Zoki

Prevoz autobusom iz Srbije u Tursku

139 poruka u ovoj temi

Ja sam bila 3 puta autobusom u Turskoj i isla bih opet. To je za mene super dozivljaj i sto ja kazem sve je to sastavni deo letovanja. Od samog polaska iz bg-a pocinje letovanje. :D :D :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ponekad treba biti hrabar! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Mi smo prosle god stigli za 24 sata do Kusadasija.Kada pomislis samo na more,plazu,muziku,uzivanje...nije tesko podneti put.Najlepsi deo puta je trajekt preko Dardanelija.Tamo se stize nocu ali je okolo sve osvetljeno i dozivljaj je pravi.

Ako imas dobrog saputnika pored sebe neces put ni osetiti.Malo ti na desno malo on,malo ti do prozora malo on,prozis,skupis noge,jastuce pod glavu,peskir ili frotir preko sebe i za cas si u raju. :D

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Obavezno ponesi jastuce i nesto da se pokrijes u busu!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Treba uvek biti hrabar. :bez-zuba:

Jalence drago mi je što si prelomila u korist Turske. Svuda podji ali u Tursku dodji.

Gde si da si - Kušadasi. :srce:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pocinjem ovu temu jer sam zgranut postupcima vozaca agencije argusturs.Naime jutros sam se vratio iz Kusadasija za neverovatnih 19 sati.U putu smo prosli veoma lose jer su vozaci vozili kao manijaci.Inace sam vozac kamiona i to vec 12 godina tako da mogu da ocenim kako ko vozi.Ova dvojica su bili katastrofa.U odlasku smo isto tako brzo stigli i umalo nismo imali udes u Susurluku.Tu su se vozaci zamenili pa je onda nastao haos.Ovaj sto je spavao je seo za volan ocito neispavan pa je poceo da pravi svasta.Prilikom okretanja u rikverc je udario u banderu i ostetio istu,onda kada je izlazio sa parkinga umalo nas nije udario kamion koji je dolazio iz istog pravca.Uz skripu guma je izbegnuto najgore.Sa druge strane je dolazio automobil koji se jedva zaustavio i verovatno je pomenuo vozacu pola familije na turskom.Inace osecali smo se kao da smo vrece krompira koje se voze do kvantasa.Vodic Djordje je bio izuzetno drzak i bezobrazan tako da je svima u autobusu bilo jasno da mu posao sa ljudima ne lezi.Cak i pastiri imaju bolji odnos sa svojim stadom nego on sa nama.Onako neispavani stizemo do parkinga blizu Seldzuka gde pauziramo ceo sat jer su vozaci pozurili,a Turci u hotelu nisu spremili sobe.Vreme nas za 10 dana i nije bas posluzilo jer je dosta bilo oblacno.Samo nekih 4 dana smo uspeli da se kupamo,ali nema veze jer smo dosli da se odmorimo.Inace smo posli sa 5 autobusa od toga dva dvospratna nisu bila ni 10% popunjena,a mi smo se gurali u visokopodnim krntijama koje su ko zna koliko godina stare(dok su dvospratni bili novi).U povratku je bilo isto mucenje sa tim sto nisu dali uobicajenu pauzu u Susurluku od 45 minuta vec samo 30.Opet je bila ista prica sa autobusima(sedeli smo u istom).Inace autobus marke jonhere u kome smo se vozili je medjugradski,a ne turisticki.Nisu stali ni na jedan fri sop,a putnici su zahtevali.U busu nije radila klima vec je duvao samo hladan vazduh.Autobus nije bio tehnicki ispravan jer je imao problema sa lamelom(podrhtavanje prilikom polaska)i kao takav nije smeo u saobracaj.Kisa je u povratku padala kao iz kabla ,a sumaher(tako smo ga zvali)ne popusta gas.Nema veze da li mu neko dolazi u susret ili ne on pretice na duplu punu liniju.Ocigledno da nije imao lekarski pregled jer sigurno ne bi prosao kod psihijatra.Mislim da je ovakvo ponasanje od strane vozaca i vodica nedopustivo i velika sramota za agenciju ciji su oni predstavnici.Jesmo bili zadnja tura ali takvo ponasanje i odnos vozaca prema putnicima nedopustiv.U sali sam rekao da treba da nam uplate banju posle dolaska kuci da se malo oporavimo od autobusa i blago receno reli voznje jer smo svi bili na odmoru,a ne na test voznji.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Sta reci na ovo sem SRAMOTA. Ja sam sa tom agencijom putovao pre sest godina, prvi i poslednji put. Ne mogu da verujem da se za to vreme nista nije promenilo. I nama se autobus pokvario pa smo cekicali dva sata u sred nedodjije, klima je takodje nonstop duvala leden vazduh, samo su vozaci normalno vozili. Od tada kad ne dalek put idem autobusom, obavezno nosim papirnu traku, pa lepo zapusim izduve iznad glave i prozora. Nije mi jasno kako to vodic moze da bude bezobrazan, sto mu narodski niste objasnili sta je njegov posao i kako treba da ga obavlja, a sto se tice pauze mogao si jednostavno da ih iskuliras, bas da vidim kako bi to krenuli bez tebe. Ja sam sa grckim fri sopom imao isto iskustvo, ali sa drugom agencijom, kao 20 min za fri sop, ma vazi, zadrzao sam se 45 i nista, sacekali me, krenuli da gundjaju, ja ih naduvao i to ti je to. Pa nece mene da maltertira neki kocijas ili neki nazovi vodic i to za moje pare. Sto bi Rambo rekao sakom u glavu.

