Zoki

Prevoz autobusom iz Srbije u Tursku

139 poruka u ovoj temi

Poslednje tri godine do Turske sam gledala samo Troju i svaki put mi je polazilo za rukom da zaspim. Nisam odusevljena filmom, mnogo vise sam ocekivala i nisam bas ljubitelj holivudskog spektakla, a i Bred Pit nije moj tip.

Ali svakako dobar izbor filma na putu do Turske.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nikad vise autobusom!

Sedista skucena ( na spratu sam bila), besika samo sto mi nije eksplodirala, noge otekle ko ose da su me izujedale. Tv bio toliko daleko da nista nisam videla- da bar jesam bezbolnije bi proslo vreme.

Kad sam izasla imala sam utisak da me neko isprebijao.

A nazalos sam od onih sto ne mogu da spavaju u busu <_<

Da mi sad ponude besplatno letovanje u turskoj, a da se idem busom-odbila bih.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Isao 2 puta preko Argusa do Kusadasija, bas tim novim autobusima. Ni jednom mi nije bilo mnogo hladno nocu na sta se mnogi zale. Mesta za noge malo, ali nista manje nego u autobusima drugih agencija. Na putu tamo i nazad prave premalo pauza, tako da jeste nekima frka za WC.

Sedista oni odredjuju, postoji spisak i pravi se prema redosledu uplata. Ko uplati poslednji dobija sarage, jednostavno.

Opet da idem isao bih busom. Razlika u ceni je nekih 100ak evra sigurno, a za te pare u jeftinijim hotelima u Kusadasiju mozete da dobijete dodatnih 10 dana, sto je meni uvek bolja opcija. Opet da imam 40 godina verovatno bih drugacije razmisljao ;)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Opet da imam 40 godina verovatno bih drugacije razmisljao ;)

Putovanje je stvar duha, a ne godina. :P

Ko nema drugo, bolje rešenje, neka to prihvati sportski - pripremi muziku, prekrivač za ne daj bože, jastuče, knjigu, časopis i sve ono što nam može olakšati putovanje i putuj i uživaj...:klap:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zbog uštede bih išla autobusom, mada moj dragi više neće ni da čuje. Ali ne bih sa Argusom, mislim na autobus, ali avion ok, tako ću ići. Četiri puta smo išli za Tursku autobusom sa tri različite agencije, Argus ima najneudobnije autobuse, sa maksimalnim brojem sedišta, razmaka izmedju skoro da i nema :D Ti autobusi jesu novi, ali su nabijeni, maksimalni brojem sedišta. Sad smo sa njima išli do Budimpešte, put je kratak pa se da izdržati, ali i tu smo se pokočili, a sedeli smo dole gde bi trebalo da ima više mesta, ali nema. Tim autobusom nema šanse da bih izdržala do Kušadasija, možda ja i bi, ali moj suprug nema šanse. Ići ću sa njima ali ne autobusom. Sam put sa njima je jako loš, mislim bukvalno na put do destinacije, nema pauza, prilično bahati pratioci grupe... katastrofa. Ponavljam putovaću ja sa Argusom u Tursku ali avionom, a do ovih kraćih destinacija kao što je Budmipešta ću izdržati jer mi odgovara hotel koji oni imaju u ponudi, a i blizu je. Primera kad smo sad išli u Budimpeštu bilo je 2 pauze od Novog Sad do Budimešte što je 300 km, a kad smo išli do Marmarisa iz Beograda (jer naravno skoro nikad nemaju polazak iz Novog Sada iako ima doplate i 10 ljudi , njima je malo) je bilo samo 3 pauze TRI normalne pauze, na put od 1700 km, jer oni računaju granice i trajekt u pauze što je morate priznati daleko od toga.

Što se tiče samih autobusa itekako ima udobnih do Praga je bio odličan, do Venecije takodje, visokopodni autobusi su po pravili udobniji, pa ako još imaju manji broj sedišta, pa je veći razmak izmedju, pa svako drugo sedište ima tv... ima udobnih autobusa gde put i ne osetite.

Temperatura jeste problem manje više u svim autobusima, gore je toplo, a onda je dole hladno. Ako je visokopodni u pitanju, a putujete na primer zimi u prednjem delu busa je mnogo lepše toplo je taman kako treba, dok je u zadnjem delu pakao koliko je toplo, a ako isključe grejanje da bi nazad bilo ok onda će se ovi napred smrznuti. Šta da vam kažem slojevito se obucite , da možete uvek da se skinete ili obučete po potrebi :D

Izmenjeno (mikap)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Не знам зашто и наши не крену да купују аутбусе какв су у Турској. Сваки има свој посебан телевизорчић на позадини седишта, добијете слушалице па ви себи бирајте шта хоћете да слушате или гледате између 5 до 10 филмских канала ( по жанровима распоређеним ) и 2 музичка. Мене је то јако одушевило.

