slavko

Jahorina

87 poruka u ovoj temi

Hvala, bice korisno. Samo jedna ispravka, nije 642.4Mb, vec 164.1 MB. Da li mozda imas bolju verziju ?

Izmenjeno (mikelis)
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Jeste 642MB samo je sajt gde sa okačio sam konvertovao u flash video i unakazio ga... moram da vidim da ga okačim negde drugde, malo strpljenja.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Evo, nadam se da će sad biti ok: https://rapidshare.com/files/3338644051/SAT_Patrola_Jahorina_2011.avi

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicno, sada je kako treba.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ево, ја бих себе, нескромно наравно, назвао стручњаком за насеље Шатор на Јахорини. Имамо кућу горе тако да смо често горе, што зими, што љети.

Прво ћу укратко направити један краћи угоститељско-трговински инфо. У насељу "Шатор" имају укупно 2 (назови) продавнице и 5 ресторана. Продавнице су "Гаргамел, код самог хотела "Шатор" и још једна 150 метара ниже на истој страни чији је власник исти као и продавнице на Пољицама. Продавница коју је држао Њего, преко пута пансиона "Atomic", ове године не ради. Продавнице су снадбјевене пићем, конзервама, грицкалицама, млијеком и јогуртом, хљебом тј. само најосновнијим намирницама. О воћу и поврћу немојте ни да сањате. Ни продавница на Пољицама није пуно боља. У доњој продавници можете купити и новине и цигарете. У колико вам нешто друго треба, бојим се да ћете морати у Пале или покушати да наручите од власника. Коме баш буџет и није јача страна, мој приједлог је да се снадбијете у Палама у доласку. Тамо су два велика тржна центра, "Том" и "Бартула". У "Том"-у је и "Конзум", супермаркет. Важна напомена је да не примају евро и да морате ићи у банку да промјените новац. Примају све врсте платних картица. Што се хљеба тиче, препоручујем вам пекару која се налази на стотинак метара са десне стране кад прођете искључење за Јахорину, на уласку у Пале. Имају неке "шумарске" и "планинске" хљебове са продуженим трајањем. Није им ни сарајевски бурек лош, али је бољи у бурегџиници на паркингу испред (лијево од) "Том"-а. Они који воле кефир, нека у "Том"-у потраже "Милкос"-ов кефир па да видите шта је прави кефир :) Фамозно иде уз сарајевски бурек.

Сарајевски (или било који други бурек и пецива) у насељу "Шатро", аи на самој Јахорини, можете заборавити. На сарајевски ћевап такође. Ни даље ми није јасно због чега, али тако је. Такође, на рибу и не помишљајте мада у Палам постоји одличан рибњак одличне поточне пастрмке. Ових пет ресторана иамју различити мени, што и није лоше. Почећу одозго, од хотела "Шатор". На самој стази је (дневни; ми га тако зовемо) "Peggy", феноменално мјесто, али ради само до 5 послије подне (ако се неко не запије :) ). Од хране нуди класичан роштиљ, пасуљ и чорбу. Кувар је из Лесковца и није стручан за сарајевски ћевап мада му ни они његови нису лоши. Кад кренете низбрдо, одмах са десне стране, а преко пута "Гаргамела" иза хотела је "Етно". Ту можете да поједете пицу, којекакве шницле и феноменалну масленицу, шницлу у тијесту. Други "Peggy" (ноћни) је 100-њак метара нижеса лијеве стране. Вјерујем да и тамо можете јести у току дана али тамо "живот2 почиње тек по затварању стазатј. послије 16h. Е, ту ради кувар Јово, најбољи требињски кувар :). Мени је разноврстан и базира се на интернационалној кухињи. Следећи је "Еским", мало ниже доње продавнице, са исте стране. И тамо је јеловник разноврстан и базиран на домаћој и интернационалној кухињи. Кад прођете степеницама (не путем) на доље, потражите "Крчмицу" или питајте гдје је Рефа. Ту менија и јеловника нема али има одличан... Шта одличан? Најбољи сач, тј. телетину испод сача!!! Количина коју вам Рефа спреми, а морате се најавити барем дан унапријед, довољна је за једно 6-7 одраслих и са све салатом и хљебом кошта (мислим) 50 евра. Пробајте наговорити Рефа да вам направи и одличне уштипке од црног брашна.

