meda

Makryammos bungalovi - Limenas

37 poruka u ovoj temi

Help!!! Dvoumim se izmedju Alex.Beach hotela u Potosu i Makrijamosa!!!

Treba da putujemo sa jednogodisnjim decakom a cula sam da u Alex. ima dosta jezeva!!

Da li je neko zna nesto o tome?

Please....resite mi dilemu!!!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Milice,

Prošle nedelje smo se vratili iz Alexandra Beach hotela.

Hotel je čest izbor porodica sa malom decom (naš klinac ovih dana puni 17 meseci). Dobili smo krevetac, u restoranu smo svaki put imali na raspolaganju stolicu za hranjenje, i mladi gospodin je uživao punom parom. Soba je bila prostrana i sasvim je zadovoljavala sve naše potrebe. Moj savet vam je da pošaljete mail hotelu i unapred rezervišete baby cot, jer će vas on u tom slučaju sačekati spreman u sobi odmah pri dolasku.

Što se ježeva tiče, u plićaku na hotelskoj plaži ih definitivno nema. Ima ih dosta kada se zapliva 20-30 metara u pravcu prema Potosu, jer se na dnu smenjuju pesak i delovi stena, što je idealno stanište za ježeve, ali nema teorije da će beba od godinu dana uspeti da dopliva do njih, dubina na tom delu varira od 3 do 5 metara. Međutim, vrlo brzo ćete shvatiti da hotelska plaža, iako je lepa i sređena na oko, ne može da se meri sa npr. Paradiseom ili Makriamosom, čak i obližnji San Antonio ima lepši ulazak u more, pogotovo za bebu tog uzrasta. Ako na ostrvo idete kolima, umesto silaska stepenicama na hotelsku plažu, rezervišite desetak minuta za vožnju do neke druge plaže, i u tom dometu imate na raspolaganju vrlo pristojan izbor. Do (po mom mišljenju) ubedljivo najlepše plaže na ostrvu, trebaće vam četrdesetak minuta vožnje (Paradise beach): nemojte maltretirati bebu svakodnevnim putovanjem na tu plažu, ali svakako pokušajte da odvojite jedan dan da je posetite. Beli pesak, dugačak ulazak, prečista voda, odličan restoran na plaži.

Sa druge strane, ako biste da se ne pomerate iz hotela, imate na raspolaganju dva hotelska bazena sa vodom koja je čista i sasvim prijatne temperature; jedan od bazena ima deo dubok 60 cm, odvojen posebnom ogradom, u kome se klinci brčkaju po ceo dan. Bar sa puno hladovine je uglavnom prazan (prvenstveno zbog cena - frape koji na ostrvu u proseku staje 2 EUR, ovde je 2.80). Jedini minus je što hotelsko osoblje ne pravi selekciju i dozvoljava svakome da uđe na bazen, i besplatno zauzme ležaljke i suncobrane. To ponekad napravi gužvu... početkom jula je ta gužva bila podnošljiva, ali je za pretpostaviti da će u punoj (grčkoj) sezoni u avgustu biti nešto veća.

Uživajte! :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Zaboravih da dodam...

Lično, Makriamosom nisam oduševljen prvenstveno zbog toga što nam se prethodnih godina par puta dogodilo da u popodnevnim satima po vodi pluta trava, lišće i ostali (morski) otpad. To ne mora da znači da će svakog dana situacija da bude ista, ali svakako može da se dogodi: reč je o uvučenoj uvali u kojoj je strujanje vode značajno manje nego na otvorenoj obali kod Potosa...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Vratismo se prekjuče iz Grčke (13 dana Tasos, 3 i po dana Sitonija). Obišli smo i Makrijamos kompleks. Sve je lepo sređeno, kao i ranijih godina, jedino je more u njihovoj uvali bilo iznenađujuće prljavo, tj. puno nekih zelenih algi i smrdelo je poprilično.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jedan glas za Makrijamos u odnosu na Alexandra beach.

