Guest Marija

AUSTRIJA - Zimovanje, Skijanje

52 poruke u ovoj temi

Cao svima :)

Znam da nije bas tebe ista, ali ne mogu da otvaram nove tebe za sada :D

Bacicu se malo na istrazivanje i komentarisanje, ali hajde prvo da pitam. 

Isao bih sa devojkom negde na zimovanje, oko nove godine (mozda cak i za novu godinu). Razmisljao sam o Austriji, razmisljao sam o Italiji, Francuskoj, Poljskoj. Svarcaskoj. Ali sve sto nalazim na netu od agencija, su skijanja. Posto mi nismo skijasi, a treba nam neko mesto u planini sa puno snega, znaci ona prava zimska idila. 

Bilo bi idealno da bude neko mesto sa nekim vecim gradom u okolini, da ima i sta da se obidje, da ima i sta da se vidi. Ali u sustini nam je najbitnije da budemo na nekoj planini, okruzeni snegom :)

Da li neko ima neke savete, iskustva ili slicno? 

Hvala Vam puno, ne znam gde bih drugo ovo pitao, pa sam zato ovde postavio. 

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke
Podeli na drugim sajtovima

Ove zime održava se 62. takmišenje u ski skokovima popularno nazvano - novogodišnji turnir 4 skakonice. Uvek je na istim mestima, u Nemačkoj: Oberstdorf, Garmisch-Partenkirchen i u Austriji: Innsbruck, Bischofshofen (tim redom). Počinje u poslednja dva dana stare godine i završava se dodelom medalja nedulja dana kasnije.

Karte za završnu skakaonicu u Bišofshofenu su od 10 do 30 evra za odrasle odnosno polovina cene za decu, a imaju tri sektora.

Da li je neko bio na takmičenju u ski skokovima? Da li je neko bio u Bišofshofenu ili blizini i ima preporuku za smeštaj ili neki savet?

Jao pvo je moja zivotna zelja

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pomoc,da li je neko isao ka Kaprunu autovozom od Mallniz-a i da li vredi skratiti put?

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cao svima :)

Znam da nije bas tebe ista, ali ne mogu da otvaram nove tebe za sada :D

Bacicu se malo na istrazivanje i komentarisanje, ali hajde prvo da pitam. 

Isao bih sa devojkom negde na zimovanje, oko nove godine (mozda cak i za novu godinu). Razmisljao sam o Austriji, razmisljao sam o Italiji, Francuskoj, Poljskoj. Svarcaskoj. Ali sve sto nalazim na netu od agencija, su skijanja. Posto mi nismo skijasi, a treba nam neko mesto u planini sa puno snega, znaci ona prava zimska idila. 

Bilo bi idealno da bude neko mesto sa nekim vecim gradom u okolini, da ima i sta da se obidje, da ima i sta da se vidi. Ali u sustini nam je najbitnije da budemo na nekoj planini, okruzeni snegom :)

Da li neko ima neke savete, iskustva ili slicno? 

Hvala Vam puno, ne znam gde bih drugo ovo pitao, pa sam zato ovde postavio. 

Da li je pitanje još uvek aktuelno?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Pomoc,da li je neko isao ka Kaprunu autovozom od Mallniz-a i da li vredi skratiti put?

Hvala

Mi smo davno bili tamo i nismo koristili voz.

Po mapi vidim da je do Mallniza 700km, a do Kapruna 800. Mislim da nema potrebe ići vozom za tih 100km. Moraš da tempiraš dolazak, možda i propustiš prvi voz ako je gužva (pišem napamet). 

Ja sam dva puta koristio voz. Prvi put za Zermatt jer tamo ne možeš da dođeš kolima i drugi put kad smo išli u Kran-Montanu jer su prevoj između Italije i Švajcarske zatvorili zbog vejavice. Imali smo sreće jer je tog dana bio ubačen još jedan voz pa smo čekali samo oko jedan sat.

Po meni, izbegni voz.

Poz

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Hvala

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Bili smo u predsezoni u Kaprunu i bilo nam je sjajno.Dole u selu je toplo ,temperatura je bila 10 plus svakog dana,selo je zivopisno ,malo ,svi preljubazni kao iz bajke.

Jako je dobra hrana u restoranima,meso je prvoklasno,preporuke za Dorfkrug i Dorfstadt.

Skijanje je moguce na Kitzsteingorn gleceru ,prvog vikenda je bila bas guzva(bili su neradni dani zbog Halowena) ,posle tokom nedelje nije.Ja sam isla na vrh Gipelwelt-om jer ne skijam i nestvarno je ,imaju dve platforme,pogled na skijaliste i sa druge platforme pogled na Grosglokner najvisi vrh Austrije.Iznad oblaka ste,tu je i restoran i mini bioskop,sve je bas atrakcija.Na platformi postoji foto point pa se slike skinu sa sajta ,budu prelepe i profi.

Druga stvar samo mesto ima zicaru i manje skijaliste bukvalno pored puta Majskogal ,do podnozja glecera vozi savrseno organizovan prevoz,znaci nigde nemate da pezacite duze od 5 min,na 6 km je drugo skijaliste Smitenhole ,sada nije bilo snega za niza skijalista.

Lep je Zell am Zee ali mi je Kaprun lepsi i razudjeniji.Ako nekome treba neka info slobodno moze da mi pise

Dosta povoljno moze da se nabavi zimska oprema,bilo je snizenje na skije ,a u Sazburgu je bio Shopping Night a intersport ucestvovao ,u radnji je bio haos .

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je pitanje još uvek aktuelno?

