alexm

Potos - izbor smeštaja

2238 poruka u ovoj temi

Evo da podelim i svoje utiske o smeštaju sa prošlogodišnjeg letovanja u Potosu, dugujem to i drugima, kao što su i meni pomogli ljudi sa foruma. :)

Kao što sam u post-u iznad rekao, bio sam smešten u prizemlju vile u dvokrevetnom studiju/apartmanu u vili Dimitris (iznad magistrale, sa leve strane na putu ka Teologosu). Dakle u vili Dimitris čije su sobe skromne ali čiste i skroz na mestu, sam bukvalno našao taj mir koji mi treba da se odmorim noću ili svež počnem dan, jer volim dosta aktivno letovanje. Stade mi mozak koliko su koštale tačno sobe ali je moje putovanje sa sve smeštajem i prevozom iz Bg-a, prošle godine - od 6.7. do 18.7. bilo 185e (doduše plaćeno u aprilu).

Kao što se vidi na slici, vila Dimitris jeste "pomalo udaljenija" (oko 500m) od plaže, međutim to je zaista zanemarljivo s obzirom na to da je Potos skroz ravan. Ovo je takođe prednost ako ne želite da do 3 ujutru svake večeri slušate buku koja dopire sa prepunih uličica u Potosu u kom bruje restorani, kafići i radnje sa suvenirima. Još jedna prednost - u sobi nismo imali bukvalno nijednog jedinog komarca, a bogami ni druge insekte. Sobe na prozorima i vratima od terase imaju komarnike, i prosto u tom delu Potosa nema nešto komaraca, dok su ljudi iz centra prošle godine kukali.

Potos_-_vila_Dimitris.thumb.jpg.9d025664

Vila ima KLIMU, WIFI, TV (ne vidi se na slikama, ali je iznad ormara velikog koji se takođe ne vidi), KUHINJU skroz opremljenu za kuvanje, tanjirima i escajgom, kupatilo... Takođe ima i svoj parking, prelepu baštu koja je bukvalno mala šuma sa različitim cvećem, saksijama itd. sam eksterijer kuće mi se mnogo dopao, rađen keramikom i raznim šarenim kamenčićima, žardinjerama itd. a rekao bih da je sve to samostalno sređivao gazda, koji se izgleda time bavi, jer se iza vile nalazi mala sređena radionica sa materijalima. Ispred svake sobe postoji suncobran sa stočićem i stolicama za sedenje napolju, a tu su i dva velika roštilja dostupna za goste, jedan za po svaku stranu kuće. Gazda je večito nasmejani dekica koji je svakodnevno tu i zaliva baštu, dok je gazdarica iako možda ne tako simpatična gospođa, zaista dobra žena. Pošto se poslednjeg dana izlazi do 10h iz soba, i ispred kuće se čuva prtljag, poslednjeg dana smo se sporazumeli sa gazdaricom i rukama i nogama, s obzirom da ona ne priča engleski, a pošto je zgotivila devojku i mene ostavila nam je ključ u nekoj saksijici da možemo kad god do polaska da odemo u WC. Pošto autobus ne može da se zavuče do same vile, gazda je čekao sa svojim kamionetom na "putu za Teologos" i prevezao nam stvari. Gazde su po jeftinijim cenama nudili i svoje domaće maslinovo ulje, ko je želeo itd.

Takođe, iako ne piše ni u jednoj ponudi agencija, peškiri i posteljina se menjaju na polovini boravka, A KLIMU SU GAZDE DALE BESPLATNO, iako je rečeno da je 5e po danu. Međutim kako je vila ušuškana meni nije bila potrebna klima.

Dokaz da vila vredi jeste i bračni par grčkih profesora koji svake godine dolazi baš u tu vilu da letuje mesec - dva. Valjda Grci i sami najbolje znaju šta valja, a nije da ne mogu da priušte više.

