ljubazni!

eto to je moje iskustvo, ako te jos nesto zanima, pitaj!

lep provod! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koji grad-ic preporucujete sa pescanim plazama, zbog dece

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

cujem da crikvenica ima jako lepe pescane plaze

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

...s malom bebom. Mi smo iz BiH. Prvo smo htjeli na Korculu,pa nam se cini predaleko. Sad ne mogu da odlucim gdje da idemo,da nam je blizu,da su lijepe plaze,zbog bebe....ali i da moze navece da se proseta i nesto kupi.

Zanimaju me vasa iskustva sa HR primorjem!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

nemam iskustva, ali na netu sam nasla slike i preporuke, tako da smo mi odlucili Krk, smesticemo se u Malinskoj, za koju kazu da ima bas lepih plaza a poseticemo i Basku za koju kazu da ima najlepse plazu na hrvatskom primorju

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja bih isla u Zagreb, pa ima li ko informaciju kako i na koji nacin, a ipak da bude bezbedno i ne puno skupo? :ph34r:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27105
    Ukupno tema
    907228
    Ukupno poruka