Макар када би их купили за овако дуга путовања. Знам да је другу представљало проблем што је седео пред тим великим телевизором, није могао да спава, а очи су га пекле од гледања јер му је готово пред очима.

http://www.pamukkale.com.tr/index.html Примера ради. Види се на овим насловним фотографијама.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Znas kad ce nasi da imaju tako nesto? NIKAD!!! Za to treba izdvojiti kes a nasi bi ja mislim pre rodjenu mamu prodali samo da nemoraju u nesto da uloze a naravno hoce sto vise da zarade.:ljutko::besan:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

extra je busic, jos da ubace one fotelje sa masazom za one ko ja koji se ukoce nakon par sati :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Да иронија буде већа.... сви бусеви су такви ( минус масажа ) чак и они најлошији су са таквом тв опремом. :nea:

Што по мени значи да није то нешто претерано скупо и неизводљиво.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam u Tursku putovala 3 puta busom, svaki put je put bio sve kraci a meni je padalo sve teze:) valjda kad ides prvi put ne znas sta te ceka,pa ti sve super.... Prvi put sam putovala 36h do Kusadasija:) Da, da..... Dobro ste culi..... bilo je to 2004 god, u sred sezone kad je bila pomama za Turskom, pa je sa parkinga SC krenulo istovremena 12 buseva, tako da dovoljno je da oni dodju zajedno na granicu pa da se stvori guzva..... Cekanje na granici i nije bio najvec problem, vec to sto nam je u sred Bugarske nestalo goriva! Mozete misliti tu neodgovornost vozaca da bus ostane bez goriva.I onda smo stajali na sred auto puta da vozac stopira nekog da ga odveze do benzinske pumpe......:) eh ....... da stvar bude jos gora posle 100km pukne guma.... pa nam pobegne trajekt 'ispred nosa', a dok smo cekali iduci vozac se uspavao pa smo propustili jos jedan:) ali bez obzira na sve to mi je jedno od omiljenijih putovanja.... Bilo je super drustvo- puno smeha, pesme i pozitivne energije ucini da i ne bude sve tako crno :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Putovanje je stvar duha, a ne godina. :P

Ko nema drugo, bolje rešenje, neka to prihvati sportski - pripremi muziku, prekrivač za ne daj bože, jastuče, knjigu, časopis i sve ono što nam može olakšati putovanje i putuj i uživaj...:klap:

Ma ljudi nabavite dobru dzidu pa ako vozach pusti Kursadzije chak i to moze biti interesantno! :lol: :lud: Ne stvarno slazem se sa time da je sve stvar duha.Malo procesljas forum skontas sta ti odgovara i pripremis se kako znas i umes.Kraj price. :cool:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

extra je busic, jos da ubace one fotelje sa masazom za one ko ja koji se ukoce nakon par sati :)

Ma da... i zveknu jakuzi i dobre ribe okolo da igraju uz sipke. :lol: Salu na stranu.Tesko da ce nasi da nabave nesto tako dokle god im se ovi busevi kotrljaju.Ne razmisljaju nasi ljudi domacinski(sto se kaze).Samo pune sebi dzep dokle god mogu.Zato generalno nigde i ne napredujemo.

No lepo je mastati. :) Ja cu o jakuziju i curama a drugi vec neka se snadju.Valjda moja cura nece videti ovaj post. :o :lol:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A jel putovao neko autobusom do Antalije? Vidim svi pominju Kusadasi..... Mada mislim da ne moze da bude duze od 5-6 sati (po mojoj amaterskoj proceni)...... a mene istraumirali da ima bar 40h sa pauzama.....

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

koliko ja znam niko u Srbiji ne radi Antaliju autobusom. Argus je nešto pokušavao u par navrata, ali bez uspeha. Valjda nije bilo interesovanja. Mada, iskreno me čudi, jer je Antalija čak i nešto bliža od recimo Ljoreta, u koji naši idu redovno autobusom. Ako već želiš do Antalije busom, jedina varijanta ti da dođeš do Istanbula autobusom ili vozom, a odatle dalje opet autobusom, do Antalije, Alanje, Kemera, ili gde već želiš. Znači, presedanje u Istanbulu je neizbežno. Što se tiče satnice provedene na putu, zaista ti ne gine možda i tih navedenih 40 sati. Recimo da iz Beograda kreneš poslepodne, a Istanbul stigneš sledeći dan u prepodnevnim satima. Uveče hvataš bus za Antaliju, da bi stigla tamo sutradan u jutarnjim satima, ili nekim ranim prijepodnevnim, Sve u svemu kad sabereš, na putu provedeš zaista tih 40-tak sati. Karta od Istanbula do Antalije je negde oko 55-60tl u jednom pravcu, po osobi. Kod nekih prevoznika se karte mogu kupiti preko interneta. Autobusi na ovim linijama su i bolji nego naši. Turci inače najviše koriste u međugradskim prevozima upravo autobuse. Železnička mreža baš i nije nešto jako razvijena.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Već je koldar odgovorio, ali evo i ja ću. Niko ne radi prevoz autobusom do Antalije. Jedino sama da odeš, ovako kao što koldar kaže, ili neku drugu kombinaciju već da nadješ.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26962
    Ukupno tema
    904659
    Ukupno poruka