Iako više nema ove vile u ponudi agencije preko koje sam ja išao, izguglao sam da 4 agencije (meni doduše nepoznate, pa ne smem da preporučim) imaju ovu vilu u ponudi, ako bude zainteresovanih, a ubeđen sam da postoje i oglasi na stranim sajtovima da je direktno rezervišete. Dakle, vila je po meni idealna za komotan, porodičan odmor, pogotovo ako hoćete kolima da obiđete ostatak ostrva.

Preporuka. :)

p.s. nažalost nemam fotku glavnog dela dvorišta gde postoje i kamene/keramičke klupe, još jedan roštilj, suncobrani itd.

dvoriste33.jpg

dvoriste11.jpg

dvoriste01.jpg

dvoriste44.jpg

Dvoriste22.jpg

terasa11.jpg

DSCF0158.JPG

DSCF0156.JPG

DSCF0155.JPG

DSCF0154.JPG

Potos - vila Dimitris.jpg

Izmenjeno (Mateos)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

jel to bilo preko neke agencije ili solo ...

meni se 4 slike iznad ovih kreveta ne vide ;(((

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

​Bilo je preko agencije, napisao sam ali ove godine je nemaju u ponudi. Ostale ne smem da preporučim. (obrisano ime agencije :))

A za slike, ako iznad slika sobe, vidiš i 5-6 slika dvorišta, onda ih vidiš sve. Te četiri što fale su verovatno bag jer sam slučajno okačio duple slike, pa ih potom obrisao. :)

Izmenjeno (Tripco)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ok ...;)))  - tu stanuje i vodičica za naše agencije onda --- i ona je prezadovoljna vilom isto.

hvala :cvetak: :kolce: 

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Nema na čemu. Fali više ovakvih post-ova realno, zato rekoh i da podelim detaljnije. ;)

Izmenjeno (Tripco)
1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala na odgovoru! Nemojte mi zameriti, nova sam na sajtu, pa se ne snalazim najbolje. Ne mislimo da ostanemo samo na toj plazi, zelimo da obidjemo ostrvo. :rolleyes: :D Mi smo u Villa Marii. Nudili su nam i Villu Dimitris, pa su nam rekli da je daleko od plaze, meni nije toliko bitno, koliko je mom momku :D ali se nadam da ce biti super. Jedva cekamo da idemo. Javicu Vam kako je bilo, i naravno poslati koju slicicu! :rolleyes:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima! Pisem, jer imam obavezu prema vama, a takodje i da izrazim veliko hvala gospodji Christiani i gospodinu Jorgosu i da im se na ovaj nacin zahvalim na divnih dvadeset dana provedenih u njihovom apartmanu, studiu Christiane rooms. Sa suprugom smo prosle godine krenuli na more sa pretpostavkom kako nam je potreban smestaj samo da prespavamo. Uputili smo se ka Potosu sa punim rezervoarom pa kako nam Bog da. Po preporuci postova sa foruma ukrcali smo se na trajekt iz Keramotija koji nas je za 30ak minuta prevezao do Limenasa. Odatle laganom voznjom istocnom stranom ostrva stigli smo u Potos. Put je trajao 40 min. Setali smo u potrazi za smestajem, naisli na nekoliko dobrih ponuda, sto u blizini plaze, sto u centru Potosa. Cena smestaja za studio se kretala od 30e do 60e. U zavisnosti gde se nalazi, da li ima parking itd. Po ulasku u dvoriste jedne vile, prisla nam je devojka koja je razumela nas jezik, a ispostavilo se da je ona Srpkinja i da zivi u Potosu. Jasmina nam je pomogla u potrazi, odnosno nasla smestaj u objektu Christiane rooms. Christiane rooms je porodicna vila. Vlasnici gospodja Christiana i gospodin Jorgos zive sa cerkom u prizemlju, dok na spratu izdaju dva studija sa sopstvenom kuhinjom i kupatilom i jedan dvosobni apartman sa kuhinjom i kupatilom. Koriscenje klima uredjaja se ne doplacuje. U sklopu vile imaju i veliki parking sa reflektorom, koji se zakljucava nocu. Vila se nalazi na 10min hoda od centralne raskrsnice u Potosu prema selu Teologos. Na pocetku teksta pisem o smestaju potrebnom samo za prenociste. Ovaj smestaj pored perfekte higijene, potpuno opremljene kuhinje, ljubaznosti vlasnika ima i dusu! Ovde cete pronaci mir i osetiti prave cari ostrva, nauciti po neku grcku rec, cuti zanimljivu pricu od vlasnika gospodina Jorgosa - kapetana trajekta u penziji. Nauciti nesto vise o grckoj kulturi, saziviti se sa ljudima i zavoleti ih, a i oni vas.