Што се тиче смјештаја, малтене све викендице се издају. Неке цијеле, а неке имају одвјене апартмане. Преко наше другарице Сњеже, која иначе живи ту у насељу, можете наћи шта хоћете. Она је и инструктор скијања и Шаторски матичар (ја је тако зовем јер зна све у насељу). Рентала има неколико и цијене су свуда сличне.

Ако вам треба нека тачнија информација или неки број телефона, слободно ми се јавите преко приватне поруке.

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Patrola do Jahorine, emitovana u nedelju:

SAT Patrola Jahorina 2011.avi - 642.4 MB

Мораћу и да се осврнем на ову патролу. Вјерујем да је Алвировић први пут ишао на ту страну, што због не познавања пута, што због одушевљења крајоликом :) Наравно, што се тиче крајолика кроз који пролазите, од оног тренутка кад се почнете пењати на Јавор планину код Власенице, па све до вашег смјештаја на Ја'орини план'ни, он је стварно феноменалан.

Прво што ми је засметало у овој патроли је величање OMV-а, али то је већ виђено код њега. Пред Лозницом је стао на последњу OMV (132.70km; 8:14) пумпу и онда на приватну пумпу пред самим граничним прелазом (137.00km, 8:32). Рекао је да на тој последњој пумпи пред границом нема ТНГ и да "ако вам је потребно то гориво онда је боље да раније, 4 километра раније, свратите на бензинску саницу OMV и тамо се снадбете и тим горивом". И, онда, само након неколико секунди, (8:54) каже: "Обратите пажњу на овај знак 'десно Бијељина'. Овде се скреће за гранични прелаз. Дакле, то је 139. километар од Београда. Ево овде, после ове ознаке 'Ауто гас' и путоказа 'Бијељина' овде скрећемо десно.

Друга ствар је што је прешао дрину ту, на Шепку. Ми обично наставимо право, обилазницом око Лознице, поред Бање Ковиљаче, па до малог Зворника и граничног прелаза "Каракај". Чим пређете преко моста, одмах сте у Зворнику. Пут јесте мало лошији од оног Шепак - Каракај, али пут Шепак - Каракај је доста опетерећен и личи на онај Шабац - Лозница, најгори дио пута до Јахорине.

Трећа ствар је мотел у који је стао у Зворнику (163.60km; 14:27). Вјерујте да ја ту не бих ни мртав ушао :) Чак ни он није рекао име мотела!? На путу Шепак - Мали зворник, мало послије скретања за Бању Ковиљачу, имате феноменално мјесто за одмор, забаву и клопу - "Сунчана долина".

Четврто је да лупио да се путују уз ријеку Јадар. Колико ја знам, ријека Јадар се налази код Лешнице, у Србији. Ријека, кроз чији се кањон пролази, зове се Дрињача. И сам каже (17:17): "На 178-ом километру улазимо у место Дрињача" да би само неколико секунди раније рекао: "Сада возимо кањоном реке Јадар..." (17:33).

Пето је да није знао у којем селу се налази ресторан у који је стао на 224,60. километру (22:53). Село се зове Хан Поглед и поглед са терасе тог ресторана је стварно феноменалан.

У сваком случају, ако вам треба још нека информација о овом путу, ту сам.

2

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlicno Prasnjavi, lep pregled svega. U pravu si za Alvirka, i ja sam to primetio :).

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Odlican opis Prasnjavi !

Pre mnogo godina godina skijala sam na Jahorini i boravila u hotelu Jahorina koji se nalazio u blizini zicare i nedaleko od Rajske doline. Sta se sa njim desilo- pretpostavljam da je renoviran?

Da li je to sadasnji hotel Termag ?

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

 

Хвала ;)

To je било баш прије много година :) Хотел "Јахорина" је изгорио прије, па једно, 15-ак година и баш је једно ругло Јахорине, као и напуштена студентско-феријална одмаралишта "Шатор", "Олимпик" и "Партизан". Хотел "Рајка долина" (на Пољицама) и даље ради, али су услови за смјештај очајни. Сав онај стари намјештај, столарија... Веле да је јефтин смјештај, али... "Termag" ти је, малтене, на самој раскрсници на Пољицама (оно, десно "Шатор", лијево "Бистрица"), сто метара од исте на десној страни и стварно је добар. Ми смо се љетос купали у њиховом хотелском базену. Била је љетња акција и коштало је 9КМ. Иначе, у сезони, ако ниси гост хотела, мислим да кошта 18 КМ. За оне који не знају, 1КМ = 0,51€. Имају и лијепо уређен ресторан са добром, али (за мене) мало скупом, храном. Одмах преко пута "Termag"-а је апартмански хотел "Вучко", (глупо да спомињем, али) власништво Бојана Крижаја. Неколико стотина метара изнад "Termaga"-a је хотел "Board" који исто има фин базен.

