Guest nemanja

Skolovanje U Engleskoj

10 poruka u ovoj temi

imam 14 godina i planiram da idem za raspust mjesec dana u englesku,kako bih naucio ponesto

ali problem je da ne mogu nac nijednu agenciju sa tim sadrzajem

help

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ako sam dobro shvatio, želiš kurs iz usavršavanja (učenja) engleskog jezika (a usput da naučiš i o engleskoj kulturi i običajima). Reezervaciju kursa možeš da izvršiš direktno sa školama u Engleskoj a ova 2 sajta će ti pomoći da nađeš kurs/školu koji ti odgovaraju:

http://www.educationuk.org/english/

http://www.englishinbritain.co.uk/

Avionske karte i vizu bi morao sam da obezbediš, što i nije neki problem ako počneš na vreme da planiraš, a sada je pravi trenutak za to.

Ukoliko želiš da neko odradi pretragu i administraciju za tebe, možeš se obratiti nekoj od domaćih agencija koja rade posredovanje u ovom poslu:

http://www.ceratravel.com/skolovanje/eng.htm

http://www.toptravel.co.yu/index.cfm?sect=...nje&subsect=eng

naravno, ima ih još puno koje se bave ovim poslom, a za 15-ak dana bi trebalo da i na našem sajtu počnemo sa prikazivanjem njihovih ponuda na jednom mestu.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio na takvom putovanju, i toplo preporucujem.

Pisi mi na stripy@verat.net, ako te zanimaju detalji i agewncija preko koje sam isao.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja preporucujem "Amadeus" iz Nisa, oni vec 20 godina saradjuju sa Colchester English Study Centrom i salju i decu i starije na 2 ili vise nedelja. Ja sam isla 3 puta, i u koledz sa 15 godina i posle u porodicu sa 18. Evo njihove stranice na facebooku ako nekom bude od pomoci http://www.facebook.com/engleski.amadeusnis mislim da tu ima i broj telefona i adresa

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Puma87, hvala puno na ovoj informaciji!

Htela sam da te pitam, posto si vec iskusna u svemu tome, isla si vise puta, kako sve to funkcionise?

Da li se plati sve ovde u Srbiji preko te agencije iz Nisa ili moramo koledzu direktno da placamo?

Kakva su tvoja iskustva sa casovima, nastavom i porodicom u kojoj si boravila?

Hvala unapred :thankyou:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

@spasenija

Ne znam koliko godina imas, ali napisacu ti za obe varijante posto sam bila i u koledz i u porodicu.

Sto se placanja tice sve se placa direktno koledzu u Engleskoj, ja sam preko Raiffeisen banke, agencija iz Nisa je samo njihov ovlasceni zastupnik koji ti organizuje papire za vizu, lidera iz Srbije i svu ostalu pomoc koja ti je potrebna, oni saradjuju sa njima zadnjih 20 god koliko ja znam. Kada uplatis dobijes garantno pismo od koledza koje ti je potebno za vizu, racun i potvrdu za sve to sto si uplatila. Mislim mozes ti verovatno i ovima u Nisu da das pare pa da oni uplate ako ti je lakse, nisam sigurna.

E sad, ako imas izmedju 12 i 17 godina ide se u Framlingam College, i tu ti je obezbedjeno sve (prevoz od aerodroma i do aerodroma, smestaj, dorucak, rucak, vecera, sportske aktivnosti, 2 ekskurzije nedeljno do Londona, Cambridgea, Oxforda itd, nastava, knjige) i moja iskustva su stvarno pozitivna. Sto se nastave tice, grupe su podeljene po nivou znanja, i manje su, ja sam recimo bila sa jos njih 10-ak, i svi su iz razlicitih zemalja sveta, i bas je zanimljivo na casovima a i van casova je druzenje extra jer u koledzu u svakom trenutku bude oko 300 studenata iz razlicitih zemalja sveta.