Pre svega zato što je ceo kompleks lepo uređen, smešten u borovoj hladovini, poseduje sve što je neophodno za zabavu i razonodu, hrana je odlična, a Limenas, jedini (po mom mišljenju) grad vredan pažnje na ostrvu je udaljen 2km, gde biste kolima bili za tili čas.

Ako vam je prioritet lepa, izolovana plaža, ugodan boravak, da se ne vozate tamo vamo sa detetom, Makrijamos je pravi izbor.

Istina je da naše agencije uglavnom prave ugovore sa hotelom tako da na licu mesta budete raspoređeni u slobodne sobe, ali ako želite bungalov bliži moru, potrebno je samo da naglasite da želite superior sobu, a ne običnu i to vas automatski stavlja u dva reda bungalova do mora.

Čitav kompleks je organizovan niz brdo, tako da ako ste dalje od mora rizikujete uzbrdo vraćanje sa plaže.

Najbolje kafe i prirodne sokove pili smo na ovoj plaži.

Jedini suncobrani na Tasosu koje vredi platiti su na ovoj plaži.

Ležaljke i suncobrane plaćaju i gosti hotela, ali ako ste tamo 7 dana, 6 plaćate, 7. dan je gratis.

Verovatno je da sam pristrasna, obzirom da je za mene severni i istočni deo neuporedivo lepši od juga ostrva, ali je to stvar ukusa.

Možete pogledati neke od mojih fotografija Makrijamos kompleksa, a odluku ćete, naravno, doneti sami.

http://www.putovanja.info/sr/moja_foto_tura/galerija/1717

Pozdrav i srećno pri izboru!

Izmenjeno (cmoka80)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

A kakva je situacija ovde sada, pet godina posle???

Idem za dva tamo pa me bas zanima.. Jeste da sam se kasno setila, ali oprosticete mi :zvizduk:

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Uplatio sam za jul Makryammos standard bungalov 14 dana, dobio sam dobar popust, znam da cu biti malo udaljen od plaze ali mislim da vredi.

Molio bih nekoga ko je bio smesten tamo za neki info, imamo klinca od 5g. i prvi put idemo na Tasos.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Poštovani Miki70, planiramo porodično da letujemo u ovim bungalovima pame interesuje preko koje agencije ste uplatili aranžman? Unapred hvala

Izmenjeno (tantal71)
nema potrebe citirati post na koji se odgovara odmah ispod
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Preko Sabre, imate kompletnu ponudu na njihovom sajtu.

Pozdrav!

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hajte ljudi, pišite kako je ove godine bilo u Makryamosu, zbog nas zainteresovanih da sledeće godine letujemo tamo...

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Na Tasosu letujemo od 2008' letos smo bili takodje. Plaze smo menjali, a i Makriamos smo uvek posecivali. Travu nikad nismo imali, uvek je bila cista voda. Licno misljenje je da je grehota zakucati se u ovaj kompleks i ne obici ostale plaze koje su prelepe. Preporuka: naci smestaj u nekom lepom mestu, i onda u krug. Pozdrav svima.

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Makriamos je savrsena plaza, cista, doduse, mi smo bili samo 3 puta. Nemam zamerke za nju. Okolina je prelepa!!!Voda je najcistija moguca!!!

Gledala sam na booking.com, 10 dana, sad da rezervisem, za septembar, za 2kr.studio, 1500 evra...Za te pare, uvek bih birala Majorku, Egipat, Tunis, a ne da platim samo bungalov toliko...

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Koliko se plaća ulaz na plažu?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Prošle godine su 2 ležaljke i suncobran bili 7eur, a ulaz u kompleks 2-3eur po osobi. Ako dođeš sa mora (čamac, taxi boat) onda se ulaz ne plaća. Ne znam kako je sada.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ulaz 3 eura poglavi, set (2 ležaljke i suncobran) su 7 eura. Bio juče.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

27015
    Ukupno tema
    905943
    Ukupno poruka