 

Ми се слабо смуцамо по том, лијевом, крају Јахорине. Оно гдје ми одемо је кафаница "Вучији вајат" (сад су нешто имали проблема са власништвом објекта па не знам да их нису случајно затворили ових дана) која се налази на самом скретању за хотел "Бистрица". Власници, Јасна и Дане, имају и своју мљекару у Булозима па ми онда телефоном поручимо сир, кајмак и кисело млијеко да нас чека кад стигнемо. У кафаници можете појести још неку плату роштиља за двије особе (мада нас четворо то једе) и која кошта 45КМ. Уз то узмемо и кромпир из рерне, већ поменути сир и кајмак...

 

th_Vuijivajat.jpg

 

Друго мјесто су "Рајска врата", ресторан изнад тунела код жице "Жељо". И тамо је клопа феноменална. Уштипци, попара (али не онаква каква се прави у Србији, са млијеком) са сиром и кајмаком, мезетлуци, као и (што би рекли) јела са роштиља и још нека необична јела са локалним плодовима (печурке, боровнице...). Башта им је огромна и душу дала за скијашку паузу и сунчање. Прва сала има огњиште у средини а друга феноменалан поглед на стазе.

 

th_Rajskavrata.jpg

 

Пошто ми имамо двоје ситне дјеце, о ноћном проводу вам и немам шта пуно рећи. Ми некад одлетимо до (ноћног) "Peggy"-ја кад неко пристане да нам чува дјецу. Буду онако добре журке уз домаћу и, кад-кад, народну музику. У насељу "Шатор" је то то што се тиче ноћног живота. На оном другом крају можете наћи кафиће са проводом за младеж ("Лавина", рецимо).

 

Да напоменем да и "Вучији вајата" и "Рајска врата" раде и љети за разлику од већине осталих угоститељских објеката на цијелој Јахорини.

 

Само ћу још да поставим и слику телетине испод сача из "Крчмице" јер сам то јуче заборавио.

 

th_Krmica.jpg

 

 

 

Odlicno Prasnjavi, lep pregled svega. U pravu si za Alvirka, i ja sam to primetio :).

 

 

Хвала :)

1

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Nikad dosad nisam ucestvovala u forumima, a kao i svi ostali, svasta sam korisno saznala, pa sam resila da ipak podelim s drugima jedno neprijatno iskustvo koje sam dozivela prošle nedelje, mozda ce ovo spreciti da neko drugi bude prevaren.

Na brzinu sam resila da s porodicom idem u privatan smestaj- vikendicu na Jahorini, jer su nas pozvali prijatelji da idemo s njima naredne nedelje. Pozvala sam telefonom coveka, vlasnika vikendice Rašo koji je izdao smeštaj našim prijateljima (njegov telefon je objavljen na sajtu jahorinaonline ). S obzirom da su praznici mislili smo da iskoristimo od utorka do nedelje-5 noćenja, ali smo odmah dobili odgovor da su smene po 7 dana od subote do subote (pa cemu onda služe vikendice, mogli smo i u hotel da odemo?!)

Pri tom, čovek je izdao svoju vikendicu, ali se ponudio da nam nadje smeštaj u okolini da budemo blizu naših prijatelja. Javlja se da je našao smeštaj i panično nam kaže da moramo u toku dana da uplatimo 150 eura za rezervaciju. To nam je bilo malo previše ali ne postavljamo pitanje i šaljemo pare. Već sutradan se kačim na net i saznajemo da se na Jahorini predviđaju max dnevne temp od -15 do -20 stepeni sa snegom i vetrom i tu nastaje drama.

S obzirom da idemo sa dvoje dece 4 i 6 godina, zapitala sam se kako ćemo uopšte funkcionisati po tom vremenu. U Srbiji vreme sve gore, vanredna situacija, svuda haos, a ja treba opušteno na put da krenem, zato što neko iz fotelje (gore pomenuti Rašo) bolje zna kakvi su putevi. Uz to dete mi ima problem sa ušima, nije poželjno da se izlaže tim temperaturama, a još gore da odemo na planinu i sedimo u sobi. Kome je to uživanje?

Zovem ga dakle sutradan i predlažem da pomerimo putovanje za tri dana, bar da prestane toliki minus i padavine ( svi znamo kako nam je bilo ovih dana). Svesna da smo prenaglili sa odlukom (doduše Rašo nas je cimao nekoliko puta u toku tog dana da se odmah odlučimo) pokušala sam da nađemo neki kompromis da nijedna strana ne bude oštećena. On odbija bilo kakvu saradnju (ne dolazi u obzir pomeranje termina, ni skraćivanje čak i ako mu nudim više novca) osim da dodjemo u neku drugu smenu, što nama ne odgovara zbog posla ili druga varijanta da platimo 7 noćenja pa ostali mi 2 ili 7 dana. Uz to mi prigovara kako ne postoje opravdani razlozi za odlaganje putovanja (nemamo lekarsku potvrdu????)

I pored mojih nekoliko pokušaja da se dogovorimo, razgovor postaje sve neprijatniji našta sam ja bila prinuđena da zatražim pare nazad. Dobila sam jednostavan odgovor: Šta vam pada na pamet, otkad se kapara vraća.

Pomislih, pa i auto kad kupuješ platiš kaparu od maks 50-100 eura, ali očigledno su ovde u pitanju neki ogromni "rizici" .

Upitan šta je to što smo mi dobili kao uslugu za 150 eura, čovek počinje da viče preko telefona i uz izjavu da ih sad neće sigurno vratiti. Inače, sve vreme razgovori preko mobilnog idu na naš račun, on samo pusti cim, a mi ga zovemo. Apartman ili vikendicu koju nam je navodno pronašao do kraja nismo uspeli da vidimo na internetu (mada je rekao da ima fotografija na netu), jer navodno nije znao ime vikendice. I kad sam ga treći put pitala to isto pitanje, tu je poludeo, ali i dalje nije rekao ime. Mogu samo da zaključim da na netu postoji telefon vlasnika pa se plašio da ćemo ga kontaktirati a da on ispadne iz kombinacije ili da saznamo pravu cenu pa se izblamira.

Sve u svemu, do kraja je ponudio da vrati 50 eura :klap: a kad je naš prijatelj otišao tamo i zatražio pare, odgovorio je da se predomislio.

Dakle, verujem da Jahorina prelepa planina, da ima šta da se vidi i doživi, ali ako idete tamo, pazite se, nemojte da vas ovako preveslaju neke Raše, ili probajte negde drugde gde će vas dočekati raširenih ruku da vas uopšte ugoste u bilo koje doba i za bilo koje trajanje boravka!

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Баш ми је жао што ти се то тако десило. Је ли комбинација била за насеље "Шатор" и имаш ли представу како тај "Рашо" изгледа? Ако је онај на кога ја мислим, желио бих да упозорим поштене људе у насељу "Шатор" како им неко такав квари све оно лијепо што ураде за друге госте.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Smeštaj preko portala VIP - Jahorina.org

Ove godine, sada u februaru sam boravila na olimpijskoj lepotici Jahorini.

Smeštaj sam našla preko portala VIP-jahorina.org

I pored sve lepote Jahorine bila sam razočarana smeštajem u nekoj staroj vikendici, verovatno građenoj pre 30-40 godina, sa starim nameštajem i buđavim prostirkama. Higjena je bila na niskom nivou.

Zato svima toplo preporučujem da ne traže smeštaj preko ovakvih portala.

Izmenjeno (DraganV)
ne citirati ako se poruka odnosi na prethodni post
0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Баш ме чуди од њих. Они су ОК екипа.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Pozdrav

Isli bi na Jahorinu za Novu godinu, ima li neko neku preporuku za smestaj porodice, dvoje odraslih i dvoje dece (5 i 7 god.)

Ono sto nam je bitno je da je smestaj blizu neke staze i da je cist i pristojan.

0

Podeli ovu poruku


Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar


  • Posetili nedavno   0 članova

    Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

  • Naša statistika

    26982
    Ukupno tema
    905038
    Ukupno poruka