Zato ako je vas izbor Potos toplo preporucujem Christiane rooms. http://www.christine...dex.php?lang=en

​Ja ovo mogu da potvrdim, jer sam takodje bila gost u ovoj vili.

Gospodja Christiana je Francuskinja, i veoma ljubazna. Nama je donosila sveze povrce iz njene baste. Apartmani su izuzetno cisti, odlicno opremljeni, besplatan wifi , klima, a cena veoma povoljna! 

Mi smo bili u cetvorokrevetnom studiu , koji je veoma prostran,  sa bracnim lezajem, i krevetom na razvlacenje koji je iste velicine kao bracni. Terasa gleda ka ulici, i dovoljna je da sede 4 osobe 

Jedina mana ovog smestaja je sto je malo dalje od plaze, ako planirate da se kupate na gradskoj plazi. Mi se tamo nismo ni jednom okupali , jer ne volimo guzvu. Isli smo autom svaki dan na neku drugu plazu, a kod apartmana nas je uvek cekao ogradjen parking. Jos jedna mana je to sto je vila na putu za Teologos, pa moze malo da bude bucnije uvece ( motorcikli, auta). Ali mi smo bili u studiju koji je do puta pa je mozda to razlog. 

Uglavnom , kada bi ponovo isla u Potos sigurno bi rezervisala  Christiane rooms...

IMG_4326.JPG

IMG_4325.JPG

IMG_4322.JPG

IMG_4323.JPG

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dva puta sam letovao na Tasosu, u Limenasu i Potosu. Na oba letovanja smo imali problem sa komarcima, koji resava raid ili neko slicno sredstvo. Sve u svemu i nije neki strasan problem, ostrvo je prelepo sa divnim plazama za ugodan odmor. U boljem secanju mi je ostao Potos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pozdrav svima, zanima me ima li neko iskustva sa Vilom BABIS i famoznim apartmanima - mezonetima za 5 osoba? Preko mi je potreban neki tip. Na putu sam da sebi i ostalima upropastim letovanje pa me sprecite molim vas :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

vila Toula iliti Babis ... imaš li neku bolju ideju ??? traži je pod oba imena ... 

Izmenjeno (elzner)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jel ova ideja losa ili? Nisam siguran da sam te razumeo.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

P9281563.JPG

P9201744.JPG

P9201734.JPG

P9191732.JPG

P9201271.JPG

P9130611.JPG

P9120593.JPG

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jos kad bi imala neku sliku od "mezoneti" apartmana, to bi bio pun pogodak. Iskustva iz Potosa? U svakom slucaju veliko hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znači, vila nije nova, solidna je, u prvoj ulici do plaže ... mi smo bili u app-u 2+1. Imaš i svoj parking - to vidiš na slikama. 

Moja iskustva iz Potosa i snalaženje na Tasosu su O V D E

tu su postavljeni i linkovi ka svim mojim FT Tasosa. 

Izmenjeno (Biljana 2302)
sve slike koje se jednom nakače u postu - ostaju i dalje ... popravite tu opciju, a ne da ulazimo svaki put i uklanjamo slike sami!!!
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ponavljam slike po II put:

P9100251.JPG

P9201277.JPG

P9130615.JPG

P9130609.JPG

P9201254.JPG

P9130613.JPG

P9201738.JPG

P9201742.JPG

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27009
    Ukupno tema
    905838
    Ukupno poruka