Ako imas preko 17 godina ide se u Colchester. U cenu ulazi smestaj, hrana, nastava, knjige, i tu si smestena u engleskoj porodici koju naravno organizuje CESC, to su sve proverene porodice u koje oni godinama smestaju svoje studente. Ja sam recimo bila kod ljudi koji recimo imaju oko 60-ak godina, deca su im se poudavala i imaju dosta praznih soba posto im je velika kuca, i da im nebi bilo dosadno posto su u penziji primaju studente. Kod njih imas dorucak i veceru, oni to spremaju, sa njima jedes, i tu se mnogo vezba jezik jer dosta pricas sa njima. U Colchesteru pricaju stvarno lep engleski, sa lepim naglaskom. Naravno imas svoje kupatilo, svoju sobu, posteljinu, peskire, nekad bude i vise studenata u jednoj porodici. Kuce su stvarno lepe i nove, sve je cisto, ma kod engleza sve mora da bude cakum-pakum :) Ja sam isla sa verenikom tad i imali smo nasu sobu i super smo se slagali sa "porodicom". Uz veceru se stvarno ispricamo o 1000 tema. E sad, tu su ti casovi prepodne u skoli, koja je u centru Colchestera, i takodje grupe nisu vece od 10-ak studenata koji su iz svih zemalja sveta. Posle skole imas puno slobodnog vremena koje mozes da koristis za setnje do Londona ili nekog drugog grada, za setnje po Colchesteru, soping, odmaranje, druzenje, kako god. London je jedno 30-45 min. vozom odatle, ali je i Colchester jedan od najelpsih gradova u UK, i ima puno prodavnica, parkova, ma extra je. Uvece smo se par puta organizovali sa drustvom iz skole pa smo isli do grada, ima 2-3 diskoteke (u koje doduse nismo isli jer i ovde ne idemo u diskoteke) ali zato Pabove nismo propustali uvece, tamo je bas prijatno :) ima jedan gde se bas skupljaju studenti iz CESC-a. U Colchester sam isla jednom sa 18 godina i jednom sa 21 i opet bi isla.

Ako te jos nesto interesuje ti pitaj slobodno. Moja iskustva su pozitivna skroz jer pored toga sto obidjes UK (po meni najlepsa zemlja u kojoj sam bila do sad, sa veoma ljubaznim i prijatnim ljudima), mnoooogo usavrsis engleski jer si primoran da pricas svo vreme. Ja sam i na koledzu i u porodici bila na 2 nedelje, ali moze da se ide i na vise. Evo nasla sam i broj telefona od ovih u Amadeusu od prosle godine ako nisu promenili u medjuvremenu 069/550-6610. :rolleyes:

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pa ti si stvarno zlato! :thankyou:

Imam 21 godinu, planirala sam da ovo leto malo odmorim od mora, zezanja i ostalih stvari i da se malo posvetim svom engleskom. Trazila sam preko neta sve i svasta, ali mi nigde nije provereno i sigurno, a da ne pomninjem da ne znam nikog ko je ranije isao u te skole ili ima ikakvog iskustva. Slucajno sam usla u ovu temu i videla ove informacije, mnogo mi se sve svidelo, sad jos vise kad si mi u detalje ispricala :D

Dobro je sto ta agencija sredjuje dokumenta i tu pomaze za sve nedoumice. A lider iz Srbije je tacno sta? Pretpostavljam da se za prevoz organizujes sam,posto sam i odredjujes datume, odnosno svakog ponedeljka kad ti odgovara.

Ako se setim jos neceg, pitacu, za sad ''samo'' ovoliko :happy:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pazi,lider iz Srbije prati ove mladje do 17 god sto idu u koledz jer su maloletni. Putuje sa njima avionom, i tamo boravi u koledzu sa njima da bude tu za sta god im zatreba, i vraca se sa njima. Posto si ti za Colchester i imas 21 god tebi lider ne treba :) moze da se izabere bilo koj period i trajanje. Smene su nedeljom, mi smo tamo stigli u nedelju i u nedelju se vratili, sacekao nas je njihov taxi na aerodromu i odvezo do kuce u Colchesteru,isto i u povratku. A skola je radnim danima tako da su ti vikendi slobodni za ekskurzije. Ma,mnogo bolja varijanta od mora i čvrljenja na suncu :))

E da,avionsku kartu kupujes sam,tj.nama je i to Amadeus organizovao ali direktno preko JAT-a.

Pozovi ih slobodno i pitaj sve sto te zanima, vrlo su predusretljivi. Na koliko bi ti nedelja isla?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

To je bas super sto ti oni sve organizuju, jer ovako da ti sve sam sredis, ode mnogo zivaca :unsure:

Hocu, zvacu ih ovih dana, ukoliko sutra da se raspitam. Ja bih isla na 3 nedelje, ako se neko cudo desi, mozda i 4 xD

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li postoji opcija studentske karte za prevoz, nešto kao naš bus-plus ?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka