sneza021

Pečuj

142 poruke u ovoj temi

Drustvo,pitanje za vas koji ste isli autom(a i za one koji nisu a mozda znaju) Vinjeta je potrebna samo za autoput ili za sve puteve u Madjarskoj? Na sajtu AMSS cas koriste termin autoput pri pominjanju vinjete,cas "putevi",tako da sam malo zbunjen :/ Idem za Pecuj pa ne bih bacao pare na vinjetu ako nije neophodna.Unapred hvala :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Vinjeta je potrebna za voznju autoputevima i ekspresnim putevima. Na svakom ulasku-ukljucenju na put za koji je neophodno posedovanje vinjete postoje znaci upozorenja , ovde mozes videti uputstvo http://en.wikipedia.org/wiki/Vignette_(road_tax) a ovde spisak puteva http://en.wikipedia.org/wiki/Motorways_in_Hungary

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala vam puno :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ajde da izvedemo zakljucak,makar za ubuduce:u Madjarskoj se ne naplacuju lokalni putevi,a za autoput se placa vinjeta.Postoje delovi autoputa a to su obicno obilaznice oko velikih gradova,koji se,takodje ,ne placaju.Kamioni placaju vinjetu i za veci deo lokalnih puteva.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Citam sta ste pisali i dalje nemam odgovor - koji je najbolji put do Pecuja iz Beograda kolima. Vidim svi idu na Mohac, kakva je varijanta preko Batine pa kroz Hrvatsku? Ili do Osijeka pa onda gore?

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Licno bih isao starim putem na Petrovaradin, pa uz Dunav (preko Beocina, Suseka...) na prelaz Nestin-Ilok (vecito prazan), pa preko Vukovara i Osijeka kroz Hrvatsku, i dalje do Pecuja.

Mozda nije najbrze, ali put uz Dunav je solidan, prazan, i zanimljiv za osmatranje naokolo, pa ako ne zurite jako... :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uh ne znam ali ta varijanta kroz Vukovar i Osijek sa BG tablicama, ne znam koliko je pametno!

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To i ja nesto mislim :huh: ...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratih se iz Pecuja, u organizaciji sa agencijom i sto se mene tice bilo je to nepotrebno maltretiranje, sedenje u autobusu 6,5 sati do tamo i isto toliko nazad ,a bili smo jedini na granici i odmah je presli. U Pecuju smo ostali 5 sati.

Grad je ok, nedeljom ne rade radnje,radio je Arkad trzni centar i kafici u njihovoj ulici za setnju. Snizenja ima, nista se ne razlikuju cene od nasih,tu i tamo je mozda veci izbor odredjenih stvari, svakako ne nesto zbog cega treba potezati taj put. Zasto to kazem? Isli smo starim putem kroz sela preko Sombora pa na prelaz Backi breg. Rekoh, verovatno nece da placaju putarine. Vodic rece, nije to razlog, sve placaju , ali nema drugog puta.

Ne znam sta je tacno. Ima put 55 koji ide od Segedina, na Baju i posle autoputem do Pecuja. Ono sto je sigurno, to je da onda izlet ne bi kostao 12 evra.

Dakle odgovor Putnici, je kolima je moguce , samo je skuplje zbog vinjeta i nesto duzeg puta kroz Madjarsku. Dali se isplati, to je stvar ukusa. Grad je lep, ali je vise za toplo vreme i radni dan. Bar po meni.

Izmenjeno (Narcisa Mladenovic)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zašto ste ostali u Pečuju toliko malo ??? :'( :'( :nesvest:

jesi li imala putno osiguranje ???

Izmenjeno (Biljana 2302)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ostali smo do 6 . Nisam imala putno osiguranje, sta ce mi?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da znam šta ću ja da radim sledeći put --- :dance: :dance: :dance:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dakle odgovor Putnici, je kolima je moguce , samo je skuplje zbog vinjeta i nesto duzeg puta kroz Madjarsku. Dali se isplati, to je stvar ukusa. Grad je lep, ali je vise za toplo vreme i radni dan. Bar po meni.

Ma gledala sam ja taj izlet, jeftin je ali mislim da nije vredan tolikog cimanja .. pa za to vreme mogu do Grcke da stignem :rolleyes: . I onda samo protrcis kroz grad i ajd nazad. Kolima je sigurno skuplje ali bar moze jos nesto da se vidi pored Pecuja.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo u centru Pečuja ima 15 kvalitetnih muzeja ... ne može se ni centar Pečuja videti za 1 dan detaljnije ... ja planiram već sledeći odlazak.

2

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26888
    Ukupno tema
    902147
    Ukupno poruka