Jeste, jeste :)

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Jeste, jeste :)

Dobro je da jeste.:rolleyes:

Moj prvi predlog je Kaprun, ali to je @smotanko već lepo opisala. Relativno blizu su Bad Gastein i Bad Hofgestein (tamo nisam bio) za izlet, naročito ako idete kolima.

U Francuskoj nisam bio, supruga i sin su bili pre petnaestak godina u Tinju (Tri doline). To je grad(ić) sa soliterima nije baš zimski ugođaj sa drvenim kućama kao u Austriji (bar za mene). Druga stvar, mnogo je daleko.

Švajcarska:

Crans-Montana, sladak grad

Zermatt, isto sladak grad, mislim da je manji od CM.

St. Moritz, bogatstvo na svakom koraku. Hotel Waldhaus am See sa fenomenalnim pogledom na jezero i stotinama vrsta viskija (uživali samo u pogledu, sa ovim drugim nismo smeli da počnemo:rolleyes:).

Generalno Švajcarska je preskupa, mi smo uvek bili smešteni po okolnim selima, pa je bilo pristupačnije, ali nam je recimo u Crans-Montani trebalo između 45min i jedan sat do skijališta.

Italija

Val Gardena, bili smešteni u Selva di Gardena. Okolo ima još par mestašca u blizini. Taj deo Italije spada u Južni Tirol tako da mesta više liče na Austriju, nego na Italiju, što je za mene plus.

Marilleva, tamo nema ništa osim skijanja, ali preko brda je Madonna di Campiglio, mesto za bogatije, jako lepo.

Livigno, nisam bio i godinama se spremam da odem, al nikako da se slože kockice. To bi bio moj predlog za vas po onome što sam čuo. Tamo je tax-free zona tako da su cene niže nego u okruženju. Sa druge strane planine je St. Moritz pa možete da idete na izlet.

Znači moji predlozi su Kaprun (oko 800km od Beograda) i Livigno (oko 1100km od Bg). Do Kapruna može u jednom danu, do Livigna mislim da mora dva.

Eto, možda ovo pisanije bude od neke koristi.

Pozdrav

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Samo da dodam, Livigno i Bormio, Stelvio pass ... predpostavljam da su neki od citalaca upuceni o cemu se radi  tj za sve car guy-eve je ultimate drive , tako da se moze spojiti lepo i korisno :)

1

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ja sam bio sa familijom nekoliko puta na Kaprunu i nosim vrlo lepe utiske, s tim sto se svaki put drugacije dozivi. A na taj utisak utice i vreme, guzva, doba dana i td

Desavalo se da je vreme suncano, bez vetra , zestok minus pa je skijanje vrh.

Desavalo se da je maglovito pa nema skijanja....samo se otklizavas do podnozija zicara.

Desavalo se da je sunacano a toplo, a ljudi tada bude kao u kosnici. E to je najgori trip. Onda su staze pune kao u Knez Mihajlovoj na setalistu i otklizava se polako da ne bi pokupio onog ispred sebe-U svakom trenutku mozes da dohvatis bar 2 skijasa...toliko su blizu. Onda se stvore hupseri po metar visoki,, pa ljudi s mukom pokusavaju da se spuste-Naravno vrlo cesto neko padne, pa se naslazu onda na njega jos 10 ljudi....Ovaj opis sa guzvom smo doziveli 2 puta

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Ceo taj potez oko Salzburga je lep jako,a relativno blizu i prednost za skijanje sto mozes da se pomeras u radijusu 50-70 km ima dosta skijalista sto za porodice sto za napredne.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Da li je cena ski passa u celoj Austriji ista ili slična?

Ja sam bio u Schaldmingu i tamo je oko 50 eur po danu za odrasle, i to mi je naravno skupo, da li se može naći jeftinije negde u Austriji ili je to uglavnom svugde slično.

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Dobro, malo sam guglao, nije ista, Schaldming spada izgleda među skuplje.

Jel može onda neki predlog za jeftinije porodično skijanje u Austriji?

0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Cene karata u Austrijskim skijalistima je proporcionalna velicini skijalista -uglavnom je ta formula (delimicno utice i opremljenost skijalista, i da li je ulozeno u nove zicare)  Tako da ako hoces jeftinije skijaliste onda je to manje staza

Evo ti primera > 

...........................

Goldegg je mestasce koje ima 3 zicare i 8km staza i takvih mesta u Austriji ima na stotine - skipass 1 dan- valid in Goldegg-37evra. Zbog ovog mesta se ne ide cak u Austriju na skijanje jer je u nasoj zemlji Tornik-Zlatibor sa slicnom infrastrukturom, blizi a cena skipasa je 15tak evra dnevni a na Kopu je 25-30 evra dnevni skipass za preko 50km staza

.......................

U okolini prvo opisanog Goldegga imas Wagrein i Flachau, 2 objedinjena skijalista, medjusobno povezana sa oko 100-tinak kilometara staza-skipass 1 dan - Snow Space Salzburg - Flachau, Wagrain, -56evra

...............

Schladmig je isto kao predhodno i ta cena vazi za sva Austriska skijalista zbog koji se ide na skijanje u Austriju

Izmenjeno (sas)
0

Podeli ovu poruku

Link do poruke

Napravi nalog ili se prijavi sa postojećim kako bi komentarisao/la

Potrebno je da budeš član naše zajednice kako bi ostavio/la komentar

• Posetili nedavno   0 članova

Niko od registrovanih članova ne gleda ovu stranicu.

• Naša statistika

26887
    Ukupno tema
    902101
    Ukupno poruka