Izmenjeno (flysly)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Kada smo dolazili na trajektu skoro su vozaci zaboravili dve starije dame koje su isle do toaleta.Sva sreca te je suprug od jedne reagovao zustrije i onda su morali da sacekaju.inace nisu dolazili do hotela da se raspitaju da li je sve ok i da li smo dobro.Polise od osiguranja nisu nam dali vec su nam rekli da je polisa grupna u sta nisam poverovao.Jedan nas covek je dva dana pred put dobio dijareju i povracanje pa je hteo da iskoristi osiguranje,ali se ono nije odnosilo na stomacne tegobe,stvarno sramota a covek je sa suprugom uplatio 20 dana

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dzabe ti sto su autobusi novi kada u dabldekeru na spratu temperatura se kretala od 14 do 17 stepeni.Klima pici 300/h,ali kada smo se pobunili i pitali da li zele da otvaramo prozore cekicem za slucaj opasnosti da bi se ugrejali brzo su reagovali i ugasili (citaj onesposobili) klimu :smorilo: ,da bi po ulasku u Srbiju upalili grejanje :P !!!Sto se tice stila voznje,kopiraju turke (svi jure ko blesavi,ali niko nezna gde).U turi od 05.09 u povratku razlika u dolasku u Beograd bila je 3 sata izmedju autobusa,a u odlasku sve je bilo ok,malo su nagazili ali nije bilo nikakvih vanrednih situacija usput.Sto se tice vodica relativno su ok,ali smaraju za medalju.Prema njima samo ostro i podvijaju rep garantovano :bez-zuba:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ma ako je ekipa dobra u busu put se ni ne oseti.Argus sada ima nove autobuse i zestoke vozace pa je moguce stici i za 19-20 sati.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

mi smo prošle godine stigli za oko 20ak sati sa jednom novosadskom agencijom. Vozači su vozili brzo, ali bezbedno a stajanja su bila svedena na minimum.

Ne volim duge vožnje i smorim se sedeći, no bili smo psihički spremani na 30 sati... stigli za mnogo manje i to je pomoglo dosta :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je mnogo sati puta, ne bih mogla :wacko:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

strasno sta se desava.... grozno.... ja nemam prigovor ni na vozace ni na vodice, putovala sam s njima 28 sati do marmarisa i 28 nazad, jedino sto je u busu bilo nenormalno hladno(citaj:10 stepeni).ajd kad smo isli, pa i nije bilo strasno, ali kad smo se vracali... sa 38-40 stepeni u bus. ja sam imala kapuljacu dosta vremena jer je bilo uzasno hladno.... ali vodic je zaista bio ok.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ne moze se reci da je bas udobno, ali nije ni nepodnosljivo.

Sto neko rece, razlika je 500 ojrica... :D Aranzmani sa avionom su duplo skuplji, a da ne pominjem dodatne aerodromske takse koje su nadrukane zbog cene goriva (???) :besan:

(koje gorivo to trosi aerodrom, neka mi neko kaze!!!)

Mnozite to sa 4 koliko nas je u mojoj vamiliji, pa malo li je :smorilo:

Za tu razliku mi spojimo dve smene pa nam ni put ne pada tesko kad znamo da nas ceka 20 dana cistog odmora :D

Put do Sarimsaklija - 21-24 sata. Moji, sto kukaju kako im je tesko, prespavaju ceo put :srce:

Ja ne mogu, ali uvek se nadje neko ko sovi, pa malo blebecemo da nam prodje vreme. A i muzikica je tu...

Kola su kola...samo mora dvoje da vozi, ili da se prenoci usput. A iskreno, ja bih strepela da se ne desi neki kvar u sred neke bugarske ili turske nedodjije, narocito nocu. Ovako, o tim stvarima drugi misli.

Boze zdravlja, eto nas opet u autobusu za Tursku sledeceg leta.

Ne dam 10 dana letovanja aerodromima. :ljutko:

PS INFO opet cu da te nerviram sa apt taksama :bez-zuba:

Izmenjeno (petariva)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pocinjem ovu temu jer sam zgranut postupcima vozaca agencije argusturs.Naime jutros sam se vratio iz .

mogu da kazem da ponasanje vozaca i vodica Djordja je bilo super bar kad sam ja isao i vratio se vozaci su bili u voznji profesionalci.mogu to da kazem posto i sam vozim autobus vec 12 godina. Mozda si trazio nesto vise ili si resio da ljudi pomisle kako su drski itd a za kisu nisu ti krivi iz argusa pa da bes iskaljujes na njima

Izmenjeno (Infoputnik)
predugacak citat
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26913
    Ukupno tema
    902664
    Ukupno poruka